Dimman kanske lättar

Usch vilket jäkla väder det är idag! Det har regnat hela natten och man blir ju inte direkt lycklig när man tittar ut. Fy! Jag längtar verkligen till sommaren nu. Åh va jag vill ha sol o värme! Johan är hemma idag. Skööönt! Behöver lite avlastning ibland. Jag tror att det kanske håller på att vända, mitt humör alltså. Det går ju lite upp å ner det dära men jag tror faktiskt att det börjat stabilisera sig lite. Känner ibland att jag skulle behöva prata me nån utomstående, får se om det blir av.

Juste, igår så fick jag ett sånt där ögonblick av lycka. Elvira kom till mig när jag hade varit ute med soporna och fortfarande stod vi ytterdörren, hon tittade upp och sa "Hej hjärtat" till mig. Det var det sötaste jag har hört! Blev tårögd och ropade på Johan. Han blev också helt till sig. Några minuter senare så tog hon upp sin mjukdjurskisse och tittade på den, klappade den på huvudet och sa "Hej hjärtat" igen... Herrejösses, finns inget slut på sötheterna här! Va skulle jag göra utan dig älskade underbara Myra!

Saknar Stina nu. Jättemycket! Bleh...jobbigt att sakna... Men jag tror att dimman börjar lätta...

image222

Mycke nu

Det är lite mycket nu. Men jag har nog ork för en liten update. Igår var jag hos min bror på 30 års fest! Av mig, Johan o Myra fick han en biljett till Winnerbäcks konsert i augusti. Och han får den stora äran att gå me mig ;) Tehe...Har alltid velat se Larsa live men det har liksom aldrig blivit av. Men nu jäklar.
Myra å Johan är så gott som friska, det enda som hänger kvar på Myra är den där envisa hostan. Men jag hoppas den ger sig snart. Och juste, en ganska så jäkla viktig grej, Johans band, Slavegrid, dom vann hela tävlingen! Som ni kanske sett i tidigare inlägg så har dom varit me i en tävling (Spinnrocken) och igår (lördag) så var sista tävlingen. Det var en chockad men glad Johan som ringde och sa att dom vann. Klart dom gjorde! Slavegrid is the shit!

Vet inte än va veckan har att erbjuda, som sagt, det är lite mycket nu... Tills vi ses nästa gång,

"Det som inte dödar härdar"

R.I.P

image221





~Rest in peace, sweet dreams~

Värsta grymma tjejen!

Kom på en rätt rolig grej när jag stod å diskade idag. Min syster släpper kids lika ofta som Magnus Uggla släpper plattor. För när Maja o Tuva var bebisar så släppte han plattan med slagdängan "Värsta grymma tjejen", jag minns det så väl för vi sjöng ofta den för Maja o Tuva. Och när senaste tillskottet Alva tittade ut så spelades "Pärlor åt svin" varm på radion. Lustigt. Nu är det ju iofs inte så att min syster har släppt kids lika MÅNGA gånger som Uggla har släppt plattor för han har släppt plattor sen -75 och det är ju liksom året som min syster föddes. Tillfällighet, dont think so! Det är nåt lurt med det här.. Undra va Ugglas nästa platta kommer heta och undra om min syster föder barn samma år? Den som lever får se...

image220

Som ett tevespel

Tänk om allt kunde vara som ett tv-spel. Att man kunde äta stora svampar å bli stor eller en liten svamp å bli liten. Att man kunde ta en stjärna och bli hur snabb som helst. Eller om man kunde skjuta saker utan att dom dör eller försvinner, dom bara förlorar en stjärna i livstatusen. Igår när jag skulle gå av bussen med barnvagnen så önskade jag dock att livet vore ett orättvist tevespel. Ett tevespel där jag var starkast och kunde vinna, jag skulle liksom vara odödlig men den jag attackerade skulle vara svag. Jag skulle ha ett FETT svärd och han skulle ha en pinne att försvara sig med. För när jag hade som mest schå att ta mig av buss skrället så kommer en idiot till snubbe och trycker sig före så vagnen nästan välter. Jag var så arg så jag kokade. Åhhhh! Hade jag bara haft ett svärd, och han en pinne, då jävlar hade det blivit fajt! Player against player. Och han hade förlorat så JÄVLA hårt! Störda människa.

Elvira är sjuk och likaså Johan. Idag var vi på vårdcentralen med Elvira för hon tog sig för öronen och grät och var helt förstörd inatt. Misstänkte därför att hon hade öroninflammation. Men doktorn konstaterade snabbt att Elviras öron såg JÄTTEfina ut! *stolt* Min dotter har fina öron, tack ;) Hon lyssnade på henne och tyckte att det lät bra där inne i lilla kroppen också. Så hon har helt enkelt åkt på en dunderförkylning. Tycker om snälla doktorer. Hon förstod att vi var oroliga förstagångsföräldrar och sa att vi gärna får ringa eller komma tillbaka så fort det är något vi är oroliga över. Det är iofs en självklarhet, men hon var så gullig och snäll så man blev nästan lite rörd. En sån doktor hade jag velat ha när jag var liten.

Får se om jag ger mig ut och kollar lite rea senare. Just nu känner jag mig helt slut efter natten som varit. Satt uppe i soffan med liten tills hon somnade...

Förresten. Har börjat lira rose igen! Åh va jag har saknat det spelet. Finns ingen bättre verklighetsflykt än rose. När jag var arg på den där dumma snubben på bussen så gick jag hem å avreagerade mig på en i spelet, toppen! Det skadar ju ingen på riktigt liksom...Om nån e sugen på att börja spela så surfa in på
http://www.sevenhearts.net/
Tanka hem spelet och registrera dig på sidan, det är gratis!

image219
Min character Myra i spelet SevenHearts

Tankar

Så många tankar som far runt i huvet på en gång. Kan inte sova. Bara tänker hela tiden. Jag tänker på allt känns det som. Det finns inget som jag inte har tänkt. Jobbigt att inte kunna sova...

Idag drog jag o Myra till lekparken S-tuna. Vi träffade Maja, Tuva o Alva. Även Leo o Dennis var där med mamma Linda. Det lektes en hel del men alla frös och det blev ingen lång lekstund. Gick hem till syster ett tag. Vi drack lite kaffe o Myra fick en Sandwich. Åkte hem ganska tidigt eftersom hunden behövde gå ut. And that´s all!

Kan inte sluta tänka... Känns som att jag kommer att drömma mardrömmar inatt...*suck*

And then there was sunshine..

Och sol blev det! Det tackar vi för. Det blåser som attan bara. Men tror ni nu att jag har varit ute i det fina solskenet än då? Nääää! Inget blir som planerat när man har en Myra säger jag bara. Tanken var ju liksom att jag skulle ha speed städat, slängt i oss lite mat och sen tagit hunden å Myra å gått till öppnis i Sollentuna. Nu blir det inte riktigt så. Städat har jag gjort litegrann. Och kokat potatis och värmt stroganoffen. Men va hände sen då? Myra somnade, INNAN lunch! *suck* Skulle hellre velat att hon hade ätit lite och SEN somnat. För nu blir ju allt helt knasigt. Får se om vi kanske går till Sollentuna ändå kanske. Har inte riktigt bestämt mig än. Antingen så går vi bara ut på en lång prommis med hunden för att sen komma in och städa mer. Eller så tar vi vårat pick o pack och går till S-tuna ändå. Fast då blir det iofs inget gjort här hemma. Jäklar vilket dilemma! Hur ska detta sluta...


Va är det för fel?

Hon bara vaknar o vaknar hela tiden. Hon kan inte sova om inte jag sover bredvid. Hon verkar drömma massor. Va kan hon drömma om som kan vara så läskigt så man vaknar? Hon ska inte vara rädd för nåt ju... vill inte att hon ska drömma, inte än! Möjligtvis om strålande solsken och en blå himmel, om grönt gräs och vackra blommor eller glass och gulliga hundvalpar. Men inget läskigt...
Har precis suttit och läst en tragisk lång livshistoria. Den var helt hemskt. Usch! Den fick mig att känna mig tacksam över hur bra jag ändå har haft det. Även fast man är deppig till o från så har man ganska mycket att glädjas åt.

Imorgon är en ny dag. Hoppas på att solen skiner imorgon. Jag ska försöka mig på en turbostädning och en tripp till öppnis så Myra får leka av sig. Snälla sol, skin imorgon!

image218

Hej onsdag!

Kul att vakna imorse, NOT! Trött på regn och grå himmel. Fy för regn! Jag gillar regn, men inte när man vet att man måste ut under dagen. Har ju hund u know. Och den stackarn måste ju ut oavsett väder. Bleh för regn! Blåser gör det också! SÅKLART! Härligt värre, regn å blåst, kan det bli bättre?

Japp, det kan det tydligen. Myra börjar bli förkyld. Hon e jättegnällig. Hon snörvlar och har sig hela tiden och är för det mesta missnöjd. Inget verkar bra idag. Förstår henne. Hon kanske låtsas vara förkyld för att slippa gå ut i det här sunkvädret?

Det verkar som det blir en hemmadag annars. Jag har lyckats tanka hem mitt gamla favvo onlinespel! Nu ska jag bara försöka få igång skiten också. Lättare sagt än gjort. Det verkar som att deras hemsida är lite kaiko. Man måste nämligen registrera sig för att kunna spela spelet, men eftersom jag inte kan registrera mig så blir det svårt. Så nära men ändå så långt borta! Hade behövt lite verklighetsflykt, men icke!

Elvira somnade sent igår. Typ vid tio!!! INTE bra! Men när hon väl somnade så somnade hon HÅRT kan man säga. Bra det i alla fall.

Ok, nån som har nåt bra förslag på va man kan hitta på när man bara är hemma. Nåt som inte handlar om städning?

                                        image217

Happy birthday to ya!

Idag fyller min bror 30 år! Grattis grattis och grattis tusen gånger om! Han ringde tidigare på dan och frågade om Myra ville komma å äta tårta. Klart hon ville. Myra bangar aldrig på tårta heller. Innan födelsedagsbesöket så hann jag och Myra med att springa till öppnis. Hon lekte av sig lite och käkade lite sen lunch. Innan allt detta så hann jag få ett antal utbrott och sammanbrott men som tur e inga benbrott. Mitt humör går upp å ner och jag är för det mesta grinig och sur... Om nån säger eller gör nåt som jag inte tycker om så bryter jag antingen ihop eller går till attack. Jag e trött på att vara trött, trött på att vara arg och trött på att vara grinig.

Just nu har jag en liten Myra som klänger på min rygg och vägrar sova. Hon somnade på vägen hem från S-tuna men jag väckte henne ganska snabbt. Jag vet att hon brukar bli svårsövd om hon somnar för sent. Men tydligen så räckte den där lilla powernapen för henne, för det är full rulle på henne nu. Damn! Jag som hade hoppats på å få lite tid för mig själv. Men neeeej... Johan e å repar så det här är ju liksom min chans att bara få sitta själv. Kanske spela lite gitarr och komponera lite, men hell no.. Tur för henne att hon är så jäkla söt...tehe

Idag har varit en ganska ok dag, TROTS att jag har varit nära gråten nästan hela dagen. Tror allt beror på min trötthet. Jag sover dåligt och äter inte som jag ska. Skärpning!

Jag säger bara som min älskade Myra brukar säga "dodliadaa? asscchhhh dish dish dadaaa maooomaoo"

Lite Slavegrid

Heeey oh! Det blir till att uppdatera här igen. Pratade precis med Johan och han berättade att det var nån som hade laddat upp mer Slavegrid från Huset i lördags. Jag klickade in direkt och blev helt lycklig... Klart jag förstod att Slavegrid låter bra. They better sound good eftersom Johan repar och spelar stup i ett och missar tid med Elvira. Men jag kan förstå varför. Det låter riktigt bra! Helt sjukt bra till och me :) Sen beror det ju självfallet på va man har för musiksmak också.. Men jag o Myra diggar det i alla fall! Bjuder på en liten video från youtube här, håll tillgodo!


Trött Myra

Sitter i soffan och bara slappar. Myra är jättetrött och sitter å snuttar för fullt på sin napp och hon verkar inställd på att softa idag. Det är va vi tänker göra. Vi ska inte gå nånstans idag. Vi ska bara va hemma, jag ska försöka tvätta lite och kanske skura golven. Självklart så blir det en eller två obligatoriska hundpromenader, men det är ju bara mysigt. Solen skiner ute! Man blir ju helt knäpp när solen skiner. I alla fall när man knappt har sett solen på typ tre månader. När jag kommer ut så känns allt genast lättare. Tänk va solen kan göra egentligen. Jag längtar efter våren och sommaren nu. Den här sommaren ska bli den bästa på länge. Har försökt att inte sätta upp några direkta "mål" med sommaren, för man blir bara besviken när det inte blir som man har tänkt sig. Men minst en konsert blir det i alla fall, det vet jag. Sen ska vi vara på landet mycket. Åhhhh, jag längtar efter landet. Frisk luft, grönt gräs och lugn o ro. Vill kunna ta av Myra alla kläder och låta henne springa runt på gräsmattan i bara blöja... Snart så...snaaaaart!

Yay, ny sida n shit

Har redan kastat in ett blogginlägg idag men eftersom min kära fästman har kirrat biffen så måste jag glänsa lite. Är nöjd med utseendet på bloggen nu. Den är badass as hell :D

Trevligt med en liten kommentar i förra inlägget. Tack maiden! Fler kommentarer tack. Vet ju knappt vilka alla är som läser min blogg jööh! Om ni kommenterar mer så bloggar jag mer.

Ha aldrig träskor när det brinner...

En spark i baken

Ibland så är det enda man behöver en spark i baken. Jag fastnar för ofta i gamla tråkiga rutiner och allt känns bara bleh. Det har varit så ett tag nu. Allting har kännts tomt och tråkigt och det finns ingenting som jag tycker är roligt längre. Mitt gamla jag har givit plats till mamma Lina och allt det som tidigare var jag har lämnats över till nästa generation rock kids. Jag blir så trött på mig själv. Bara för att jag e mamma så behöver jag inte sluta med det som är JAG. Visst, jag kan ju inte gå ut å festa varje helg eller gå på konserter stup i ett. Jag kan inte heller helt random bara åka till nån okänd ort i Sverige för att träffa nya människor eller bara sova en hel dag om jag vill. Men jag kan fortfarande gå på konserter, inte hela tiden, men man får ju välja väl. Kanske inte kan gå på alla undergroundkonserter jag skulle vilja, men varför inte en liten tripp till Zinkensdamms IP i sommar? Och varför spelar jag aldrig gitarr längre? Häromdagen så tog jag fram mitt dammiga skrälle till gitarr och jag märkte hur glad jag blev när jag fått spela och sjunga av mig. Ännu gladare blev jag när jag kunde roa mitt lilla danstroll Myra. Hon blev helt till sig när gitarren plockades fram och hon sjöng för första gången i sitt liv. Det var det sötaste jag har hört.



Igår så spelade Slavegrid på Huset i Huddinge. Till er som var där så kan jag bara säga grattis. Bandet gjorde tydligen sitt bästa framträdande so far. Har iofs inte blivit så många gig för dom än, men ändå. Johan var nöjd med sin prestation och efter några schyssta kommentarer från publiken så borde hela bandet vara nöjda med sin insats. Jag vet inte ens om jag behöver nämna att SLAVEGRID faktiskt vann. Såklart! ;) Så om ni är sugna på att se denna eminenta orkester så dyk upp den 26:e januari i Rinkeby. Exakt var vet jag inte än, men jag lär ju återkomma med info om nån är intresserad.

http://www.youtube.com/watch?v=ZT-9j8VF1qY


Imorgon så blir det lugnt för mig. Jag har lite telefonsamtal att utföra men efter det så får vi se om vi kanske ger oss ut på upptäcksfärd till S-tuna kanske.. den som lever får se...

En liten update!

Dags att blogga lite kanske? Sist så fick jag ju en liten freakout här. Så vi ska se om jag kan få till ett någorlunda normalt inlägg den här gången.

Har inte hänt så mycket sen sist. Jag o Myra har varit på öppna försskolan. Hon var helt lyrisk när vi kom in dit. Det var ju ett tag sen vi var där så alla leksaker var ju som nya för henne. Först sprang hon omkring och rekade alla rum. Fanns mycke kul att busa me. Hon hittade ganska snabbt sitt favoritrum, dockrummet. Hon tog upp docka efter docka och skrek "GOCKA...GOCKA!!!" Japp, hon älskar verkligen dockor. Fast sen så skulle hon krypa ner i docksängen och där fick jag stoppa henne. För jag visste ju inte om den höll för lilla dunderklumpen. Hon hann leka ganska mycket, och hon hann t.om. trampa på en pojke och sno hans boll :-o Va är det för huligan jag har?
Efter öppna försskolan besöket så gick vi hem till syster och lämnade lite av Majas och Tuvas gamla leksaker som Elvira har leasat. Elvira sa att hon tröttnat på dom.. eller nja, inte riktigt. Men hon leker inte me dom längre så jag tyckte att det var dags att sålla lite. Plockade undan alla gamla babyleksaker *snyft* sorgligt ju! Dom växer så fort...

Imorgon ska vi till S-tuna igen. Johan repar ju till sena kvällen så jag vill inte bara sitta hemma å vänta heller. För dom som inte har nåt för sig på lördag så är det en tävling på Huset i Huddinge som heter Spinnrocken. Det börjar klockan sju men Slavegrid (Johans band) går på sist av alla band. Så, som sagt, har ni inget för er på lördag så dra dit om ni vill se massa hormonstinna kids med identitetskris!

Med risk för att bli hämtad av männen med vita rockar...

Juste, en liten sak bara. Jag gillar verkligen inte fiskar. Särskilt inte fiskar med stora öppna munnar. Dom simmar runt där nere och bara gapar. Och valar. Dom e stora. Dom ba "uuääääääjaaaaagäääääreeenvaaaaaal" på valspråk. Valspråk är inte vackert. Det är sorgligt på ett läskigt vis. Valspråk är bara roligt när det är på en rolig tecknad film, som "Hitta Nemo". Då är det kul. Annars gillar inte stora vattenlevande ting. Jo,späckhuggare e väl lite söta. Men dom ser hala ut. Gillar inte hala saker. Särskilt inte is. Jag har taskig balans. Jag skulle behöva såna där saker under skorna som gamla tanter har för att inte halka. Jag hatar att halka. Det blir halt av fruset vatten, och vatten tycker jag inte om. Jo, det är gott att dricka och blanda saft på. Och det är bra om man vill duscha. Det kan vara fint att se på när det är sommar och det liksom ligger spegelblankt. Men ändå så lurar det saker där nere. En gammal äcklig gädda. Gäddor kan bitas, precis som hajar. Hajar kan bitas också. Jag gillar nog inte saker som kan bitas. Jo, Myra gillar jag ju såklart. Och Jojje. Men dom KAN bara bitas, dom gör det inte. Gäddor bits. Gäddor äter andra små fiskar. Det är ju som att stora människor skulle äta små människor. Ja, ni ser själva hur läskiga dom är. Det är ju helt.. usch.. Nej, ni fattar nog inte hur stor skräcken är. Hur obehagligt jag verkligen tycker att det är. Jag måste nog gå till nån som kan hjälpa mig med det här..

Oups. Skulle nog inte rotat runt i det här. Nu kom jag på att jag även är rädd för flygande saker. Dom har man liksom ingen vidare kontroll över.

image213
hej jag är en liten pippi

image214
Brugd...

Anger management

Märklig dag idag. Har varit hemma med undantag för två isiga hundpromenader. Snön e underbar, jag älskar den. Men jag gillar inte när det blåser. Dessutom så gick lagningen på vagndäcket sönder igen och jag fick med lite ilska in vagnen i hissen. Den e lite grinig när den har punka, stackarn! Johan köpte bättre lagningskit idag. Hoppas det funkar. Annars jävlar! ;)

Vissa dagar så smittar människors humör av sig mer på mig än andra dar. Idag var en sån dag då jag kände att jag kunde gråta med den som grät eller skratta med den som skrattade. Men mest av allt så kunde jag koka över av ilska med den som var arg. Min syster är en sån som man blir smittad av, vilken dag som helst. Jag mår oftast som hon. Jag tror att min syster har satt sin prägel på mig. Hon har ju trots allt funnits med hela min uppväxt och varit min läromästare i ironi. När hon är arg så kan jag liksom känna mig lika arg. Förstår inte riktigt varifrån känslor bubblar upp. Dom liksom bubblar inom mig och tittar fram när jag minst anar det. Det jobbigaste av allt är att dom jobbiga sidorna och känslorna gärna kommer när man MINST AV ALLT vill det. Det är som att dom har ett eget liv. Alla vet ju att känslor har ett eget liv. Det är svårt att styra över dom. Ilska är en ganska läskig känsla. Särskilt när man inte kan kontrollera en. Allra värst blir det när man är så arg att det bara svartnar för ögonen. Så arg har jag nog aldrig blivit, men tro mig, jag har sett den svarta blicken. Fler än en gång. Fast när jag tänker efter så har jag nog blivit så arg en gång. En endaste gång i mitt liv. Känslan e inte att leka me.

Jag skrattade i alla fall idag. Mer än en gång. Mest med Myra men även med min syster. Myra lekte tittut bakom dataskärmen och hon gurglade av skratt. Hon strålade av lycka och bus. Det är såna stunder jag lever för och såna stunder som jag fotar i huvudet och sparar i mitt inre.

Min syster är en sån där braig person som liksom drar ur en ett skratt när man sitter med sura munnen och ledsna ögonen. Då säger hon nåt som är sant, nåt som vi båda har gemensamt, oftast nåt som har med män att göra, och då skrattar vi. Tillsammans. Jag lever för skratten. Jag älskar att vara glad.

Men dom dagarna som jag är ilsken och bitter vill jag bara kunna klicka in på en sajt, skriva hur jag känner mig och så poppar det upp ett fönster där det står hur jag ska göra för att bli av med dom dumma känslorna. Varför finns det inte en sån sida? Man skulle slippa se nån i ögonen när man är som argast och man skulle slippa konfrontera nån med ens bitterhet som hur lätt som helst smittar av sig. Som en sjukdom på nåt vis..
Visst, anger management kurser i all ära men hur kul är det att sitta mittemot en person som förklarar hur man ska göra i en sån där ton som bara utbildade psykoterapeuter höga på valium kan ha. Vet inte om ni har hört den rösten? Lite som Kristina Lugn fast värre. När man inte vill nåt hellre än att klappa till nån så hårt man kan, helst utan att dom ger vika så att dom liksom står kvar redo för att ta emot ännu ett slag...Kanske inte ska prata för mycket om ilskan, då kanske hon kommer fram. Jag har ju faktiskt inget att vara arg över nu. Du, ilskan, kom tillbaka när nån e dum, ok? Lova?

Det finns vissa personer som kan få en på dåligt humör. I min närhet är dom lyckligtvis väldigt få, men dom finns där. Dom människorna skulle jag oftast vilja plocka bort. Om man blundar när dom kommer gående kanske dom försvinner? Näää, det har jag redan provat. Det funkar inte dessvärre. Vissa människor går en på nerverna bara man pratar om dom. Vissa liksom etsar sig in och gnager så man får tinnitus bara av tanken på dom. Tinnitus är irriterande, lika irriterande som dessa personer. Fast jag har hört att dom har kommit på ett botemedel mot tinnitus. Undra om det finns botemedel mot dessa personer? Helst av allt skulle man ju vilja bli av med dom helt, men om inte det går, kan man inte liksom bara lindra irritationen en aning. För lika "glad" som en katt blir efter ett "härligt" bad , lika "glad" blir jag när jag tänker på att vissa personer bara finns där och man kan inte göra ett skit åt det..anger managementkurs kanske inte vore en dum idé ändå...

image212


Havsänglar och sånt..

Idag försov vi oss. Typ hela familjen. Johan hade först tänkt att ta en halvdag på jobbet men när han ringde så fanns det inget jobb kvar typ så han stannade hemma idag. Han får jobba igen det sen. Eller nåt. Själva anledningen till att hela familjen försov sig var att Myra inte sov nåt på hela natten. Jag tror att hon kanske ha börjat drömma mer. För hon vaknar å liksom gnäller. Hon vrider å vänder på sig typ hela tiden och hon kommer aldrig riktigt till ro. Sen så har vi märkt att hon har varit (förlåt mig alla som är helt ointresserade av bajs) att hon har blivit ganska hård i magen. Förstod ganska snabbt att det är fullkornsvällingen. Så jag antar att vi får vänta lite till innan vi går över till den...

Jag, Johan, Myra och Jojje gick till Sollentuna idag. Fikade hos systrami, och tog sen alla barn och gick ut till den nya "malmparken". Ungarna hade kul men Myra blev ganska snabbt hungrig så vi gick till café park å åt lite lunch. Efter lunchen tvärdäckade Myra. Skönt för henne. Vi tog en snabbvisit till s-tuna centrum. Efter den lilla visiten så drog vi hem till syster yster igen. Maja o Tuva fick varsin pulka, muteri is the shit! Så dom fick åka pulka hela vägen hem. Vi åt middag tillsammans med syster o co. Myra fick leka av sig lite.
Av nån underlig anledning så kom vi in på samtalsämnet vatten. Och då kom jag på ett samtalsämne jag och bror hade för några helger sen. Vi började prata om hajar och hur obehagliga jag tycker att dom är. Jag sa nåt i stil med "Men det är skönt att hajar inte finns här iaf" . Men samtidigt som jag fann mig ganska lycklig över att vara trygg ifrån hajar så sa bror "Men du vet väl att det finns hajar i Sverige också"... ? Dum jag e, klart jag vet *host host* Finns nåt som heter Havsängel. Bara namnet på denna varelse får mig att rysa. Gillar inte så mycket vattenlevande. Jag tror att det är tanken på att man inte riktigt vet vad som rör sig där nere i våra mörka vatten som gör mig rädd... huaaa... vill inte skriva mer om det här nu. Kommer drömma mardrömmar om hajar inatt.

*nynnar på "Hajen" themet*

                                                   image211

                                                                     Havsängel (squatina squatina)

Denna Haj liknar mycket en rocka . Den är bred och ganska platt samt försedd med stora vingliknande bröst- och bukfenor och mot spetsen avsmalnande stjärt, på vilken sitter 2 ryggfenor. Färgen är på ovansidan brun, brunröd, grågrön eller grå med svarta prickar och ibland vita fläckar; på undersidan gulvit. Honan kan bli 2,5 m lång och väga 80 kg, hanen når sällan över 1 m.

Tillfälligtvis anträffad vid Danmark (11 fynd), Norge ( 2 fynd) och Sverige.

http://www.expressen.se/1.138172




Release me...

En vanlig onsdag har det varit idag. Jag och Myra vaknade sent, hon åt frukost, jag åt frukost sen somnade vi om i soffan. Vi skulle egentligen ha varit å hälsat på Johan på jobbet idag men det blev för sent. Vi var för sega , som vanligt. Vi gav oss i alla fall ut på en lång kall promenad. Gick och tittade på träd och pekade på alla bilar som åkte förbi. Då, helt plötsligt slog det mig...

Elviras favoritlåt stämmer in på mitt förhållande till henne och hennes förhållande till mig. Det känns som att jag håller fast henne. Jag har jättesvårt att släppa taget om henne. Dom enda gångerna jag riktigt kan koppla av är när jag vet att hon leker hemma hos sina kusiner eller när hon har riktigt kul. Annars så vill jag bara hålla henne hela tiden, krama, hålla fast och aldrig släppa taget. Det är en ganska läskig känsla. Tanken var att hon skulle ha börjat dagis nu i januari, men jag kan inte. Jag vill inte. Jag vill ha henne här, där jag kan se och få veta va som händer hela tiden. Jag vill trösta henne om hon gör sig illa, jag vill skratta med henne när hon gör nåt knasigt och jag vill ta upp henne i knät och läsa bok med henne.
Tänk om dagisfröken inte ser när någon tar hennes leksak som hon hade först, tänk om ingen hör när hon gråter för att hon har ramlat och slagit sig och tänk om ingen har tid att ta upp henne i knät och läsa för henne när hon bara vill ta det lugnt...

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don´t hold me down
Please don´t hold me down

I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free
but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that´s coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I have the fire burning desperately
but you´re controlling me
Release me
Release me

Jag ska släppa , ska bara hålla lite till, jag lovar Elvira...

http://www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk





Första inlägget...

Jaha, då var det första inlägget som skrivs det här året. Nyårsafton var lugn. Vi åt middag, hela familjen hemma hos min mamma o pappa. Sen så fikades lite och snackades skit. Var uppe en sväng hos brorsan där Myra fick gå lös på kusinens leksaker, skoj! Vi åkte hem tidigt. Eftersom man vet, av erfarenhet, att det är i stort sett omöjligt att få tag på en taxi efter tolvslaget så drog vi hem innan tolv. Vi kom hem och Elvira slocknade som en klubbad säl efter att ha dragit i sig en flarra välling. Skönt för henne. Jag och Johan delade på en Kilkenny och pussades på tolvslaget. Somnade ganska tidigt.

Idag har det bara varit lugnt här hemma. Vi har slappat allihop. Så som man ska göra dagen efter nyårsafton. Johan har fixat Myras vagn. Vi hade fått en hyggligt fin punka på ena däcket. Stackars vagn. Mycke ska den va me om innan den skrotas. Nu är den i alla fall hel, ett tag till..

Förresten. I mitt förra inlägg så skrev jag att jag hade fått ett mail från en trogen bloggläsare. Och du, om du läser det här så ber jag om ursäkt för mitt förra inlägg. Tror att jag misstolkade ditt mail en aning. Men efter en snabb överläggning med min otroligt intelligenta mentor (syster yster) så förstod jag att ditt mail, även den delen med klagomålen, bara va positivt. Det är najs med feedback. Och jag tar det som en komplimang att du blir irriterad när jag inte bloggar ;)

Juste, kan ju tillägga att om det är nån som får nys om nåt schysst extraknäck där ute så kan ni hojta till. Jag behöver ett deltidsarbete och om ni undrar va jag kan så kan jag ...*tänker*... kan nog nästan allt :)

Herrå!

Och God Fortsättning