Det är visst nån som är tillbaka igen...

Fröken Höst är på intågande. Mysigt. Det märks på luften på nåt vis. Lättare att andas. Jag gillar hösten, även om den gör en lite deppig ibland. Jag gillar att ha klä på mig varma kläder, mössa, vantar, halsduk.. Strutta runt ibland löven och skriva dikter och texter om hur vackert det är när träden ändrar färg och när frosten ligger kvar tidiga mornar. Tidiga höstmornar när man är så där skönt trött. Man går som i dvala. En sån där härlig dvala. Man är liksom inte helt frånvarande, man går liksom bara runt och myser i sina varma kläder.

Jag är så glad över att få uppleva Elviras första höst. En höst med Elvira kan aldrig bli tråkig. Ingen dag, ingen årstid kan nånsin bli tråkig med Elvira. Solen lyser alltid där hon är. Hon fyller mina dagar med ändlös lycka. Va har jag gjort för att förtjäna en sån vacker varelse. Det är nästan så man blir religiös...*suckar lite lätt drömmande* Jag blir nästan lite tårögd när jag (som jag alltid gör hundra gånger efter vi har nattat Elvira) går in och kikar på henne där hon ligger i sin säng. Hon är så fin. Hon ser så fridfull ut där hon ligger. Det är något nästan magiskt över henne. Hennes tunna fina hår har lite lätt ruffsats till då hon vridit på sig, så där som hon alltid gör. Hennes stora fina ögon är slutna och jag undrar va hon drömmer? Jag hoppas att hon drömmer något fint. Jag hoppas att hon är lycklig. Jag älskar henne så det gör ont.

Idag har jag träffat mina systerdöttrar. Maja och Tuva. Världen har inte varit sig lik sen ni kom. Ni tog oss med storm och slutar aldrig att förvåna oss me era kloka små uttalanden och konstateranden.
Maja, du är den finaste Maja´n som har gått i ett par söta små sandaler. Jag slutar aldrig att förundras över hur du växer för varje dag som går. Det känns som att du alltid har funnits här. För utan dig så kan man inte leva. Att gå från ett argt ilsket bi till en alldeles överlycklig liten humla är en förvandling som bara du kan göra. Du kommer undan med det mesta, för du är ju trots allt våran Maja.
Tuva, du är den sötaste Tuva´n som har gått i ett par manchesterbyxor. Varje gång jag ser dig så fylls jag av värme och kärlek. Du är en finurlig liten flicka som vissa dagar kan vara svår att nå. Jag önskar att jag kunde ta en nål och ta hål på din lilla bubbla som du gömmer dig i. För av alla Tuvor i världen så är du den bästa. Ingen kan rita en huvudfoting som du. Ingen kan säga "lilla vännen" med en sån inlevelse som du. Och ingen i hela världen kan någonsin ta din plats. Utan dig skulle vi inte kunna andas.

Och så har vi Filippa. Ett litet leende från dig kan få en att känna sig som att man vunnit första pris. Längtar tills du blir lite större så man får se va du är för en liten person. Med all säkerhet så är du en sån som man bara älskar för att du är du.

Idag är jag trött. Riktigt trött. Trött på alla sätt och vis faktiskt. *suckar djupt* Men just nu är jag så fylld med kärlek till "mina" älskade barn så inte ens vill tänka på hur trött jag är. Jag längtar mest tills systrami ploppar ut nummer tre... Du, lillgnotten...psst... det här är mellan dig och mig... det är inte alltid fel att komma som nummer tre. Tro mig, jag vet.

~kärlek~

Öppnis

Hej å hå! Idag har det hänt mycket. Jag och Elvira var uppe me tuppen. Typ tjugo över fem *suck* Hon var HELT slut eftersom hon inte hade sovit många timmar. Jag satte mig med henne i soffan och sjöng och vaggade henne tills hon nästan somnade. Sen steg Johan upp. Jag hoppade snabbt in i en dusch medan Johan tog Elvira (kan inte duscha när jag är ensam med Myra på dagarna då hon HATAR när jag duschar utan henne). När jag klev ur duschen så hade Johan fått Elvira att somna om i våran säng så jag fick gott om tid på mig att klä på mig, sminka mig, äta frukost och packa skötväskan. Lagom tills jag var klar så vaknade Elvira och var på ett alldeles strålande humör! Härligt! Klädde på oss ytterkläder och började knata med hunden mot Sollentuna. Burrrrr.... det var en kylig morgon I tell ya!

Vi var framme i Sollentuna runt halv tio och vi gick förbi systrami en sväng. Drack lite kaffe och värmde oss lite. Elvira var alldeles rosig om kinderna, sweet! Linda kom förbi och fikade med oss och sen så gick jag å syrran till Familjecentralens öppna förskola. Där var det FULLT me folk. Länge sen jag sett så många mammor där. Kul! Elvira lekte lite och kröp omkring. Passade på att ge henne lite lunch och sen knatade vi ner till Sollentuna c. Där satte vi oss på Mc D och käkade lite lunch. Lite senare så anslöt sig även en vän till mig, Johan och vi tog en runda i centrum. Jihoooo.. NOT! Kassare centrum får man leta efter. Tror jag har nämnt det tidigare ;) Hur som helst så var jag på jakt efter några varma tossor till Elvira men hittade inga. Bleh! Ska fortsätta leta imorgon tänkte jag. Träffade även Elin och Gabriel i centrum, det var länge sen. Vi bestämde att vi skulle träffas på öppnis i Edsberg på måndag klockan nio. Ska bli trevligt.

Nu ska jag snart kolla på förlossningskliniken. Take care!

image114
Min sötnöt i vagnen utanför Sollentuna centrum..

Göra storstan, IKEA och familjemiddag..

Tjolaaaaa...hopp!

I fredags så hade jag och Elvira en "dejt" med Anna och hennes lilla skrutt Filip. Vi träffades vid ett och knatade runt en stund. Shoppade lite och bestämde oss ganska snart för att luncha. Slog oss ner på uteserveringen vid Sandys och tog varsin macka. Mums! Passade även på att ge barnen lite käk för att sedan lugnt fortsätta våran shoppingtur. Filip var charmig, as always och Elvira var på superduperbra humör. Hon brukar vanligtvis tröttna ganska snabbt på att sitta i vagnen men vi varvade mellan bärselet och vagnen så hon lyckades hålla humöret uppe. Hittade lite kläder till lillskrutten och vi skildes åt rätt sent. För när vi väl hade kommit hem så var det dags att lägga Elvira, som var HELT slut. Inte konstigt. Det är jobbigt att shoppa :)



Helgen blev ganska lugn. Vi åt middag hemma hos systrami på lördagen och tog det lugnt. Och idag så har vi varit på IKEA och babyland med syster, Pär, Maja, Tuva, Björn, Eva o Filippa. Började med att käka korv o glass, MUMS! Vi handlade lite på IKEA. Nåt mjukdjur till Myra, en lampa till Myra, en matta till köket, lampor å lite annat småskit. :) På babyland så lyckades vi få tag på en schysst sulky till Elvira. Efter allt handlande så åkte vi allihop hem till mamsen och pappsen där det bjöds på middag. Köttfärslimpa med potatis och sås, yummy. Sen gick vi hem och Elvira somnade på stört.

Imorgon så är det inget planerat, förutom träning dårå. Ska bli skönt!

Eftersom bloggen verkar lite trött idag så kan jag tyvärr inte lägga in några bilder (har försökt i tio minuter) så får jag uppdatera med bilder imörrn!

Herrå






Fotvärk n shit

Hey ho!

Helgen kom och gick. Hände inte så mycket. Maja och Tuva kom förbi i söndags (systrami´s kids). Vi gick till tre olika lekparker, sen gick vi hem, åt mat, tittade på film, alla barn däckade, jag och Johan kollade på Shrek. Det var i alla fall himla kul att passa Maja o Tuva. Det gör vi nog snart om. Fick lite kommentarer av en granne när hon såg oss komma me alla barn. "Räckte det inte me den ni hade. Var ni tvungna att låna nån annans barn också" .. och på det kunde jag bara svara "Nä, det räckte inte. Det är för lätt me en" *skratt* Dagens sanning. Den som bara vågar få ett barn är en chicken *härmar en höna* Nog om det.

Igår (måndag) hade jag en sån där pissig dag. Kände mig bleh. Inget gick som jag ville. Skulle ha gått å tränat me mamsen, men det gick åt helvete (rent ut sagt) då jag inte hade några dojjor. *suck*

Så idag så var den stora dagsplanen att gå å kolla efter ett par billiga gympadojjor att träna i. Men innan det så hann jag och Elvira ta en låååååång skön promenad i skogen me Jojje, springa ner till BVC och väga och mäta Elvira samt prata lite om just "fasen" 8 månader och sen springa hem och käka lunch. Efter lunchen så var det bara ner me lillMyra i vagnen igen och springa till bussen. Tog bussen till Sollentuna, gick till Stinsen, köpte ett par skor (eller mamma köpte ett par skor.. hon fick lägga ut då ekonomin ser lite dålig ut just nu ;) In på Vinn, handlade en sallad och började sen knata hemåt. Väl hemma så var det ju dags att springa ut me hunden igen. Så jag tog Elvira i bärselet och tog en liten tur runt Edsberg. Det känns som mina stackars fötter är heeeelt döda. Så här svullna har dom inte varit sen...hmmm.. jag var gravid typ. Det bara dunkar i hela fötterna. Stackars fossingar. Oh well, tills imorrn har det gått över, för då ska jag bannemej träna med mamsen! Så de så!

Ehmm.. känns som jag måste lägga in en bild på Jojje. Han känner sig lite utfryst tror jag... Det får bli en gammal bild. Here we go!

image112
Här är han ett år gammal och smutsig som bara den.. men ack så go! (idag är han fyra år)


Öppnis och lägenhetstitt...

Tjillevippen!

Igår var jag , Elvira och Johan på öppna försskolan på malmvägen. Känns så "hemma" där på nåt vis. haha! Känner mig hemma i "hooden" ;) Är ju liksom uppväxt i ghettot så jag trivs faktiskt hyffsat där. Tyvärr så var det typ inga andra där igår. Det var bara en mamma där som hade en liten Hilda på 6 månader. Elvira pussades me henne. Hehe. Vet inte om det var så poppis från Hildas sida dock. Hon började gråta när chocken efter pussattacken hade lagt sig. Passade även på att göra gipsavgjutning av Elviras hand och fot när vi ändå var där. Har ju gjort det innan, men på bara dom små fossingarna, och det var ju ändå typ månader sen nu. Kul att ha från när hon e lite större också ju.

Idag har vi kollat på en lägenhet. Den ligger typ i samma område. Ett kvarter bort bara. En trea såklart. Den kändes dock liten och vi är inte riktigt säkra på hur vi ska göra. Vi vill ju helst köpa lägenhet. Men det kan vi ju inte göra förrns jag har fast jobb och så. Vi får vänta helt enkelt. Hon kollade på våran och verkade inte så sugen på att flytta heller så... vi får se... Vi skulle höras av om nån vecka. Det känns inte som det blir nåt i alla fall..

Imorgon ska jag nog gå å köpa nya pjuck. Behöver riktiga promenadskor, haha, va gay det lät. "promenadskor".. haha! Walkingsko låter coolare på nå vis. Ska nog kanske dricka lite öl med bror och kusin också. Well, vi får se va som händer!

image110
Myra i vagnen på väg till öppnis.. (vem vinkar hon till månntro?)

image111
Mamma o Myra på öppnis. Tittar på moster Malin :)

Ett brev...

Orkar inte blogga. Orkar ingenting. Är trött.... såååå trött.. Orkade dock skriva ett litet mail till Stina. Men det är liksom sånt som man TAR sig ork till.. Saknar henne. Klistrar in det mailet här istället. Så här har ni lite läsning...

(Till min bästa vän Stina)

Vissa dagar är såna dagar då man saknar dig extra mycket. Dom dagarna kan vara extremt jobbiga att ta sig igenom. Idag var lite en sån dag. Har mest tagit det lugnt, slackat lite hemma hos systrami och lattjat med alla barn. Tog mig en lång härlig promenad hem i den ljumma sensommarkvällen. Du vet, en sån där lite magisk sensommarkväll, en sån som man (faktiskt) BARA kan uppleva i Sverige. Och då tänkte jag på dig. Hade velat att du hade gått där bredvid mig. Jag saknar dig så vännen min.
Annars mår vi bra allihop. Elvira har varit på sitt första barnkalas (hos Gabriel.. du kanske minns dom som vi fikade me på Figges här i Edsberg) Han fyllde i alla fall ett år. Shit... snart är det Myras tur. Kan inte tänka mig att jag snart kommer ha en liten ettåring här hemma. Helt sjukt. Tror fortfarande inte riktigt att jag har fattat att jag är mamma. JAG, mamma?! ÅTTA (snart nio) månader har gått och jag har fortfarande inte hajjat! haha.. vrickat.
Hur som helst. Ville nog inget speciellt. Ville mest veta hur du mår och så..
Tusen pussar o kramar /// din Lina

Nu följer lite bilder från Gabriels ettårs kalas...

image105
God tårta

image106
Ettåringen med pappa Alex

image107
Elvira käkade ostkrok , pappa Johan stod och tittade på

image108
Paketöppning. Gabriel fick hjälp av mamma Elin.

image109
Den söta ettåringen vid sin älskade jukebox :)


Det blir aldrig som man tänkt sig...

Dop var det ja. Idag skulle Kate´s son Vincent döpas. Jag och Johan gick upp tidigt för att göra oss i ordning. Vi packade allt vi behövde ha me oss till Elvira och sprang ut med hunden. På bussen så svettades vi järnet men tänkte, yay, kul, äntligen ska vi göra nåt. En liten utflykt till Tullinge kan bli skoj. I sollentuna sprang vi in på ICA för att handla nåt att äta (vi hade ingen frukost hemma) och sen kutade vi till tåget. Väl uppe på perongen så insåg vi snabbt att vi inte hade behövt kuta. Tåg efter tåg ställdes in och dom ropade ut att tåget stod stilla i Märsta och dom hade ingen vidare prognos. Dom sa "Tills vidare så är tåget försenat 20 minuter", och så fortsatte dom att ropa ut var femte minut ungefär. Vi fattade ganska snabbt att det inte skulle bli nåt dop för oss idag :( Trist!

Vi knatade istället hem till min syster en sväng. Det kändes så himla snopet att det inte blev nåt dop för vår del. Maja och Tuva var sugna på att göra nåt (även jag och systrami) så vi gick ner till världens skojigaste centrum ever! SOLLENTUNA CENTRUM! JIHOOOO! ..eller inte. Fy va det är tråkigt där nere. Finns inga affärer att se. Det finns dock ett mc D så vi passade på att slänga i oss lite onyttig lunch. Vi skildes åt på Sollentuna torg för att knata till bussen. Vi hade ju hunden hemma så det var lika bra. När vi kom hem så slängde jag in en tvätt, diskade och ställde in alla nya muggar och glas som jag köpt. Fick presentkort på IKEA i födelsedagspresent ju :)

Pratade lite med Stina på msn igår. Jag påminns hela tiden om hur mycket jag saknar henne. Saker jag gör blir så tråkiga utan henne. Skulle vilja gå ut på krogen, men jag saknar Stina så mycke då. Jag skulle vilja åka in till stan och gå i affärer, men jag saknar Stina så mycket då. Jag skulle vilja sitta hemma och lyssna på dålig musikalmusik och dricka vin, men jag saknar Stina så mycket då...*suck*

Nu sitter jag här vi datorn och klockan är snart 22. Jag var alldeles nyss ute med hunden och det var helt underbart skönt ute. Så där lagom varmt. Man kan liksom gå i linne utan att frysa. Det duggade lite också. Så var det fortfarande liv och rörelse ute. Älskar ljumma sensommarkvällar.. myyyyys. Nu blev jag sugen på kräftskiva, fast jag hatar kräftor. Men kräftskiva e mys. åhh... *drömmer*

Imorgon ska vi gå på barnkalas. Gabriel fyller ett år! :D Elviras första barnkalas, kul! Ska försöka fota lite...

Slänger in lite bilder här för att fylla ut bloggen lite ;) Håll tillgodo

image97
Schysst badfrilla. :D

image99
Helt vild! :-o mitt lilla monster

image100
Däckade så sött på pappas bröst.. sweetiepie

image101
Älskade Maja

image102
Älskade Tuva.. SÅÅÅÅ fina ögon

image103
Dennis busade i lekparken

image104
Julia med lillebror Leo i knät. Bredvid sitter Julias kompis Joanna.

utgång å sånt

Japp. Igår så fick jag lite free time.. Johan tog Elvira och vovven och gick ut på prommis, så jag drog till sollentuna centrum för att kolla efter kläder. Hittade dock inte ett skit, kan bero på att det knappt finns några affärer där dock. Beror nog lika mycket på att alla graviditetskilon fortfarande sitter kvar iofs. Usch.. Hatar det! Men nu i höst ska jag börja träna två gånger i veckan.

Åkte hem och käkade efter en misslyckad shoppingrunda och blev OTROLIGT sugen på öl. Försökte dock ignorera suget ett tag men blev uppringd av en salongsberusad bror som föreslog ett litet pub besök. Jomenvisst tänkte jag. Bytte bara lite kläder och knatade till bussen. Kom ner till villan och möttes av en Kribba. Slog oss ner och tog varsin öl medan vi väntade på dom andra. Passade på att röka lite också, jag veeeeeet, skitdumt! Det var sjukt gott dock. Öl+cigg= sant... typ..

Efter c.a en timme så kom min bror, min kusin och min svåger för att joina oss i öldrickandet. Det blev dock inte så mycket öl för min del. Två bira, nån shot och en white russian, allt gratis :) Det tackar jag min kära kusin, min bror och Kribba för. Det var typ HUR mycke folk som helst på villan och ljudnivån var maxad så jag beslutade mig att dra mig hemåt redan vid tolvsnåret. En helt lagom och ok kväll. Hade dock varit trevligt med lite mer kvinnligt sällskap, kände mig lite ensam liksom ;)

Idag ska jag på min kusins bröllopsfest. Dom gifte sig förra året men firade det aldrig då, så dom firar idag istället. Det ska bli trevligt. Det är inte förrns fem tiden dock, så vi får se hur Elvira kommer palla me.. det går nog bra :) Hon brukar visa sig från sin bästa sida när vi åker bort.

Har inte så mycket mer att skriva nu.. så jag sätter punkt här .


Hell-o!

Nu var det typ evigheter sen jag skrev. Men det är liiiiiite svårt att blogga utan internet. Nu har vi dock fått tillbaka internet, så nu kan jag surfa runt på webben igen, YAY!

Det har väl inte hänt någe "BIG STUFF" sen sist egentligen. Johan har semester och har två veckor till efter denna. Det är sååå himla skönt. Mysigt att ha honom hemma också.

Vi har varit på min mammas och pappas landställe en vecka. Det var mys. Sen blev vi dock bortsjasade därifrån då dom skulle ha främmande. Vi fick nämligen inte plats då. Oh well. Väl hemma så har vi mest softat. Hyrt lite filmer, gjort Kista galleria osäkert, knatat i Stinsen, gått promenader med vovven och träffat några bekanta från Johans gamla xboxklan Off topic. Så jäkla schyssta människor! Borde träffa dom oftare dock.

Idag har jag fyllt år. Bleh. Tycker inte om att fylla år. Kul att få presenter dock :) Fick en ny kaffebryggare, presentkort på IKEA och en hårfön. Jag fönar nästan aldrig håret, men på vintern kan det vara bra om man ska ut efter att ha duschat. Iofs så har jag alltid mössa på mig på vintern, nästan i alla fall. Men det kan va kul att ha en hårfön om man vill stajla sig nån gång. Jag bjöd på tårta, två olika t.om.! Samma fyllning dock. Jordgubbar, hallon och blåbär som jag mosat och blandat med vaniljkräm. Toppade den ena tårtan med grädde och massa jordgubbar och rev lite vit choklad över. Den andra tårtan toppade jag med chokladfromage och rev vit choklad över. Dom blev rätt ok. Hade även dukat fram bullar, rulltårta och två olika sorters kakor. *suck* Jag ska då ALLTID överdriva. För det enda som de åt av var tårtorna. Har dessutom typ en å en halv tårta kvar. :( Bajs också. Jag som typ aldrig äter fikabröd n shit. Blir väl till kasta skiten. Hmmm.. undra hur detta inlägg så snabbt ändrades från hyffsat positivt till helt neggo.

Skit samma.

Imorgon ska jag försöka smita iväg till Kista. SJÄLV! :) tänkte överge Johan, Elvira och Hunden. Men bara för ett par timmar förstås. ;) Johan vet dock inget än, tehe.. Det får han veta imörrn!

Nu ska jag slappa i soffan! Herrå!

image94
Myra badar ute på mormor och morfars landställe. MYS!
image95
Hon lärde sig att ställa sig upp mot saker. SUPERKUL! (mamman var dock inte lika begeistrad) ;)
image96
Som sagt, SUPERKUL att kunna stå själv ;)