Sjuttio dagar kvar till beräknad förlossning.

"Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen ”ute” i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta" info; babycenter.com


Valborgsmässoafton

Idag är det torsdag och valborgsmässoafton. Elvira fick va ledig från dagis idag. Tyvärr så är hon på konstigt gnällhumör (säkert för att hon vaknat för tidigt). Och när jag föreslår att vi ska gå å sova en stund så säger hon bara "snart, vi ska sova snaaaart" med gnällig pipa. *suck*

Hur som helst så skiner solen ute och det är ju fint. Har eventuella planer på att dra iväg till nån park så Elvirus kan leka av sig för hemma går inte att vara med henne. Sen så vill man ju gärna utnyttja vädret. Kvällen blir nog lugn för oss. Eftersom dom tänder valborgseldarna så sent (WHY OH WHY) så är det ingen idé att släpa med Elvira ut. Om hon inte är superduper pigg förstås. I såna fall kanske vi tar oss en sväng ner till stallbacken. Vore ju faktiskt lite mysigt. Men som sagt, vi får se. Allt hänger på hur Elvira är och hur humöret verkar.

Nä, nu ska jag ta en dusch. Hur nu det ska gå med en gnällig Myris. Får se om hon kanske få ta en dusch hon med, då brukar hon va nöjd iaf. Dagarna man fick duscha själv är för länge sedan förbi. Minns inte när jag duschade själv sist. Oh well. Trevlig Valborg önskar vi er!


Blöt asfalt

Lite mulet ute idag. När jag gick från bussen efter att ha lämnat Myra på dagis så regnade det till och med litegrann! Jag älskar lukten av blöt asfalt och får direkta flashbacks till gummistövlar och vattenpölslekar på sommaren. Jag är ett riktigt betongbarn men asfalt kan faktiskt lukta riktigt gott. Särskilt blöt asfalt.

Klockan är snart nio och jag har ätit en god frukost. Vaniljyoghurt med havrefras och jordgubbar. Mmmm... Skojar inte när jag säger att det var bland det godaste jag ätit på länge. Nu är jag dock sviiiinhungrig fortfarande (trots att skålen jag åt var huge). Så jag funderar på att göra ett par smörgåsar också. Får se. Känner att jag är på gränsen till att somna sittandes i soffan. Går och lägger mig på tok för sent och jag får skylla mig själv. Men just idag skulle jag behöva passa på att städa. Särskilt nu medan Myra e på dagis. Diska, dammsuga, skura. Får se va kroppen pallar med.

Hoppas ni får en underbar tisdag allihop! Kram på er

Helgupdate

Har varit dålig på att blogga i helgen men jag har faktiskt inte haft ork. Nu har jag väl liiiiiiiiiite mer energi än vad jag brukar ha, ändå så skulle det inte vara några problem att somna en sväng på soffan. Men jag får inte. Jag ska strax iväg till Stinsen. Måste köpa lite grejjer.

Kan börja med att skriva att jag ÄNTLIGEN har blivit heltidssjukskriven! Thank god! Så nu kan jag vara hemma och njuta av graviditeten och vila. Äter ju numera hjärtmedicin för hjärtklappning (seloken) så jag tror att jag kanske behöver ta det lite lugnt faktiskt.

Lördagen spenderades hemma. Vi sov för det mesta. Jaaaaaaa, jag veeeet! Solen sken och det var helt underbart väder. Men både Elvira och Johan var dåliga och jag åkte på nån släng av magsjuka.

Kändes jättedåligt och jag hade värsta ångesten för att jag inte tog till vara på dagen så därför så gjorde vi det på söndagen istället. Alla var mycket piggare och vi passade på att träffa Anna, Sebbe och Filip. Elvira fick världens sötaste lilla hund som drivs av batterier. Den har koppel som man kan "styra" den med och den kan skälla, vifta på svansen och gå av sig självt. Hon blev nöjd. Hon blev så glad över hunden att hon ville ha den med sig till dagis idag, men med lite övertalning så fick hunden till slut stanna hemma.

Klockan är nu tio i nio och jag har hunnit lämna lillskit på dagis och ätit frukost. Vaniljyoghurt med havrefras är nya favoriten. Till det en macka och ett glas juice. Yummie. Som sagt, ska dra mig mot Stinsen runt lunch och ska handla lite blöjor och sånt. Men först en lång promenad med hunden.


Elvira och Filip


Min fina lilla Myra


Filip äter cheesecake


Elvira håller snällt i vagnen

(samtliga bilder är tagna av Anna Borg (annaborg.blogg.se)

Pure happiness


Ett ögonblick av äkta lycka. Det är faster Lisa som tagit bilden.

Vecka 30!!!

Va är det som händer. Vissa veckor känns det som jag har varit gravid i evigheters evighet och ibland känns det nästan som det går för fort. Här kommer lite info. Ett riktigt blogginlägg kommer imorgon.



"Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt.

Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna." info; babycenter.com

Thursday

God morgon på er!

Klockan är nu halv nio och jag kom precis hem från jobbet. Ja, jag vet, jättekonstigt att jag är hemma nu redan. Men chefen hade ingen som öppnade så jag fick rycka in ett par timmar.

Idag ska jag till läkaren på mödravården och jag hoppas att jag kan få bli heltidssjukskriven. Barnmorskan tyckte ju verkligen att jag borde få vara hemma nu eftersom jag har så ont. Dessutom så hoppar ju hjärtat hopprep så det skulle nog vara bra för mig. Tror att det är nån slags inre stress som håller på.
Bebisen är iaf vild som vanligt och det sparkas och bonkas hela tiden. Har ett lite obehagligt tryck i magen då och då. Vet inte hur det kan komma sig men jag antar att det inte är någon fara. Ska kolla med läkaren idag.

Ska försöka hinna med att träffa Stina också. Eller rättare sagt, hon får försöka hinna med att träffa mig. Hon e så busy den där bruttan så jag förstår att hon inte hinner träffa alla men jag håller tummarna för att hon kan ta sig förbi Sollentuna idag.

Nu ska jag strax gå ut på en promenix med hunden och sen så drar jag till mödravården. Ta hand om er! Nu är det ju snart heeeelg!!!


En något försenad påskbild på Myra. Hon var en aning trött efter en dag på dagis. Och det är inte lätt att komma ihåg att man har smink heller, det är därför det är lite utsmetat ;)



Bilder

Nu kommer (som utlovat) bilder från helgen.


Smått kaotiskt vardagsrum. Skulle tagit kort på hur det såg ut innan.


Kusiner som busar


Helt galna barn.


Tror Maja och Tuva försöker mysa lite men dom minsta terroristerna lägger sig i.


Och till slut så kunde den allra minsta inte låta bli längre. Hon körde ett wrestlinghopp ner på storasyrrorna.


Markus, Hanna, Kevin och Jonna kom på besök och Kevin höll sig på sin kant och käkade för det mesta jordnötsringar.


Vildunge


Tuva fick hålla Kevins lillasyster Jonna.


Maja och Tuva gillar bebisar.


Observera Majas nöjda lilla MonaLisa leende.


Jonna var nöjd i Tuvas famn.


Den minsta sötaste lilla terroristAlvan.


Elvira däckade i soffan efter allt bus och stoj med kusinerna.


Underbara unge


Here we go

Ok, jag vet att jag har varit kass på att uppdatera nu ett tag men jag kände att det var dags nu. Vi kan börja med helgen.
I lördags så kom alla mina systerdöttrar hit. Maja, Tuva och lilla Alva. Elvira tyckte det var superkul att ha kusinerna hemma hos sig och hon fick lära sig ett å annat när det gäller att dela med sig och turas om. Eftersom Elvira nästan alltid har varit hemma hos Maja och Tuva och lekt och aldrig tvärtom så har hon liksom inte riktigt lärt sig det där med att dela med sig. Men det gick riktigt fint efter ett litet tag. Och hon lärde sig snabbt att man faktiskt kan dela på grejjerna och turas om så att alla får leka med alla leksaker.

Efter några timmars lek och stoj så åkte Maja, Tuva och Alva hem och Elvira däckade på soffan när klockan bara var fem. Vi fick dock väcka henne eftersom hon vanligtvis sover för natten runt sjutiden. Väckeriet var inte speciellt poppis och det var en gnällig Myra som satt surandes i soffan tills klockan äntligen blev sju och hon fick sova för natten.

Söndagen spenderades på medicinakuten och avdelning tolv på Danderyds sjukhus. Eftersom jag har haft hjärtklappning innan jag blev gravid så blev jag en aning paff när hjärtat faktiskt bankade som det skulle med en liten i magen. Men helt plötsligt för en vecka sedan så började hjärtat slå för många slag igen. Andningen kändes mer ansträngd och i söndags så stod jag helt enkelt inte ut längre. Systrami sa åt mig att ringa förlossningen och dom skickade mig till medicinakuten där dom tog EKG, blodprover och till slut skrev ut medicinen Seloken. Nu ska jag alltså börja äta den fram till den tionde dagen innan beräknad förlossning.
Efter besöket på medicinakuten så hänvisades jag till avdelning tolv där jag först fick ligga med CTG. Bebisen var HELT galen och ibland så förlorade CTG apparaten kontakten med liten för att den bökade runt så mycket där inne. Hjärtljuden pendlade från 129 till 171 och min syster fick gå och säga till personalen ett par gånger. Dom fick iaf ut en fin CTG remsa som såg bra ut och vi satte oss återigen i väntrummet. Då förlossningen var FULL och det bara fanns en läkare på plats så var väntetiderna inte att leka med och barnmorskan förberedde oss på detta. Men när jag och syster yster (som btw höll mig sällskap HEEEEELA dagen) inte stod ut längre så bestämde vi oss för att åka hem. Kändes helt onödigt att få ett likadant utlåtande av en annan doktorn eftersom jag redan fått medicin för problemet, fått veta att bebis mådde bra och att allting såg fint ut. Så det var den söndagen. Som syster sa, "Va är en dag i parken"... Men tusen tack syster för att du höll mig sällskap och miljarders me kramar till bror som skjutsade dit oss och hämtade oss. Ni är guld värda, älskar er!

Idag är det måndag och jag har varit hos barnmorskan. Har tagit lite blodprover och lyssnat på bebis. Allting såg fint ut och barnmorskan gav mig en läkartid och tyckte definitivt att jag borde få en heltidssjukskrivning från och med nu. Hoppas läkaren håller med. Magen låg lite över normalkurvan , kanske inte helt oväntat ;) Bebisen låg redan med huvudet neråt. Hjärtljuden låg på 141 och den levde om som vanligt. Hade med min syster och Alva på barnmorskebesöket och Alva hann riva en skärmvägg och dra runt på barnmorskans vagn med allt från kanyler till läkarsprit. Galen unge. U gotta love her. Har även hunnit med att fika med Elin och hämtat ut min medicin för hjärtat. Efter fikan så drog jag och hämtade Elvirus på dagis och drog raka vägen hem. Vi köpte varsin glass som vi avnjöt i vårsolen och gick därefter och tittade på en lägenhet på samma gata fast längre ner. Lägenheten var ganska ball. Väldigt annorlunda och det känns som att vi kommer att byta rakt av. Han som bodde där ville ha våran och vi kände att vi lättare kan byta till oss nåt större sen om vi vill.

Cred till er som har orkat läsa så här långt. Tänker nog faktiskt avrunda här och jag lovar att nästa inlägg ENDAST kommer att innehålla bilder. :)

Solen lyser himlen är blå

Hej hopp!

Kom hem för ungefär tjugo minuter sen. Gick upp fem imorse för att jobba och jobbade till tio över tio. Nu sitter jag här med lite svullna ben och foglossning (som vanligt). Trött som få är jag också men otroligt glad för SOLEN LYSER JU! Dessutom så är det fredag och jag har långledigt. Är ledig hela helgen + måndag/tisdag. Såååå skönt!

Tanken nu är att jag ska hoppa in i en dusch för att pigga på mig lite och sen ta hunden och dra till Sollentuna. Ska hooka upp med syrran och hennes kids (möjligtvis hämta Myra tidigare på dagis) och gå till den berömda tunnelparken.
Eller "tummelparken" som Myra säger. Haha. Hon säger även "Mammagaskar" till Madagascarfilmen och "Djummelboken" till Djungelboken. Sötnöt. Får se om jag knatar eller tar bussen till Trollentuna, men just nu lutar det nog åt att vi tar bussen eftersom jag har så nedrans ont.

Idag är jag i åttonde månaden! Yayie! Det ni! See ya later!


Saknar dig Johan. Kom hem från jobbet nu.


Vecka 29



"Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer."

Småkylig onsdagsmorgon

Har varit och lämnat Elvirus på dagis och har även hunnit äta världens godaste frukost. Macka och latte från Figges konditori, yumyum! Ibland så får man lyxa till det. Iofs så har jag nog aldrig lyxat till det så OFTA som jag gör nu sen jag blev gravid, men om man ska lyxa nån period i sitt liv så är den bästa perioden när man är gravid.

Det var lite kyligt så här på morgonen men ett tydligt vårtecken är att man trots att man bara har hoodtröja och tunn skinnjacka ändå inte fryser. YAY! Jag älskar våren och hoppas verkligen att detta underbara vårväder får hålla i sig. Det ska bli runt elva grader ute idag och det är väl precis lagom så här på våren.

Bebisen sparkar på för fullt där inne och jag har fått jättesvårt att andas då den trycker uppåt mot lungor och revben. Obehagligt som tusan och jag längtar lite till slutet av graviditeten då bebisen sjunker ner så jag får lättare att andas. Vissa dagar får jag panik eftersom det inte finns nån ställning att sitta, stå eller ligga i för att underlätta andningen.
En till sak som är lite konstigt med den här bebisen är att den är helt vild och sparkar och har sig även när jag är ute och promenerar. Till skillnad från när Elvira låg i magen. Hon blev ju liksom lugn när jag gick omkring eftersom hon vaggades lite, men den här bebisen är tokig. Jätteroligt att de kan vara så olika redan i magen.

Nu ska jag sätta lite fart här hemma så det blir nåt gjort. Jag hoppas att alla får en underbar onsdag och att solen lyser på er!

Söndag idag

God morgon!

Solen skiner och klockan är tjugo över sju. Vi har varit vakna i en timme (jag och Myra) och Johan ligger fortfarande och sover. Ska snart fixa lite frulle men först en kort bloggsession.
Både jag och Johan gick och la oss vid tio igår. LITE trötta efter den långa dagen. Vi vaknade ju aptidigt igår. Däckade typ direkt när jag fick kuddkontakt och har väl sovit sådär. Jag läcker (från brösten) helt galet mycket och jag har vaknat av jag fastnat i lakanet. Nice huh? eller inte... Sorry för infon. Dessutom så hade ett gäng "kids" bestämt sig för att börja bråka och skrika på varandra PRECIS utanför mitt sovrumsfönster. Det lät ganska allvarligt men palla lägga sig i liksom. Nej jag lät dom fixa och dona själva. Synd bara att det tog en timme. Tack för det. Stupid kids.
(avbrott. Elvira ville ha en risifrutti. Men nu är jag tillbaks)

Planen idag är att jag , Johan och Elvirusen ska till Stinsen. Johan ska handla lite snobbkläder så han kan vara fin på jobbet och liksom smälta in. Lät ju inte helt fel. Ska bli kul och se hur lång tid det tar innan han är tillbaka i sina cargobyxor och t-shirt. Tehe. Det är ju liksom han. Ska även försöka passa på att hitta en jacka till Elvira. Har ju redan gått igenom typ alla affärer men inte hittat nån jacka, men vi försöker igen.

Hoppas ni får en skön söndag! Själv så har jag söndagsångest, jobbar ju imorgon! Det känns väl sådär kan jag säga.

Och juste. Trevlig resa älskade
Stina! Sola för mig me ;)

Påskafton!

Glad Påsk på er allesammans!

Hoppas ni har haft en underbar påskafton. För det har vi.
Vi har varit med familjen hela dagen. Min sida av familjen dårå. Först så träffades vi i en lekpark och var där några timmar. Alla kusiner lekte med varandra och vi fick jättesmarriga pizzaslizes som Pär hade gjort. Några timmar senare så fick , något motvilligt, med oss alla barn in och upp till mormor och morfar för att äta påsklunch. Smaskens! Barnen fick MASSA påskgodis och det lektes och stojades lite till. Jag har skrattat så jag nästan gråtit med min bror och jag måste ju säga att jag har saknat min familj. Jag VET att jag blir lite off. Stänger lätt in mig i min gravidkokong och stannar där. Men jag kommer nog ur den snart. *hoppas* Älskar ju er! Och Björn, ingen kan få mig att skratta som du.

Klockan är tio över åtta och vi kom nyligen hem. Elvira sitter i pyjamas och tittar på Madagascar2 och kommer nog somna snart. Hon verkar helt slut efter dagens bravader och om vädret imorgon är lika strålande som det varit idag (sommarvärme nästan) så kommer vi garanterat vara ute hela dagen imorgon.


Långfredag

Vilken konstig dag jag har haft. Bara så där allmänt skum. Inget har blivit som jag tänkt eller planerat men så kan det ju vara ibland. Började med att jag vaknade tidigt av att Elvira ville gå upp och titta på film. Vi drog oss upp hela familjen och åt en god frukost tillsammans. Sen så åkte Johan och Elvira iväg med Elviras farfar. Jag kunde dock inte följa med eftersom jag skulle jobba.

Lite senare ringden jag ner till jobbet och förklarade att jag hade lika ont som igår och kollade om jag verkligen behövdes där nere. Och tydligen så behövdes jag men som tur var så kunde jag komma tidigare och gå redan efter två och en halv timme. SÅ SKÖNT! Så nu är jag hemma igen. Johan och Elvira är fortfarande kvar hos Elviras farfar och dom skulle precis äta när jag ringde. Får se när dom kommer hem. Jag får passa på att njuta av lugnet så länge det varar. Skulle dock behöva ge mig ner till ICA en snabbis och handla lite, får se om jag pallrar mig ner.

Bebis

"Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. fetal

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft."

info; babycenter.com

Varning för påskkärringar!

Idag flyger alla påsk kärringar till Blåkulla. Idag är det alltså skärtorsdag (alla Kentfans favoritdag...*fniss* och ni som inte hajar skämtet får lyssna på Kent så förstår ni) Elvira är lämnad på dagis men blir hämtad igen om några timmar bara. Johan har halvdag och ville så gärna hämta henne. Vi får se om dagis klär ut dom små till påskakärringar. Elvira skulle nog vara en hemskt söt lite kärring tror jag.

Själv så ska jag jobba idag också. Bara mellan tre och sju, men ändå. Igår när jag jobbade (samma tid) så kände jag när jag kom hem att det börjar bli ohållbart att stå även fast det bara är fyra timmarspass. Så jag hoppas ju på att kunna få en 100% sjukskrivning snart. Den smärtan jag har efter ett pass på jobbet går inte att beskriva. Sover dåligt hela natten sen. Men men. Får stå ut helt enkelt. Vi har fått en ny tjej på jobbet, en Anna. Hon verkar vara en superbra tjej och det behövs lite nytt folk.

Nu ska jag ta och surfa vidare men bjuder på två av dom sötaste påskkärringar jag någonsin sett. Mina systerdöttrar Maja och Tuva.


Maja på bild nummer ett och Tuva på bild nummer två. Gullungar! Moster älskar er!

Odensdag

Klockan närmar sig halv elva och jag har hunnit lämna Elvira på dagis, åkt hem igen, gått ut med hunden, ätit frukost och plockat lite hemma. Har även kastat in en maskin tvätt. Effektiv jag känner mig. Skulle dock behöva tvätta alla fönster, dammsuga, skura och diska. Men jag orkar fasen inte. Har iaf plockat upp det värsta och det får duga för dagen. Just nu sitter jag här med en kopp nybryggt kaffe och bara softar. Ska strax ta mig en dusch och sen gå ut med hunden igen. Ska gå en rask promenix tänkte jag så man får upp lite flås. Både jag och hunden behöver det. Ska sen ringa till försäkringskassan och kolla med dom hur det funkar när man är deltidssjukskriven eftersom mitt jobb inte har nån aning om hur det funkar.


Elvira sommaren -08 ett och ett halvt år gammal.


Min systerdotter Tuva samma sommar. Längtar till landet ännu mer nu.


Systerdottern Maja! Sötnöt! haha


Äpplet jag åt häromdagen var ett sånt där äpple som inte såg riktigt ut. Det smakade nästan inte som på riktigt heller. Tog en bild på det med mobilkameran och tog en bild på ett Päron för att jämföra. Men eftersom min mobil är så kass så ser man inte hur overkligt äpplet verkligen såg ut. Och allt som är plastigt och oäkta kommer ifrån? ja...gissa en gång. USA SÅKLART!

            



Och så en dålig magbild från idag. Vecka 26+5

Lite ensamt

Johan, du fattas mig.


Tricky Tuesday

Johan fick lämna Elvira på dagis imorse och sen dess har jag bara lyckats ätit frukost och slackat i soffan. Jag borde ta tag i hemmet men jag vet inte om jag har nån ork. Tog lite igår och det känns som det räcker för ett tag.

Lyssnar på Veronica Maggio och drömmer om sommaren. Jag vill ha riktig sommarvärme, vakna med balkondörren öppen och känna doften av tidig ljummen sommarmorgon. Jag vill gå barfota i daggigt gräs. Jag vill hålla min nyfödda lilla bebis nära mig och jag vill höra Elviras ljuvliga skratt när hon hoppar omkring naken i gräset. Jag längtar till landet.

Men nu tillbaka till verkligheten. Idag vill jag bara vara. Inte göra något speciellt utan bara få göra det som kroppen säger åt mig att göra. Jobbar onsdag, torsdag och fredag. Ingen vidare lust, men måste man så måste man.


Seriöst inlägg

Alltså. Helt seriöst. Min fobi för vattenlevande ting blir bara värre och värre. Idag när jag var hemma hos bror och avnjöt en kebab i godan ro så slog han på nåt fiskeprogram och jag vet inte men jag tror att jag blev lite rädd och illamående på samma gång. Han frågade om jag ville att han skulle slå om men jag kunde ju samtidigt inte låta bli att titta på dessa vidriga spektakel. Jag förstår mig inte på folk som kan tycka om fiskar och sånt. Visst, fiskar i akvarium kan väl gå an, dom kan ju tom vara lite fina att se på. Men är en fisk större än en dm så börjar dom på att bli obehagliga. När dom dessutom kan bli över två meter och väga runt 40 kg så börjar det bli rent av overkligt. Dessa fiskar har sett likadana ut i miljontals år och ja, det är typ en dinosariefisk. SKOJAR INTE! Kolla in va vidrigt.





Jag mår illa. Det är INTE ok att vara fisk och väga så där mycket och vara så där stor. I min värld får fiskarna gärna se ut som Blunder i lilla sjöjungfrun. Johan sa "Va fin" när jag visade honom den första bilden på krokodilgäddan. Vadå fin? Den är fjällig och kall och äcklig. Den kan tom andas våran luft. Om man fångar upp en så kan den leva två timmar på land. HALLÅ?! Du är en FISK! Om jag skulle fånga en fisk som bah fortsatte andas när jag tagit upp den så skulle jag bara skrika "DIE MOTHAFUCKA DIE" och troligtvis springa därifrån med bajs i byxan och gråten i halsen. Usch. Som många vet så hatar jag även småkryp, men hellre spindlar och andra flygfän. Fast dom är också äckliga. Finns det nån som kan hjälpa mig? Kommer drömma mardrömmar inatt.



Gomorron!

Hur är läget?

Själv så kom jag precis hem. Har lämnat Elvira på dagis. Så nu sitter jag här själv med en ost/skink baguette, latte och en juice från Figges konditori. Skönt! Solen skiner men det är ganska kallt ute så här på morgonen. Så jobbigt när man inte vet hur man ska klä sig. Elvira fick ha overall men kommer säkert svettas i det senare på dagen så jag får se om jag tar med mig en jacka när jag hämtar henne.

Och sen ska jag väl passa på att säga GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN EVA! Det var 20 du fyllde va? ;)

Nu ska jag äta klart min frukost och sen ta en dusch. Efter det blir det en längre promenix med hunden och sen får vi se. Hoppas alla har fått en bra start på veckan!


Elvira i sina nya leggings och sin nya tunika. Hon tyckte att jag störde
henne när hon tittade på tv.



Softarsöndag

Hey oh!

Har inte bloggat på några dagar och det har kännts rätt ok. Längtar dock alltid tillbaka och måste skriva till slut ändå. Skönt med en liten bloggpaus på ett par dar bara.

Helgen har mest bestått av sköna parkhäng i solen, träffat hela familjen och har haft det allmänt bra. Solen har ju bidragit att humöret har varit på topp! Älskar solen och nu är det väl äntligen dags för lite vår.
Igår (lördag) var Elviras farmor på besök och med sig hade hon påskpresenter. Elvira fick vattenfärger och godis och vi fick också ett påskägg, wohoo! Med sig hade Elviras farmor även ett JÄTTEgott bröd som hon hade bakat med valnötter i. Yummie!

Idag verkar solen inte vilja visa sig. Himlen är grå och det ser ut att börja regna när som helst. Fast regn är cool, så länge det inte kommer snö så är jag nöjd. Jag, Johan och Elvira har ätit värsta brakfrukosten och nu är jag mätt och skulle LÄTT kunna gå å lägga mig igen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, om solen tittar fram senare så går vi nog ut och gungar nånstans, men om det regnar blir vi nog inne och läser böcker.

Stina, vill du ses på måndag eller tisdag? Bara hänga lite. Typ dra en fika nånstans? Ringer dig senare...

Borde skriva något, men vad?

Ja, som rubriken lyder. Har ingen aning om vad jag ska uppdatera med just nu. Går in i vecka 27 imorgon. Är nere på 98 dagar kvar till beräknad förlossning, och JA det mesta i livet kretsar just nu runt bebisar. Och Elvira såklart. Elvira har varit hemma med sin pappa idag medan jag jobbat och hon kommer nog vara hemma imorgon med. Hennes hosta vägrar ge med sig och på nätterna låter det som hon slutar andas korta stunder efter hostattackerna. Läskigt. Kanske inte så konstigt att man sover dåligt.

Öppnar även imorgon och jobbar till tio. Segt med öppningar samtidigt som det känns bra eftersom man har hela dagen kvar sen.

Idag efter jobbet så kom Hanna och hämtade mig och så drog vi hem till mig. Sållade lite bebiskläder och hon fick med sig lite smått och gott till Jonna. Hoppas dom kommer till användning. Sen har vi ju vissa kläder som vi verkligen vill behålla till Elvira. Det ska hamna i hennes bebislåda. Hennes första klänning exempelvis.
När vi fikat och sållat bebiskläder så åkte vi en snabbis till Stinsen. Köpte en dyr mössa till Elvira som dock satt som en smäck. Sprang även in på Bikbok och köpte ett par nya pilotbrillor att glänsa i när vårsolen skiner. Kändes najs. (Ja Stina, köpte likadana så nu är vi typ tvillingar) haha.

Kom hem och däckade med Elvira och sov en bra stund. Skönt! En riktig tabbe dock eftersom klockan nu är halv tio och Elvira är klarvaken. INTE bra. Får se hur den här natten blir. Ska upp fem imorgon bitti igen så nu är det duschen och sen natti natti.



"Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft." info; babycenter.com

Sol sol härliga sol

Vaknade av att klockan ringde klockan fem noll noll imorse. Gick upp, något motvilligt. Kroppen skrek att den behövde vila men icke. Upp, på med spacklet och sen ner till jobbet. Gick hyffsat smärtfritt ändå men jag var ifrån jobbet senare än jag trodde.

Gick hem, duschade och bytte om. Sen bar det av till stan med syster och Alva. Systrami testade byxor på Lee hos allra käraste Sabina och HITTADE (hör och häpna) ett par vrålsnygga jeans. Eller ja, det var ju Sabina som hittade dom egentligen...hehe... Tog varsin burgare och skildes sen åt. Jag tog en liten tur på stan och shoppade lite smått. Träffade Stina och vi gjorde stan. Fick lite mer shoppat och det var riktigt trevligt. Kände knappt att jag hade ont. Bara lite till och från. När klockan började bli mycket så skildes vi åt och jag tog en tur förbi hötorget och köpte jordgubbar, hallon och tulpaner för att slutligen sätta mig på tåget hem. Det var skönt att komma hem och NU känner jag hur ont jag har. Men det var det värt. Har haft en jättehärlig dag med massa vårsol, gott sällskap och en liten shoppingrunda.

Imorgon ska jag öppna igen. Öppnar även på fredag. Men nu ska jag kolla på förlossningskliniken.