Bloggisch

Sporadiskt bloggande. Helt kass på att blogga just nu. Har helt enkelt inte haft tid med två barn hemma. Idag är första dagen som Elvira är på dagis och måste ju säga att (fy skäms på mig) det känns ganska lugnt och skönt här hemma. Elvira är absolut ingen vilding och hon är faktiskt riktigt mysig att ha å göra med, men det är ganska gos att bara ha Molly ibland.

Har tankar på att starta en till blogg. En blogg utan barn. En blogg som är bara jag. Nånstans där jag kan ventilera, skrika av mig, gråta och bara vara Lina. Men vi får se.


Elvira och Molly

Pigg och glad Molly

Elvira och Johan

Molly i mosters gamla retrosparkdräkt

Systrar. En trött och febrig och en med en ständigt hysterisk blick.

Gladskit.

Elvira i sin nya klänning. Hon envisades med att dra ut rosetten som jag knytit på magen.


Sooooftarlördag

Vilken härlig lördag vi har haft. Och vilket väder sen! Vi har lekt helyllefamilj och varit ute på en härlig skogspromenad i höstsolen. Vi plockade lite blåbär och mös runt i mjukisbrallor och stövlar i skogen. Eller ja. Elvira hade stövlar. Jag och Johan är orutinerade föräldrar utan gummistövlar. Men jag lovar att införskaffa ett par i veckan. Det är ju ett måste liksom. Efter en lång skogspromenad så gick vi förbi två lekparker och lekte loss innan vi slutligen begav oss hemåt. Tre timmar var vi ute och jag njöt varje sekund. Inte ofta vi är, bara vi, och gör såna mysiga saker. Dumt att vi inte utnyttjar läget vi har med nära till Edsbergs sportfält och elljusspåret. Det är verkligen skitfint!

Väl hemma så har vi faktiskt inte gjort speciellt mycket. Johan dansade runt med dammsugaren. Elvira har mest glott på film. Jag har mest gosat med Molly och degat. Har hunnit med att baka en kladdkaka och blåbärsmuffins (med blåbären som vi plockat i skogen). Imorgon blir det nog en till skogsutflykt. Kanske skulle plocka lite mer blåbär så man kan göra lite blåbärssylt? Får se. Ska iaf försöka ta mig iväg till Kista helt solo. Eller ja, iaf utan barn. Måste ha en jacka och lite annat.

Happy lördag

Det är gott med rån

Rånet. Jag antar att ni har hört eller läst om rånet. Kan vara det tuffaste som hänt på länge. Det är som direkt taget ur en amerikansk actionfilm. Vilka hjältar. Det behövs lite vardagsdramatik och det här är väl drama om något. Jag är i extas och njuter av varenda sekund som dessa rånare är på flykt. Haja hur tuffa dom är. I Sverige liksom. Det är så osvenskt gjort så jag tror nästan att det är människor inhyrda från utlandet. Wow alltså. Wow.

Goooooood morning!

Hej å hå! Pigga? Själv är jag halvt levande halvt död. Det är iofs ett ganska normalt läge för en småbarnsförälder men det är tråkigt att aldrig vara pigg.

Var på Stinsen med Elin och Vilhelm igår. Trevligt värre. Fick med mig lite grejjer hem till Elvira också. Hon blev nöjd. Mest nöjd var hon över den nya klänningen och strumpbyxorna. För det är BARA klänning och strumpbyxor som gäller nu. För hon vill vara som Lola i "Charlie och Lola". Lola har alltid klänning och strumpbyxor. Hon fick även ett par nya jeans från Lindex. Hur balla som helst. Lite "Novastar"-aktiga och dom sitter skitbra. Ett hett tips till er som inte vill lägga ut en halv förmögenhet på ett par jeans.

Elviras är grå med svarta muddar och lila detaljer

 

 

Morgonen har varit relativt lugn. Elvira sa "hej då" hundrafemtioelva gånger till Molly som vanligt. Hon har lite svårt att skiljas från lillasyster. Hon kom iväg till slut och var tydligen alldeles kvittrande glad på vägen till dagis berättade Johan. Gullunge. Jag och Molly ska försöka ta oss till öppnis i S-tuna för att göra dom där förbenade gipsavgjutningarna..haha..blir liksom aldrig av! Måste måste..

Hoppas ni får en fin dag pussgurkor!

 


En glad nyhet

Egentligen så hade jag kunnat skriva det här i det andra inlägget men det är en extra ordinär och helt superspeciell nyhet så jag vill tillägna det ett eget inlägg. Igår när jag pratade med syster yster så berättade hon , med en helt galet exalterad röst, att våran kusin Matte äntligen ska gifta sig med sin Ferdie! Så kul med lite glada nyheter så här i höstmörkret och vi är så glada för er skull. På lördag ska dom gifta sig och jag tycker bannemej att det var på tiden. Dom är va man brukar kalla "a perfect match" och jag tror faktiskt att den sagan kommer att sluta lyckligt dvs. dom kommer leva lyckliga i alla sina dagar. Sweet! Grattis!!!


Kalas, Lekparkshäng och gos

Har inte uppdaterat på ett tag men har inte haft varken ork eller lust. Nu har jag lite tid att "slå ihjäl" eftersom Molly sover och jag har hunnit käka frukost.

Helgen var relativt lugn fast ändå "uppbokad". I lördags var det dags för Filips 3-års kalas! Vi möttes i hallen av en superglad födelsedagskille och han verkade hur lycklig som helst över att det var hans födelsedag. Elvira var lite blyg och vågade inte ge Fille hans födelsedagspresenter, så det fick mamma göra. Filip verkade ganska glad över pusslet och boken och vi hoppas dom kommer användas. Det sjöngs "Ja må han leva" , det åts tårta och det busades en hel del. Elvira höll sig i bakrunden då hon och Molly var dom enda tjejerna. Hon tittade mest på när killar lajjade runt. Tråkigt att hon inte vågade vara med mer men hon blir lätt lite blyg.

Filip , sötaste killen i stan

Filip blåser ut ljus

Elvira diggade Filips rum och Filips leksaker

 

Efter kalaset så begav vi oss hem till bror. Där bjöds det på lasagne. Vi åt , Elvira lekte lite med sina kusiner och sen så drog vi hem. Det blev en lång dag och jag och Johan gick och la oss tidigt.

Söndagen tillbringades på Edsbacka marknad. Mys! Det har blivit lite av en tradition att gå dit. Barnen diggar väl kanske inte själva marknaden så mycket utan tyckte att det var roligare att mata fåglarna och springa omkring och busa. Molly fick ett par fårskinnstofflor av mormor och Elvira fick en klubba. Jag köpte en palestinasjal, Johan en plånbok och så köpte vi självklart en påse med brända mandlar, yum! Efteråt gick vi hem och städade. Något som dock inte märktes dagen efter.

Igår var första måndagen Elvira var hemma från dagis. Hon kommer från och med nu bara gå tre dagar i veckan. Tisdag, onsdag och torsdag och blir därför hemma med mig och Molly måndagar och fredagar. På fredagar kommer även Johan vara hemma. Mys! Men det gick över förväntan att ha båda kidsen. Elvira var värsta mönsterungen och var glad mest hela tiden. Molly sov för det mesta, om hon inte åt förstås. Vi gick och lattjade i parken och mötte sen upp Stina som hakade på hem. Åh , Stina! Saknar henne lite hela tiden och det är så mysigt när vi ses. Tyvärr så tar barnen en hel del tid och jag hinner liksom inte bara va med Stina så det känns inte som jag får min "dos" med Stina som jag behöver. Får se till att träffa henne själv, utan barn. Även bästismormorn Kerstin kom och hälsade på för att kolla på "lillkräket" som hon kallade Molly. Kerstin är en sån som man bara älskar. En sån som det känns som att man träffar varje dag fast man bara träffar henne några gånger om året. Hon är helt lovely. Precis som hennes döttrar.

Idag ska jag och Molly försöka ta oss till Stinsen. Molly sover just nu så vi får se när vi kommer iväg. Vädret är helt sunkigt, tyvärr. Avslutar dagens inlägg med ett par bilder.

Trolltyg i tomteskogen

Buskorven Molly älskar att ligga nakenfis



Kan nån ge mig en lägenhet?

I en trång (men charmig) tvåa på 56kvm så bor jag, Johan, Elvira, Molly och en gigantisk hårig best vid namn Jojje. Om det börjar kännas klaustrofobiskt? En aning. Hunden har ingenstans att ta vägen när Elvira röjer fram som en ångvält och jag har ingenstans att gå undan med Molly när hon behöver lugn och ro när hon ska äta. När Elvira vaknar på natten så vaknar Molly och vice versa. Jag gillar "compact living" men när det känns som att man inte kan köpa en tändsticksask ens för att den inte får plats så börjar det kännas tight. Vi ligger som packade sillar i vårat pyttelilla sovrum och Molly har inte ens fått sova i sin spjälsäng för att den står nere i källaren. Den får helt enkelt inte plats. Inte för att hon verkar misstycka, hon älskar att sova bredvid mamma och känna lukten av "mat" hela nätterna. Schysst att ha nära till käket om hon känner att hungern börjar göra sig påmind. För erkänn att det inte vore helt fel att ha ett kylskåp PRECIS bredvid soffan eller sängen när man inte pallar att gå upp för att göra en macka.

Oj, nu slogs jag av en illamåendekänsla. Ni undrar säkert varför? Om ni skulle se misären här hemma så skulle ni haja. INTE roligt. Måste rota igenom alla Elviras gamla kläder. Molly måste fasen ha en tunn overall. Det är ASkallt ute. Jag måste sätta fart. Kan du komma och ge mig en spark i arslet?

Dags för ett nytt inlägg

Och dom här jäkla rubrikerna driver mig till vansinne! Hur som helst. Helgen blev inte riktigt som jag hade tänkt. Det blev aldrig nån träff med Caroline och allt berodde på att jag inte kunde få tag på henne. Det blev istället en lugn helg. Hände inget nämnvärt och vi sätter punkt för helgen.

Den här veckan ska jag försöka ta mig iväg till familjecentralen med Molly. Ska försöka få till en gipsavgjutning av dom små fossingarna och jag vet att hon som jobbar där är GRYM på det. Sen vet jag inte. Ska jaga lite födelsedagspresenter. Vi ska nämligen på 3-års kalas i helgen. Kul!

Dagen idag inleddes med Elvira som pussade syster hej då innan det var dags för dagis. Hon frågade flera gånger om hon fick pussa Molly hej då. "Får jag pussa Molly igen, snälla?!". Hon har märkt att man oftare smälter om hon lägger till ordet "snälla" efter en fråga. Sötnöt.

Elvira nyvaken för ett par veckor sen.


Jag ÄR vaken!

Jag fick bitchslap-a mig själv för att göra i ordning frukost. Somnade nämligen sittandes i soffan med Molly i knät. Vaknade av att jag "körde holken". Ja, jag satt med vidöppen mun och dregglet rann från mungipan. LITE trött? En aning. Har ingen anledning att vara trött. Sov som en klubbad säl inatt. Men det här med varannan natt bra sömn och varannan natt dålig sömn är ingen hit. Skulle vara lättare med antingen eller. Min kropp vet ju inte vad den ska ta sig till och vilket läge den ska vara. Så det är därför jag är så väck nu för tiden.

Idag är den 2 månaders kontroll på BVC. Hon är inte 2 månader förrns den 14:e men det är inte så noga. Det är väl dock det enda jag har planerat för dagen. Ser fram emot helgen då ska jag träffa Caroline. Hade ju gärna "Klämt in" en liten Stina där nånstans också, men jag vet inte vart hon håller hus?! Hon kom hem i söndags. Kanske ska prova å ringa...ska försöka komma ihåg. Jag glömmer liksom bort att skölja ur schampot när jag duschar, glömmer bort hur man går och tuggar tuggummi och jag tappar ständigt ord. Tur att folk ändå förstår va jag säger...

Ett hån

Redan onsdag. Veckorna flyger förbi och det känns som att man inte riktigt hinner "klart". Jag har ångest när jag inte hinner med allt jag vill hinna med och jag får ångest när jag inte suger åt mig som en svamp av varenda sekund med Molly. Just nu ligger hon och sover. Jag vill ju inget hellre än att bara ligga och snusa på henne men samtidigt vill jag hinna äta frukost, läsa viföräldrar, slänga in en tvätt, packa skötväska, slänga på mig lite smink osv. Ja, vilket dilemma. Det är för få timmar på dygnet och jag tror att många föräldrar håller med.

I förrgår så hängde jag med syrran och Hanna i tunnelparken. Alla barn sprang omkring som galna (ovanligt...not) och vi stod och snackade. Plötsligt så händer det. Mitt i vår konversation så hör jag hur Elvira fångråter (ja, hon larvar sig ganska ofta) och jag tar tillfället i akt och härmar mitt barn med ett "mähäää" för att hon ska höra själv hur fånig hon låter när hon fejkgråter. Det blir tyst och jag ser på Hanna hur fel nåt är. Jag vänder mig om och inser ganska snart att jag precis har hånat någon annans barn och Elvira bara står och glor på mig och undrar va jag pysslar med. Schyrre byrre! Jag har alltså hånat nån ANNANS barn när det gråter... fint... va bra det känns! Det slutar med att vi står och garvar så vi gråter alla tre och jag ville nog helst försvinna en aning. Så kan det gå.

Har inga planer för dagen. Vi får se helt enkelt!

Bild från i somras i ett regnigt Knutby




Lite mer än vad som va tänkt...

Det blev till slut så att jag städade lite mer än jag tänkt från början. Det slutade liksom med att jag låg på golvet och knäskurade...så syster yster, det var faktiskt inte planerat ;) Men man får ju passa på när man har lite tid över.

Jag tog förövrigt kort på hyllan i köket som inte blivit dammad på år och dar... kan ju säga att jag trodde det skulle vara MYCKET värre. Men jag måste även tillägga att det ändå inte var någon trevlig syn direkt. Och jag är modigast i världen som vågar lägga ut bildbevis...

LITE dammigt foto av Maja och Tuva som bebisar

Tekannan ska vara svart...

Man ser ju va grejjerna har stått..kan man säga..

Hjälp...

Men det blev rent. Så rent att man kunde spegla sig i hyllan. Den torkade buketten är min brudtärnebukett.

Och så en bild på mina pelargoner. Mest för att jag är så stolt över att ha hållt nåt annat än mig och min familj vid liv. Pelargonen i mitten är värsta monsterpelargonen, bra jobbat va syster?


En skön söndag

Har varit en allmänt slappig dag idag. Har gått och slöstädat lite. Plockat lite här, fixat lite där. Ni vet så där som man gör ibland när man inte egentligen orkar bry sig. Men jag måste rycka upp mig och sätta lite mer fart. Johan och jag har hittat boven i dramat när det gäller våra fina nysattacker. Hyllan i köket har säkert inte blivit dammad på typ två år...och då underdriver jag. För jag vågar ju egentligen inte säga hur länge sen det EGENTLIGEN var vi dammade den. Och det är dagens sanning mina vänner.

Måste ta en dans med dammsugarn också. Problemet är nu att Johan och Elvira har åkt till Stinsen med farfarn och det är så himla lugnt och skönt här hemma så jag vet inte om jag vill. Molly sussar sött i våran säng och jag är rädd att hon vaknar om jag sätter igång. Våran dammsugare låter som en orkan när den drar fram. Har varit duktig och rensat ur gammal reklam och skräp och skickat iväg Johan och Elvira med tomburkar. Yay, I´m great! Är bra på att säga åt andra vad dom ska göra iaf. Damn, vilket bra chefsmaterial jag är , haha!

Tänkte förresten börja randomtipsa om lite olika randombloggar som jag läser. En av dom skönaste bloggarna är
stocktownstories. En helt avslappnad och ärlig blogg om en störtskön söderfamilj. Läs den vettja. Skön slöläsning så här en söndag!


Hatar rubriker

Va jobbigt det är att hitta på rubriker till varje inlägg. Ibland står det bara stilla, särskilt en dag som denna. Det är en helt vanlig lördag. Inga speciella planer. Vi tar dagen som den kommer och får se hur den ter sig. Ska väl röra oss mot Sollentuna sen.

Tog en bild på Molly när hon sov härom dagen. Hon var på pricken lik Elvira när hon var i samma ålder. Alltså ni hajar inte hur läskigt det var! Men det läskigaste av allt var att när jag sen tog kortet och tittade i kameran så var Molly inte ALLS lik Elvira. Fanns inte en likhet. Jo frillan möjligtvis. Verkar som vi får punkarungar i det här hemmet. Scary shit.

Aja. Ni kanske hajar nu varför jag inte kunde välja nån lämplig rubrik. Hur väljer man rubrik till ett innehållslöst inlägg.

Molly aka Holken


Öppnis

Idag passade jag och Molly på att haka på Elin och Vilhelm till öppna förskolan här i Edsberg. Riktigt trevligt var det och vi lär ju hänga lite mer där nu när hösten är på G. Vi gillar iofs att vallfärda runt till alla olika öppna förskolor så det blir nog inte bara Edsbergs öppnis som får äran att ha oss hängandes där.

Molly inledde besöket på öppnis med en tupplur

Ville däremot var pigg och glad

Villeplutt

Molly var vaken en liten stund och satt i babysittern.. sen sov hon igen när vi gick

 


Kärlek

Johan, det finns ingen som får mig att känna mig så levande som du. Det finns ingen som kan göra mig så kokande ilsken eller så bubblande glad. Du är min bästa vän och min allierade. Du är det finaste jag vet och den pusselbit som alltid fattats i mitt pussel. Du får mig att känna mig trygg och varm. Du har gett mig två underbart fina barn och du gör mig så lycklig. Jag är glad att jag valt en sån bra pappa till mina barn. Jag vill för alltid skratta med dig och jag vill för alltid kunna gråta i din famn. "Du får mig" <3

 


Uttömd på energi

Men hallå *slappar sig själv i ansiktet* Dags att sätta fart?!!! Hjälp vad jag har dålig självdisciplin! Det är skrämmande hur jag ena stunden är helt galet produktiv för att andra stunden sitta som en säck potatis i soffan. Men alltså, heeeelt ärligt, det här funkar inte! Jag har fått sovmorgon, fått äta en god och nyttig frukost ifred, har ett snällt underbart sovande barn i min säng men sitter ändå kvar vid datorn?! What´s wrong with me? *dunkar huvudet i stenbordet* Jag måste duscha. Jag luktar värre än Jojje. Tycker synd om Molly som måste känna lukten av svettig Mollymamma ju! Nä ok. Nu SKA jag duscha.. kanske bloggar nåt från mitt barndomshem senare. Haha! Va fint det lät, "barndomshem". Låter som jag växte upp i nån fin mysig idyllisk villa i nån mysig förort.. realitycheck. Jag växte upp i "Tha hood" mer känt som Malmvägen. Home sweet home..


Gulleh!!!

Tack älskling för att du fixar min blogg! <3

Ja, som ni ser så har Johan suttit och trixat lite med bloggen. Han satt igår kväll. Jag däremot blev trött och gick och la mig, men Johan satt uppe. Jag och Molly har tagit sovmorgon. Jag gick upp vid nio. Sitter nu här med ett glas kaffe och mackor och Molly fortsätter sova.

Igår var vi ju på BVC. Molly har bara gått 50 ynka gram på TVÅ veckor! Hon var 58 cm lång iaf. Men det här med vikten gav mig ångest. Va gör jag för fel?! Barnmorskan sa att jag kunde mata till med ersättning och det är väl ok, men jag vill ju att hon ska klara sig på maten JAG har att ge. Men va gör man inte för att hon ska gå upp... Iofs så ligger Molly över normalkurvan och kanske nu har trillat ner till normal och det gör ju inget, men jag blir ändå orolig. Åhhhhh, det är så jobbigt att vara orolig. Att få barn är att som att sitt hjärta springande utanför kroppen, var det nån som sa, och det stämmer!

Idag ska vi hem till min mamma och pappa efter dagishämtning. Där ska vi stanna för att äta middag, trevligt! Elvira ser fram emot det och hon vet att vi ska dit sen. Hon tog med sig "Nallegrisen" som hon fått av älskade Stina för att visa upp den för momor och morfar. Pippikläderna som hon fick ligger på hennes säng och väntar. Ingen höjdare att ha dom på dagis med tanke på hur hon brukar se ut när hon kommer därifrån. Haha! Molly däremot ska få ha sin pippiklänning på sig som hon fick. Sweet! Tack igen, älskade Stina!


Ny blogg!?

Tesla har en helt ny bloggdesign!

Undrar om hon märker något..

/J


Regntunga skyar

Det ser lite ut som att regnet hänger i luften just nu. Hoppas dock att vi slipper regn. På TV4 vädret sa dom att det skulle va rätt hyffsat, fast man verkar ju inte kunna lita på dom. Inte alltid iaf.

Idag ska vi komma iväg till BVC för vägning och mätning. Vi ska göra sällskap med Elin och lilla Vilhelm och sen ta en liten fika på Figges. Sen vet jag inte riktigt vad som händer. Skulle behöva gå hem och skura våra golv som ser helt hemska ut. Det ligger små Mollykräkor lite varstans och Elvira har sprungit omkring med ett glas saft och spillt lite här och där. Blä! Hemmet är inte prio ett alltid. Jag försöker liksom överleva dagen. Överlevnad är viktigt mina vänner...

Bloggen ska få nya kläder snart. Johan håller på å trixar lite. Får se när nya designen kommer upp. Förmodligen om nån vecka eller så! Hoppas ni får en fin tisdag!