Bake me a cake ffs

Har fått en del klagomål då jag inte har bloggat på ett tag. Jag vet egentligen inte varför. Eller jo, det vet jag ju. Myra har varit sjuk. Febrig, hostat som en tok och snorigt. Stackars liten. Jag har bara velat vara henne till lags och har därför inte fått mycket tid över till annat. Min rygg har tagit lite stryk dom senaste dagarna känner jag. Har burit runt på en tung "bebis" varje dag. Mer än va jag borde. Men det är svårt att låta bli när hon bara är gnällig och vill upp hela tiden. Man kan ju inte neka en sjukling lite närhet och kärlek. Det är ju det minsta man kan ge liksom.

Imorgon ska vi försöka ta oss till Stinsen och byta en docka som vi köpte på Vinn. För det första så hade dom tagit femtio spänn för mycket för skrället och för det andra så ville mormor och morfar få äran att köpa en docka. Så vi får hoppas att det går att lämna tillbaks den. Ska försöka hitta nåt mer att ge henne i 1-års present också. Nappar får hon ju, men det hade hon fått nya ändå. Men jag tror att hon blir ganska glad över dom faktiskt, nappar is the shit ;)
Får se om jag kan hitta nåt annat. På lördag blir det till att handla grejjer till kalaset. Tårtingredienser, ballonger, kakor, saft, kaffe... Det blir en del. Men är det kalas så är det kalas :)

Det här får räcka. Får se om det blir nåt bloggande i helgen. Känns inte som det. Om inte så återkommer jag med bilder och grejjer från kalaset , senast på måndag :)


Guitarhero och öl

Idag bloggar jag hemifrån. Sitter just nu hemma hos brorsan. Vi sitter och spelar guitarhero och dricker lite öl. Just nu lirar vår kusin, han rockar fett ;) Såklart! Idag har vi inte gjort mycket hemma annars. Johan tog hunden och Elvira och gick ut på en promenad medan jag försökte städa lite. Skönt att få hemma själv och städa. Imorgon kommer Elviras farmor hem till oss. Eftersom hon inte kan komma på Elviras 1-års kalas så har vi ett minikalas imorgon. Får se om Elvira kan öppna presenter, sist hon fick en present så fattade hon inte va hon skulle göra så hennes kusiner fick öppna istället. Det är bra att ha kusiner ibland :) Undra hur det går för Johan där hemma med Elvira. Eftersom hon är sjuk så är hon extra mammig, men det är bara bra att hon och pappsen får lite qualitytime , bara dom två. Han lovade att ringa om det blev alltför jobbigt. Hade nog inte tänkt att det skulle bli så sent här i alla fall. Och om är som hon har varit dom senaste dagarna så har intresset för sömn inte varit så starkt. Hon vill hellre vara uppe. Helt otroligt att hon orkar med tanke på att hon är så risig.. Men men..

Nu ska jag återgå till "gitarrspelandet" .. tjillevippen


En kort update

Det har varit en lugn hemmadag idag. Myra har varit gnällig hela dagen, det kan bero på mycket. En till tand har precis tittat fram och hon är lite smårisig rent allmänt. Hon snorar och hostar och hela natten vaknade hon av att hon hostade. Vi får väl se om det blir nåt av det, jag hoppas att hon inte blir så där kanondålig, vill inte vill inte. Nu sitter jag här i valet å kvalet, vet inte om jag ska åka till bror och spela nya guitarhero eller om jag ska va hemma me Myra o Johan och bara mysa å glo på film. Beslutsångest!!! hatar sånt här. Vill ju både och liksom. Men jag måste ju välja. Just nu verkar det luta åt att bara vara hemma, fast.. å andra sidan skulle jag och Johan kunna ha filmkväll imorgon också. Åhhh va jobbigt.
Nu har jag i alla fall fått låna en mobil eftersom min har pajjat. Så till alla er som har försökt att nå mig utan nån framgång så kan jag bara säga, nu SKA det funka. :) 
Har egentligen inget vettigt att skriva, så jag sätter punkt här .


Strandad

Här sitter jag, strandad i soffan med en sovande Myra i knät. Skriver me EN hand, ja ni läste rätt, EN hand! Skillat va? ;) Va på öppnis med Myra idag. Träffade Eva o Filippa. Fikade medan Myra lekte. Sen var det dags för sångsamling. Myra tyckte det var sådär. Hon blir less ganska fort. Antagligen för att det är ett gäng överentusiastiska morsor med mindre bra koll på hur man egentligen sjunger. Inte bra *skaka på huvet* Förstår att hon hellre sitter å tuggar på ett gammalt gummidäck på nån trasig gammal bil full av baciller från barn sen tjugo år tillbaks. Jag skulle också hellre få en släng av magsjuka än att sitta å lida till en "imschve vimsche ekorrve satt i björken". Jag däremot sjunger som en gudinna *harkel*

Var förbi systra en sväng med lite flowers :) Hon blev gladis :)

Imorgon vet jag inte va som händer. Vi får se...

En saknad har hittat hem

Idag fick min syster äntligen komma hem! Usch va jag har saknat denna underbara varelse. Även fast jag har pratat med henne i telefonen så har det kännts som att hon har varit så långt borta. Men nu är hon hemma i alla fall, får hoppas att hon får fortsätta vara hemma. Jag vill inte att hon ska må dåligt ju. Hon ska få vara frisk. Så , nu har jag bestämt att hon inte ska vara sjuk nå mer, helst aldrig mer.
Idag har min mamma och pappa varit på besök. Det passade mig utmärkt eftersom Johan har repat idag och kom inte hem förrns tio. Mamma lagade mat och vi åt tillsammans, fikade och kollade på tv. Det var riktigt mysigt. Jag hann t.o.m springa ut med hunden innan dom gick. Det var skönt att få gå utan barnvagn för en gångs skull.
Juste, när jag bläddrade igenom lokaltidningen idag så fann jag, till min förvåning, en bild på Myra där! :) I annonsen stod det: "Grattis på 1-årsdagen Elvira! Min söta kompis/tjej fyller år 2/12. Hurra hurra. Vi ses snart! Kram Filip Borg med familj." , Äru gullig eller?! Det var Filips mamma Anna som hade skickat in! Tack så jättemycket! HUR gulligt som helst ju. Jag blev verkligen riktigt förvånad över att se min lilla gullfis där. Sweet! I alla fall, när mamma och pappa hade åkt så märktes det på Myra att hon var heeelt slut. Hon hade ju showat hela kvällen. Stått, gått och suttit i gåvagnen, släpat runt på en skitig tvättservett, tvättat golven och väggarna, och skrikit sig lite småhes, så hon totaldäckade efter att ha druckit upp sin välling. Jag la henne bredvid mig soffan så jag kunde beundra henne medan jag tittade på Desperate Housewifes. Mys.

Imorgon så ska jag och Myra gå på öppnis i Sollentuna. Ska träffa Myras kusin Filippa och kolla om korten har kommit. Det var en fotograf där förut och vi passade på att plåtas lite. Hoppas bilderna blev bra, Elvira var lite svårflörtad. Men det blir nog fint.

Stina... bara så du vet... jag tänker på dig hela tiden. Läste din resedagbok om att din farmor har blivit en ängel. Jag beklagar och det gör ont i mig när jag tänker på dig. Jag vill krama dig och få dig att må bra... Hoppas vi hinner ses när du kommer hem.

Tribute to someone special

Det finns få personer i mitt liv som berör mig så som du. När jag tänker ditt namn så ler mitt hjärta. Du är en sån person som kan lysa upp ett helt rum med din existens. Du är godhet. Jag känner inte till någon som är så genomgod som du. Där du går så blomstrar ängen, där du sover så bor lugnet och när en stjärna faller så faller den för dig... Tack för att du finns vackra ängel!

Jag hoppas att du mår bra, att din dag har varit fin för idag är det din dag! Grattis tusen gånger om vännen! Caroline, du är så fin!

image191


Delad smärta

Ibland önskar jag att man kunde dela någons fysiska smärta för att underlätta för den andra. Min syster har det verkligen inte lätt just nu. Önskar att jag kunde ta , i alla fall hälften, av hennes smärta hon känner just nu. Fattar inte hur mycket en människa ska behöva råka ut för innan den inte pallar mer. Hon är helt otroligt stark. En av dom starkaste jag känner, om inte den starkaste. Jo, hon e nog fan den starkaste person jag känner. Jag tänker på henne hela tiden. Just nu ligger hon och lillan på sjukhuset för att få bukt med hennes infektion som hon har. Blir så arg för att hon ska behöva stå ut me så mycket. Men nästa sommar Malin, den är vår! Då jävlar blir det åka av! Det ska bli den bästa sommaren ever! Längtar såååå! Just nu skulle jag bara vilja se min syster, krama på henne, pussa på henne och bara ge henne lite styrka... *sakna*

Idag är det exakt två veckor kvar tills Elvira blir ett år! Nu i veckan ska det skickas inbjudningskort och kollas efter goda tårtrecept. Det ska bli ett braigt ettårskalas.

Ska nog hjälpa Johan att städa nu. Han har fått nåt ryck, och det händer inte alltför ofta dessvärre. Han har slängt på min favvoskiva med Soilwork och jag får feta flashbacks, underbara musik! Elvira verkar digga det också. Dutti flicka! Blir nog människa av henne också ;)


Lina VS bloggen

Vi slåss lite, jag och min blogg.. och mitt dåliga samvete såklart. Ja, för det är helt sjukt, jag får faktiskt dåligt samvete när jag inte bloggar. Jobbigt va? Hur som helst så har det inte hänt mycket sen sist. Hade hoppats på att få hänga hemma hos min syster och träffa alla barnen hela veckan, men Maja fick kräksjukan, IGEN! Så det gick ju inte. Så jag och Myra har mest varit hemma och lattjat hela dagarna. Det funkar ju det me.

Alltid ett par timmar innan jag bestämmer mig för att blogga så kommer jag på massa braiga saker att skriva om, märkligt nog så får jag hjärnsläpp när jag sätter mig här. Det är ju förjävligt egentligen. Har ju hur många smarta saker att skriva som helst, men får aldrig ur mig dom :) Oh well, får behålla dom för mig själv... Min syster sa att det kanske ska bli snö imorgon, man kan ju alltid hoppas. Snön försvann alldeles för fort. Jag gjorde upp en bild i huvudet sist vädergubben lovade mig snö. "Jag ska minsann ut, i full mundering, Elvira likaså, och bygga en snögubbe som hunden kan leka sönder. Jag ska bli så där lagom frusen och sen gå in och göra varm choklad för att sen sätta mig på en stol i köket och se snöflingorna singla ner..." Myyyyys! Det är dumt att göra upp bilder i huvet. För inte blev det mycke av den snön heller. Jag såg asfalten sakta döda snön där mina fötter hade gått. Dumma asfalt!

Det är fredag idag. Eller? Det känns inte som fredag, inte ens lite. *känner efter lite till* Näe.. Verkligen ingen fredag. Men men. Jag har lite att göra imorgon. Ska fixa inbjudningskort till Elviras ettårskalas. Måste kolla runt efter tårtor. Vill göra nån fin till hennes ettårsdag. Det ska bli den bästa ettårsdag hon nånsin kommer att ha, eftersom det kommer att vara hennes enda ;) För nästa gång så blir hon två. Juste! Jag kan min matematik :P *suck* Nu börjar det svamlas..

Uppdaterar imorgon. Om jag har nåt vettigt att skriva d.v.s (för det hade jag ju idag *NOOOT*)

Reunion

Idag var det en märklig dag. Den kändes så kort. Jag och Myra slackade hemma ganska länge innan vi begav oss hem till systrami för att kolla på underverket igen. Åhhh! Hade ju inte sett lilla skruttan sen i söndags. Kan inte säga annat än åhh. Hon e så himla fin! Det finns vissa saker som man tycker om så mycket, och saker man tycker är så vackra att dom inte går att beskriva med ord. Hon är en sån sak. Sötnos! Tyvärr så vågade jag inte hålla henne alltför mycket, vet inte om jag o Myra håller på å bli förkylda. Ville inte smittas heller.

            
image189

                                                                       Mosters lilla gullegris

Annars så har dagen idag varit en bra dag. Det är alltid en bra dag när jag får vara med min familj. Men när vi kom hem så kändes allt hopplöst på nåt märkligt sätt. Jag började babbla med Johan om hur trött jag är på att mitt liv kretsar runt ett gäng olika serier som går på tv. Så fort jag vaknar på morgonen så sätter jag på teven. Den där jäkla dumburken kommer att bli min död, OM jag inte sätter ner foten nu. Du och jag teven. Vi ska ta ett snack imorgon. Men efter att jag kollat på nyhetsmorgon såklart! Jag måste hitta nåt jag tycker e kul. Va gör man om man inte glor på teve? Nån som vet? Kom gärna me tips... Oh well... Ska nog göra mig i ordning för sängen.. Avslutar inlägget idag med en bild på min älskade sötunge!

                  
image190
                      Elvira i sina nya vinterkläder... *älska*

Desperate Housewifes n shit

Och så har ännu en tisdag snart passerat. Allt verkar som vanligt, fast det känns som det är nåt i görningen. Vad har jag ingen aning om. Jag känner mig så konstig. Har verkligen ingen aning om varför. Vill inte äta, inget e skoj. Förutom snön då förstås. Men den varade ju inte länge. Crap! Idag har vi inte gjort mycket. Vi tog en lång prommis med hunden mitt på dagen. Kom in, hängde tvätt, kastade in en till maskin, diskade, åt, kollade på tv, lekte, kollade på desperate....

Ja, det var typ min dag.

Jag har ingen aning om va jag mer ska skriva om idag. Jo, jag kan berätta nåt som kanske inte så många vet, antagligen för att det kanske är helt ointressant fakta, men...

Elvira sover i sin säng ikväll. Det händer typ aldrig. Tror hon har sovit kanske, två eller tre hela nätter i den sen hon kom. Japp. I´ve said it! Jag klarar inte av att vara ifrån henne, typ nåt. Hon har sovit med mig hela tiden sen hon föddes. Får inte nog av henne.. Kommer saknar henne hos mig inatt..


Det största ...

Ok, min "blogga-varje-dag" regel har redan brutits. Sorry guys! Men men. Igår skulle jag ha träffat Caroline på Paddys för en öl. Sorry att det aldrig blev nåt. Tar igen det i veckan. Jag är dock väldigt glad att det aldrig blev nån utgång för min del. För idag klockan 06:38 så ringde min syster och sa, "Du kan börja sminka dig nu. Vi måste åka in till förlossningen. Det är dags!". Helt sjukt! Oh well. En timme efter att hon hade ringt så kom hon och Pär och hämtade mig. Då var det äntligen dags! Jag har inte ord för att beskriva allt som har hänt idag. Måste nog reflektera och smälta alla intryck. Det var iaf det coolaste jag varit med om , näst efter min egen förlossning! Är så stolt över min syster! Hon var så himla duktig. Och inte nog med det, VÄRLDEN SÖTASTE lilla tjej kom till världen klockan 16:12 idag den elfte November, på fars dag :) Kunde pappa Pär ha fått en bättre fars dag present? Tror knappast det. Skriver nog mer imorgon. Jag är trött nu...

Åhhh....*lyrisk* käääärlek!

image188

Undra om det kommer snö inatt?

Yay! Två dagar i rad har jag bloggat..eller är det tre? Hur som helst så har jag bloggat regelbundet.. haha.. om man kan säga regelbundet när det handlar om två-tre gånger.
Det sägs att det ska komma snö inatt. Jag håller tummarna! Snön är magisk. Kan behöva lite glittrigt fruset vatten.. Det känns som att alla dagar och alla helger ser likadana ut numera. Lite småtråkigt. Det är skönt på ett sätt, för man vet ju alltid va som väntar en, men det kan ju bli lite segt i längden. Jag bara hoppas på att systers förlossning kan sätta igång så att det blir lite action! Idag satt jag och kollade igenom massa bilder på Myra. Det var bilder från förlossningen och fram till idag. Kommer inte ihåg att hon har varit så liten. Hon var ju jättepluttig. Även fast jag nog föredrar den hon är idag, vild och galen, så kan jag längta tillbaka till när man kunde pussa på henne utan att hon gjorde motstånd. Idag får man ju passa på medan hon sover. För annars ska det bara lekas och krypas hela tiden. :) Idag har hon varit lite upp å ner hela dagen. Hon har varit glad ena stunden för att sedan bryta ihop som en liten våt pöl på golvet. Tror inte att hon är riktigt frisk än. Det tar nog tid för den lilla magen att återhämta sig från magsjukan. Hon har inte velat äta nåt, bara druckit lite välling. Stackars!

Imorgon blir det nog en dejt med Caroline. Vet inte va vi ska hitta på , eftersom jag är pank i vanlig ordning, så får det nog bli nåt billigt :) Sorry Caroline, aldrig kan vi göra nåt dyrt påkostat, det får alltid bli en lågbudgetdejt hemma hos mig typ. Lovar att ta dig me på nåt fancy hak sen när jag är rockstjärna *flin*

Nu ska jag nog surfa vidare på webben. Eller har nån nåt annat förslag?

Tjillevippen!

image187

Då vare kört...

Japp.. Nu vare kört! Har härmed svurit att blogga varenda dag.. Får se hur länge det håller dock. Om jag känner mig själv rätt så bryter jag det här redan imorgon. Den som lever får se.
Idag så var jag å bytte Myras nya overall. Så nu har hon en som passar bättre. Såååå fin så! Vi var i Stinsen och bytte allt och passade samtidigt på att träffa syster och Maja. Maja och Myra lekte lite i lekhörnan där i Stinsen och Myra hade nog gärna stannat längre om hon hade fått. Men dumma mamma ville annat. In på Vinn där Malin och Maja handlade lite mat och sen var det dags för hemfärd. På med nya overallen, vantar och mössa.. sen ner i vagnen igen. Stackars lillis. Hon slocknade dock fem minuter senare, så hon var nog ganska trött. Gick till Sollentuna centrum och tog bussen hem. Lagade lite mat med en skrikande Myra hängandes i ena benet. När hon väl fick mat blev hon nöjd. Sen kom Johan hem. Vi drack kaffe och mös lite. Nattade sen lillstrumpa och snart är det natti natti för mig me. Jag har inte lyckats spela Zelda på ett helt dygn :-o!!! Kors i taket! Jag brukar alltid hitta en liten stund på dagen då jag kan lira, men inte nu.. *suck* Grejjen är att jag vet att den där DSen fastnar i händerna på mig om jag väl sätter mig me den. Så det är bäst att jag går å lägger mig efter bloggandet. Imorgon är det fredag. Hoppas Myra får vara frisk.

"Om du vill va fin så får du gnida svin"

Världens vackraste

                                         
                                       image186

                                                           Systrami, världens vackraste kvinna

Solen skiner men det syns inte..

Solen skiner alltid, men det syns inte alltid. Så känns det i hjärtat. Sen Elvira kom. Solen skiner alltid hos mig, fast jag kanske inte alltid visar det. Nu har Myra varit sjuk i två dagar. Hon har haft feber och kräkts en massa. Som tur är (peppar peppar ta i trä) så verkar det vända nu. Hon har inte kräkts nåt mer sen igår kväll och hon har ätit idag och fått behålla det. Det gör ont i en när ens lilla plutt e sjuk. Man vill så mycket men kan inte göra mer än va man gör. Man önskar att man kunde vara sjuk istället för lillis men tyvärr så måste man bli sjuk ibland, även om man är liten.

Idag så kom Johan hem med en ny overall, två nya mössor, ett par tossor och ett par vantar till Myra. Det var en fin födelsedagspresent från farfar i förskott. Overallen var lite stor, så den ska vi försöka gå å byta imorgon. Myra verkade gilla sina nya kläder och hon mös i den nya overallen :) Sötnosen!

Usch va jag längtar tills min systers förlossning. Själva förlossningsdelen ska bli så häftigt att få vara me på. Ska göra mitt bästa att föreviga den med filmkamera och foton. Men det händer ju aldrig nåt. Hon går där med sin fina kalaskula, dag in och dag ut. Bebisen lever rövare men verkar trivas ganska bra där inne, trots att det är en trångbodd etta. Nä, lillkorven, kom ut till moster nu! Jag är så nyfiken på hur du kommer se ut ju! Du kommer säkert se ut som en vacker liten rosenknopp, såklart, du är ju min systers bebis! :)

Resten av veckan ser ganska lugn ut. Jag börjar lite smått planera inför lillMyras ettårs dag :) Yay! Ett HELT år snart! Ska tänka ut va det ska bakas för tårtor och grejjer. Och sen var det den där inbjudningslistan, shit, den är lång. Vi får nog räkna bort ett par stycken. Nä, det går ju inte, alla måste komma :) Nu ska jag kolla efter lite goa tårtor!

"I wake up in the morning and I raise my heavy head, I got little Myra here beside me and she´s drooling on my bed"

Kylan biter...

Nu är vintern på väg. Det känns i luften. Den känns isig och den biter tag i en. Det känns härligt på nåt vis. Vintern är mysig. Ibland när jag är ute å promenerar när det är som kyligast så brukar jag blunda, ta ett djupt andetag och bara drömma mig bort. Jag önskade ibland att världen hade sett annorlunda ut. Att läget hade varit bättre, att alla bara fick må bra, att inget ont hände någon, att ingen kunde vara ond. Jag sitter just nu och lyssnar på en helt underbar låt och får en sån där konstig känsla i hjärtat. Hela kroppen fylls av värme och jag blir kär. Blir kär i kärleken, blir kär i musiken. Jag saknar min gitarr... Jag och min gitarr satt ihop förut. Nu finns inte tiden där tyvärr. Jag har en liten Myra som tar all min tid. Och jag tackar henne för det. För utan henne hade jag nog varit sysslolös. Oj....nu börjar jag gråta..

Så... nu har jag återhämtat mig...

So... Den här veckan har varit som dom flesta. Full fart! Det är alltid ös där Myra är. I onsdags var vi hos min mormor och hälsade på. Myra satt och tuggade på mormors syrgasslang, oupsie! Vi "ajjade" henne ett antal gånger, men av nån märklig anledning så hörde hon inte så bra vid dom tillfällena. Helgen tillbringades med familj och det är alltid lika skönt.

Veckan som kommer blir nog relativt lugn. Har inget direkt inplanerat, förutom ett försök till en date med GulleCaroline :) Tror nog att det här blir allt för den här gången...

Och juste, glömde visst en sak. Jag är käääääääääääääär!!! Vincent e snyggast i stan! *fnittrar som en kärlekskrank fjortis..*

image185
Tihi