Treårstrots och bebisskrik

Dagen har varit full av treårstrots och bebisskrik. Tror att Mollys kolik har blivit värre och det verkar som att minifom inte funkar längre. Kanske ska prova dom där Sempers magdroppar som nån tipsade om. Elvira har varit på sitt bästa trotshumör idag och det innebär att vi har "bråkat" en hel del. Nu finns det trotsigare barn än vårat men Elvira har ganska schysst röstkapacitet så det ekar mellan husen när hon inte får som hon vill. Jaja. Det känns skönt att det är en fas som förhoppningsvis går över ganska snart. Om det inte är så att hon har hittat sitt rätta jag nu och kommer va så här för resten av livet. För i såna fall så tar jag och börjar spara till en resa till Afrika eller nåt.

Helgen har varit fin. Igår (lördag) så gifte sig en av mina bästa vänner äntligen! Hanna och Markus fick varann till slut och det var svårt att hålla tårarna tillbaka. Det är ju så fint med bröllop och dom var så fina båda två. Det var en ära att få vara din tärna Hanna, tusen tack!
Dessvärre så hade jag Molly med mig igår och hon fick en av sina skrikattacker så det blev en tidig hemgång. Drog runt halv nio. Men en liten fågel viskade i mitt öra att självaste bruden hade haft det riktigt skoj iaf. Resten låter jag vara osagt.

Imorgon är det måndag igen. Den här helgen bara *poff* försvann. Trist! Känns inte som jag har träffat Johan och Elvira nåt knappt och jag har lite ångest över det. Får ta igen det nästa helg. Idag kom Stina hem från Pite och jag hoppas hon hör av sig nåt i veckan så jag kan få träffa min fina igen...


Fredagsdax

Fredag redan. Hjälp va veckorna går fort. Blir nästan lite ledsen i ögat när jag tänker på att min lilla Molly är en vecka äldre. Veckor blir till månader och månader blir till år. Snart är hon en kaxig tonåring. Vill inte. VILL INTE! Jaja. Försöker ta en dag i taget och njuta så mycket jag kan. Kom på mig själv med att stanna vagnen när vi var på väg hem igår. Stannade vagnen för att ta upp min ljuvliga lilla bebis. Ville bara hålla. Hålla och känna hennes underbara ljuvliga doft. Och häromkvällen när jag och Johan gått och lagt oss så snuddade jag vid Johans axel och frågade "Känner du doften?" och han svarade "Nej, vilken doft?". Just då så doftade våran bebis så himla mycket bebis och jag ville bara att han skulle känna. Tyvärr så är han förkyld och känner inte lukter så bra... typiskt! Ibland så kommer bara en doft av bebis och jag försöker dra in så mycket det går av den alldeles underbara speciella doften. Vill spara i mitt minne hur det doftar. Magiskt. Magiskt är rätta ordet.




"I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you In this moment forever, forever and ever"

Tröttelitrött

Orkar inte skriva nåt idag... så jag slänger upp några bilder från förra helgen när Elvira var i lekparken med pappa, faster och fasters pojkvän Martin.






 
Koncentration på hög nivå.

Mina fina







Men braaaa

Braaaa! Va fint! Jag tog en glass ur frysen och åt den medan jag satt vid datorn. Helt plötsligt märker jag att glassen är slut och utbrister "Men vafa-an! Nån har ätit upp min glass"... PRECIS så sa jag. Nån? Vem skulle denna någon vara liksom? Men nej. Det är JAG som har ätit upp glassen. Jag är bara så trött och väck i huvudet att jag inte ens har märkt att jag har tryckt i mig en glass. Schysst att skylla på hunden. Och schysst att prata högt när man är ensam hemma. Tur att ingen hör eller ser mig för då skulle männen med vita rockar komma och hämta mig...

Rainy day

Gomorron gomorron! *med Göteborgsdialekt*

Regnet det bara öser ner , men va gör det? Ganska mysigt med regn. I alla fall om man är inne. Problemet är att jag och Molly måste ge oss ut i det här regnet. Först ska vi på drop in på BVC klockan tio för att mäta och väga. Måste ju ha lite koll så Molly går upp som hon ska. Efter det måste vi raka vägen hem för att hämta hunden och sen ge oss ut i regnet igen. Sen har jag dessutom planer på att ge mig iväg till Stinsen. Ska köpa ett par converse som jag gått och suktat efter sen jag såg dom för en vecka sen. Dom är helt underbara. Och efter lite snabb ekonomisk översikt så konstaterade jag att jag nog fasen kan ha råd med dom. Bäst att passa på medan man kan liksom. Måste också få tag på nån schysst maskara. Skulle egentligen behöva köpa massa nytt smink men det är ju så satans dyrt.

Elvira går som vanligt på dagis till klockan tre och det är bara jag och Molly all day long. Ska passa på att snusa lite på min bebis nu när hon sover så sött här på soffan. Gos! Jag borde vara duktig och lägga upp massa bilder men orken finns helt enkelt inte. Blöh!

Elvira sa förresten det sötaste imorse efter att hon pussat på Molly och sagt hej då.

Elvira: Det luktar bajs!
Johan: Luktar det bajs?!
Elvira: Det luktar hit! Det luktar hiiiiiiiit! (hit=skit)



Möhippa

Hej å hå!

I fredags så stod det möhippa i kalendern. Min kära vän Hanna ska gifta sig den 29 augusti så det var ju på tiden att hon blev kidnappad. Det var en lugn och lagom "skämmig" möhippa. Det hände inget konstigt och jag tror faktiskt inte att Hanna tyckte nåt av det vi fick henne att göra var pinsamt. Hon gjorde allt med bravur i alla fall. Om ni vill läsa lite mer om möhippan så kan ni gå in på
Mlee´s blogg.


Hanna, discodrottningen i egen hög person och bredvid henne sitter
Mlee och nån snubbe som verkar måttligt road.




Hur snygg är hon inte liksom. Glajjerna är bäst.


Pettsson och Findus...eller?

Och så några klipp från möhippan




Let´s do the moonwalk



Discofever



Thank heaven for seven eleven

Torsdag redan

Shit va veckorna går fort. Helt stört ju! Idag är det redan torsdag och jag tyckte precis att det var helg... Dagen ska tillbringas med Elin och Vilhelm på Stinsen. Jag och Molly ska gå på jakt efter kläder till mig faktiskt. Ska ju vara brudtärna den 29:e augusti så det kanske är dags att tänka på utstyrsel. Om jag känner mig själv väl så kommer jag inte alls komma hem med kläder att ha på nåt bröllop. Kommer säkerligen vara ute dagen innan bröllopet och leta. Oh well...

Annars så händer det inte så mycket idag. Ska hämta Myra på dagis vid tre och jag längtar. Vi var vänner när vi skildes åt imorse men det var en hel del tjaffs innan det kan jag säga. Jag och Elvira är så lika och det är på både gott och ont. Det leder kanske oftare till tråkiga smågräl. Elvira har nog kommit in i en tidig treårstrots och sen så blir det kanske inte lättare när man är hyffsat nybliven storasyster. Inte lätt att vara liten.

Måste börja göra mig i ordning nu. Molly slaggar på soffan så det är bäst att passa på. För känner jag lillfröken rätt så varar lugnet inte länge...Ha en trevlig torsdag och njut av den sista sommaren!

Och där kom det...

Ni ser helt rätt. TVÅ inlägg på samma dag! Kors i taket, som man brukar säga. Faktum är att jag egentligen har haft hur mycket tid som helst att blogga då Molly har varit ett snällt litet bebismonster idag. Vi har varit på BVC och vägt och mätt det lilla trollet och hon väger stadiga 4940g och är 57,3cm lång! Det ni! Hon älskar att gå på BVC har hon sagt. (ja hon pratar med mig på Mollyspråket) och hon kan inte få nog av dom skrikiga gardinerna och den galna mobilen som hänger ovanför skötbordet. Sen att BVC tanten pratar jättelöjligt (som en bebis) gör ju det hela ännu mer intressant.

Vi har även hunnit med att gå en rask (den var rask, på riktigt) promenad med hunden och ätit lunch. Håller fortfarande på och tvättar och hela våran lägenhet ser just nu ut som en tvättstuga. Det hänger tvätt överallt. Det luktar ljuvligt nytvättat och det enda som verkligen MÅSTE göras nu är en dammsugning och skura golvet. Det luktar nämligen gammal alkis av Elviras kissmayhem som hon hade igår. Trevligt va?

Har jag förresten berättat för er att min galna lilla Myra kan svära HUR bra som helst. Jag vet, jag är en sån där förälder som dom hatar på dagis för att ungen kommer och lär alla polare hur man svär. Och jag VET att man inte ska svära inför barnen. Men jag är kass! Kass på att inte svära. Fan och Jävlar är mina ständiga följeslagare och jag bannar mig själv så fort dom slinker ur munnen. Det jobbigaste av allt är att Elvira låter PRECIS som jag när hon säger det, fast med mycket sötare röst. Dessutom så vet hon precis när hon ska använda orden. Ett exempel är när hon badade häromdagen och hon tappat bort sin ena badleksak. Då hör jag henne inifrån badrummet "Men fa-an, jag blir gaaalen. Vart är leksaken nånstans?!" Och hon upprepade det två tre gånger. Fint va? Duktigt!

Effektiviteten personifierad..

Vaknade väl kanske inte på min bästa sida idag. Elvira var gnällig och Molly gapade efter mat som vanligt. Det löste sig väl ganska snabbt och jag "kom igång" med massa saker. Så fort Elvira och Johan hade gått till dagis så var jag tvungen att tvätta soffan eftersom Elviras nattblöja hade läckt... naaaajs! *not* Kastade in en tvätt medan kaffet bryggdes klart, bäddade rent vagnen medan jag väntade på att mackorna skulle rostas, bäddade våran säng, plockade tvätt, städade undan leksaker, packade skötväskan, vyschade Molly och tömde soporna. Ibland så händer det bara... Nu har jag hundra andra saker att göra idag men lite är gjort i alla fall och klockan är bara halv nio.

Klockan tio ska vi vara på BVC öppna mottagning för mätning och vägning. Skulle ha gått förra veckan men jag har amningshjärna (urkass ursäkt) och glömde helt bort. Tror dock inte att det är nån fara. Molly verkar må finfint men det är ju kul att se hennes framsteg.

Ska försöka ta mig till Stinsen idag. Har lite små grejjer som jag måste köpa. Ska försöka skärpa mig med bloggandet.. looooovar! Tummis!




Molly slackar i morbror Björns retro pyjamas i frotté

Lördag med finbesök

SNAAARK! Har varit så där obotligt trött hela dagen. Inte hjälper det heller att man ammar och det frigörs massa konstiga ämnen i kroppen som gör att man blir ännu tröttare. Känner mig som en sengångare på valium, typ.

Idag har vi haft besök av Elviras och Mollys farmor. Det var Mollys första möte med farmor och farmor fick gå runt och vyscha lite. Tjejerna fick jättefina kläder (tack snälla farmor). Elvira fick , till sin förtjusning, ett par Hello Kitty jeans och en Hello Kitty t-shirt. Molly fick en klänning, en body att ha under klänningen, en luvtröja, ett par mjukisbyxor och en tröja som matchade luvtröjan och mjukisarna. Elvira har på sig t-shirten nu och ääälskar den!

På eftermiddagen så kom Elviras faster Veronica, Sonny och Elviras kusin Madeleine på besök. Madeleine har fyllt år så hon fick ett biokort av oss och Elvira och Molly fick också presenter. Elvira fick en ny bok och Molly fick en klänning och en bodysuit. Dom stannade kvar ett litet tag så Elvira fick leka lite med Madeleine och dom verkade ha kul ihop. Det var trevligt att ha dom här , tråkigt att det blir så sällan bara. Dom bor ju i Helsingborg så det är ju en bit härifrån. Får försöka åka dit och hälsa på nån gång.

Jag är fortfarande så där helt sanslöst trött och har riktigt svårt att hålla ögonen öppna. Har lust att gå å lägga mig bums men det känns lite löjligt eftersom klockan bara är halv sju.

Imorgon kommer Stina hem från Gotland! Åh som jag har saknat min fina fina Stina!!!

Ensam med två terrorister

Japp, idag är jag ensam med båda barnen. Morgonen började väl sådär. Den ena gapade efter uppmärksamhet och den andra skrek och ville ha tutte mest hela tiden. Det löste sig iaf med Nalle Puh´s film om heffaklumpen och en lång amningsstund. När Molly somnat så hoppade jag och Elvira in i duschen. När vi väl var klara med den biten så vaknade Molly igen och var hungrig. Det åts lite till och Elvira tittade på Thomas tåget. Ganska snart märktes det på Elvira att hon var trött. Hon började hitta på dumheter och låtsasgrät hela tiden. Så vi la oss ner i sängen, jag Elvira och Molly, och läste Mamma mu. På ett kick hade både tjejerna somnat och jag smög upp och kastade i mig lite mat.

Nu börjar Molly grymta lite i bebiskorgen så jag ska försöka slita mig från datorn. Men först några bilder...


Badade i Rösjön.. INTE varmt...burr


Elvira älskar sina vingar. Nu har hon kompletterat sin utstyrsel med ballerinadräkt och kjol.




Mollys fot, Molly och Mollys hand


Konstig känsla

Oj, va konstigt det här känns. Jag och Molly är helt solo hemma. Johan har åkt till och lämnat Elvira på dagis och ska sen till jobbet. Känns tomt. Det är så tyst här hemma. Elvira är ju inte världens vildaste barn, men här hemma tar hon ändå sin plats och märks. Är så van att ha henne hemma nu så det känns verkligen tomt när hon inte är här...

Jag borde verkligen lägga upp lite bilder här. Men jag orkar inte lägga in dom i datorn. Det tar nämligen lite tid eftersom jag sorterar dom i mappar direkt när jag lägger in dom. Blir så jobbigt annars. Ordning och reda! haha... säger kaoset personifierad!

Jag ska hoppa in i duschen nu medan Molly sussar sött på soffan. Efter duschen så ska vi försöka bege oss till Sollentuna. Tänkte ta en promenad men det är inte speciellt lockande med tanke på vädret. Ser ut att börja regna när som helst. Vi får se hur vi tar oss dit, men dit ska vi iaf!

Stökigt hem men va gör det?

Igår så sket vi i allt, när det gällde städning, och tog varsitt barn och gick till tunnelparken. Jag tog Elvira och satte mig på bussen och Johan gick med hunden och Molly. Det känns jäkligt bra att vi (nästan) varje dag under semestern har gjort nåt för Elviras skull. Även fast det "bara" har varit att gå ut i parken och gunga eller ut och plocka smultron så har det varit för hennes skull. Kan lämna henne på dagis med gott samvete och verkligen känna att vi har gett henne ett bra sommarlov.

Det var jätteskönt att bara ha ETT barn (trots att lillstrumpa inte märks speciellt mycket). Helt sjukt! Har liksom redan glömt bort hur det var att ha ett barn och Molly är bara fyra veckor. Ja, idag är Molly exakt fyra veckor. Dom här fyra veckorna har gått så sjukt fort så jag har redan ångest över att Mollys ett-årsdag närmar sig. Kanske inte riktigt, men nästan så.

Är sjukt impad över att Elvira har klarat att sluta med nappen så lätt. Visst hon sover lite mer oroligt (kan ju vara en ren tillfällighet) och hon har frågat efter nappen ett par gånger, men i det stora hela så har hon klarat det så jäkla bra! *stolt* Hon fick ju en gaaaaaanska FET belöning också. Hennes pappa köpte en jättedyr docka. Hon verkar nöjd...hon lekte med den i två dar typ och nu ligger den och bildar en schysst liten hög med dom andra dockorna. *suck* Jaja. Hon fick välja själv iaf och verkade nöjd när hon gick hem från leksaksaffären med den största dockan hon sett.


Fler timmar på dygnet

Önskar verkligen att det fanns fler timmar på dygnet. Dagarna går så sjukt fort och det enda jag gör hela dagarna är att byta blöjor eller amma en liten gaphals. Klockan är en bra bit efter lunch nu och hela familjen sover (till och med hunden!) utom jag. Jag sitter här med ett stort glas jordgubbssaft med is i. Mums! Dricker nästan aldrig saft men det kändes som att kroppen skrek efter energi och behövde lite socker.

Va har vi hittat på sen sist jag skrev. Ja inte så värst mycket. Våra dagar ser ju ganska likadana ut som sagt och det är först nästa vecka som den tråkiga vardagsrutinen kommer in igen. Elvira börjar på dagis på onsdag och Johan går tillbaka till jobbet. *suck* TRÅK! Iofs så kan det vara lite skönt med lite rutin och ordning igen. Tror att det kan vara bra för Elvira att få vara på dagis lite också och slippa sitta hemma med en tråkig mamma hela dagarna. Hon kommer ju ändå vara hemma måndagar och fredagar och jag har redan planerat att vi ska göra saker dom dagarna för att hon inte ska ha tråkigt. Öppna försskolan, here we come, typ.

Igår fyllde Gabriel 3 år och vi var självklart där. Det fikades och lektes litegrann. Eller ja, Elvira är ganska blyg och försiktig när det är mycket barn omkring henne så hon lekte mest själv, eller med mig. Efter kalaset var det bara raka vägen hem och börja med middagen. Johan tog kommandot i köket och jag sprang ner i tvättstugan. Samtidigt så fick Molly en hysterisk skrikattack och skrek nog konstant i en och en halv timme. Vi har börjat ge henne minifom nu (för kolikbarn) men det står att det kan ta några dagar innan man märker nåt resultat. Hon har iaf redan börjat lägga brakare som en hel karl. Jäklar! Rapar och pruttar konstant, charmigt värre. Tänkte jag skulle slänga upp några bilder nu, men vet ni?...jag orkar inte. Får ta det sen. Nu ska jag sätta mig med min bok och njuta av tystnaden...

God morgon eller vad man ska kalla det...

Ja, natten blev väl ungefär som väntat. Har snittat en sömn på tre timmar eller nåt sånt. Och då är det inte sammanhängande. Är hyffsat slut när klockan nu är tjugo i åtta och jag skulle väl utan problem kunna sova bort resten av dagen.

Elvira har gråtit efter nappen ett antal gånger i natt och jag har tyckt så synd om henne. Hon fick sån abstinens så Johan var tvungen att gå upp med henne en stund för att ge henne nåt att äta. Hon somnade om till slut men då vaknade Molly istället. Och om inte Molly sover , sover ingen... Så då vaknade ju Elvira igen. Stackars barn. Jag var villig att ge upp flera gånger inatt och ge Elvira nappen, men både jag och Johan stod ändå på oss.

Nu sitter jag och Elvira i soffan och kollar bompa och Molly ligger i våran säng med Johan. Får se hur mycket man pallar med idag...

Vargasången

Har egentligen ingen ork. Är helt slut efter den här dagens farande och flängande. Ville bara skriva att det här har varit Elviras första nappfria dag och att ingen är stoltare än jag. Hon har klarat det så himla bra och bara frågat efter nappen ett par gånger. Älskade unge. På ett sätt är det sorgligt eftersom nappen är en del av "min bebis", men det är ändå skönt om hon klarar det här. Vi tänker inte pressa henne på nåt sätt.

När jag nu skulle lägga henne för natten så krävdes det fyra sagor och massa sång. Jag har inte sjungit för Elvira (bara MED Elvira) sen hon var bebis. Men nu ikväll så sjöng jag vargasången typ femtioelva gånger... Hon ropade på pappa och var helt lyrisk när hon utbrast "Mamma SJUNGER för mig pappa!"... älskade älskade Elvira...

Dåligt med uppdatering

Som ni förstår så är det fullt upp här hemma med en liten gaphals och en stor överenergisk tjej. Bloggandet blir tyvärr lidande. Just nu springer Elvira omkring som en galning medan Molly ÄNTLIGEN sover i sin korg.

Va har hänt sen sist? Inte mycket egentligen. Igår så fyllde jag år (tack till alla som grattat!!!) och vi tog en tripp till tunnelparken. Där träffade vi Björn, Eva, Filippa, Malin, Pär, Maja, Tuva, Alva, Linda, Bullen, Leo och Dennis. Ja. Vi blev ett gäng. Även mitt kusinbarn Emma var där. På eftermiddan/kvällen så blev det en improviserad grillkväll hos Linda och Bullen. HUR mysigt som helst och ett perfekt avslut på dagen. Vi kom hem lite väl sent bara och Molly skrek i vagnen hela vägen hem. Elvira gnällde efter nappen och höll även hon på hela vägen hem. Så kan det vara ibland. Det tog oss ett bra tag att lugna ner Molly när vi kommit hem men Elvira däckade ganska snabbt i sin säng efter sagoläsning.

Nästa vecka så börjar Johan jobba igen. Det är blandade känslor men mest så är jag nojjig över hur jag ska klara av två barn själv. Jag vet att man klarar det men ändå. Elvira kommer ju bara gå på dagis tre dagar i veckan och det blir korta dagar sen så är hon långledig. Hon kommer att vara hemma med mig måndag och fredagar. Det blir nog mysigt också. Har ju på sätt och vis saknat att ha henne hemma.

Nu kommer några bilder från Skansenbesöket förra onsdagen. Och som jag skrev i tidigare inlägg så är det BARA Elvirabilder.


Elvira förstod inte varför man inte fick gå in till kaninerna... hon tyckte det var
dålig stil.


Sitter i pappas knä i bergbanan på Skansen. Skansenkartan i högsta hugg.


Bland det bästa på skansen var dom där låtsasgrisarna.


Man kunde ju sitta på dom också!


Elvira hittade en telefonkiosk och skulle ringa mormor.


Tittar på sälar med pappa och farfar






Men det bästa av allt var nog ändå att åka dom där bilarna. Pappa fick åka med ifall det skulle vara läskigt. Mamman tyckte det var kul att det (på nästan alla) bilder såg ut som att Johan åkte själv. Det sötaste var dock i början när bilen skulle åka iväg då Elvira utbrast "SOM BLIXTEN!!!" och syftade på Blixten Mcqueen i filmen "Bilar".