Lämna aldrig barn eller djur i bilen!

En varning bara. För konstigt nog, trots alla år av olyckor, så dör fortfarande barn och djur i varma bilar medan mammor/pappor/hussar/mattar är inne och ska handla "lite snabbt"... TÄNK ER FÖR!




Febernatt

Usch å fy!

Har inte sovit nå vidare inatt eftersom jag har haft en febrig Elvira klängandes på mig. Jag förstår inte att hon kan vilja ligga så nära när hon är så kokhet. Hon frös väl stackarn. Feberfrossa är verkligen inte kul och jag tycker så synd om henne som fått det nu när det är sån sommarvärme ute. Var tvungen att ge henne alvedon inatt då febern var uppe i över 40 grader. Hon fick ju problem att sova för att hon höll på att flyta bort. Men efter alvedonen så verkade hon sova bättre.

Idag blir det inte många knop gjorda. Tvättade upp Elviras gamla vagn igår och bäddade babyliften och så. Ska sätta på den nytvättade klädseln på vagnen och dona lite så den är klar tills bebisen kommer. Den är som ny, typ. Bebisen kommer ju inte märka att jag har stått och tvättat och gjort den fin, men det känns liksom bättre.

Nu ska jag gosa med en kokhet Elvira.

(Idag är det 9 dagar kvar till beräknad förlossning!!! Hajar inte att jag är nere på ensiffrigt!!!)

Och så blev det med det "poolpartyt"...

Det blir aldrig som man tänkt sig. Pluttis har blivit dålig. Hon har för det mesta velat ligga i soffan framför fläkten eller sovit. Många filmer har rullat efter varandra och febern verkar envis trots alvedon.





Fixad


Remake by Johan Svensson

Surfs up dude

Elvira är klädd för poolparty. Hon har bermudashorts och Hawaii t-shirt. Nu syns det knappt va hon har på sig på bilden nedan för hon vill inte va me på kort egentligen. Men man ser på ett ungefär. Hon har packat en väska med det "viktigaste" (bara massa smågrejjer som hon inte har nån nytta av) och hon har Chuckie (dockan) under armen.


God morgon måndag!

Ännu en dag med strålande solsken och värme. Jag gillar verkligen att det är varmt, tycker dock inte temperaturen borde vara över 25 vilket den LÄTT har varit dom senaste dagarna. Det blir ju olidligt varmt och jag måste hålla mig inne då.

Elvira är hemma idag från dagis då hon har fått en envis förkylning. Hon sover lite sådär på nätterna (säkert pga värmen) men hon ska ändå ligga bredvid mig. Och gärna PÅ mig. Eller PRECIS bakom. Så jag har haft en liten svettig arm runt halsen inatt. Fick lite panik när det kändes som jag skulle strypas och trots att jag tog bort hennes lilla arm gång på gång så vaknade jag ändå då och då av att hon kastade den runt halsen på mig. Mysigt kan man ju tycka också. Kanske hade varit mysigt om man inte flöt bort av värmen.

Vi får se vad dagen har att erbjuda. Vi undviker helst dom här timmarna då solen är som starkast. Kanske åker hem till syster yster. Får se vad Elvira orkar, och va jag orkar.

Good morning sunday!

Märkligt att man blir uppdragen klockan sju trots att det är söndag. Det är väl så att vara småbarnsförälder antar jag. Saknar långa sovmornar. Får väl snällt vänta tills kidsen är tonåringar, för då brukar det sovas en hel del. Då får man väl sparka upp dom istället. Ska bli kul. Hämnas lite...

Solen skiner även idag. Härligt! Jobbigt när det blir så varmt som det var igår dock. Och idag sa dom att det ska bli ännu varmare. 29 grader!!! Hjälp! Hur ska jag överleva. Egentligen så borde jag stanna inne i skuggan och sätta mig framför fläkten med en bra bok, men jag vill ju köpa nya krukor till mina nya blommor. Dom måste verkligen planteras om , annars dör dom, och det vore ju lite slöseri.

Undra va ni andra har för er en dag som denna? Vi ska väl kanske ta en sväng neråt Edsviken också så Elvira får mata fåglarna. Sen kom jag ju på att Elvira bara går två dagar på dagis nästa vecka sen har hon sommarlov. Och hon kanske inte ens går dom dagarna då hon har fått en hemsk förkylning stackarn. Men jag vill ju så gärna gå å köpa nåt fint till fröknarna för att dom gör ett toppenjobb med att ta hand om mitt barn hela dagarna. Vet inte va man ska köpa bara. Får hitta på nåt.

Ha en fin dag!


En av dom finaste blommorna. Förgätmigej. Tänker på min kära mormor. Saknad.

Svullna fötter och en trött familj

Hej å hå!

Det blev en tripp till IKEA. Den gick inte helt smärtfritt kan jag ju säga. Jäklar va folk det var ute. Förstår mig inte på folk. Trodde bara att det var vi som var dumma nog att gå på IKEA en fin dag som denna. Men alla verkade tänka som oss.

För det första så fick vi vänta i nästan en timme på bussen i Sollentuna för att busschauffören glömde att han skulle köra buss. Skumt att man glömmer att jobba på sitt jobb, men så var det iaf. När vi till slut kom på bussen så var det typ hundrafemtioelva barnvagnar och massa "jallajalla´s" som skulle trängas och puttas. No offense, jag är uppväxt på Malmvägen och gillar "jallajalla´s" men det finns idioter överallt. Tro inget dumt om mig nu. Som sagt så är mer än hälften av mina polers "jallajalla´s. Hur som helst. När vi väl kom till Husby (stavangergatan) så klaffade självklart inte bussarna så vi fick vänta 20 minuter till. På den bussen (som självklart inte hade nån AC) så var det fullt med vagnar och det var den minsta buss jag sett. SÅKLART! Som tur var så hade vi sulkyn så Johan fällde ihop den och tog med den längst bak där jag och Elvira satt oss.

Väl framme på IKEA så var det lugnt. Det var riktigt kul att vandra omkring och titta på saker i godan ro och Elvira var på topphumör. Hon tyckte det var askul och när vi kom till barnavdelningen så passade hon på att prova alla roliga saker som finns där. Hon åkte rutschkana och provade små fotöljer och tittade på leksaker. Efter leksaksavdelningen så stannade vi för lunch. Elvira åt massa köttbullar och potatis och avslutade med en glass. Jag och Johan kunde sitta i lugn och ro och äta då det fanns en tv precis bredvid vårat bord där Madagascar 2 rullade och hon var supernöjd. Hon hittade en liten lekkamrat och vi passade på att ta varsin kaffe också. Sen fortsatte vi shoppingrundan.

Vi fick lite handlat och det var helt otroligt att vi fick med oss allt hem.

Tre korgar till hatthyllan
Ljus
Ljuslykta
En liten matta
Duschdraperi
Fyra nya handdukar
En lampa till Elvira
Glödlampor
Plastad frotté
Skötbädd
Mobil att hänga ovanför skötbädden
En korgaktig sak som vi ska förvara räkningar i
Pennor till Elvira
Presentpapper
Ny klädsel till soffan
Krokar som man kan hänga över dörren
Två nya sovkuddar
Nya skärbrädor

Nu tror jag inte att jag har glömt nåt. Kalaset gick inte på så himla mycket. Det som kostade var ny soffklädsel. Men vi får ju i stort sett en ny soffa för en tusenlapp. Helt ok.

Hemfärden blev som vi hade räknat med. Först en lång väntan på bussen. Sen väl på bussen så var det trångt. För mycket barnvagnar på för liten yta. Fick en FET knuff i magen av en annan mamma och jag var väl SÅDÄR glad när vi gick av. Fick lite småpanik och fick ju dessutom stå hela vägen då det var fullt. Elvira sov lyckligtvis hela vägen nästan så vi slapp hennes gnäll som brukar komma när man åker buss.

Väl hemma så tog jag av mig skor och strumpor fort som attan och insåg att mina fötter ALDRIG NÅGONSIN sett värre ut! Jisses va dom var svullna. Har bundit så mycket vätska så att det typ nästan dallrar på ovansidan av foten när jag sätter ner den lite för hårt. Sitter nu i soffan med fötterna på bordet i hopp om att svullnaden ska gå ner, men vi får väl se hur det går. (borde lägga upp en bild på fötterna men jag vågar inte, ni kommer bli rädda)

Bebisen börjar leva om lite nu och jag har ganska mycket sammandragningar, säkerligen pga dagens äventyr. Men vi är ganska nöjda ändå trots allt. Fick ju med oss mer hem än va vi hoppats på. Om bebisen inte kommer ut inatt efter dagens bravader så är det verkligen inte meningen att den ska komma...

What to do?

God morgon!

Klockan är nio och vi har hunnit avverka en film och ätit frukost. Vi ska försöka hitta på nåt skoj idag men vi kan inte riktigt bestämma vad. Egentligen så borde vi bege oss till Rösjön så Elvira får plaska lite men hon är tokförkyld så jag vet inte om det är nån superidé. Kanske inte behöver bada iofs, kan ju bara plaska och leka i vattenbrynet. Men jag vet ändå inte. Under dom fem år som vi har bott i Edsberg så har vi typ hängt vid Rösjön två tre gånger. Konstigt egentligen när man har så nära till vattnet. Andra idéer som vi varit inne på är Akvaria, Gamla stan, Ikea osv. Ja , the list goes on. Helst av allt skulle jag vilja hänga på Skansen med matsäck och mys. Men jag orkar fasen inte gå. Jag kommer gå av. Jag har ju inte ont just nu och trivs rätt bra med det , så det verkar ju dumt att äventyra.

Vad kan man annars hitta på. Kanske bara gå till nån park och leka?! Vi får se vad dagen har att bjuda på. Men antingen så måste vi ut NU, innan klockan blir 11. Eller så får vi vänta till efter klockan 15. För därimellan lyser solen som starkast, och varken jag eller Elvira ska vistas ute då


.

Min vy uppifrån.. ingen vacker syn. Haha

Fredag med förlossningskurs

Jahapp. Drog iväg runt elva tiden för att leta upp nåt bra ställe att klippa mig på. Gick in på första bästa, haha, så mycket letande blev det! Precis utanför Sollentuna centrum. Fick en tid klockan tolv så jag passade på att  "göra" lindex. Hittade en amningsbh på rea och gick sen och satte mig och käkade lunch på Balders. En god fetaostsallad. Orkade dock inte äta upp hela. Efter lunchen så gick jag till frissan. Skulle bara toppa. Gick därifrån 380 kr fattigare och utan att det märktes att hon hade klippt. Så dit går jag aldrig mer. Kändes liksom lite slöseri med pengar. Johan säger att det syns att hon har klippt men det tycker inte jag. Så som sagt, aldrig mer dit. På tok för dyrt för att toppa håret tycker jag.

Gick raka vägen upp till Sollentuna sjukhus där jag träffade massa andra tjockisar. Vi satte oss i ett varmt rum och väntade på Eugenia (barnmorskan) som skulle hålla i förlossningskursen för omföderskor. Alla fick presentera sig och berätta lite om ens förra förlossning osv. Barnmorskan tog upp lite om olika smärtlindringsmetoder och om hur det blir att få syskon. Kändes lite som att dom två timmarna jag satt där hade jag hellre gjort nåt roligare med. Men jaja. Nu har jag varit där iaf.

Hela min familj har åkt ut till landstället. Eller inte HELA. Jag, Johan och Elvira är hemma. Känns som att jag vill hålla mig på hemmaplan om det skulle hända nåt. Inte för att jag tror det. Den här bebisen vill inte ut än. Men lite mysigt också att bara få vara våran lilla familj. Snart är vi ju liksom fyra.

Sommar sommar sommar

Lika varmt idag som igår och dom spår att det ska vara så här hela nästa vecka också. Hoppas! Dom varnar dock för gräsbränder så passa er om ni ska grilla och tänk på att vänta med att elda tills det blir kasst väder. Men hey, vilka vilka elda i den här värmen liksom?!

Idag ska jag på förlossningskurs för omföderskor. Innan dess ska jag försöka få en klipptid nånstans. Har inte klippt mig på år och dar så det behövs verkligen. Elvira var inte sugen på att gå på dagis idag och jag kände mig riktigt elak när hon gråtandes gick ut genom dörren. Hade ju gärna haft henne med mig på den där kursen men jag känner min lilla loppa. Hon kan liksom inte sitta still mer än tio minuter så det skulle verkligen inte gå. Får försöka gottgöra henne efter dagis.

Hoppas alla får en underbar dag och glöm inte att dricka mycket vatten i värmen!

Rest in Peace King Of Pop

Pippi långstrump

Men sötaste pippin ever! Min bästa vän Stina är just på Gotland (Kneippbyn) där hon spelar Pippi långstrump. Kan tänka mig att hon måste vara den bästaste pippin någonsin! MÅSTE bara åka dit och kolla på henne.

Besök Stinas blogg vettja!

storm-stina.blogspot.com

Unga mödrar

Vet inte om jag räknas som en sån? Tror det va? Tvåbarnsmamma innan man fyllt 24. Hyffsat bra jobbat. Hur som helst. Unga mödrar börjar på femman klockan åtta och det ska jag se.

Har inte hänt så mycket idag annars. Jag och syster hämtade kidsen på dagis och gick hem till dom. Ungarna lekte i parken och sprang bara in om dom behövde nåt typ. Dom åt kylskåpskalla plättar med jordgubbssylt och verkade hyffsat nöjda. Elvira däckade som en klubbad säl när vi kom hem och sover nu sött för natten.

Vi ska klämma varsin pizza nu , jag och Johan. Inte bra att äta så här sent, jag vet! Men man blir ju knappt hungrig när det är så här varmt. Hörs imorrn!


Mage i vecka 38

PRECIS två veckor kvar!

Idag är det exakt två veckor kvar till beräknad förlossning. Bebisen är klar där inne och det känns när den rör sig vill jag lova. Det gör riktigt ont när den bökar runt och den verkar vara en riktig sumobebis. Elvira kunde ju också sparka en del och hon lyckades sparka mig så hårt på revbenen att jag inte kunde andas den sista tiden. Den här bebisen har skonat mina revben *peppar peppar* tack och lov. Men den kan göra andra konster som gör ont istället.

Idag har jag lite planer på att bege mig in till stan. Skulle vilja hitta såna där skor till Elvira. Nu fick hon ju ett par nya gympadojjor av syrran igår, men jag det kan ju lätt bli lite varmt. Dom där små söta ballerinaskorna är perfekta. Men att hitta en storlek 23 verkar nästintill omöjligt. Funderar därför på att pröva lyckan i storstaden. Sen vill jag handla nya krukor till mina fina pelargoner också. Får se om jag orkar ta mig in. Har liksom inte bestämt mig än.


Hemma hos syster yster

Just nu sitter jag hemma hos syster yster i en fotölj i en hyffsat sval lägenhet och väntar på att syster ska komma hem med alla barn från dagis. Vi har varit en sväng på Coop och köpt pelargoner och lite annat. Dom har ju halva priset på alla skor på Coop så jag hade hoppats på att hitta ett par billiga skitskor som man kan ha nu i slutet på graviditeten, men jag hittade bara ett par skor till Elvira.

Vet inte om jag har berättat att Elvira har förälskat sig i ett par tygskor från Hm. Ett par bruna med rosa prickar och rosetter. Hon är helt kär! Hon vill ha dom på sig hela tiden. Men ibland så har jag varit tvungen att tvätta dessa små gulliga pjuck eftersom hon ibland råkar kissa på sig. Inte trevligt att gå med kiss i skon ju. Och dom gångerna har hon varit så förtvivlat ledsen eftersom hon har fått ha dom på sig så jag tyckte det var dags att köpa ett par hon kan byta med. Dessvärre så var dom jag köpte på Coop ganska fula, eller inte ganska... väldigt fula. Men hon lär ju inte bry sig. Och dom var billiga som attan. Får se va hon säger. Passade även på att köpa lite nya sandleksaker, hoppas hon blir glad.




Ps. har mycket sammandragningar nu... bra va?! ;)

Solen skiner

Härligt med den här sommarvärmen som har kommit! Äntligen! Elvira gick i jeansklänning och korta leggings till dagis och verkade supernöjd. Hon hade dock varit lite ledsen när Johan lämnade henne men det är nåt nytt hon har börjat med, för så har hon inte gjort innan. Hon har nog fått varit hemma för mycket.

Halv fyra inatt så vaknade jag av en hemsk ryggvärk. Gick upp för att jag inte riktigt visste va jag skulle ta mig till. Det började stråla ut i magen och det kändes som mensvärk. Tänkte att det kanske var på G så jag tog två alvedon och gick och la mig igen. Det tog nån timma innan jag lyckades somna om. Vaknade nån timme senare och då var smärtan som bortblåst. Attans! Ska kroppen hålla på å luras så här så vill inte jag va me heller. Jaja. Ska iaf packa nån väska till Elvira och nån väska som jag ska ha med mig till BB. För idag är det ju bara 15 dagar kvar! :) Spännande!

Va händer annars idag? Ska väl försöka haka på syrran till Coop. Får se om jag pallart´! Men det vore ju bra och komma ut och röra på sig. Får ju så jädrans ont i ryggen bara. Får se hur jag gör. Ska nog vila en liten stund till nu.

God morgon på er!

Klockan är nu halv åtta och jag har skickat iväg Myra och Myrapappan. Nu är jag heeeelt själv. Sitter och äter frukost. Yoghurt med havrefras och en banan. Yummie! Skulle dock inte ha skadat med några solvarma jordgubbar i skålen, men man ska inte klaga.

Igår fick Myra vara hemma med mig. Egentligen skulle hon ha gått på dagis eftersom hon var inte var sjuk men jag vill passa på att vara med henne själv så länge det går innan det kommer en till liten. Vi hade faktiskt en riktigt mysig dag. Vi gick till Stinsen och åt lunch och lekte. Jag handlade en ny eltandborste och lite annat smått och gott. Sen tog vi en sväng till tunnelparken. Där var det mycket folk men det hindrade inte Myra från att röja runt. Hon hittade nån liten kompis som hon åkte rutschkana med och jag försökte väl göra mig så delaktig i leken jag kunde med den här kroppen. Elvira verkade riktigt nöjd när vi åkte hem efter en och en halv timmes parklek. Gulle! Wok stod på middagsmenyn och efter det slocknade lillskiten ganska snabbt. Jag och Johan kollade på My name is Earl och sen gick jag och la mig.

Idag ska jag försöka njuta lite av solen i lugn och ro. Min onda rygg och foglossning vill ju inte ge med sig och idag har jag extra ont i korsryggen. Vet inte om jag har legat konstigt eller nåt. Måste försöka hinna städa lite också men jag får se hur mycket kroppen pallar.

Hoppas ni får njuta av solen idag!

Midsommarhelgen i bilder

 

Hemkommen från landstället

Kom hem för några timmar sen. Men när man har varit på landet några dagar så är det en del att ta tag i när man kommer hem. Tvätt exempelvis. Började med massa "olyckstvätt". Elvira håller ju på att sluta med blöja, sakta men säkert, och då händer en hel del olyckor. Allt sånt håller på att tvättas upp. Sen så har ju jag typ bara ett par byxor som sitter ok och dom var jag ju självklart tvungen att tvätta upp.

Helgen har varit helt ok trots ganska trist väder. Som vanligt blir vädret KANON när man åker hem! Så himla typiskt! Det har grillats, ätits en hel del god mat, lekts, dansats runt stången, spelats kubb. Barnen har plaskat i en uppblåsbar pool och ätit jordgubbar med glass. (råkade slinka ner lite glass och jordgubbar här också.. SÅKLART) Det har verkligen varit supermysigt att vara ute på landet men ganska skönt att komma hem också. Det första jag gjorde (efter att ha kastat in en tvätt) var att ta en lååång skön dusch. Elvira var inte sen att haka på, och även hon behövde en dusch. Så nu sitter jag här och luktar gott och vi har ätit middag och nattat en liten och väldigt trött Elvira. Det är jobbigt med för mycket lantluft ibland. Jag är ganska trött och har (ursäkta uttrycket) JÄVLIGT ont i mitt bäcken så jag ska sätta mig och mysa framför teven.

Det kommer upp bilder från helgen som var imorgon! Ville bara att ni skulle veta att jag lever och att bebisen fortfarande verkar trivas bra i magen... Hoppas ni har haft en fin helg!

Vecka 38

"Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium)."


fakta och bild från ; babycenter.com

Dagen före midsommarafton

Nu är klockan kvart i tio och jag har hunnit ätit frukost, diska, plocka undan och packa. Elvira ligger just nu i soffan och kollar på Charlie och Lola och jag sitter ner för att vila en stund med en kopp kaffe. Jag dricker sällan kaffe själv men jag fick nåt konstigt sug.

Idag ska Jojje till veterinären. Dom ska göra ett ultraljud och se om hans prostata har minskat något. Hoppas verkligen medicinerna har hjälpt! Johan och Pär (svåger) ska vara hos veterinären vid två och jag har ingen aning om hur lång tid sånt där tar. Direkt efter veterinärbesöket så kommer dom och hämtar upp mig, Elvira och all packning. Sen ska det handlas till midsommar och sen blire raka vägen ut till landet! Åhhh jag längtar! Elvira längtar också. Fast hon vet knappt va "landet" är. Det var ju ett år sen, lite drygt, sen hon var där ute. Men hon älskar det ju.

Pratade nyligen med syster yster och hon hade tydligen inte haft nån höjdarnatt. Maja har klagat över huvudvärk och mått allmänt piss med feber. Stackars! Alva har vaknat hela tiden och Tuva ville sova med sin stackars trötta mamma. Stackars Malin! Jobbigt att Maja är sjuk. Hoppas det inte är nåt som smittar! Ska iaf försöka få tag på alvedon tuggtabletter för det är det är det enda som Maja kan ta mot huvudvärken då hon kräks av all annan medicin.

Hur som helst. Kommer att komma hem nån gång på söndag och kommer inte att blogga nåt fram till dess. Så jag vill önska er alla en härlig midsommar och en trevlig helg!

KRAAAAAM!


Glad Midsommar!

Jag och min mage



Ser lite olycklig ut på bilderna men i själva verket så är jag trött... trött trött trött... Alla korten är tagna i vecka 37.

Där kom solen

Jippi! Solen skiner! Vet ni va jag gör då? Jag går tydligen och lägger mig och sover. Jag måste ju vara helt knäpp i huvudet. Känner dock att jag måste göra som kroppen säger. Den skriker sömn och jag är ständigt lika trött!

Barnmorskebesöket igår gick bra. Allt såg bra ut och bebisen har sjunkit ner. Huvudet är fortfarande ruckbart men barnmorskan sa att det troligtvis kommer vara det fram till förlossningen. Hjärtljuden låg runt 140 och den var ganska lugn där inne. Barnmorsketanten sa också att det är fritt fram för bebisen att komma nu. Hjälp! Jag har liksom inte riktigt insett att det är dags snart. Jag vill nog vänta liiiiite till. Hon bokade in mig på en förlossningskurs för omföderskor nästa fredag (26) och tillade snabbt "Om du hinner gå på den förstås..." Ehmm det är klart jag hinner. Den här bebisen får vänta till juli tycker jag. Den 2:a juli vill jag att den kommer.

Vill helst göra just nu: Sooooooooova
Måste göra snart: Mig i ordning för att gå ut med hunden

"Låtsas som att det regnar"

Man behöver ju inte direkt låtsas. Det regnar ju hela tiden och idag verkar inte vara nåt undantag. Jag ska dock inte klaga alltför mycket eftersom jag troligtvis skulle dö om solen sken och det var 25+. Det är ett bra väder att vara gravid i kan jag ju säga. Fast jag vill ändå ha sol, och jag kommer troligtvis att klaga fram tills solen skiner.

24 dagar kvar till beräknad förlossning. Det är inte mycket! Eeeeek! Börjar dra ihop sig verkligen. Känns lite skönt eftersom jag har sån jäkla foglossning, men samtidigt så känns det som det har gått så fort den här gången. Ska försöka njuta den sista tiden. Idag är det barnmorskan som gäller. Ska vara där halv två och det ska bli spännande och se om magen har sjunkit något. Det känns som den har det eftersom jag har lättare att andas nu, men man vet ju aldrig.

Annars så har jag lite "skit" jag måste ta hand om idag. Måste prata med chefen på jobbet, måste ringa facket, fylla i en hel del papper och försöka hinna med att springa ut med hunden så fort det inte regnar.

Hoppas ni får en kanonmåndag! Och håll ut. Det sägs bli uppehåll, och till och med lite sol imorgon!

Men jag har bara regn hos mig...

Det verkar som att hela Sverige bara är en enda stor vattenpöl. Regnet tycks aldrig vilja avta. *suck* Jaja. Man får ett gott skäl att stanna inne och göra tråkigheter som att städa. Vi har fått lite gjort idag iaf. Johan har tvättat våran bäddmadrass, det har diskats, tvättats och dammsugits. Skuras skall väl också göras snart, men man måste pausa ibland också. Elvira har glidit omkring på sin sparkcykel inomhus, va gör man när det regnar utomhus liksom. Hon har blivit riktigt duktig och det går undan när hon far fram. Synd bara att vi bor så litet, inte mycket yta att rulla omkring på. Men hon verkar nöjd. Johan har precis varit nere och hyrt filmen Bolt och den ska Elvira titta på nu. Johan ska laga käk. Saffransspagetti med kyckling och salsa. Yummie.

Bebisen är vild som vanligt och det verkar som att den trivs hur bra som helst där inne. Nu gör det ont när den rör sig där inne och det känns obehagligt så fort den vrider på sig. Har mycket sammandragningar. Känns bra. Övning ger färdighet, som man brukar säga.

Inte långt kvar till midsommarafton (den vackraste dagen på hela året) och vi ser fram emot att få åka ut på landet. Jojje (hunden) ska på ultraljud hos veterinären på torsdag och jag har ett barnmorskebesök på måndag, annars har vi inget planerat. Vill helst ut på landet nu nu nu, men jag får vänta till på fredag eller möjligtvis torsdag kväll. Det var allt för mig idag tror jag. Förresten, om nån har nån dunderkur för halsbränna så kan ni gärna langa in den under kommentarer, tack! :)


En utlovad bildkavalkad, något sen.

I onsdags var det fixardag på dagis och barn och föräldrar hjälptes åt att rensa ur gamla trasiga leksaker, måla stenar och fixa. Det grillades korv och fälldes träd. Spännande värre! Här kommer några bilder från den dagen.







       

   

I torsdags så fyllde Elviras kuisn Filippa 2 år. Vi var självklart där och firade ett något trött födelsedagsbarn.



       

Igår (fredag) så var det dags för ännu ett kalas. Maja och Tuva fyllde hela fem år! Dom fick massa fina presenter. Prinsessklänningar, kläder, klistermärken och bäst av allt, varsin cykel. Lyckan var gjord!







                           

(bilden på Alva efter den galna ballongbilden på min bror så tycker jag mig se en viss Björn Gustafsson likhet med dom blonda lockarna och den oskyldiga blicken. Och då menar jag den unga Björn Gustafsson)


Och så till sist lite randombilder från veckan. Känner att det blir lite mycket Alvabilder men så kan det bli ibland.














Inte tid

Jag skulle egentligen skriva ett långt inlägg med bilder till. Men det finns inte tid. Elvira är hemma idag från dagis och hon kräver uppmärksamhet HELA tiden. Så tyvärr så får det blir senare. Går in i vecka 37 idag! Yay! Bildkavalkad kan ni vänta er senare. Bara så ni vet...

För det är ingen vanlig dag..

För det är Majas och Tuvas födelsedag, HURRA HURRA HURRA! Japp. Då var det dags igen. Maja och Tuva fyller år. Värsta stora tjejerna. Dom fyller en hel hand, hela fem år blir dom! Moster små gullrumpor! Grattis på 5-års dagen!


Tuva foto: syster yster


Maja foto: syster yster

Man kan inte alltid vara på topp

Inte alla mornar kan vara perfekta. Inte för att många av mina mornar brukar vara bra, för jag gillar inte mornar. I alla fall inte vardagsmornar. Helgmornar när man kan äta frukost i ett par timmar och bara starta dagen i lugn och ro, dom gillar jag. Men inte såna här, upp, stress, dusch, stress, smink, stress, klä på en Myra, stress, springa till buss, stressa till dagis... Det blev lite knasigt denna morgon. Men så blir det ibland.

Idag fyller min brorsdotter Filippa år! Hela två fina år blir den lilla grodan! Hon har blivit så stor och så duktig. Pratar för fullt och humor har hon också. Lilla Flippus! Nej det är ingen vanlig dag för det är Flippans födelsedag, hurra hurra hurra!!!


Grattis fasters gull på 2-års dagen!


Ska dit senare med lite presenter och fira lillkorven men först ska det bli en sväng till Stinsen. Hoppas på att få tag på såna där låga stövlar till Myra. Hennes stövlar läcker. Inte bra! Sen måste jag handla lite annat krafs. Men vi hörs säkert senare! Ska uppdatera med bilder från gårdagens fixardag på dagis också, men det kommer som sagt senare.

En orolig natt

Fy för att inte få sova säger jag bara! Somnade snabbt, som jag typ alltid gör, men vaknar efter nån timme och sover sen oroligt resten av natten. Den här natten var lite extra jobbig eftersom Elvira kom över till oss och vaknade sen vid halv fyra och skrek att hon ville ha en macka. "Maaaackaaaaa, maaaaacka maaaamma!". Jag försökte få henne att somna om men till slut så kunde jag liksom inte ignorera det längre. Det är det värsta jag vet själv nämligen, att vara så där döhungrig. Och det verkade ju som att hon verkligen var så där döhungrig. Så jag masade mig upp, ont ont ont. Min kropp var inte alls med på att gå upp kvart över tre. Gjorde en smörgås och tog med mig ett glas vatten. Men när hon hade suttit ett tag med mackan i handen så bestämde hon sig för att det inte alls var smörgås hon ville ha. Hon la sig ner och somnade sen om. Tack för den!

Sen när hon väl skulle upp så ville hon hellre ligga kvar i sängen. UNGE! Johan fick väcka oss vid sju och vi fick skynda oss lite för att hon skulle hinna bli klar och kunna åka till dagis. Hon var INTE sugen på att åka till dagis idag. Ville hellre vara hemma med mamma. Men jag vet att hon brukar ångra sig efter någon timme när hon inser hur tråkig jag är så hon fick gå trots att hon var helt slut. Får se hur "kul" hon kommer att vara för fröknarna. Hon är ganska så bestämd i vanliga fall men när hon är trött så trotsar hon ofta ännu mer. Tur att fröknarna kan hantera sånt.
Idag är det målar och fixar dag på dagis vid fyra. Undra om det verkligen blir av, med tanke på vädret menar jag. Vi får väl se. Ska försöka ta mig till Stinsen, men har inga andra direkta planer. Får se va jag orkar efter denna natt...

Ha en fin onsdag!


Pusskalas


Då var dom tillbaka

Sammandragningarna alltså. *pust* Dom är så jobbiga. Inte för att dom gör ont, för det gör dom inte, utan för att dom gör så jag får svårt att andas. Dessutom så är dom obehagliga. Magen blir hård som sten. Men jobbigast är det där med andningen... fy

Fyndigt värre

Har inte hänt så mycket idag faktiskt. Så himla skönt att bara vara hemma och inte göra ett skit. Har mest legat på soffan och softat, surfat, läst lite gravidtidningar och varit allmänt lat. En å annan promenix med hunden blir det ju alltid men that´s about it.

Stack till Sollentuna en timme tidigare än jag tänkt och gick en sväng till apoteket för att handla nässpray och alvedon. Förkylningen är som sagt ett faktum. Fick ett "lycka till med magen" från en gullig apotekartjej. Dom där "lycka till"-en gör mig lite nojjig. Vadå lycka till liksom? Med vad? Jag ska inte föda barn *förtränger* Haha! Jaja. Det går nog bra. Tänker inte så mycket på att jag faktiskt ska genomgå en förlossning snart. Jag tänker mest på bebisen. Längtar efter bebisen. Vill ha bebisen här. Försöker göra upp en bra och positiv målbild istället för att tänka "shit, fan va det kommer göra ont". Tror på det där med målbilder. Det där med bilder är min pappa bra på. Ni som verkligen verkligen känner honom vet vad jag pratar om. "Jag har en bild va.." osv. jaja. Nu blev det lite svammel här känner jag.

Efter apoteket så gick jag in en sväng på Hm för att kolla efter badshorts till Johan. Han har lovat att han ska bada med Elvira i sommar. Yay! Johan hatar typ att bada. Värsta mesen. Men nu har han liksom inge val. Fyndade ett par helt ok badshorts för 49,50:- !!! Inte illa. Sen så "råkade" det slinka med nåt till Myra också. Såklart! Ett asballt retrolinne ifrån Hm´s eco serie. Hon är jättenöjd och ville ha det på sig direkt. Så fint!





Förkylning på G

Usch va jag känner mig risig. Ont i hals och bihålor och snorig som bara den. Buhu buhu! Jag pallar faktiskt inte att vara förkyld just nu. Känns som jag har nog med krämpor ändå liksom. Blev inte mycket sömn inatt och jag har vridit och vänt mig hela natten. Det värsta av allt är att byta sida från höger till vänster. När jag har legat på höger sida så har liksom bebisen lagt sig tillrätta mot den sida som är neråt sängen så när jag ska vända på mig så måste jag liksom "vända med mig" hela magen så bebisen kan hitta en ny skön pose att sova i. Vet inte om ni förstår vad jag menar men jobbigt är det i alla fall.

Sunkig väder är det också. Ska hela sommaren vara så här nu eller? Jag vill ha sol. Inte för varmt dock. Max 25 grader och så där lagom härligt. Men man kan ju inte få allt. Och jaaaa, jag SKA sluta klaga. haha!

Elvira sov hela natten i sin säng och hon var själv förvånad när hon insåg att hon låg kvar i sin säng när hon vaknade. Sötnos! Hon brukar alltid krypa över till oss när halva natten har gått annars så det kändes skönt att få sova "själv". För hon ska ju ALLTID ligga som ett litet plåster på mig. Det är mysigt till en början men jag får lite lätt panik när hennes lilla armar stramar hårdare och hårdare kring halsen.

Morgonen var ganska tuff annars. Elvira var supertrött och ville ingenting hellre än att få ha sin napp. Vi jobbar stenhårt med att få bort nappen och att hon bara ska ha den när hon sover men hon är envis. Som tur är så ger vi oss inte. Fröken skulle dessutom INTE ha den tröjan jag tog fram och INTE ha stövlar. Men hon hade liksom inget val. Hon fick det hon fick. Tycker hon är för liten för att bestämma sånt. Hon var nog glad över att få åka "nya" vagnen till dagis i alla fall. Tur det.

Vad händer annars idag då? Ja ni... jag skulle VERKLIGEN behöva köpa ett regnskydd till vagnen. Var och hur vet jag inte men det ska väl gå att lösa.

Hoppas ni får en bra tisdag!


Yngsta systerdottern Alva med skönaste minen.

Dessa sammandragningar

Nu har jag, två kvällar i rad, haft såna besvärliga sammandragningar. Dom kommer med ungefär fem minuters mellanrum och jag får svårt att andas och magen blir stenhård. Så nu verkar det som att kroppen övar för fullt inför den kommande förlossningen...läskigt.


Måndagsutvecklingssamtal

Vet ni...jag är trött! Ovanligt va? Jag är trött på att vara trött. Så här var det i början av graviditeten, så blev det liiiiiite bättre i mitten och nu är det tillbaks. Usch å fy! Skulle kunna sova konstant typ.

Måndagen började med att jag klädde på en supertrött Myra och gjorde i ordning henne för dagis. Pussade henne och Johan hej då och så åkte dom iväg.
Fick ett sms av Hanna som sa att hon hade vagnen som vi ska köpa av dom i bilen. Jag svarade henne att hon gärna fick komma och lämna den för att sedan hitta på nåt med mig eftersom jag inte hade några som helst planer. Så blev det. Jag var ute med hunden och träffade sen Hanna utanför porten där hon lämnade av vagnen. Så fin så. En helt enkel sittvagn bara. Kan ju tillägga att Elvira ÄLSKAR den, för den har liksom en ratt så hon kan "styra" när vi glider omkring på stan.

Efter vagndroppingen så åkte vi till Stinsen där vi träffade min syster och lilla Alva. Käkade lite lunch och glodde lite i affärer. Det enda jag köpte var slingor till mitt hår, får se när det blir av att man gör dom bara. Tar det nån dag, eller hur sis? Drog hem till syster yster efter en liten Stinsenrunda och drack kaffe och snackade skit. Och det var i stort sett den dagen. Eller nej, just det, var på utvecklingssamtal på dagis också. Men det finns inget att tillägga där egentligen.

Mitt barn är bäst, så är det bara.



En helg är över

Inleder inlägget med en gäspning *gäsp* Jag är så trött så trött! Har ingen aning om varför egentligen, har sovit mycket. Fast jag har iofs inte sovit bra. Så fort jag ska vrida eller vända på mig så vaknar jag ju för att jag är så stor och klumpig. Värsta projektet att byta sida. Hur som helst.

Helgen har bestått av 60-års kalas hemma hos svärfar. Det var trevligt värre. Elvira fick träffa sin kusin Madeleine som hon nästan aldrig träffar. Det var ett tag sen sist. Kul hade dom i alla fall, roligt att se. Madeleine är så pass stor så hon liksom gärna tittar till Elvira när hon far omkring så vi kunde slappna av lite och låta dom leka själva. Det åts god tårta och smarrig middag och det var en trevlig liten tillställning. Elviras farfar fick en spahelg i 60-års present och han verkade nöjd. Fick skjuts hem av Johans storasyster (Elviras faster) runt halv sju och var rätt slut när vi kom hem.

Idag så vaknade jag tidigt av att Elvira satt och pillade mig i ansiktet. Hon sa "vakna mamma, vi ska gå hupp nu". Så det var ju bara att gå upp. Vi tittade lite på film och åt frukost. Sen höll jag på att däcka i soffan eftersom jag sovit som en kratta så vi drog upp Johan så jag kunde gå å vila en stund till, guld! Sen ringde min mamma. Hon skulle till Stinsen så jag bestämde mig för att haka på för att kolla efter en amnings-bh. Det gick dock inge vidare. Har för stora bomber helt enkelt. Och nu är dom ändå inte fulla med mjölk. Hur ska detta sluta?! Jaja. Får gå på amnings-bh-jakt nån annan dag. Vi "gjorde" i stort sett hela Stinsen och tog sen en sväng förbi ICA maxi. Handlade lite småskit och tog oss varsin mjukglass innan vi begav oss hemåt.


Fick ett par vingar, en tiara och ett trollspö och nu tror lillskrutt att hon kan flyga, såklart!


Lilla fjärilsbarnet. Som vanligt, med den där "ljuddämparn´" i munnen. Dags att sluta snart. Jag vet!


Så här fin var jag på farfars kalas. Svart tyllkjol. svarta leggings och prinsessatröjan.


Elvira och hennes kusin Madeleine.


En liten klapp på kinden av kusin vitamin.


Fick en påse med lördagsgodis av snälla kusin Madeleine.


60-åringen i vit skjorta och Johans fasters man i rutig skjorta.




Randig som en tiger

Min mage är full av bristningar (aka. kärleksstrimmor) från graviditeten med Elvira. Lyckligtvis har strimmorna inte blivit fler under denna graviditet men dom finns där. Har nån slags hatkärlek till dom. Först var jag mest ledsen över att min mage har blivit HELT förstörd. Kommer aldrig mer vilja visa min mage för någon har varit en återkommande tanke.

Numera har jag en mer sund och avslappnad inställning till mina tigerränder. Dom är mina krigsärr. Jag känner mig lite som en "fighter" med dessa och vågar numera visa upp dom trots att dom ser helt horribla ut. Kärleksränder. Mina alldeles egna kärleksränder som jag fått av Elvira. Tur att Johan älskar mig för den jag är, trots att jag är randig...

fast nu har en av ränderna börjat klia, inte ok. *morrar som en tiger*


Graviditeten denna vecka

"Nu väger bebisen nästan 2,5 kg och är ungefär 45 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe." bild och fakta från babycenter.com



*längtar*

Intensiv dag

Dagen blev lite mer intensiv än va som var tänkt. Hatar när det blir så för oftast slutar det med att jag har jätteont och kan inte gå ordentligt. Men men. Började med att gå ut med hunden på promenad i ösregn. Gick hem med honom och gick direkt ner till jobbet. Diskuterade lite lön med chefen. Tydligen så har vi fått fel lön och det känns ju inge vidare. Vi har nämligen fått för lite. Hur som helst. Fastnade där en timme. Klockan hann bli tolv och då ringde jag Elin och sa att jag var på G. Gick förbi Elin och sen gick vi tillsammans till Stinsen. Tog en fika/lunch och en liten shoppingrunda. Köpte lite småskit och en födelsedagspresent till Filippa. Fick en "dos" bebismys också då jag fick bära omkring på en liten Vilhelm som hade ont i magen medan mamma Elin köpte presenter till dagisfröknarna på storebror Gabriels dagis. Jag har haft sjukt mycket sammandragningar och en del som har känts REJÄLT! Aj aj aj.. bebisen är helt vild. Just nu hickar den för fullt.


Tycker nog inte att magen har växt något... Konstig form har den, minst sagt!


Lilla magen


Magen uppifrån och Elvira med på ett hörn (hon äter hårt tunnbröd , därav minen)


Mäkta stolt över sin nya prinsessatröja

Perfekt dag för shopping

God morgon på er!

Det har hunnit bli onsdag och jag tycker att den här veckan har gått fort. Har två dagar i rad följt med syster yster och hennes kids hem efter dagishämtningen och vi har fikat och käkat tillsammans. Syster gjorde världens godaste köttfärssås igår. Så skönt att slippa laga mat ju! Tack Malin! Sen så gillar Elvira att vara med sina kusiner, även fast hon och Alva för det mesta bråkar.

Idag är tanken att jag ska ta mig till Stinsen. Ska träffa Elin och hennes alldeles nya lilla bebis Vilhelm. Får se vilken tid det blir. Det bästa vore att ta det några timmar innan dagishämtning men inte så tidigt så hunden behöver vara ensam för länge. Ja, detta ständiga pusslande.

Hela eftermiddan och kvällen igår så hade jag pinvärkar och ständiga sammandragningar. Kändes lite spännande på nåt vis. Vet ju att det inte är dags än men man får ju en föraning om vad som komma skall. Fick nåt ryck och tvättade upp bebisens första kläder igår så jag ska ställa mig och stryka dom så dom blir mjuka och sköna för bebis.

Ikväll är det förlossningskliniken på tv4fakta , mitt favvo, så det ser jag fram emot. Kanske skriver nåt mer senare.

Hoppas ni får en fin dag!

Jaha, var det allt?

Jag visste ju iofs att det skulle bli sämre väder längre fram i veckan men det behöver kanske inte slå om så hastigt? Idag är det småruggigt ute och regnet hänger i luften. Elvira var ganska glad för hon fick ha med sig sitt paraply till dagis. Hon älskar sitt paraply.

Jag sitter och äter yoghurt med Kellogs K och dricker hallonbladste. Hallonbladste sägs stärka livmodern och minska blödningar under och efter förlossningen. Prova kan man alltid. Jag är dock ganska skeptisk. Man ska dricka 2-3 (max 4) koppar om dagen fram till förlossningen och gärna efter då det också ska vara bra för amningen tydligen. Smakar inte speciellt mycket så det är inte riktigt mitt typ av te om man säger så, men som sagt, prova måste jag ju!

Annars så händer det nog inte så mycket idag. Eftersom vädret verkar bli sådär så blir jag antingen bara hemma och tar det lugnt eller så tar jag mig till Stinsen. Får se hur jag gör. Har en del tvätt att ta reda på så det är inte direkt så att man sitter sysslolös här hemma ;) tyvärr!


Min fina vovve Jojje och min moster/morbror/kusins hundvalp Charlie.
Lite storleksskillnad.

Värmebölja

Det sägs att det idag är den sista varma dagen innan det återigen ska bli svalare. Skulle bli regn framåt torsdag hörde jag nånstans ifrån. Jaja. Så kan det vara. Fått fyra fina dagar på raken. Inte helt fel!

Sitter just nu och äter en superfrukost. Vaniljyoghurt med havrefras och jordgubbar. Inte helt fel! Ska nog försöka ta itu med disken och sen efter det ge mig iväg till Sollentuna. Måste försöka hinna klart här hemma och ändå hinna iväg innan det blir för varmt. Kan liksom inte promenera med hunden för långa sträckor när det blir för hett. Han pallar inte trycket. Inte jag heller för den delen.

Elvira och pappan är på väg till dagis och jag ska hämta lillskiten vid tre. Innan dess ska massa hinnas med så det är bäst jag sätter fart. Elvira var förresten världens sötaste när hon gick iväg till dagis. Jeansklänning, leggings, sandaler, keps och hello-kitty ryggan på ryggen. Sötnos!

Hagaparken

Efter att ha lämnat lite blommor och en liten present till mamma så åkte jag hem för att möta upp Johan och Elvira. Gick först förbi ICA och handlade lite fikabröd, loka, mackor mm så vi kunde ha en liten picknick i Hagaparken. På bussen till Haga norra så höll vi på att smälta bort och det var en befrielse att få gå av trots att det var varmt även ute.

Vi hann tyvärr bara höra Susanne (Elviras farmor) sjunga en låt. Dock en av dom bästa låtar jag vet. Fjäriln vingad syns på Haga. Bellman. Säger bara det. Bellman. Elviras farmor sjunger i en kör och en kör som sjunger sommarsånger är bland det finaste som finns så det var kul att få höra en låt iaf.

Det var ganska fullt i Hagaparken, säkert för att det var kanonväder. Barn flög med drakar, det sköts salut i några herrar klädda i fina kostymer och folk satt överallt och picknickade. Så även vi. Vi satte oss ner på en lagom skuggig plats där vi fick njuta av improviserad opera och Elvira kunde springa omkring och titta på fjärilar och samla pinnar. Johan och Elvira gick ner till vattnet och tittade på en andfamilj och Johan fick tydligen jaga Elvira en hel del. Hon har blivit snabb som attan så det gäller att hänga med. Jag har inte en chans i det tillstånd jag är nu. Så ser ni en liten snabb sak och en stor höggravid mamma springandes efter så får ni gärna stoppa den lilla snabba saken som är en så där 20-30 m före. Jag och Susanne satt mest på filten och tittade på folk och pratade musik. Dagen var lyckad och det var kul att vi kom iväg!


Myramamman, en Myra och farmor Susanne


Myra stod still i ungefär 20 sekunder, hann precis knäppa en bild.


"Råkade" ta av sig skorna men satte snällt på sig dom igen.

(detta inlägg skulle ha publicerats igår, söndag, egentligen men blogg.se är muppar)