Vinterkyla

Idag har vi verkligen fått en försmak av hur vintern kommer att bli. Det är kyligt ute. Barnen fick full mundering innan vi gick utanför dörren och Molly stackarn kunde knappt röra sig för att hon var så påbylsad. Hellre det än att hon fryser tänker jag.

Jag gillar vintern. Eller ja, vintern är ju inte riktigt här än, för kallare ska det ju bli. Jag gillar att vara iskall om kinderna när man stiger innanför dörren och jag andas mycket bättre när luften är kall. Men jag gillar inte när det är halt. Jag är en sån som hellre går med myrsteg än att halka. Det tar mig säkert en halvtimme att gå till tågen när det är halt. En promenad som i vanliga fall tar fem minuter. Men så kan det vara. Kanske ska köpa såna där vassa saker som man sätter under skorna på vintern. Ni vet, såna som alla gamla människor har?

En bild från ett vintrigt Edsviken vintern -06




En mardröm

Vaknade sent idag. Båda barnen hostar fortfarande men Johan tyckte dom kunde gå ändå så han lämnade dom idag. Själv mår jag inge vidare. Hostan blir värre och värre och jag har sån huvudvärk så jag inte vet vad jag ska ta mig till! Har tagit en alvedoncoktail så här på morgonen i hopp om att det ska hjälpa.

Natten har varit förskräcklig. Har drömt massa mardrömmar och det verkar som att jag alltid drömmer mardrömmar när jag är sjuk. Dom är obehagligt verkliga och jag vaknar svettig och har en tung ångest hängande över mig. Jag har liksom inte tid att drömma mardrömmar. För när jag drömmer mardrömmar så resulterar det i att jag är helt slut på dagen och jag har alldeles för mycket att göra för att vara trött. När jag är trött så är jag inte så där vanligt seg som man kan vara när man har sovit dåligt , jag är så trött så jag fungerar inte. Folk uppfattar mig som tankspridd, över"babblig" och disträ och det är nog så. Jag är inte mig själv. Jag beter mig som en pundare utan tjack. Jaja. Bit ihop Lina, bit ihop.

Måste leta upp mina gamla betyg idag. MÅSTE! Sen måste jag upp till mamma och pappa och hämta min canvasduk. Hittade nämligen mina akrylfärger idag. Kanske blir kvitt ångesten? Får i alla fall utlopp för min kreativitet.

Ett försök till en blogg

Ja, jag tänkte försöka få till ett blogginlägg klockan halv tio en måndag. Vet inte riktigt hur det ska gå när Elvira ligger däckad på soffan och tittar på film och den lilla huliganen springer omkring och röjer. Hmm. Ja, Molly röjer, trots att hon är sjuk. Hon springer omkring och snorar på allting! Hon drar av sitt snor på kuddar, soffa och täcken. HELA tiden! Ändå så är jag där med papper varannan sekund känns det som. Detta snorande, hostande och hängiga tillstånd tar aldrig slut. Och nu har dessutom jag åkt på skiten!

Helgen gick fort. Alldeles för fort. Hade en ledig dag, och det var igår. Vi "gjorde" Stinsen. Jag, Johan, Elvira och Molly. Johan köpte en jacka till mig (från Carlings) men jag är lite tveksam. Vet inte om den kanske är för stor. Ska prova den idag igen och se om jag kan ha en kofta under (jag är värsta koft-tjejen). Annars så får jag gå och byta till en storlek mindre. Vi passade även på att äta lunch på "Gyllene måsen" (läs; Mc Donalds) och barnen åt typ ingenting. Också en indikation på att något inte står rätt till.

Senare på eftermiddagen så kom Markus, Hanna och deras barn Kevin och Jonna på besök. Trevligt värre. Blir alltför sällan dock.

 

Min underbara Elvira


Torsdag

Veckorna går hur fort som helst och man hinner inte med någonting!

Jag hade två dagars ledighet (tisdag och onsdag) men då var ju alla andra på jobbet så jag hade inte så himla skoj. Jo förresten, igår (onsdag) så kom Christer, Petra, Konrad och Oskar förbi. Alltid lika mysigt att träffa fina familjen, synd att inte mittenkraken Kasper var med bara. Dom åt middag med oss och jag bakade choklad och morotscupcakes. Dom blev inte så jättebra (typiskt!) men dom var väl ätbara får man hoppas.

Idag jobbade jag mellan 6-9 och kom hem en timme efter att jag hade slutat. Gick ut med hunden och gick sen och la mig för att vila. Mår verkligen inte bra. Tror att det är en mastodontförkylning på G! :( Dricker en vitaminwater för att försöka trotsa förkylningen. Jobbar imorgon och på lördag sen är jag ledig ett tag! Skönt!


Papper och blanketter

Redan onsdag , veckorna går alldeles för fort! Jag ska jobba torsdag, fredag och lördag öppning och jag ser inte fram emot det kan jag ju säga. Egentligen är jobbet helt ok, och det är riktigt kul vissa dagar. Men det är jobbigt att gå upp så där tidigt. Men det är jobb och jag är otroligt glad över att jag har ett. Sen är det inte helt fel med ett jobb där kollegorna är så himla trevliga och kul att jobba med.

Klockan nio lämnade jag barnen på dagis. Ångest ångest. Dom har varit hemma i en och en halv vecka och särskilt Molly har ju problem med dagis. Det jobbiga är själva separationsångesten när man ska gå. Hon är verkligen jätteledsen. Elvira hookade upp med sin polare Sebastian och dom leker riktigt bra. I alla fall tills Sebastian lackar ur och lappar till henne. Han verkar ha lite kommunikationsproblem den där Sebastian. Hur som helst.

Tog en rask och kylig promenad hem med Mustasch i lurarna. Tack älskade Johan för det! Har nämligen inte kunnat lyssna på musik då mina iPhonelurar ganska fort försvann. Men igår kom Johan hem med ett par iEar lurar till mig och fixade och donade med fånen så nu har jag lite musik att lyssna på.

Har lyckats boka en tid för klippning men ska väl innan dess hinna duscha, gå ut med hunden, äta lunch och dra några drag med dammsugaren. Full fart!

Just det, har äntligen fått arslet ur och fyllt i ansökningarna till skolan. Väntar nu bara på kurskatalogen så jag kan fylla i det sista och sen får vi hålla tummarna för att jag kommer in på barnskötarutbildningen.

Nu lite bildregn

Bus

Fikade med en vän och hennes lilla Amilia

Elvira

Elvira med busigt hår

Gömmer sig

Molly

Vackra höst

Alla gungbilder blir inte alltid lyckade

Wehoo

Molly

Molly

 


Fredag!

Yeehoo, äntligen fredag! Har varit ledig hela veckan , men det är nånting speciellt med fredagar. Visserligen så jobbar jag helg så det blir ändå inget "ledigt" men det känns rätt så kul att jobba. Jag öppnar själv för första gången på myyycket länge så jag är lite nervös. Men jag tror på det här att om man tänker positivt så går det bra. Öppnar klockan sju så jag får ju ingen sovmorgon direkt.

Men för er som inte har något för er imorgon så tänkte jag bara annonsera att det är 1-års jubileum på Shell/7-eleven imorgon. Värsta jippot, med fiskdamm för barn, vurre för 5 spänn, bensinen är sänkt med 50-öre och halva priset på lördagsgodis. Har man tur kan man vinna en hel tank bensin, inte illa va? Kom dit vettja!

Nu ska jag slänga på mig lite smink så man blir människa igen. Ha en underbar fredag allihop!

En sån där dag

Molly sover och Elvira är uppe hos moster och leker med kussarna. Mina barn är inte så där jättesjuka direkt, men dom fick ändå vara hemma från dagis då dom hostat en del under natten. Jobbigt att vara trött på dagis där tempot är så högt.

Har druckit lite kaffe med systrami och Hanna som kom på besök. Trevligt! Har hunnit med en hundpromenad och ska strax kasta in en tvätt.

Ikväll ska jag ut på en powerwalk med el doggo och hoppas på att få sällis. Malin är du sugen? Men innan dess ska det lagas middag, hängas tvätt och dra några repor med dammsugaren.

Allra helst skulle jag bara vilja sitta här med benen i kors.

Kusinträff i Knutby

I fredags stack vi ut till landet. Jag, Guy, Malin och Christer. Vi åt en god middag, drack ett par kalla och mös. Jag njöt av att kunna se en stjärnklar himmel, det händer liksom aldrig på Vänortsstråket.

På lördagen var det dags för den där kusinträffen som har varit planerad sen länge. Björn kom ut först. Så han tog Chrille och stack och golfade. Vi tog det mest lugnt och började väl så smått planera maten. Jag gick ut och fotade lite i pyjamasbyxor och sen var klockan helt plötsligt två! Min syster var en klippa hela lördagen och fixade och donade. Vet inte vad vi skulle göra utan dig Malin. Kusinerna började droppa in och när alla hade kommit så minglades det litegrann. Vi käkade middag, drack gott, skrattade, pratade och hade allmänt trevligt. Kvällen gick i samma anda. Det hände väl en del saker som inte borde ha hänt men en sak är säker, det blir liksom aldrig riktigt som man hade tänkt sig.

Vill tacka ålänningarna, Nettan, Pia och Donny för att ni är så fina och trevliga. Och snygga! :) Vill tacka Guy för att du ordnade denna lilla "gathering". Sen mina underbara syskon för att ni är världens bästa.

Hösten är fantastisk i Knutby. Eller ja, hösten är fantastisk överallt, inte bara i Knutby.

 


En trött fredag

Alla mina dagar är trötta. Mer eller mindre. Eller det är ju inte dagarna som är trötta, det är jag. Kroniskt trött. Man lär sig att leva med det efter ett tag men vissa dagar är värre än andra.

Har barnen hemma från dagis idag eftersom jag ska vara borta hela helgen. Måste passa på. Egentligen så var det fotografering på dagis idag men jag bryr mig faktiskt inte. Känns inte så viktigt. Viktigare att vara med barnen tycker jag. Det är full fart på båda två och det har redan ätits frukost och kollat på bompa. As we speak så bryter den lilla ihop för att hon inte får slå med en hårborste på en glasruta. Var nog ganska bra att dom fick vara hemma ändå. Båda är tokförkylda och Molly är extra gnällig.

Dagens schema

Packa lite prylar inför helgen (sticker på kusinträff)
Duscha
Gå ner till centrum och handla
Ut med hund
Hänga tvätt
Plocka undan det värsta tills Johan kommer hem

Ska bli skönt att få komma ut på landet. Det är ett av dom få ställen där jag kan koppla av och bara vara. Att få tända en brasa och mysa framför är ju guld värt. En öl och lite chips på det så är fredagkvällen räddad.

















Längtan till landet är stor. Nu är det dock höst där ute, inte sommar som på bilderna. Och det är nästan ännu mysigare...