Bröllop

Idag är en sån där superdupermega SEG dag. Har varit lika seg hela dagen, även fast jag fått sova och bara tagit det lugnt. Skitjobbigt! Oh well. Nu till det jag egentligen skulle skriva om. Gårdagens happening, Malins och Colins bröllop!

Själva vigseln började klockan tre. När alla slagit sig ner i bänkarna i kapellet så dröjde det inte länge innan en snubbe i kilt började spela säckpipa. Ballt! Lite annorlunda liksom. Sen skred bruden och hennes pappa in och möttes av en väntande brudgum. Själva vigseln gick ganska snabbt, prästen babblade på och det hela var väl över på en halvtimme eller så.

Utanför kastade några ris på brudparet och det fotades en hel del. Vi (Jag, Syster, Bror, Brors fästmö, Kerstin och Kajsa) klämde in oss i brors bil och åkte mot Råsunda. Jag, systrami, Kerstin och Kajsa blev avsläppta vid ett litet hak som hette "Håkan´s" , ja kan ni tänka er. Där satte vi oss och drack ett par öl och snackade lite skit. Eftersom det var två timmar att slå ihjäl mellan vigseln och bröllopsfesten så var vi ju liksom tvungna att ta vägen nånstans... Nu i efterhand kan jag ju säga att Håkan´s ROX! SVINbillig öl...tehe

När ölen var slut så begav vi oss mot bröllopsfesten och inväntade brudparet. När det förtjusande nygifta kommit såå skålades det i champagne. Middagen var god och det var förrätt, varmrätt, efterrätt och tårta. Allt var stiligt ordnat och maten var som sagt, GOD! Det öppnades bröllopspresenter och det verkade som att brudparet var nöjda med sina presenter. Kvällen för oss slutade ganska tidigt då jag hade huvudvärken från helvetet och var helt slut. Men det var ett fint bröllop och det var kul att se Colin och Malin så lyckliga tillsammans..








Håkan´s , where the action is!


Bröllopstårtan

Rubrik? Näe...

Trött. Kom hem från jobbet för en kvart sedan. Klockan är 00:48 och jag är helt seg i skallen. Imorgon är det bröllop. Vigseln börjar klockan tre och jag vet typ fortfarande inte va jag ska ha på mig? Kul? Nej... What to do? Det känns som att det kommer att krisa sig imorgon en timme innan jag ska iväg eller nåt, men jag får ta det då, just nu orkar jag inte tänka. Är helt seg i huvudet och jag borde verkligen gå och lägga mig...men istället sitter jag nu här och skriver lite dynga så ni har nåt att läsa...

Som sagt, imorgon är det bröllop. Det blir nog kul. Just nu känner jag mig inte laddad för fem öre men det blir nog bättre efter lite sömn. Ska försöka fotografera lite imorgon så ni får lite fina bilder att titta på. Nu ska jag slösurfa lite. See ya!

Good morning Stockholm!




Vaknade runt sju. Elvira sparkade upp mig ur sängen, tack och bock för det. Gick upp käkade frukost och kollade på nyhetsmorgon. Hoppade in i en dusch och klädde på mig. Johan gick upp, satte på kaffe och han fixade en tid till vårdcentralen. Han har åkt på nåt jäkla virus. Vi är typ alltid sjuka i vår familj. Tror vi har näringsbrist eller nåt. Dags att ändra på kosten, typ. Idag är det klädjakt och presentjakt på schemat. Måste hitta en bröllopspresent till Malin och Colin och hitta nån fin tunika/klänning att ha på mig. Eftersom jag inte lyckades nå vidare igår så lär det ju inte bli nåt klädköp idag heller, men man vet ju aldrig, kan ha missat nåt. Förresten, igår så fick jag kallelse till ultraljud för hjärtat, den 8:e september så får vi se om dom hittar nåt fel på lilla hjärtat. Samma dag så börjar Elvira sin inskolning på dagis, spännande!

Lär ju säkert blogga nåt senare. Nu ska jag försöka fixa till det här *pekar på ansiktet* Mina hormoner verkar härja fritt i kroppen och det visar sig ganska tydligt, både humör och hyn tar stryk. Skithormoner!




Tribute to Kajsa

Kajsa. Stinas lillasyster hade så snällt lämnat en kommentar och jag är ju bara tvungen att skriva om hur glad jag är över att hon ska haka på till bröllopet på lördag! Kajsa och Stina är ganska lika, och då får jag ju liksom en liten dos av Stina fast ifrån Kajsa. Yay! Och juste, imorgon så kommer nog en ny bloggdesign upp! Spännande va?!

Klädpanik, inte jag heller...

Idag kom Hanna och hämtade mig med bilen. Yay! Skjuts, me like. Åkte direkt till Stinsen och började jakten efter kläder till bröllopet som jag ska på den 30 augusti. Shit, det är ju snart! Lördag.. Oh well. Jakten gick väl sådär. Hittade ett par skor att ha till i alla fall. Alltid något. Får försöka hitta nåt imorgon, annars så får jag låna nåt av Hanna. Thank god for friends.

Dagen har varit ganska seg annars. Hanna kom upp på en fika efter shoppingturen och sen hon åkte så har varken jag eller Johan gjort många knop. Jag och Elvira gick ner till ICA för att hämta alla mina Winnerbäck skivor som jag beställt. Åtta stycken plus en singel, 395 spänn! Hur billigt som helst. Mitt mål nu är att lära mig spela alla hans låtar, and I will succeed. Jag får inspiration av hans musik. Jag vill skriva mer eget. Har ju en del eget, men mer ska det bli. Ska sitta och mysa lite till Winnerbäck senare. Ska umgås lite mer med Myra och Johan. Vi ska äta middag och leka lite innan det är natti natti för lillstrumpa.

Dagens höjdpunkt:
Fick ett surprisesamtal från Grekland! Stina min älskade Stina! Hon har läst mitt blogginlägg, svarat på det och DESSUTOM ringt! Hon är gulligast i stan och nu har hon lindrat min Stina abstinens en aning.


Saknad och längtan

Idag saknar jag dig. Har skrivit om det förut i bloggen och here we go again. Vissa dagar bara är extra tunga utan dig. Inte hjälper det heller att hösten börjar närma sig och jag får än en gång genomgå den utan dig. Visst, jag har mina två älskade, Johan och Elvira. Och självklart min familj. Men du fattas mig. Mitt hjärta slår sakta och i jämn takt när jag tänker på dig, jag blir lugn. Men samtidigt ledsen. Jag vill vara där du är. Jag vill skratta med dig. Sitta uppe hela natten och bara prata om allt och inget. Eller helt enkelt bara vara tyst med dig. Älskade Stina.. Idag fattas du mig. Jag längtar så tills jag får höra din ljuva stämma igen. Detta kan låta som ett kärleksbrev, och det är det på sätt och vis. För jag älskar dig min fina Stina. Hur ska jag klara hösten utan dig? Kom hem snart...


Med risk för att låta tjatig...

Fast grejjen är ju nu att jag faktiskt inte är tjatig. Snubblade över ännu en sån där samla-poäng-sida som verkar skitbra! Saken är den att man kan välja va man vill ha eftersom du kan få refillkort till mobilen och alla inte har refill så kan man även välja att ta presentkort på ett gäng butiker! HUR bra som helst! Så om du har tråkigt och lite tid över, samla presenkort till julklapparna redan nu! Sitt inte där och dega, kör bah! Klicka på länken nedanför bilden och sätt igång!




http://www.gratisrefill.se/?r=20636

En liten påminnelse

Vill bara påminna om en superduperbra sida! Klicka på länken nedan och börja samla poäng redan idag! Poängen kan du byta ut mot biobiljetter eller presentkort, hur bra är inte det?! Kom igen and get to work!




http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=48128



Min Myra är en prickig Myra

Min stackars lilla gullhöna... Myra har fått vattkoppor! Jättehög feber och prickig precis överallt. Lilla pluttan. Men när man är sjuk så får man glass. Glass funkar fint.






Luktar jag illa eller?

Stod precis i duschen och skulle skölja ur min oljeinpackning som suttit ett tag. Bakom mig står Elvira med sin docka och sin vagn och bah "Mamma luktar bajs". Tack då.
Här har man duschat, gjort sig fin och allt. Det enda man får är bajs.

Fin onsdag

Vädret har ju varit helt ok idag. Helt lagom. Förutom mina kallsvettningsattacker som kommer titt som tätt. Misstänker att jag håller på att bli dålig. Har nyst konstant och hostar lite smått. Huvudet känns tungt och ungefär som det är fyllt med bomull. Nu kan man ju tycka att det inte var så länge sen jag var sjuk, men med en liten i huset som drar på sig ganska mycke förkylningar så är det svårt att slippa undan. Myra hostar och snorar fortfarande och det verkar vara en envis förkylning. Håller tummarna för att den ger med sig snart och att jag inte blir sjukare än så här.

Annars har dagen varit helt ok. Har varit i lekparker med Myra, ute och knatat med hunden, tagit en "nap" efter lunch, och bara myst rent allmänt. Fick Myra att TOK garva så där galet så att hon nästan tappade andan. Så jäkla gulligt! Man blir helt kär. Fina fina älskade barn. Va skulle jag göra utan dig? Hennes skratt borrar sig in i mitt hjärta och hjärtat slår extra slag så fort hon ler och fånar sig. Gullunge.

Träffade förövrigt en utomordentligt trevlig mamma och hennes lilla son Gabriel i en av lekparkerna idag. Hur kul som helst med lite nya bekanta. Vi bestämde att vi skulle ses mer framöver. Blir nog bra.

Nu ska jag fortsätta titta på förlossningskliniken! ciao

Mamma dotter dag

Nu har jag jobbat så mycket så jag nästan har glömt bort hur det är att vara med min lilla Myra. Hur kul är det inte att leka i lekparken , gunga, åka rutschkana och krypa omkring i sanden? Och hur mysigt är det inte när lillgrisen kryper upp i famnen med en bok och säger "äsa mamma". Sötnöt. Har saknat henne. Och nu har jag och Johan bytt plats. Han får jobba medan jag är hemma igen. Fast på fredag jobbar jag igen *suck* Stängning dessutom. Blä! Hatar att stänga, men det är bara att bita ihop. Hoppas att jag får lite besök så att tiden på jobbet blir drägligare. Hur som helst. Nu håller Johan på att lägga Myra medan jag sitter här i soffan och degar med laptopen i knät. Ska kolla runt lite efter ny lägenhet eller nåt. För HÄR kan vi INTE bo länge till. Fy! Jag flyr liksom från lägenheten eftersom jag får lite lätt klaustro. Så kan man ju inte ha det. Jaja. Vad är en bal på slottet?

Ha en fortsatt fin måndagkväll!

Den bästa helgen på länge

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Min helg har inte riktigt sett ut som mina helger brukar se ut. För det första så fick jag ta ett jobbigt farväl av mina älskade. Johan och Elvira åkte till Göteborg (Uddevalla) på fredagen. Det var jättejobbigt att dom åkte verkligen! Jag VET att det bara var en helg, men för mig så kändes det som en evighet. Har aldrig varit ifrån Elvira så länge, men det var skönt att få sakna dom. Jag jobbade till halv sju och började packa ihop lite smått och studsade i mina egna kläder (avskyr mina Shellkläder). Wonderful! Systrami ringde och undrade vart jag var och jag sa att jag var på väg. Ringde min bror och han var gulligast i stan och kom och hämtade mig och hunden. Väl hemma hos mamma och pappa så blev vi serverade supergod middag. Fläskfilé med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Yummie! Jag fick lite försenade födelsedagspresenter och dom sjöng så vackert för mig...tehe... Sen så gick den kvällen bara utför. Eller egentligen så var den ganska trevlig. Drack vin. Och öl. Glas på glas. Det blev suddigare och suddigare. Nånstans därimellan så sjöng jag en hel del Winnerbäck och spelade gitarr. Sen så kände jag bara att det stod stopp. Runt halv två nånstans så tog jag en hink och gick och la mig. Försökte somna men det gick inte. Kräktes upp allt jag hade druckit och ätit och somnade sen sött i min säng...

Vaknade tidigt på lördagen. Förjävligt att man vaknar samma tid som man alltid brukar göra TROTS att man inte måste. Man är inställd på lillgumsan som vaknar runt sju. Gick iaf upp och åt nån macka, mer fick jag inte i mig. Mamma försökte bjuda på kaffe men jag tackade nej. Jag tog mig ett varmt skönt bad, en dusch och fräschade till mig och ringde sen bror. Han föreslog att jag skulle haka på till hans kneg. Jajamän! Fick se lite va dom sysslar med på scanbur, vet inte riktigt va jag ska säga, kanske inte världens roligaste jobb, men lite spännande var det allt. På väg därifrån poppade vi Winnerbäck på högsta volym och drog oss mot mitt jobb. Jag sa hej till några kollegor och hämtade mina cd-skivor. Sen var det raka spåret till Mc D. Tjackade massa mat och åkte hem till syrran. Sen slackade vi där tills det var dags att dra till den efterlängtade konserten med Mannen med stort M. Winnerbäck.

Eftersom varken jag, syrran eller brorsan hade nån koll på när Winnerbäck egentligen började spela så gick vi bara på det som stod på biljetten. Där stod det att insläppet började vid fem och att dom började lira vid sex. TJI FICK VI! Klockan halv sex var vi inne vid Zinken och där stod vi snopna som tre blöta katter i spöregnet. Fick det glada beskedet att Winnerbäck skulle börja spela klockan nio och att det skulle vara 4? förband innan (det kändes snarare som fyrtiotusen förband). Vi stod kalla och blöta i ett regn som inte ville avta. Jag var lite bitter till och från men bror är bra på att muntra upp även den suraste. Tre och en halv timme kändes som en hel evighet men när det väl var dags så var det värt det. Ljuset tändes på scen och redan då fylldes jag av en känsla som kan liknas förälskelse. Jag blev kär. När han gång på gång rev av sina mästerverk så rös jag av välbehag och hoppade likt en fjortispoppare och njöt av varje sekund. Blev tårögd och alldeles lycklig. Eufori. Det var en av dom bästa konserter jag varit på någonsin. Ljudet var på topp och Winnerbäck´s stämma var ljuvlig i den kalla sensommarkvällen. Att jag dessutom fick dela denna kväll med två av dom personer som jag älskar mest i hela världen gjorde inte det hela sämre. Hela vägen hem var jag lycklig, kär och lyrisk. Kvällen kunde inte varit bättre och det var definitivt inte den sista konserten med Herr W som jag kommer gå på. Åhhh. Kvällen sammanfattas bra med ett "Åhhh". *kär*




Inget utöver det vanliga

Förutom att jag var tröttare än jag nånsin varit när jag vaknade. Hade typ icakassar under ögonen och var helt glåmig och bleh! Vet inte inte varför, eller jo. Det kan ha berott på att jag sov helt värdelöst inatt. Kunde lika gärna varit vaken typ hela natten. Det hade liksom haft samma effekt.

Var på jobbet kvart i tio och fick gå lite tidigare då det var helt dött. Knappt en käft. Hur skönt som helst. Gjorde det jag skulle och gick hem. Åt pannkakor, mådde illa, åt ett par mackor, mådde illa.. och nu mår jag illa. Tror jag kan va hungrig. Ska ta en frukt, borsta tänderna och gå å sova. Imorgon är det jobbeh igen. Håller tummarna för att pissvädret hänger i sig så det blir en lika lugn dag som idag. Imorgon är det onsdag. Yay! Då är det bara tre dagar kvar... *längta*

Fresten, Mylis, vill du plåta mig å Myra nån dag? Helst så där spontant och bra som det kan va. Typ nån dag nästa vecka eller så? Om du har tid över dvs. Pöss på er!

Ny vecka och nya tag

Måndag. Ny vecka och nya tag. Känns rätt ok att jobba såna pass som jag har denna vecka. Mellanpassen är soft. Det funkar fint och det flyter på rätt fint. Fick dock en fin liten utskällning av T idag för att jag hade råkat dra ut ett dagsavslut två minuter för tidigt. Jag säger bara DOH! Inte likt mig. Jag är ju noga och försöker göra mitt bästa hela tiden. Men jag antar att jag var en aning stressad eller nåt. Fan. Jag grämer mig för sånt där. Det är sånt som jag inte kan släppa. Har på tok för hög arbetsmoral. Ok, jag vet att det är bra att ha hög arbetsmoral. Men det drabbar mitt samvete och min självkänsla som fasen. Bleh! Nu får jag lite lätt ångest över att jag "slackade" för mycket på jobbet idag. Kunde ha slitit lite mer. Oh well. Ska jobba stjärten av mig resten av veckan så kanske jag t.o.m kan få smita tidigare på fredag? Vem vet?

Jag blev glatt överraskad när jag kom hem efter jobbet idag. Johan hade städat och donat hemma. Diskat all disk och plockat och tvättat. Sånt gör mig glad. Att komma hem till ett städat hem. Bör tillägga att det inte tillhör vardagen att komma hem till ett rent hem. Jag förstår Johan på ett sätt, Elvira är en liten gangstah och hon sysselsätter en ganska duktigt, fast jag brukar ändå lyckas med nån hushålls syssla ändå. Märkligt. Är väl kanske för att man är kvinna? Är van att ha många järn i elden.

Jag kan nästan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar till helgen. En HEL helg ledigt! Ska bli såååå skönt. Saknar mig syster och min bror och det ska bli helt underbart att få ha dom för mig själv en hel lördag. Öl, Winnerbäck och mina syskon, kan nästan inte bli bättre. Kommer dock sakna Johan och Elvira. Dom ska åka och hälsa på Johans släkt i Göteborg och dom kommer vara borta hela helgen *suck* Känns lite jobbigt , men det är nog bra för mig.

Nu ska jag softa lite. Ska nog lägga mig tidigt ikväll så jag är piggelin imorgon. Önskar jag hade nån braig bok att läsa. Läste ut Camilla Läckberg´s Sjöjungfrun i förrgår och har kännt mig lite rastlös sen dess. Måste läsa mer. Gillar Läckberg, hon skriver bra. Ska nog klicka hem lite fler böcker nu..

Den andra augusti -85

Den andra augusti 1985 så föddes jag. Yay! Jag har alltså blivit 23 år nu (om ni inte räknat ut det redan) och min dag har kommit och passerat. Gissa va jag gjorde på min födelsedag? Jobbade såklart. Stängning dessutom. Bra va? NOT. Oh well, take one for the team. Eller snarare take ett "gäng" for the team. Jaja, ni fattar antagligen inte va jag babblar om, så skit samma.

Klockan i tolv natten till den 2:a augusti jobbade jag med Siri. Siri e söt. För tio i tolv sprang hon hem som en liten skållad råtta och kom tillbaka med andan i halsen. Hon bah "snabb jag var va?". Vi stängde som vanligt och gick sen ut och satte oss på gräsmattan i sensommarnatten. Siri bjöd mig på två födelsedagsciggaretter (röker egentligen inte...) och en pappmugg med vin. Kan man bli sötare.
Sen hade Siri skvallrat för chefen om att jag fyllde år. Så när jag kom till jobbet runt kvart över fyra så sa hon bara "gå in och räkna din kassa". På kassalådan stod en tårta. Tack Micke! Överraskningarna fortsatte. På kvällen kom Tompa. Han hade med sig en bukett blomsters....SWEETNESS! Tack tack tack. DESSUTOM så kom Oscar lagom tills jag stängde och skjutsade hem mig trots att jag bor bara några minuters gångväg ifrån Shell. Kanske inte den bästa födelsedag jag har haft men den blev ändå rätt ok. *gäsp*

Sötast av alla var Johan. Han hade glömt att köpa frukost och stod helt uppgiven på morgonen och såg helt tom ut. Han kutade likt en gasell på savannen ner till ICA och handlade massa gott. Gjorde mackor som jag fick äta i sängen, och kom sen med efterrätt. Kaffe och en magnum. Sötnos. I present från honom och Elvira fick jag ett jättefint halsband. Pussgurkorna mina...

Fick även det sötaste sms jag fått någonsin. Av min kära syster yster. Hon skrev;

"Kräftor och nubbe i alla ära men vad e en kräftskiva utan dig min kära"...Älskade älskade syster

Nu MÅSTE jag snart sova. Stänger imorgon....surprise?

Ps. Caroline du är så fin. Vi måste träffas snart! HÖR AV DIG!...och förlåt om jag var lite lost när du ringde. Trodde jag fortfarande drömde när jag fick höra din ljuva stämma...puss

Trött som vanligt

Hej!

Om jag är tröttare än vanligt? Näe. Ungefär lika trött som jag alltid är. Inga energidrycker i världen kan få mig piggare. Men men. Kanske inte är så konstigt när man jobbar stängning. Imorgon och resten av helgen så jobbar jag iaf inte ensam, jag ska jobba me lilla Siri, skoj! Kommer kännas ovant att stå tillsammans med någon. Skönt! Dagen var i övrigt helt ok. Tompa var en snällis och stannade kvar ett bra tag och höll mig sällis och macken fick celebert besök av
Teresa och hennes underbart söta barn Alice och Antonio. Dom fick några nya badbollar och vi fick chansen att säga hej till varandra. Trevligt! :)

När jag stod själv på macken och inte hade så mycket att göra, det var lugnt hela kvällen i stort sett, så stod jag och tänkte tillbaka på min graviditet och allt som man fick uppleva med en liten i magen. Jag tror att det var skivan jag lyssnade på som påminde mig om hur det kändes. Det var helt klart de bästa tio månader i mitt liv. Och sen har det bara fortsatt. Elvira förgyller mina dagar och utan henne så skulle tillvaron inte se lika ljus ut. Hon är min sol, lilla Elvira. Att vara gravid och att föda barn är den häftigaste (enligt mig, och jag tror nog att många mammor skulle instämma) upplevelse man kan vara med om. I början av min graviditet så var allt så spännande. Man visste liksom inte vad som väntade. Kommer ihåg att jag skrev en liten dikt då. Publicerar den här så att ni kan läsa. Hoppas eran fredag blir bra och att solen lyser på er...

Vem är du min lilla, jag undrar så.
Det känns så märkligt att vara två.
Du gör mig påmind med en liten spark.
Så liten och skör, men ändå så stark.
Jag längtar så mycket efter att få träffa dig.
Du, min lilla, som är hälften mig.
Men än får jag vänta tills du mognat klart.
Mitt fina vinterfrö, så litet och rart.
///Skriven 17 juli-06