Äntligen hemma

Dom här två dagarna (torsdagen och fredagen) har varit PAIN in the ASS säger jag bara. Stängde igår vilket innebar att jag var hemma kvart över tolv. Självklart så kunde jag inte varva ner så jag och Johan satt och tittade på tv till klockan halv två eller nåt. Kunde inte somna även fast jag gick och la mig och fick nog runt fyra timmars sömn inatt skulle jag tro. LITE jobbigt att infinna sig på jobbet igen klockan nio idag för att jobba till halv sju. Är helt mör i kroppen och den skriker VILA. Funderade först på om jag skulle åka och träffa mina älskade syskon på villan som har nyinvigning idag. Jag saknar min bror och syster, men jag vet ärligt talat inte om jag pallar. Måste lyssna på kroppen. Får se, kanske kommer in i "andra andningen" sen och då kanske man drar dit en liten stund.

Annars så går jag in i vecka 18 idag! Yay! Känns bra. Men det känns fortfarande som att det är något som inte stämmer med bebis. Kan inte sluta oroa mig och det tär på mig så in i bomben. Hur som helst så kommer veckans fakta om bebis och graviditeten. Faktan kommer från babycenter.com.



"Nu är bebisen ungefär 13 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest att ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna senare. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen.

Med hjälp av ett speciellt stetoskop är det nu möjligt att höra bebisens hjärtslag. Det är både spännande och lugnande att höra det lilla hjärtat galoppera på. Om du är orolig för hur bebisen mår och utvecklas, kan det vara skönt att höra. Och om det börjar kännas som att graviditeten pågår för evigt, kan det vara kul att påminnas om vad som väntar efter 40 långa veckor. "




fetal development at 17 weeks

Längtar

Kommer på mig själv med att titta in på min EGEN blogg hela tiden för att se bebisen till vänster. Den växer och växer. Ler för mig själv och undrar hur våran bebis ser ut just nu. Undrar hur den mår? Just nu längtar jag bara till ultraljudet. Den 10 februari. Inte sååå värst lång tid kvar. Men för mig känns det som en evighet. Och tänk om något är fel?

Klockan är kvarti elva och vi har fortfarande inte ätit frukost här hemma! Jag vet helt sjukt. Men så länge som Elvira sov idag , ja, så länge har hon nog aldrig sovit. Måste vara nåt slags rekord. Nu känns det ju rätt onödigt med frukost. Jag och Elvira tog varsin banan. Det är ju ändå typ lunch snart... Idag jobbar jag kväll. Är hemma halv ett inatt om jag har tur. Imorgon jobbar jag slavpasset. Lär ju inte blogga nåt mer förrns typ till helgen kanske.

Hoppas alla mår fint! Ut och åk pulka med er vettja, det ska vi göra. Herrå!


Stadsbesök och findejting

Tjillevippen!

Idag har vi varit i den stora staden och gjort lite allt möjligt. Först så hälsade vi på Mylis på hennes jobb och jag fick en julklapp! Yay! Hon måste ju vara en av dom bästa som finns? Det är nog så. Efter snabbvisiten så gick vi vidare mot plattan för att möta Henke, Madde och lilla Frida. Det var ett kärt återseende. Eller Madde och Frida har vi aldrig träffat förut, men Henke har vi mött, han e en bra dude. Och Madde, hur bra är inte du då?! Hur söt och go som helst, förstår inte hur vi inte kan ha träffats tidigare. Och en mix av dessa två människor, en liten Frida, ja...va ska man säga? Det kan ju inte bli annat än bra liksom. Lilla Frida var en astuff liten tjej. Vi hoppas verkligen vi kan styra upp en dejt snart igen. Och Elvira tackar för den fina scarf-hårbands-grunka-mojängen som hon fick. Hur söt som helst! Rosa med döskallar, SÅKLART! Även fast nästan hela "dejtingen" gick ut på att springa runt på stan för att hitta plats på nåt hak så fanns det inga andra vi hade lust att kuta runt med som dårar förutom er just idag. :)

Efter stan så åkte vi raka vägen till S-tuna centruma och handlade present till Kevin som har sitt 3-års kalas på lördag. Jag hoppas presenten blir bra. Vi blev nöjda iaf.

När vi kom hem så lagade jag mat medan Johan sprang ut med doggen. Vi åt tillsammans och kollade sen på bolibompa och njöt av varsin sandwich till efterrätt. Pretty nice. Nåt som däremot INTE är så "pretty nice" är att min chef precis ringde och kollade om jag kunde jobba imorgon, på min lediga dag! Ska strax ringa tillbaks och säga hur jag ska göra.. har verkligen ingen ork eller lust.. blä


Yay, två dagar ledigt!

Äntligen! Nu har jag lyckats bli ledig två dagar i rad, såååå skönt! Är iofs ledig i helgen också men jag jobbar en stängning och ett helvetespass på fredag innan det. Imorgon är det dags att träffa Madde, Henke och lilla Frida. Det ska bli så kul! Vi har liksom inte setts, eller jag och kexet Madde har aldrig träffats. Och deras lilla Frida har vi heller aldrig träffat. Men Henke (för mig heter han Mötley) har jag träffat ett par gånger... Vi ska ses i stan över en fika imorgon. Jag ska försöka shoppa en present till Kevin och ett par nya skor till mig själv, får se om jag hinner.

Annars är det lugnt. Typ alla på jobbet vet att jag är knocked up nu :) Alla utom min chef. Måste berätta för honom. Idag var det bra nära men preeeciiiiiis när jag skulle berätta så bara låste det sig. Tungan var som fastklistrad i gommen och jag fick inte ur mig ett ord. Skumt det där. Slutade med att jag sa "näe, det var inget" och återgick till det jag gjorde innan.

Elvira är tokförkyld och har feber till och från. Hostan verkar värst , och allra värst är det på nätterna. Pluttan.




Mindre bra uppdatering

Tja!

Vet att jag har varit helt värdelös på att uppdatera men jag har helt enkelt varken haft tid eller ork. Det har varit lite mycket jobb på sistone. Som vanligt! Mår iaf bra annars.

Är fortfarande nojjig över bebis och att nåt är fel och jag kommer inte att kunna slappna av förrän jag får det bekräftat för mig att allt e fint med lilla ärtan där inne. Har iaf hunnit gå in i vecka 17 och det känns ju hur bra som helst. Folk som vet om att jag är gravid tycker inte att det syns att jag är gravid, men det kan ju bero på att jag är rund sen innan också. Skulle på mitt andra mödravårdsbesök på fredag men måste försöka boka om tiden så jag får komma på tisdag eller onsdag då jag är ledig dom dagarna. Hoppas att det går att lösa för jag vill så gärna lyssna på bebisens hjärtljud. Jag räknar bara ner dagarna tills det är ultraljud. Den 10 februari, åhhh va jag längtar. Är både rädd och nyfiken...



"Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre. Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen." info; babycenter.com

Tisdag, som vilken dag som helst

Klockan ringde 05.00. (Har hela tiden trott att jag var ensam i hela stan om att gå upp så tidigt men läste Mylisens blogg och hon är snäppet värre. Skönt att inte vara ensam)  Yay, tänkte jag (not)! Flög upp som en svala och sminkade mig och klädde på mig. Sen var det bara att gå ut i det jag trodde skulle vara den karga vidriga vinterkylan, men inte. Det var regningt och halt så jag halkade omkring som bambi på hal is hela vägen till jobbet. Efter jobbet så var det bara att bege sig hemåt och hjälpa Johan att städa. Det var inte så mycket att städa egentligen, mest torka golv och så. Sen kom snubben som skulle kolla på våran lägenhet. Men det kändes som om att han redan hade sett just den här lägenheten innan för han bah "Ja, juste, precis. Så här ser ju alla ut". Jaha? Så vi är som alla andra minsann. Pff. Oh well. Vi sa att han inte behövde jäkta fram ett svar för vi är inte ens säkra på att vi vill bo i Häggvik. Men han skulle höra av sig så vi får se hur det blir.

Annars så har jag och Johan försökt att ta till vara på tiden det bara har varit han och jag. Det händer ju liksom aldrig. Vi åt god lunch och la oss ner i sängen efter maten och bara pratade om allt och ingenting. Eller, det var mest jag som pratade, han ville sova. Men ICKE! Han fick åka och hämta Myra på dagis medan jag satte mig vid datorn och läste bloggar. Tehe. Så det kan gå. Öppnar tydligen resten av veckan på jobbet också. Var tvungen att ta ett öppningspass på fredag som egentligen inte var mitt, men what the heck. Kan vara skönt att få gå hem vid tre en fredag. Nu ska jag dricka upp min smoothie och glo på tv. Ha re!

Fresten, bebis har fladdrat lite i magen idag, mys.

I dont care if monday´s blue...

Jahapp. Ännu en dag har passerat. Klockan har redan hunnit bli tjugo över sju och Elvira ligger i sängen och sover. Idag har jag inte hunnit med så mycket. Vaknade sent, snoozade ett antal gånger på mobilen, gick upp och åt frukost, tog en dusch och till sist en låååång promenad med hunden. Efter promenixen så drog jag hem till syrran för att passa Maja och Tuva. Dom lekte så snällt med varandra så det var bara för mig att sitta bredvid och titta på. Dom är så söta och duktiga dom där två.

När klockan blev halv tre så var det dags att börja tänka på dagishämtning. Maja och Tuva klädde glatt på sig och vi började gå mot dagis. Där inne möttes vi av en mycket ledsen Elvira. Hon gråter ALLTID när vi hämtar henne. Det är på nåt vis som att det slår över eller nåt. Hon lugnade dock snabbt ner sig. Dagisfröken berättade att allt hade gått bra på dagis men att Elvira tyvärr hade blivit biten av en annan unge. Det var inget litet hugg. Hennes lilla söta ringfinger hade svullnat upp rejält och var ganska rött. Tydligen så hade det ändå sett värre ut tidigare på dan. Jag bara lider med föräldrar som har bitiga barn. Jag trodde faktiskt Elvira skulle bli en "bitis", men vi slapp det. Nu blev hon offret istället. Pluttan. Hon har pratat en hel del om det resten av eftermiddagen/kvällen och sagt att "Vira ledsen på dagis hela dagen...Biten i fingret"...Jaja. Det är sånt som händer och det verkar som att det finns barn som bits på nästan alla dagis.

Nu är jag heeeelt slut och jag ska nog bara sitta här och ta det lugnt ett tag. Johan har inte kommit hem från jobbet än men han är väl på väg hem, hoppas jag. Klockan är ju liksom halv åtta! Jag ska iaf gå å lägga mig tidigt eftersom jag ska upp klockan fem imorgon bitti.


Söndag utan ångest

Tror inte söndagsångesten infinner sig idag. Kan bero på att jag är ledig imorgon. Såååå najs! På tisdag börjar en jobbig arbetsvecka igen så jag måste försöka vila så gott det går till dess. Kommer öppna tre dagar i rad, sen jobba mellanpass för att sen stänga lördag och söndag. Känns väl sådär kan jag ju säga. Men det är bara att bita ihop.

Igår var vi hemma hos min mamma och pappa. Dom hade ordnat julgransplundring! Så sweet! Alla barnen fick godispåsar (som dom själva fick fiska upp ur fiskdammen), på bordet stod popcorn, chips och saft. En å annan bulle och kaka slank väl även ner också. Barnen verkade nöjda och vi vuxna drack kaffe medan barnen sprang omkring höga på socker. Det var jättemysigt och det är superkul att mamma och pappa fixar sånt här. Hoppas det blir tradition.

Idag ska jag BARA ta det lugnt annars. Ska pula och fixa lite hemma eftersom det kommer en kille och tittar på våran lägenhet på tisdag. Själv har han en lägenhet i Häggvik och vi är lite nyfikna på den. Hoppas det går vägen. Skulle vara så skönt att flytta innan man blir höggravid och jävlig ;)

Hoppas alla har en skön söndag!


Mycket Maja och Tuva bilder i bloggen man jag älskar dom här ungarna. Älskar deras lillasyster lika mycket men har tyvärr inte lika mycke pix på henne. Måste fixa.

Mardrömmar och ryggvärk

Sov nog bara två timmar inatt. Vaknade gång på gång av hemska mardrömmar om att jag förlorade bebisen i magen. Jag vet att såna här hemska mardrömmar är en del av graviditeten , iaf för vissa, och dom säger att det kan vara en del av bearbetningen inför att bli mamma igen. Jag är ju livrädd för det här. Jag vill ju det här, men klarar jag det? Jag vet att jag klarar det, men det vore ju konstigt om man inte var orolig över vad som komma skall. Kan fortfarande inte förstå att jag ska bli tvåbarnsmamma. Nu är jag iofs LIVRÄDD för att nåt är fel med lilla ärtan i magen. Tänk om den har två huvuden, tänk om hjärtat inte slår, tänk om den har tretton ben eller fyrtiofem ögon? Man vet ju aldrig. Det jobbigaste av allt är att det är så lång tid kvar till ultraljudet. Inte förrän den 10 februari är det dags. Tills dess så kommer jag gå och oroa mig. Jag inbillar mig att jag kommer sluta oroa mig efter ultraljudet, fast jag vet att så inte är fallet. Jag vet att jag , även fast jag vet att allt är bra, kommer att oroa mig över att nåt är fel. Vi vill ju så gärna ha den här lilla bebisen. Men det blir nog bra, till slut.

Har iaf haft en helvetesdag på jobbet...IGEN! Idag har det varit för tungt för min stackars rygg. Vet inte hur länge till jag kommer att orka att lyfta tunga pallar och stapla plattor med läsk och öl. Inte länge till. Kände ju till slut att kroppen sa emot och när jag skulle klättra upp på en stol (som sitter ihop med typ en skruv) så gick det inte längre. Jag gör ju inte vad som helst liksom. Tänker inte riskera att ramla nu heller. Kvinnan som gav mig utskällningen från helvetet igår ringde idag igen. Något mer sansad dock fortfarande lika arg. Skojar inte att hon hade gett mig på käften om hon hade haft chansen. Läskig människa. Hon började iaf babbla om att hon ringt Shells huvudkontor och att dom skulle kontakta mig och yadiyada. Jag behöll (kors i taket) lugnet och bara bad om ursäkt gång på gång och sa att det var mitt fel alltihop (trots att det inte var det) och sa att hon självklart skulle få sina pengar tillbaka så fort hon kommer förbi. Tror ni hon kom då?! Nej... Så var det me det. Om hon nu blir sur över att hon inte får sina pengar så är det inte mitt fel. Ska försöka släppa det här nu. Det dumma med mig är att jag är SÄMST på att släppa jobbet när jag kommer hem. Jag bara ältar hela tiden. Men nu är jag ledig lördag, söndag och måndag och måste verkligen försöka ta det lugnt. Sen börjar en ny helvetesvecka...

Hoppas alla får en trevlig helg och att ni inte råkar ut för några arga telefonhäxor...


En Shell-Lina. Fotot är taget i smyg av en herre vid namn Oscar.

Vissa dagar borde strykas ur historien...

Dagar som denna är bara för blä. Jag har varit på bristningsgränsen hela dagen egentligen utan anledning. När jag väl kom till jobbet så var det bara å börja slita. Skurade och städade för det mesta och det känns i benen nu. Fick dessutom en FET utskällning av en kund som ringde upp och sa att hon trodde att vi hade debiterat henne på 175:- för mycket. Det enda jag kunde göra var att be om ursäkt för misstaget och sa att det inte var svårare än att hon kom in med sitt kort så vi kunde sätta tillbaka pengarna. Men hon fortsatte skälla ut mig efter noter. Hon hånade i mig i luren och härmade allt jag sa, moget? Kanske ska tillägga att människan var mellan trettio och fyrtio år. Det enda jag egentligen ville säga var att hennes man var en ynkrygg som inte vågade ringa upp och skälla ut mig själv då det var han som varit inne och handlat nån timme tidigare. Detta samtal förstörde iaf resten av arbetsdagen. Allting gick i slow motion och jag tänkte inte på nåt annat än denna arga och elaka människa som bara förpestat hela min dag. Hur som helst. Min chef frågade om jag kunde börja en timme tidigare imorgon. Jag tänkte bara "nej nej nej" i huvudet men konstigt nog så var det ändå "ja, självklart" som flög ut ur munnen. *suck* Jag blir så less på mig själv. Blir dessutom less på att mina kassa dagar på jobbet alltid går ut över Johan. Den människan jag älskar mest. Den människan som lyfter upp mig när jag faller. Förlåt älskling. Du vet att jag älskar dig och att jag inte menar det.

Idag fyller iaf min kära bror år! Har redan hunnit gratta honom men vill ändå ägna lite av detta inlägg åt bara honom. En finare storebror kan man knappast ha. Jag hoppas verkligen att han har haft en superduperfin dag! Syns på lördag bror! Och TUSEN grattiskramar och pussar!!!

Går iaf in i vecka 16 nu. Tycker tiden går så fruktansvärt söligt. Men det är väl bara att stå ut. Sen på slutet lär det väl gå så fort så man inte hinner med istället.


"Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft. Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger fostret bara cirka 70 gram. Det är nu ungefär 11 centimeter långt, från hjässa till rumpa. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur." info;babycenter.com

Jobb jobb och åter jobb

Gör inte annat än att jobba numera, men jag ska inte klaga. Jag har ju iaf ett jobb. Hur länge till vet man ju dock aldrig. Vårat Shell ska slås ihop med Seven eleven så vi får se om den nya arbetsgivaren väljer att ha kvar oss. Man blir ju lite nojjig. Hur som helst.

Igår fick jag ett samtal från Åsa. Hon var helt slut efter att ha stått och rengjort biltvätten i flera timmar och Micke var ändå inte nöjd. Så jag ryckte in. Höll på från ett till halv fyra ungefär och nu ser den helt ok ut! Egentligen skulle jag bara ha jobbat mellan tre och halv sju igår , men det blir ju aldrig som man tänkt sig. Dessutom har jag nu tagit på mig ett pass på onsdag, när jag egentligen skulle ha varit ledig. Det känns väl sådär. Kommer alltså ha jobbat tolv dagar i rad då. Det känns ju kan jag lova. Har så ont i ryggen så jag inte vet vart jag ska ta vägen och vi får se hur länge jag orkar jobba så här intensivt.

Elvira fick stanna hemma med mig idag. Jag har knappt träffat henne nåt på två veckor så det känns faktiskt ganska mysigt. Problemet är att jag är så sjukt trött så jag bara vill sova hela dagen men det lär ju bara vara å glömma. Nu tittar Myra på Tubbies och vi ska strax ge oss ut i sunkvädret på promenix med hunden.


Mitt lilla monster innan hon kunde gå.

Behöver inte skriva så mycket

Vill bara skriva att jag saknar min Johan. Han är på jobbet och jag ska snart gå till mitt. Åh va jag saknar honom. Hoppas du läser det här älskling!

http://www.youtube.com/watch?v=oQ9YcLrNwaY

Söndagkväll och trött som vanligt

Har ju då jobbat idag, för ovanlighetens skull. Det känns som att det är det enda jag gör numera. Hinner knappt träffa min familj nånting men jag får bita ihop. I sommar så får vi vara desto mer. Har iaf haft en riktig PISSdag på jobbet. Det har varit på tok för stressigt, sura och griniga kunder hela tiden och man har fått stå ut med en hel del. Nu är iaf den här dagen över. Nu väntar bara två dagar med tre och en halv timmes jobb per dag. Sen är jag leeeeeedig! Men bara en dag. Sen börjar jag jobba igen på torsdag. Kommer eventuellt en snubbe hit på torsdag och kollar på lägenheten. Får se va han tycker. Han har iaf en trea i häggvik. Just nu känns det som att vi börjar skita i vart vi hamnar, bara vi får större. Men vi vill ju ändå se hans lägenhet och känna efter först.

Igår (lördag) kastade Johan ut granen! Så j*vla skönt! Det är mysigt att ha gran. Men ungefär i en vecka, sen är man trött på skiten. Han har även plockat bort nästan alla julgrejjor förutom lite julbelysning. Nu ska jag bara sitta här i soffan ett tag. Ska glo på nåt muppigt program som heter "I survived a japanese gameshow" eller nåt sånt. *gäsp* Ha det!


Maja liten. Hon måste varit ungefär lika gammal som Elvira är nu.

Tuva lika liten. SÖÖÖT!

Tråkfredag.

Kom hem från jobbet strax innan sju. Sjukt trött idag. Kanske inte är så konstigt. Fick iaf god mat på jobbet idag. Thank u boss! Fast jag känner mig helt kass eftersom jag åt chinamat på jobbet och fick pizza till middag. Snacka onyttigt! Oh well. Så kan det bli ibland. Eftersom jag jobbar hela helgen så blir det ingen mysfredag idag. Börjar iofs inte förrns kvart över tolv imorgon men ändå. Så tråkigt bara för jag slutar inte förrns halv sju så då är hela den dan förstörd. Så pissigt.

Som ni ser så har Johan pimpat om bloggen. Tyckte den förra "kaffelatte" färgen var mer barnbajsfärgad så nu fick det bli mer vuxenbajsfärgat istället. Brunt is the shit! Haha, THE SHIT! Hajar ni?

Bara för att jag egentligen inte har nåt vettigt att skriva så tänker jag lägga upp lite nostalgibilder. Satt och bläddrade lite idag så idag får det bli nostalgitripp från OT mayhem träffen i Knutby. SÅ najs! (var långt innan jag fick Myra)


Ett stycke sork. Han ser INTE ut så här längre btw.


Oh yes. Det var tider det.


Vet inte riktigt va som händer på den här bilden. Min bror försöker bestiga Tharnpojken och Johan ser allmänt horny ut.


Metal to the bone. Ni som gillar kristna barn ska nog blunda för texten på Gasmos (han längst till höger) tröja. Herrn längst till vänster måste vara en av dom trevligaste människorna på denna jord.


Här ser ni lite av grönskan och lite av Knutbyhuset.


Oj va roligt dom har.


Bror, Gasmo och Tharn. (ni som tycker Gasmo och Tharn har konstiga "namn" så vill jag bara tillägga att det är nicknames.. tror ni hajar det kanske?)


Manlig kärlek. Är det inte sött så säg? (min bror och Gasmo sover sked)


Gangbang. Ormgrop? Kalla det va ni vill.


Oj! JAG? Eller... svarthårig med utväxt.. Saknar INTE det håret.


Min bror är DYNGRAK typ runt halv elva på morgonen. Såsen som rinner ner på hakan kommer (som tur är) från hamburgaren och verkar inte störa honom nämnvärt. Vill bara tillägga att han tio minuter senare sveper typ en flarra vin som om det vore vatten. Jag vet. Han är störd. Men vi älskar honom. Denna man kallades även för fasanen och hans signum är "brunbränd och stark som ett a4 ark"


Du ser ju nivån. Gasmo kollar in mina tuttar, jag ser arg ut, Johan funderar, Sorken är nån annanstans och Björn är så full så han måste kisa för att se nåt.


Min Johan. Isnt he lovely?


Kaos i källaren? Mm...


Alltså. Jag vet inte riktigt varför bror min är med på alla bilder almost. Han e fin. Älskar honom. Kan vara därför. Nykter var han dock MAX tre minuter under tre dagar.


Kommer antagligen få spö för att jag lägger upp den här smickrande bilden på Gasmo. Men visst är det fin natur i bakrunden?


Vapenkåt?


Oh yes. Så skön snubbe!


Antingen så sov han eller så söp han. Det var tider det.


Lite halvavslagna. Dom kom igång senare. Klockan var inte mycket.

Det var ett gäng till som var med på denna underbara träff. Tyvärr har jag inga bilder på dessa herrar. Ser fram emot nästa OT träff som fasen. Finns inga skönare människor än dom hära.

Om ni vill hälsa på dom här snubbarna så kan ni titta in på deras sida.

 
www.off-topic.se

Thursday

Idag är jag piggare än sist jag skrev. Kan bero på att jag har varit "igång" sen fem imorse. Öppnade på jobbet och sen har det bara fortsatt. Jobbade bara tre timmar. Sprang hem, ut med hunden på långpromenad och sen in. Har precis kastat i mig lite lunch och sitter bara här en kortis. Ska strax ner och kolla om det finns nån tvätt-tid. Sen måste jag städa lite här hemma innan det är dags att hämta Myra på dagis. Det har varit en produktiv dag. Jag känner mig duktig *klappar sig själv på axeln*

Som ni ser så är bloggen omgjord. Jag är dock inte nöjd med headern och det ska göras lite färgbyten och så. Får se om det blir klart ikväll. Men det är nämligen därför bloggen har varit lösenordsskyddad bara så ni vet!

Nu ska jag bjuda på en söt bild på dom sötaste syskon jag sett! Det är min Johan och hans lillasyster Lisa. Isn´t it sweet?!


Bebisdate

Hej å hå!

Idag är jag trött som en gnu. Kan bero på att jag sov ca. två timmar inatt. Helt sjukt lite ju. Problemet är att jag alltid sover så dåligt när jag jobbar öppning. Jag tror att det är för att jag känner nån slags press. Ligger och tittar på klockan hela natten för att jag är rädd för att försova mig. Jaja. Gick upp klockan fem och larmade av som vanligt lite över halv sex. Tror ni inte att larmcentralen ringer upp och undrar va jag håller på me då!? Dom bah "Du öppnar visst lite för tidigt idag va?". "Nej, jag öppnar alltid så här tidigt" sa jag. Deras kontring var att det var röd dag idag och att det i deras papper stod att vi skulle öppna tidigast tio över sju. TACK CHEFEN för infon! Jag hade alltså kunnat sova längre och kanske åtminstone blivit en ANING piggare. Hade typ MAX tio kunder under dom tre och en halv timmarna jag stod. Höll inte alls på att somna *ironisk* Efter jobbet så åkte jag raka vägen till Danderyds sjukhus för att träffa Hanna och hennes alldeles färska lilla Jonna. Lyckades tajma in så jag kom precis samtidigt som resten av familjen också, Markus och nyblivna storebrorn Kevin. Kevin var MÄKTA stolt I tell u. Förstår jag det. Det var ju en alldeles bedårande liten flicka som låg och solade när vi tittade in på den annars helt lugna avdelningen. Kevin lyckades vara ÖVERALLT den halvtimmen som vi var där. Så är det när man är tre år och har alldeles för mycket energi. Fick skjuts hem och nu sitter vi här med Markus och Kevin på besök. Elvira och Kevin verkar dock inte ett dugg intresserade av att leka med varandra dock. Tråkigt. Nu ska jag umgås och sen ska jag försöka ta mig till S-tuna för att hämta Elviras pulka.


(Ber om ursäkt för KASS bildkvalité. Orutinerat att inte ta me sig digicam när man ska titta på bebis)
Lilla Jonna två dagar gammal. Hon är alldeles ljuvlig. Blond och fjunig över hela kroppen. MYS!

Blogga = Jobbigt

Ibland är det bara så jobbigt att blogga. Nu när jag är så trött hela tiden så orkar jag inte med det här. Nu sitter jag ändå här för att uppdatera lite. Sjukt egentligen. Det har blivit nåt slags "måste". Och det är inte ni som läser som får mig att känna mig tvingad. Det är jag själv. Jag måste skärpa mig.

Nåja. Va har hänt sen sist. Inte så mycket egentligen. Har ju jobbat röven av mig och därefter bara gått hem för att tvätta av mig fejset och nanna. Nu har jag iofs varit ledig i helgen så då har man däremot hunnit med en del.

I fredags var det lugnt. Vi softade mest (det behövdes) och eftersom jag jobbat hela dan så slocknade jag som vanligt runt tio. På lördagen var vi hembjudna till svärmor. Det blev otroligt trevligt, med god mat och gott sällskap. Elvira somnade på vägen hem och jag gick hem till min bror istället för att följa med min lilla familj hem. Där hemma möttes jag av hela familjen plus kusin. Trevligt! Drack en festis, dom andra drack alkohol. Gick i ganska hyffsad tid och kom hem för att gå och lägga mig.

Idag (söndag) så hade jag och Åsa (kollega och vän) planerat att "fira av" Siri (kollega och vän) som ska åka jorden runt. Hon jobbade sitt sista pass i fredags så vi planerade att söndagen skulle bli en "äta middag och gå på bio" -dag. Det var trevligt. Förutom att jag tyckte min mat smakade skit och AC-n var trasig i biografen. Tur för SF att jag ska få kompensation och en ny biljett, annars hade jag inte vetat va jag skulle ha gjort. Vi såg i alla fall "Yes Man". Jim Carrey är klart överskattad och jag skulle aldrig ha betalat för att se filmen om inte Siri så gärna ville gå på den. Skrattade typ en gång under hela filmen. Inge vidare bra betyg på en komedi. Oh well.



Dagens Happening
: Den 4/1-09 klockan 15:03 så kom en ny liten människa! En liten Jonna! Grattis Hanna och Markus! (Och även ett grattis till storebror Kevin) Längtar tills jag får se det lilla hjärtegrynet!

Gott Nytt År och sånt..

Jag vet att det är obligatorisk att skriva ett inlägg när ett nytt år har börjat, men jag vet egentligen om jag har lust. Ändå så sitter jag här den 1/1 år 2009 och skriver. Löjligt. Jaja. Det blir ingen årskrönika för det orkar jag inte med, kanske senare. Det enda jag tänkte skriva är att jag hoppas alla får ett Gott Nytt År! Och så tänkte jag passa på att uppdatera er i min graviditet, om ni nu är intresserade.

Jag mår faktiskt helt ok. Magen har börjat växa och jag kan inte ha min gamla byxor länge till. Kanske max ett par veckor. Så snart blir det mammabyxejakt. Illamåendet kommer och går fortfarande och det enda som gäller i matväg är grönsaker, frukt och mackor. Även glass och godis går ner, ibland. Mest lakrits. Är fortfarande helt slut om dagarna och jag hoppas att den värsta tröttheten ger sig snart.



"Nu är fostret sju till åtta centimeter långt och väger ungefär 23 gram – som en halv banan. De fingeravtryck som ditt barn kommer att bära resten av sitt liv är redan på plats. Om du trycker försiktigt på magen så att bebisen kan känna det, kommer den förmodligen att göra samma rörelser som en bebis som söker efter bröstet.

Om din bebis är en flicka, så har hon ungefär två miljoner ägg i sina äggstockar nu. När hon är född, kommer de att ha halverats till cirka en miljon. Antalet ägg kommer sedan att fortsätta minska och när hon är 17, kommer hon att ha ungefär 200 000 ägg. För din del, har det kanske börjat lätta nu.

De flesta kvinnor upplever att graviditetssymptom som att behöva kissa ofta, utmattning och illamående minskar under andra trimestern. Din mage är såpass stor att folk ser att du är gravid, men har ännu inte blivit så stor att den är i vägen. Brösten har redan börjat producera kolostrum, även om det är flera månader kvar till födelsen ännu." info babycenter.com