En i bakrunden

Något som jag tänkte på nu när jag satt här och lyssnade på Lars Winnerbäck är hur många som står i hans skugga men som är nästan lika bra. Menar inte att det är nåt fel att stå i skuggan av en sån poet som herr Winnerbäck, jag skulle inte tveka om jag fick vara en av alla dom. Och en av dom är Josef. Josef är Winnerbäcks basist och jag fick bekanta mig med hans musik när jag gick på fryshuset. Min sångpedagog ville utmana mig och gav mig hans låt "Följ mig" och sa att jag skulle ta i från tårna när jag sjöng refrängen. Jag kom ihåg hur hon tvingade mig att trycka mina handflator mot väggen och låta tonerna strömma ut från magen och jag kan ju säga att jag satte det. Vi behövde inte ens byta tonart. Det kändes så bra att för första gången få en riktig utmaning och jag minns att jag framförde sången med gitarren i knät på en ranglig pall i en liten sal och I fucking nailed it!

Josef medverkar även i filmen Cornelis och jag blev så glad när jag såg honom. Nästan som någon man kännt en gång men som gled ifrån mig ett tag. Men nu hittade jag honom igen. Och jag sjunger hans "Följ mig" och spelar på en gitarr som saknar en sträng.

Josef Zackrisson


Ännu en helg

En av mina lediga helger har passerat, och det gick fort I tell ya! Det gick så fort så jag knappt han uppfatta vad som hände. I fredags var det middag uppe hos bror och Eva. Kidsen lekte järnet och vi käkade och hade trevligt. Det bowlades och grejjades på Kinect, och det var kul.

Lördagen var rätt seg. Johan och Elvira var på teater. Det var en softardag och det hände inte så mycket. Jag somnade tidigt, likaså Johan.

Igår, söndag, så var det också en sån seg slapparsöndag. Hur härligt som helst. Men jag blir hur rastlös som helst av att inte göra nåt så det passade rätt bra att Larsa frågade om jag ville haka på och se Cornelis på bio. Den var helt ok faktiskt. Inget man egentligen måste se på bio. Men jag är av den uppfattningen att den enda anledningen att gå på bio är när storfilmer som Sagan om ringen eller liknande visas. Även tecknat med barnen är schysst att se på bio. Och skräck kan funka. Men alla andra filmer kan man lika gärna se hemma. Eller ja, om det är nån snygging med (läs Johnny Depp) så kan man ju se den på bio också. Bara för att se the babe i stort format liksom.

Nu ska jag sätta fart här hemma. Barnen är lämnade på dagis. Jag har tvätt-tid senare. Men innan dess ska jag hinna plocka undan, dammsuga, gå ut med hund, planera middag...

Vilken man! Ska plugga in lite mer Cornelis i repertoaren.


Chokladdoftande hår och jobb

Igår blev det en snabblunch med min vän Lars. Alltid lika trevligt. Han var gullig och gav mig ett chokladdoftande schampo. Ett sånt där typiskt eco-inte testat på djur- all natural schampo som yogisar använder. Det doftar ljuvligt men jag tycker inte att håret doftar speciellt mycket efteråt. Jag provade även att smaka på schampot, inte att rekommendera. Smakar tvåligt och en aning skarpt i smaken. Men det var grymt, håret känns verkligen rent. Johan köpte till balsamet så nu ska vi se om man kan lita på naturliga produkter. Tror man måste använda det ett tag för att det ska ge resultat. Och om det inte ger något resultat så vet vi ju vem vi ska skylla på (det var Larsas fel)! :P

Idag har jag jobbat. Har lyft massa tunga grejjer och sprungit runt som en skållad råtta på fultjack. Har skottat som en dåre också. Har märkt att en del sysslor på jobbet blir enklare om man ser det som träning. Mitt problem är dock att jag slarvar för mycket när jag lyfter så vi får se hur min rygg mår om några år.

Kom hem till en god Kreolskans gryta och avnjöt den med en god kall öl till. Har kramats med mina barn och nu sitter dom i badet med pappa som badvakt. Ska försöka få lite qualitytime med Johan sen. Om barnen somnar dvs.

Trevlig helg!

And the search continues...

Jag letar för fullt. Efter vad undrar ni? Jag letar efter allt möjligt. Kan inte avslöja direkt vad det är jag letar efter förrns jag har hittat det, men ni får veta så fort jag har hittat rätt.

Har hunnit med att lämna två trötta barn på dagis och varit ute på en promenad med hunden. Elvira gav mig "the puppyeyes" och stod länge vid grinden och tittade efter mig. Lilla pluttan. Dom har varit hemma för länge. Kräksjukan har härjat och vi fick alla våran beskärda del av kräk. Hua! Nu är vi friska och på banan igen och det känns härligt!

Har lite grejjer att göra nu så jag ska ta tag i det. Men jag hoppas att alla får en härlig måndag. Här nedan får ni lite pix att njuta av. Tog dom när jag flydde in till stan förra veckan. Dom är halvrisiga eftersom jag inte har något stativ än men det var länge sen jag slängde upp bilder...