Jobb och shoppingspree

Idag var det jag som öppnade. Fick dock lite småpanik när jag halv sex stod utanför jobbet och entrédörrarna inte åkte upp. Knappade hysteriskt på mobilen och försökte leta fram första bästa jobbnummer. Flipprade fram Åsas nummer men kom till hennes telesvar. Panik! Sen så kom jag på att det självklart var Micke jag skulle ringa. Han svarade yrvaket och var lika lugn som vanligt. "Men ja Lina, dra upp dörrarna manuellt".. JAHA?! Som att jag skulle veta det, har ju liksom aldrig hänt förut när jag öppnat. Men men. Allt löste sig till slut.

Slutade halv tio och då satt Åsa redo att dra me min på shoppinrunda. Först gjorde vi Stinsen. Åsa handlade som en tok. Jag handlade ingenting. Vi fikade lite och snackade lite skit. Trevligt värre. Sen var det raka vägen tillbaka till Shell för att säga hej till Siri. När vi hade varit där, fikat lite till och hållt Siri sällis ett tag så kom Åsa på den briljanta idén att åka till Kista. Jag kände mig trött och hade väl inte direkt nån lust till en början. Men efter lite fin övertalning så hakade jag ändå på. Och tur var väl det. För det visade sig att det var riktigt trevligt i Kista. Jag fick tag på en asmysig mössa, chaite och världens mysigaste kofta. Yay! Åsa handlade lite till men skyllde sina senare inköp på mig. Hon påstod att jag drog in henne i massa onödiga affärer...*flin* Oh well. Nöjda och glada så åkte vi hem igen. Tog en titt på Åsas lägenhet och sen skjutsade hon hem mig. Innanför dörren så möttes jag av en lycklig Myra och en trött Johan. Myra fick följa med Johan till jobbet idag eftersom dagis var stängt. Hon hade haft skitkul och röjt en hel del där.

Middagen idag bestod av nachotallrik ala Taco Bar fast hemmagjord. Ingen hit tyckte Elvira som bara petade i sig lite grönsaker. Men hon fick annat istället. Nu är jag mätt och trött och vill nog bara sova sött. Rimma kan jag också...


Lite kortfattat

Uppe vid sjusnåret. Klädde på Myra, klädde på mig och fixade mig. Klockan åtta lämnade jag på dagis, gick alldeles strålande! Hon studsade in som Tiger i Nalle Puh *stolt*. Klockan kvart över var jag hos syrran. Hämtade min mobil och hämtade Maja o Tuva. Klockan nio lämnade jag Maja o Tuva på dagis. Åkte hem. Åt sen frukost. Gick ut med hunden på en lång promenad. Var hemma vid tolv. Drog mig till Stinsen. Gick där ett par timmar. Fikade och mös och shoppade. Klockan tre hämtade jag på dagis. Elvira blev glad, som vanligt. Men idag var det knepigt att få me henne hem istället. Det glädjer mig. Väl ute så spöregnade det. Kastade ner Elvira i vagnen som hade regnskydd (för det hade inte hon). Gick ner till centrum och väntade på att Johan skulle ringa. Halv fyra ringer Johan och säger att han är på väg till tåget. Möter upp honom och vi åker hem tillsammans. Handlar pasta. Börjar städa så fort vi kommer innanför dörren. Johan sprang ut med hunden och lagade mat. Vi åt. Elvira badade...

Haha. Shit va tråkigt det var att läsa det här inlägget... Skulle bara testa hur det blev, och det sög ju rätt hårt. Oh well. Här kommer en liten bild som kompensation för ett dåligt inlägg....


Elvira för snart ett år sen.

Wohoo tisdag

Är så sjukt trött. Gäspar konstant och mina ögon säger åt mig att blunda. Men jag måste vara vaken. Först och främst så måste jag ringa snubben på Jysk och snacka med honom om tiden. Det blir ju så dumt att vara där vid två om jag ska hämta Myra vid tre. Ska kolla om jag kan komma tidigare. Och om inte så får vi boka om och ta en annan dag. För det andra så måste jag ta en låååång stadig promenad med Jojje. Han behöver verkligen få springa av sig lite. För det tredje så måste jag duscha, byta kläder och sminka mig. I vilken ordning ska jag göra detta? Jag antar att jag får ringa snubben på Jysk först så man har det avklarat. Sen Jojje. Och sen dusch/smink. Men då var det ju rätt ordning! haha knasigt.

Apropå min hemlis... I wont tell :P na na na na naaa na




Ok. tanken var att...

Jag skulle försöka ta mig nånstans. Alltså till nåt ställe. Typ Stinsen eller centrum. Gå å glo lite i affärer i lugn och ro. Men hur långt kom jag? Typ till soffan. Jag vet inte vad som hände, alla energi rann ur mig och jag har inte ens nån lust att göra nåt. Jag ska hämta Elvira vid tre tiden. Räcker inte det? Eller?

Nej. Vet ni vad. Jag ska skriva av mig lite när jag ändå sitter här. Jag är trött på folk som snackar om varandra med andra. Alltså snackar om saker dom inte borde snacka om med folk dom inte borde snacka me. Hmm. Jag kanske inte ska säga för mycket nu eftersom det rör även vissa personer i min krets. Skit samma. Skitskönt att Elvira går på dagis nu så jag får egen tid. Jag kan göra vafan jag vill! Fast visst saknar jag henne också.. konstigt vore det väl annars?

Men jag har en hemlis, som ingen annan vet. Inte ens Johan. Haha! Trodde ni inte va? Kanske avslöjar min hemlis nån gång. Men bara kanske.

Kuckelikuuu!

Var uppe fem imorse. Gick inte helt oväntat bättre än va det brukar göra. Kan ha berott på att jag somnade tidigt igår. Hade dock problem att somna då jag hade en hemsk halsbränna som inte gav sig. Men efter att ha knaprat Rennie och druckit Samarin så gick det väl till slut över, för jag somnade ju till sist.

Dom ringde från Jysk idag! Kan bli spännande. Var bara en deltidstjänst men man måste ju kolla va man har för möjligheter liksom...


Juste

Som min syster skrev i kommentaren i två inlägg ner så har Elviras tiger Rasmus namnsdag idag. Grattis Elviras tiger Rasmus på namnsdagen! Elvira kommer nog krama dig lite extra imorgon som kompensation för att hon glömde din namnsdag :P


Somnade visst...

Klockan är tio över åtta och jag la Elvira för en timme sen. Råkade dock somna själv också. Jag är helt slut och tror nog att det är lika bra att jag går å lägger mig. Ska ju upp vid fem imorgon eftersom jag öppnar. Gillar iofs såna pass. Öppna funkar för mig. Önskar bara att jag kunde få fler såna pass då det passar så bra med dagishämtningen, men det verkar dessvärre som jag har fått rätt få öppningar. Oh well. Ska gå å lägga mig. Haja, tio över åtta. Det är nåt slags rekord.

Hell-o

Har ju inte mått så bra på sistone med UVI n shit. Men jag tror att det börjar vända nu. Idag har jag och resten av familjen varit på Stinsen. Handlat ett spel till Johan (inte vilket som helst utan FarCry2!!!). Sen bytte jag en jeanskjol som jag köpte till Myra igår. Den var felmärkt i storleken, tyckte att den såg liten ut och det var den också. Bara stl 86. Nu blev det en 92:a istället, liiiiite stor, men då kan hon ha den ett tag. Elvira var inte alls PÅ på Stinsen. Inte som hon brukar vara. Det brukar vara , som vi säger, FULL FART på henne. Men hon verkade lite loj. Vädret kanske? Hoppas på vädret, för hon får inte bli sjuk nu. Johan har fått nåt ryck och ska göra köttgryta OCH baka kanel/kardemummabullar. Vet inte va som har flugit i honom. Kanske blev han snäll för att han fick spelet? Eller så är han gravid *hoho* Oh well. Det enda som fattas oss nu är en större lägenhet. När är det våran tur?

Jobba, trots feber ?

Hej å hå! Idag verkar det inte som att jag har nåt val. Jag måste jobba, det känns väl sådär eftersom jag mår skit. Feberfrossa och magvärk, men what to do? Ska kollegorna ut å supa så ska dom liksom...*muttrar*

Edit, no work

Det blir inge jobb för mig idag. Jag har kontaktat akuten som rådde mig till att vila. Dom tyckte att jag skulle återkomma om febern blir värre. Bleh. Jag hatar det här.

Pain, pure pain!

Min UVI verkar inte bli nå bättre. Läkaren varnade ju för att den här antibiotikan kanske inte skulle bita på mig. "kiss"problemen vill inte ge me sig. Och till råga på att så har jag så ont i ryggen att jag knappt kan röra på mig. Känner mig helt stel i nacken och det gör ont va jag än gör. Har prövat allt. Nu har jag tagit ipren i hopp om att värken vill ge sig, men den som lever får se.

Har tagit det lugnt idag eftersom min hälsa är som den är just nu. Har iaf hunnit med att luncha med Elin nere på Figges. Jag åt jättegod foccacia med kyckling och sallad. Blev så där lagom mätt. Hann springa in på ICA och handla mjölk, fil och bröd till imorgon bitti också. Dessvärre så har jag inte planerat nån middag till Johan och Elvira men Johan får försöka styra upp nåt. Känns lite pissigt att jag inte kommer att få träffa Elvira nånting alls idag. Eller jag fick ju klä på henne imorse iofs.

Klockan tre börjar jag jobba, slutar kvart över nollnoll. Hoppas alla kan njuta av det härliga höstvädret åt mig också...


This is fun, isnt it?

Ok. Slapp stänga idag. UVI (urinvägsinfektionen) känns värre och jag har ont i hela magen. Jobbade mellan fyra och åtta, var hemma halv nio och är slut. HELT slut. Och då har jag bara jobbat fyra timmar. Åsa ville att jag skulle titta förbi hennes lägenhet, och det hade varit lite skoj, eftersom jag inte kan komma på hennes inflyttningsfest på fredag heller. Men kroppen säger ifrån och jag ska för en gångs skull lyssna på kroppen. Gjorde Gurra G en tjänst och tog hans öppningspass på lördag också. Kan ju bli spännande och se hur man pallar me att stänga på fredagen och öppna på lördagen. This is fun isn´t it? Blöööööh

Inte roligt

För en timme sen så var det jag som gick ifrån dagis småsnyftandes för mig själv. Kände mig så jävla taskig. Elvira var helt förstörd och skrek "vara mamma, vill inte dadis, vara mamma!". Ville ju inget hellre än att ta henne med mig hem igen. Men jag var tvungen att lämna henne, stackars mig, och stackars Myra. Den som INTE känner så här när den lämnar ett gråtande barn på dagis är ju inte frisk i huvudet? Helt seriöst. Vem kan bara lalla vidare utan att få ont i hjärtat när man hör det hjärtskärande gråtet... Blä!

Jag börjar iaf jobba klockan tre och slutar kvart över tolv inatt. Jag är så himla trött just nu så jag ska gå å lägga mig och sova nån timme så jag pallar å jobba sen.

Hoppas alla fått en bättre start på morgonen än va jag har fått...


Min lilla plutta

Desperate housewifes snart...

Om en timme så börjar DH! Längtar! Jag har köpt en burk cola och en marabou amigo. (marabou amigon var förövrigt sådär, men jag var ju tvungen att prova). Jag är helt slut idag. Har inte gjort annat än att vänta på Stina, men hon kom aldrig. Hon ringde vid fyra och sa att hon fortfarande höll på att tvätta. Det är ju som det är.

Och imorgon kommer jag jobba kväll. Egentligen skulle jag ha slutat halv sju men nu får jag jobba kväll för Åsa. Det känns väl sådär eftersom jag egentligen hade planerat att vara med min familj, men det får bli så här nu. Hoppas jag är ledig lite nästa vecka, då jäklar ska jag kompensera för dom dagar jag jobbat kväll. Så tråkigt att min familj får lida ju. Johan är helt slut på mornarna då han inte vågar sova förrän jag kommer hem. (han e rädd för att jag ska råka ut för nån idiot när jag går hem ensam i natten) Är ju hemma runt halv ett och han går upp runt halv sju. Och eftersom jag ska lämna Elvira på dagis klockan åtta så är jag helt slut när vi går upp eftersom jag oftast inte somnar förrns två på natten.
HATAR att jobba kväll, men det behöver jag nog egentligen inte skriva, för det vet ni ju? Pallar inte att jobba kvar eftersom det är så oregelbundna tider. Det kommer inte funka. Elvira blir arg och tvär på mig när jag har jobbat kvällar och så vill jag inte ha det. Det här MÅSTE lösa sig! Nån som har nåt jobb att erbjuda?! Ett dagtidsarbete, endast!


Så långt kom jag..

Jahapp, kom inte längre än så här. Sunk. Sitter iofs hemma hos syrran och det är ju lite mys. Har druckit ett par glas kaffe och det är ju inte fy skam. Dessutom så var det ju ett tag sen jag träffade syster yster och då passade det ju bra. Trippen till stan blev inställd eftersom det inte klaffade så bra. Stina hade lyckats få en tvätt tid. Och vi vet ju alla, att när man lyckats få en tidjävel så är det bäst att passa på.

Vi får se om hon har svängarna förbi Sollentuna, får då kanske vi kan dra en fika i Stinsen istället. Om drygt en timme ska jag hämta Myra på dagis, yay! Eller nåt. Idag har det faktiskt varit ganska skönt att vara solo för Elvira har ju en sån dära jääääätterolig trotsålder nu. Igår var trotsen INTE att leka med. Hon skrek och var arg mest hela tiden och jag vet inte riktigt om jag gillar det. Vem gillar trotsiga barn liksom? Det hör iofs till så det är väl bara att stå ut.

Kul det är med slaskigt höstväder by the way. Hunden som var alldeles skinande ren igår (ja jag menar det, det riktigt blänkte om han) är typ gråsvart och blöt och luktar blä. *suck* Så var det med det hundbadet. Men han luktade gott en natt iaf.

Tisdagen med stort T

Hej hopp!

Idag ska jag ÄNTLIGEN få träffa min Stina. Som jag har saknat. Som jag har längtat. Och nu, finally. Vi ska ses i stan och fika på nåt mysigt hak och bara vara. Vad kan passa bättre än att sitta på ett fik i detta sunkväder liksom? Det enda jag verkligen måste göra är att kolla efter strumpor till Myra, men det hinns nog med :)
Eftersom det är tisdag idag så är en tv-kväll med Desperate Housewifes obligatoriskt. Men innan det så ska vi äta middag hos Elviras mormor och morfar. Mys. Jag fick välja helt själv va jag ville ha, och det blir pannbiff *yummie* Så det ser jag fram emot. Men först stan, sen hämta Myra på dagis och SEN pannbiff.

Nu, frukost
Sen, fixa fejset


En rond till

Eftersom jag har lite tid över (egentligen så har jag HUNDRA saker att göra) så sätter jag mig vid datorn och bloggar lite igen då. Jag har typ inte fått ett skit gjort. Har varit och handlat schampo för att bada hunden, men när jag insåg vilket jobb det är så bara dog min ork. Disken står fortfarande där i köket och jävlas, dammsugaren är framdragen och fnissar åt mig, dammråttorna hopas, fönstrena ser man knappt ut igenom och ja...

Så. Va har jag gjort idag då? Jo, ringde vårdcentralen då jag misstänkte att jag åkt på en urinvägsinfektion. Fick en tid halv tolv men kom en och en halv timme för tidigt. Hon i kassan bah "Ehhh, ja alltså om du vill vänta en och en halv timme så går det ju bra. Men ja..." Jag bara suckade över hur korkad jag är som sett SÅ fel på klockan *virrig* Gick hem, gick ut med hunden. Han blev lika glad över att se mig som vanligt, trots att jag bara varit borta en kvart.

Men jag är helt knäpp! Jag MÅSTE ta mig kragen och fixa i ordning här hemma. Ska hämta Elvira om två timmar och då ska vi gå å handla mer strumpor till henne. JAG MÅSTE diska! Det är inte nådigt hur det ser ut här hemma. Men jag ORKAR INTE! Nån som är villig att städa en skitig tvåa för en hundring? Eller kanske ge mig en spark i röven så det händer nåt här hemma. Noll motivation.

Edit: Om någon nu skulle vara intresserad så fick jag Trimetoprim mot urinvägsinfektion. Write that up!

Konstig morgon

Nu sitter jag här, helt solo, och bloggar. Klockan är bara halv åtta och Elvira är på väg till dagis. Johan fick lämna henne idag, skitskönt! Känns tomt bara. Jag gick upp när dom gick upp, klädde på Elvira och fixade, och sen gick dom. Och nu saknar jag henne redan...jobbigt :(

Fast jag har ändå en hel del att göra idag så dagen kommer gå fort. Jag ska bada hunden (prioritet), diska, dammsuga, tvätta och därimellan ska jag hinna ta hand om mig själv också. Typ ansiktsmask och hårinpackning. Får se om jag hinner med allt. Det känns som att det viktigaste är att jag hinner bada hunden och städa så det ser ok ut när lillmonstret kommer hem igen. Efter dagis ska vi gå å handla lite nya strumpor till Myris. Hon behöver lite tjockare strumpor, helst med halksskydd, men det verkar inte finnas.


Kolla in den här killen! Han är GRYM! Ser ut som en stor nallebjörn.

Bebisgalen

Nu är det andra kalaset avklarat. Det var riktigt trevligt och jag hoppas att den nyblivna tonåringen blev nöjd över sina presenter. Av oss fick han lite pengar eftersom han vill köpa en ny gura, hoppas han hittar nån.

Annars så har dagen i övrigt varit lugn, förutom lite småbus med Myra. Hon blev helt galen när jag kom hem från kalaset, gulle. Hon ba "Maammah!!!" och vi började den obligatoriska sängwrestlingen. Hon vann. Som vanligt. Nu står Johan och lagar middag. Köttfärssås och spagetti, på Elviras begäran. Det är hennes favvo. Hon skulle verkligen kunna äta det varje dag om hon fick. Toka. Fast jag förstår henne, det är ju riktigt gott.

By the way, jag är riktigt bebisgalen. Har kommit in i nån fas nu då jag bara vill ha en till liten knodd. Blir fullkomligt lyrisk när jag ser alla små nyfödda bebisar överallt. Jag vill också! Längtar tills Elvira får ett syskon.

Fast mest av allt just nu så vill jag flytta!!! Flytta är ett måste. NU NU NU , helst på en gång.

Kalas och hemmakväll

Lördag idag. Härligt! Idag har vi varit på kalas. Emma har fyllt 7 år , värsta stora tjejen! Av oss fick hon ett asballt nytt bäddset i rosa och vitt med döskallar... kanske inte helt oväntat att det var döskallar på. Hade hon inte gillat det så hade jag behållt det själv. Så himla fint. Det var iaf ett jättetrevligt lite kalas även fast Elvira mest grät hela tiden. Det var massa folk hon inte brukar träffa och hon var hur trött som helst. Hon somnade på vägen hem och sov hela vägen hem och vi hann t.o.m handla middag medan hon sov. Så fort vi kom hem så åkte mina mysbrallor på och jag och Elvira satte oss i soffan. Medan Johan lagade middag (världens godaste saffranspasta med kyckling och tomatsalsa) så satt jag och Elvira och kollade på Molly i soffan. NAAAAJS!  Jag älskar att softa när jag är ledig.

Imorgon är det kalas igen. Då är det mitt andra kusinbarn, (eller syssling eller va det nu blir) som fyller år. Han blir tonåring, tänk hela 13 BAST :) Det blir säkert kul. Nu ska vi kolla bompa och äta middag. Hoppas alla får en superlördag, för det är ni väl värda.

Ps. Tycker att det är komiskt att ingen har kommenterat Elviras freakout som jag bloggade om i förra inlägget. Ds.


En liten Myra i Edsbergsparken (tagen igår)


Jag med min mysiga kofta. Slackar i soffan. (tagen precis nu)


Johans ljuvliga mat. Det var en fröjd för ögat. Syns att mobilkameran inte kan fånga det dock.



Ja, va säger man?

Idag när jag hämtade Elvira på dagis så bröt hon ihop. Märkligt det där. Att hon börjar gråta. Hon vet väl inte va hon ska göra av känslorna så det slutar med gråt, eller nåt.

Hur som helst så berättade fröknarna på dagis om en liten incident som hände idag. Jenny var lite smått upprörd när hon frågade om Elvira brukar peta sig i ögonen. Ja, sa jag med en lite smått bekymrad ton. Då berättade Jenny att Elvira tydligen hade "hakat" två fingrar i varje öga, i det under ögonlocken och såg helt freaky ut. Det såg ut som att ögonen skulle ploppa ut sa dom. Typ rubberface. Jenny hade fått panik och kastat över henne till en annan fröken och Elvira förstod nog inte varför. Dom sa åt henne att vara försiktig med ögonen och att man inte får göra så. Så har hon aldrig gjort hemma, varför missar jag allt konstigt? Ja, jag säger då det. Om det finns nån cirkus som behöver tillskott till freakshowen så är det bara att höra av sig. Eller iofs, det är ju snart halloween, ballt partytrick kanske?


Barnfritt

Idag är jag "barnledig". Eller rättare sagt, Elvira är på dagis och jag är hemma. Är ju fortfarande lite krasslig och jag ska försöka se den här dagen som en dag att bara vara hemma, städa och försöka ta igen mig. Jobbar ju imorgon så det kan behövas. Det jobbiga är att jag blir så himla rastlös av att vara hemma själv. Saknar Elvira redan och hon har bara varit hemifrån i snart två timmar. Min lilla plutta. Det verkar som att oro, saknad och stark kärlek är bara en bråkdel av känslorna man känner som mamma. Just nu är det bara saknad. Åhhh va jag saknar min lilla Myra. Kändes dock lite skönt att det var Johan som lämnade henne idag (då fick han vara den dumma) och jag fick ligga kvar i sängen en timme till. Så det känns lite bra att få vara den "snälla" som hämtar henne från dagis, yay!

Annars så händer det nog inte så mycket denna regniga torsdag. Vädret gör en deprimerad och även fast det var sol för två dagar sen så kändes det som att det var en evighet sen jag gick i höstlöven och solen värmde. Märkligt det där. En rolig sak, på SÖNDAG KOMMER STINA HEM! Yayie! Det kommer bli helt sjukt kul. Om hon vill och kan så tänkte jag att en av mina lediga dagar så ska vi fika och shoppa lite. Tycker det låter som en skitbra idé. Är ju ledig tisdag och onsdag nästa vecka så jag hoppas hon orkar ses då. En till rolig grej. Kajsa, Stinas lillasyster (btw världens bästa Kajsa) har startat en blogg. Klicka in på den vettja
http://kajsaifalun.blogg.se/ .

Bjuder på en hyffsat kaxig bild på min lilla Myra. (tyvärr kass bildkvalité då den är tagen med mobilkameran)




Kaffe

Mitt morgonkaffe imorse gjorde susen! Har varit mer effektiv idag än va jag brukar vara. Frågan är ju om det verkligen beror på kaffet? Jag vet att kaffe borde göra en piggare, men det funkar inte på mig. Jag har aldrig blivit pigg av kaffe, rastlös däremot. Men jag undrar om man blir mer effektiv av kaffe? Det verkar så. Kanske inte så konstigt. Det sägs att koffeinet ska skärpa dina sinnen, kanske stämmer. Jaja.. Det är nog lite placebo det där. Som med allt annat typ. Tror inte att saker funkar om man inte verkligen tror och vill.

Nu är klockan tjugo över sex och Johan har inte kommit hem än. Elvira tittar på Bolibompa, just nu är det favoriten Molly. Vi har lekt med dockor och byggt jättehöga klosstorn idag *stolt* Och Elvira har sjungit massa vackra sånger. Typ "När trollmor har lagt de elva små trollen". Ni ska höra va gulligt det låter när hon kommer till "oaj aj aj aj buff" delen. Det låter nåt i stil me "Hoooajajajaj puff". Det går ju liksom inte riktigt att beskriva med ord. Och sen sjöng hon för morfar i luren också. Hon sjöng "lilla katt" fast en remake som gick "Lilla sööööta mooorfar". Så sött.

Imorgon får Elvira gå på dagis. Har inte vågat säga nåt till henne. Får nog ta det när det kommer. Hon kommer säkert bli ledsen imorgon eftersom hon inte varit på dagis på typ en vecka. Men men.. Det får vi ta när det kommer, som sagt.

Kärlek

Har varit hemma med Elvira i två dagar nu. Och jag kan bara säga att jag saknar mammaledigheten och undrar vart den blev av? Det gick så fort allting och jag tyckte inte att jag hann tillräckligt och vill bara dra tillbaka tiden. Jag vet att jag inte är ensam om att känna så här och att det är ganska vanligt att man liksom inte tycker att man utnyttjat mammaledigheten. Men så här känner jag just nu och jag behöver ventilera lite. Något jag faktiskt tycker är roligt däremot är att se hur mycket Elvira kan. Hon är så duktig min lilla Myra. Hon pratar så man förstår och lär sig nya saker hela tiden. Hon vet redan hur hon kan utnyttja frasen "Älskar dig mamma" *flin* Vem smälter inte för dom tre orden liksom? Första gången hon sa det var i luren när jag var på jobbet. Jag höll nästan på att spricka av kärlek och stolthet. Hon kan hon!

Nu sitter vi i soffan. Jag med laptopen i knät och Elvira med dockan i famnen. Elvira tittar på Teletubbies (hata Teletubbies) och jag har kollat runt efter kläder på nätet. Har kommit in i en sån shoppingsväng nu. Måste skärpa mig och tänka efter. Iofs så är jag en sån som kollar runt och klickar i massa saker i varukorgen för att sedan märka att det blev på tok för dyrt och det slutar alltid med att jag stänger ner hela skiten. En riktig fönstershoppare me andra ord. Tror att det är ganska bra att jag inte klickar hem allt som jag skulle vilja ha, i såna fall så skulle jag vara pank hela tiden. Nåt som jag fortfarande inte har köpt är en vinterjacka, men jag har bestämt mig för att vänta på Stina. Stina kommer ju hem snart! STINA MIN STINA!!! Åh, va jag längtar och saknar. Men snart så får jag se henne igen...

Hur som helst. Dagen har börjat bra för mig idag. Vi gick upp, satte på morgonbolibompa. Medan Elvira tittade på Charlie o Lola så gjorde jag frukost och satte på kaffe. Vi åt frukost och bara mös. Sen har vi duschat tillsammans. Elviras lortdocka har fått duscha också. Får se hur den blir eftersom den var REJÄLT skitig, det kan ju knappast bli sämre liksom. Vi får se va vi ska hitta på idag. Vädret är ju urkasst och man har ingen lust att gå ut på promenad i det här. Jaja, jag ska gosa Myra nu. Ha en fin onsdag!


Måndagen avklarad

Jobbade ju mellan 05.30 och 10.30. Alltid lika soft pass, men inte idag. Jag har så sjukt ont i halsen så jag stod mest och led i fyra timmar. Drog nästan direkt efter att chefen kom. Gick hem och somnade som en stock. Sen så väckte Johan mig och Elvira runt, detta är inte ett skämt, klockan FYRA!!! Jag bah typ flög upp ur sängen. Så länge kan man ju liksom inte låta nån sova. Kommer inte kunna sova inatt sen, jaja.. Johan menade bara väl. Eller egentligen så glömde han bort tiden. Han tyckte nog att det var ganska skönt att vi sov eftersom han kunde spela i lugn och ro. *flin*

Nu ska jag krypa upp i soffan å mysa med Elvira medan Johan lagar middag.. Hoppas alla har haft en fin måndag och att ni har en lika gullig sambo som jag...

(Ps. om nån hittar en vettig lägenhet nånstans i Sollentuna så kan ni väl hojta till?Ds.)

Sjuk?

Jag tror minsann att jag börjar bli riktigt sjuk. Har varit förkyld sedan hösten kom och nu idag så började det bli trögt att svälja. Och nu gör det ont också. Hatar att ha ont i halsen. Men inte ska man väl få slippa undan. Både Elvira och Johan har ju varit och är fortfarande risiga, så det är väl klart att jag också måste vara sjuk *suck* Inte ska det vara lätt heller.

Vi tog oss iaf en söndagspromenad i det fina vädret och styrde vår kosa mot Stinsen. Vi lät Elvira springa av sig lite uppe vid Exit och gick sen och köpte skor. Johan fick ett par och jag ett par, Elvira däremot fick inga. Hon har så det räcker. Det enda vi kanske måste köpa i år är ett par nya vinterskor, och då tänkte vi nog lägga en bra slant på dom eftersom hon älskar att vara ute. Då är det värt att köpa ett par bättre vinterskor liksom.

Imorgon är det jag som jobbar öppning, YAY, not! Det är iofs ganska soft eftersom det är ett kort pass. Kan behövas då jag antagligen kommer att behöva kurera mig en del. Sen är jag ledig i tre dagar (tror jag). Jag är aldrig riktigt säker på hur jag jobbar då jag är virrpannan personifierad. Är ganska trött på att vara virrig och tankspridd men jag kan liksom inte göra så mycket åt det eftersom jag ständigt stressad och trött. Stress och trötthet går inte ihop har jag märkt. Jaja, det blir väl bra nån gång?

Såg förövrigt den softaste luvtröjan idag. Den satt på inte mindre än *trumvirvel* Sabina. Träffade henne och kusin Peter och deras Emma på Stinsen och jag blev lite smått kär i den dära tröjan. Måste nog ha en sån tror jag. Ja, så får det bli. Nu en tur med hunden runt kvarteret och sen natti natti! Take care!

Kall söndag

Klockan är nu snart tio över åtta på morgonen och Elvira drog upp mig för ungefär en timme sen. Jag hade gärna sovit längre, men jag fick ändå sova ganska länge, så jag är nöjd. Jag förstod ganska snabbt varför hon drog upp mig. "Gicka mamma , gicka!". Så jag gick och hämtade dricka och lite frukost. Hon åt knappt nåt, men hon var väl mest törstig. Johan ligger fortfarande kvar i sängen under det varma täcket och jag skulle mer än gärna göra honom sällskap, för idag verkar det vara kallt. Det är iskallt i lägenheten trots att vi har elementen på och när jag tittar ut så är det en typisk blåsig och ruggig höstmorgon. Det är vackert på sätt och vis, eftersom solen lyser. Och trädet utanför vår balkong har ändrat till höstkläderna och det ser fint ut när solen lyser på alla fina höstblad.

Idag har vi inga direkta planer. Jag är trött. Tror nog att vi tar en tripp till Stinsen och handlar lite. Vi måste handla mat till ikväll å lite frukost. OCH FRUKT! Vi har börjat käka frukt som tokar, tror att det är en "bieffekt" av hösten. Fruktätandet alltså. Men det är sweet. Vitaminer är bra. Imorgon så jobbar jag morgon, segt, men det blir nog bra. Hoppas alla får en fin söndag för det ska vi bannemej ha! ;)



Bilden har Anna tagit. Den är tagen på Filips två-årskalas.


Fredag

Hej å hå!

Idag är det fredag, känns inte direkt som fredag eftersom jag jobbar stängning, men ändå. Här hemma har det egentligen inte hänt så mycket eftersom både Johan och Elvira har varit sjuka. Elvira åkte på öroninflammation och Johan fick ögoninflammation. Stackars krakar. Lyckligtvis så gick Elviras öronvärk över ganska snabbt, tur var väl det för det värkte så i mammahjärtat när hon bara skrek och skrek.

Idag blir det förövrigt en lugn dag. Ska passa på att gosa järnet med Elvira eftersom jag jobbar hela kvällen. Är ledig lördag och söndag, tack för det. Och det lär bli en hel del qualitytime med Elvirus och Johan då. Vi ska försöka gå på skojakt. Alla i familjen behöver nya skor och det är riktigt illa nu. Mina skor läcker, Johans basketskor liknar numera ett par sandaler utan sula och Elvira behöver att par vinterskor. Men vi får se. Jag är ganska kräsen på skor och nu behöver jag egentligen fler par. Vi ska försöka snåla med pengarna som vi har kvar så att vi inte måste ta av våran "buffert" på det andra kontot. Kan va bra att ha dom pengarna kvar ifall det kommer oväntade utgifter. Men när jag får lön så ska jag bannemej köpa mig en vinterjacka. Jaja. Nog om shopping.

Måste bara nämna en sak som känns så otroligt najs! Jag har nog VÄRLDENS bästa arbetskamrater. SHIT, va kul vi har ihop. Har aldrig kännt så på ett arbete innan. Tack Åsa, Siri, Micke, Stina, Gurra G n the gang för att ni förgyller våran annars så tråkiga arbetsplats. Har nog inte skrattat så mycket innan som jag gör när jag jobbar med nån av er.

Nu ska jag gosa med min Myra och min Johan. Ta hand om er! Och trevlig helg!

En kort update

Eftersom jag inte har bloggat sen i fredags så är det kanske dags nu? Det är ju ny vecka och det har redan hunnit bli tisdag. Igår så fick Elvira vara hemma med mig. Vi tog en sväng till Stinsen med Elviras moster och kusinerna. Dom fick leka av sig ordentligt och efter en hel del trött-gnäll och trött-trots så däckade Elvira i vagnen. Som vanligt så somnar hon alltid när vi ska gå hem. Hade varit så skönt om hon kunde passa på att somna när man går omkring i affärer så man fick kolla i lugn och ro, men icke! Jaja, så är det.

Idag lämnade jag Elvira på dagis vid åtta, gick sen hem till syrran och hämtade Maja o Tuva och gick sen å lämnade dom. Efter det så drog jag mig hemåt, sprang in på ICA och handlade lite gott bröd och nu sitter jag här. Egentligen har jag TONVIS me saker att göra. Jag måste diska, gå på långpromenad med hunden, duscha och dammsuga. Men jag bara sitter här. Det är en sån dag idag, har liksom inte lust med nånting. Och klockan två ska jag på personalmöte, YAY, not! Men jag får hoppas att det inte blir så långdraget. Känns lite sunkigt att behöva gå till jobbet när man är ledig, men jag har väl inget val. Och tydligen så är jag så virrig så jag trodde jag skulle vara ledig hela veckan, men nä. Jag jobbar onsdag, torsdag och fredag. Det sunkiga är ju att jag bara jobbar tre och en halv timme både onsdagen och torsdagen. Whats the point liksom? Oh well...

Nu måste jag rycka upp mig och ta tag i misären. Ha en trevlig tisdag!

Samtal

Nu blir det ett litet blogginlägg om ganska mycket. Just nu sitter jag hemma hos min bror och bloggar, dricker öl, drinkar och har det allmänt mys. Samtalar om allt möjligt. Eller jag samtalar inte, jag bara lyssnar. Jag är ganska bra på att lyssna. Snacket går och handlar om allt ifrån mammor, pappor och instinkter. Allt från hur ytliga stressade storstadsmänniskor kan vara till hur vi ständigt kämpar för att vårat samhälle ska bli jämnlikt och rättvist. Jag tror att rättvisa finns i vardagen men inte i det stora hela. Det finns ingen egentlig rättvisa. Om det hade funnits så hade inte svält funnits, människor hade inte fått dö av orättvisa sjukdomar som cancer och krig hade bara varit något man hade skrivit om i sagor.

Just nu snackas det om att kvinnor skulle förlora en hel del av närheten om man inte ammade. Jag kan delvis hålla med men inte helt. Jag tror att mammor som inte ammar får en annan typ av närhet till sina barn än va ammande mammor får till sina barn. Jag tror att mammor som inte ammar omedvetet känner en typ av skyldighet till sina barn eftersom dom inte ammat dom. En skyldighet som man kanske inte borde känna. Det är inte fel att inte amma. Men mammor som inte ammar sina barn kanske ägnar sina barn en helt annan typ av tid. En "qualitytime" som ammande mammor kanske inte känner att dom måste ge sina barn. Ammande mammor får ju sin närhet till sina barn genom att amma och kanske tycker att det räcker, men missar en annan typ av närhet. Eller jag vet inte. Jag kanske är ute och cyklar.

Allt det här som jag svamlar om just nu känns kanske en aning meningslöst och betydelselöst. Särskilt när det finns så mycket som pågår. Sjuttonåriga pojkhjärtan som krossas av sin första kärlek hoppar från ett köpcentrumtak medan ett hundratal människor står nedanför och hejar på, en tjugoårig kvinna blir dödad av sin pojkvän som hon nyligen flyttat ihop med och aftonbladet skriver om nån stackars alkoholist som skriker efter hjälp då han ständigt, gång på gång, kör ihjäl människor rattfull och skadar folk i trafiken. Hjälp dom som behöver hjälp och sluta haka upp er på petitesser som vem som ska vara hemma med barnen. Så länge dina barn mår bra så löser det sig. Lev för dagen och sluta aldrig att hoppas, för nånstans, där bakom molnen, lyser fortfarande solen.

Min syster sitter bredvid mig och då mår man bra. För hon är en sån som jag. En sån som bara romantiserar och ser allt det fina i allting fast man kanske egentligen sitter mitt i misären. Men nånstans finns där alltid en brinnande låga. En låga som brinner av hopp och längtan efter att allting en gång blir bra och kommer att lösa sig. Och i hennes ögon (ni skulle se dom just nu... dom speglar en trött men ändå hoppfull längtan) och så länge den blicken finns kvar, så länge det hoppet finns, så kommer allting att bli bra. Hang in there people, det finns hopp för fanken! Ryck upp dig, ta dig i kragen, klipp dig och skaffa dig ett jobb...ja allt det där, det ligger nåt i det! ;) Puss på er allihopa, hoppas ni får en fin fredagkväll!