Vissa förväntar sig saker...

Idag fick jag ett mail på min hotmail. Sånt händer ju dagligen men oftast massa skräp. Det här var ett riktigt brev. Från en som läser min blogg. En tjej som tydligen tycker att min blogg e spännande. Kul kul tänkte jag. Men brevet avslutades med att hon var arg för att jag har bloggat så sällan. What the hell. Ska man få skäll för att man inte bloggar nu också *suck*. Du tjejen, eftersom du verkar läsa mig blogg så kan jag bara säga "Eat my shorts"! Jag bloggar när JAG vill och när JAG har lust. Inte för att behaga dig på nå vis. Så nu förväntar jag mig ett trevligt "Tack för en trevlig blogg" mail och en fin försenad julklapp ;)

Nu är klockan halv ett. Man kan ju undra varför man sitter här och skriver istället för att sova. Myra somnade sent och kommer antagligen vakna tidigt. Det har hon börjat me nu. Kan ju iofs förstå att det är svårt att somna när det händer så mycket nytt. Nu när hon kan gå å allt så ser hon ju nya möjligheter hela tiden. Finns så mycket nya ytor att nå och så mycket mer att upptäcka. Hoppas hon sover gott inatt i alla fall. Det har varit lite sisådär med sovtiderna nu. Idag blev det helt kaiko när hon skulle ta sin "mitt-på-dan-tupplur" . Hon valde att hoppa över den för att hänga i mitt ben och tigga snålskjuts runt lägenheten. Man tycker ju att me alla "sightseeings" som hon har fått under det här året så borde det inte finnas så mycket mer att se. Men när hon kommer upp på min nivå så ser hon ju saker som hon vanligtvis bara ser underifrån. En lampa ser ju så mycket mer spännande ut på högre höjder, tydligen. Jag beställde ett par byxor från Hm´s hemsida idag. Hoppas jag kan ha dom. Tydligen så görs det ju inte byxor för "fylliga mammor med stora bomber och hängande gamla magar" längre. Märkligt.


Julen varar än till påska!

Ho ho ho! Va har hänt sen sist. Jo, julafton kom och var över lika snabbt igen. Både skönt och lite sorgligt. Förstår inte riktigt va som hände. Stressade en aning dom sista dagarna innan jul så allt gick så fort.

Morgonen började i alla fall med julklappsöppning. Johan fick ett fint halsband av mig och jag fick pengar av honom. Yay! Det blir till att handla lite kläder imorgon. Men den som fick mest julklappar var självklart Elvira. Eftersom julafton skulle firas hemma hos Elviras mormor och morfar så öppnade hon alla klappar från oss på morgonen. Hon fick en jättesöt liten rosa resväska me en döskalle på (såklart), en badanka, en mjukisuggla, ett pussel, badolja och duschcreme, kam och borste och en popup bok (Myra älskar böcker).
Efter julklappsöppning och frukost så var det dags för julbadet för Elvira. Hon passade på att provbada nya ankan, och den funkade fint tyckte hon. Sen var det på med julstassen och sen bar det av till mor och far. Vi hämtades av bror min och när vi kom fram så var bordet redan dukat. Jag och Johan åt i omgångar då Elvira krävde en del uppmärksamhet. Jag hann i alla fall nubba och slänga i mig lite julmat.
När julbordet var avklarat så gick vi hem till min syster och halva släkten anslöt sig. Trevligt värre. Där bjöds det på glögg, kex och ost, kaffe och cheesecake (som Johan bakat!). Det var full rulle där hemma. Rätt tajt med typ 20 pers, men ack så trevligt. Till slut så kom det alla väntat på. TOMTEN! Tomten fick en FET utskällning av Jojje som stod utanför och vaktade. Tror Jojje var lika rädd för tomten som Maja var. Men för Majas del så gick rädslan över en aning när hon insåg att tomten delade ut julklappar. Alla fick sina julklappar och golvet fylldes snabbt av massa papper och snören och det var rena paradiset för Myra. Det var den kvällen...

Några av Myras julklappar var:
Av moster, Pär och kusinerna fick hon: Bestick, tallrik/mugg/skål och pussel
Mormor och morfar: En tvättanka (typ som en badsvamp fast anka), en vetekudde i form av en ko, en huvtröja, en liten badleksak
Morbror och Eva: En jätterolig elefant som spelar melodier när man stoppar klossar i den och tre par strumpor
Av mamma och pappa: Ett set med linne och trosa i rosa med döskallar på (såklart) och en body med myror i brallan

Juldagen "firades" hemma. Elviras farfar, faster och fasters pojkvän kom över och åt wok. Efter middan öppnades det julklappar. Elvira fick en larv som man kan dra på golvet och en tröja. Det fikades lite och sen åkte farfar, faster och faster pojkvän hem.

Julen hade varit hundra gånger bättre med snö, men den dög. För det viktigaste med julen är ju trots allt att få vara med sin familj. En till sak värd att nämna är det största som har hänt på länge. Den ballaste julklappen man kan få! Dagen innan julafton tog Elvira sina första steg! Så himla sött! Nu knatar hon på för fullt här hemma och verkar hur glad och nöjd som helst! Värsta stora tjejen juuu!

Nu följer lite bilder

image201
Jobbigt med all julstress innan jul. Så Myra passade på att somna lite.

image202
Tog ett kort på himlen i hopp om att få lite snö.. hell no.

image203
Våran lilla gran och Myra. Hon gillar julgranskulor. Dom studsar så bra tycker hon.


julgranskula pepparkakshjärtat som gick sönder tre minuter efter att bilden togs

image206

Ett kasst försök att få  me alla fina barn på samma bild. Ignorera fulingen i bakrunden.


image207
Elvira fick tag i ett äpple och vägrade släppa det..

image210
Elvira på juldagen. Öppnar julklapp från farfar.

Julklappshandling, stress och idioti

Vaknade i hyffsad tid imorse. Myra smällde i sig en hel skål me gröt och en leverpastejsmacka. Jag hoppade in i duschen och sen så kastade vi på oss kläderna. Sprang ut med hunden på en lite längre runda och sen bar det av till stan med mamman min. Där inne träffade vi Johan. Vi beslöt oss ganska snabbt för att sätta oss på ett café för att ge Myra lite lunch. Dröjde inte länge innan Anna och Filip joinade. Trevligt! Filip var lika söt och glad som alltid och charmade halva caféet. Myra fick julklappar av familjen Borg. En tröja med "The muppet show fanclub" tryck på och ett par matchande byxor med hela gänget ifrån mupparna. Även jag o Johan fick julklapp. Två söta ljuslyktor för värmeljus. Tack Anna! Tokigheter. Inte skulle du köpa nåt åt oss heller... Men Myra e superglad över sina nya kläder, hon sover i dom just nu. Sweet!

Hur som helst. Det jag egentligen vill gå ut med i det här blogginlägget som iofs är ganska uppenbart är en varning. En varning om att ALDRIG, och då menar jag det, ALDRIG åka in till hufvudstaden i juletider. I alla fall inte så nära julafton. Idioti. Folk är som galna och det enda dom bryr sig om är att komma fram till kassan snabbast med deras hundratusen julklappar. *suck* Själv står man alltid sist i kön med en rulle julklappspapper. Stupid! Vi fick i alla fall lite handlat, även fast jag har några klappar kvar så är i alla fall det mesta gjort. Mamma hämtade ut sin delikatesskorg på Östermalms saluhallar och sen så skyndade vi oss ifrån julhysterin. Nu har vi varit hemma ett tag. Home sweet home...

Men imorgon blir det hell igen. Då ska jag ge mig ut för att inhandla diverse julmat och lite mer klappar. Dumma dumma jul. Allt det här hade gått så mycke lättare om du hade gett mig snö tomten, men näää.. Tydligen så ska det regna på måndag. Har sagt det förut och jag säger det igen, God Jul

Bloggen blir lidande

Det är fullt upp så här innan jul. Har en del klappar kvar att handla. Men dom senaste två dagarna har gått ut på att grundligt städa varenda centimeter av lägenheten. Puh! Inte lätt alltså. Särskilt inte med en Myra hängandes i benet. Hon HATAR när hon inte får ständig uppmärksamhet. Så jag har varvat mellan dammsugning, leka me Myra, diskning, läsa för Myra, damma, sjunga me Myra, Rensa garderoberna, gosa me Myra, hänga tvätt, leka tittut/kurragömma... Och nånstans därimellan har jag sprungit ut på promenader med hunden, ätit, duschat och sånt som man liksom måste göra. Inte lätt!

Annars så har faktiskt vädret fallit mig i smaken dom senaste två dagarna TROTS snöbristen. Idag var det i alla fall en hel del frost och kisade man så såg det ut som ett snötäckt landskap. Snötäcket så en aning tunnt ut, men det funkade för mig. Såg nog rätt märkligt ut med en mamma på promenad, släpandes efter en stor best till hund och vagnen efter, dessutom kisandes. Jag bjuder på den. Idag, som igår, så var det strålande solsken och frosten glittrade som det glittrigaste glitter. Yihooo! Soooool vi behöver sooool!

Imorgon ska jag reka lite. Det är bra att ha koll på vart man ska köpa alla julklappar. Dessutom så är jag i desperat behov av ett par vinterpjuck, men det verkar omöjligt att hitta ett par. Jag är ute efter ett par snygga OCH praktiska, och det verkar inte göras såna skor. Antingen snygga eller varma och bra. Om jag måste välja så väljer jag ju ett par snygga, för vem fan bryr sig om fötterna ser ut som ett par förfrusna köttpaket, jag är ju snygg! Eller hur...

Avslutar med ett insiktsfullt inlägg som jag skrev om mina och Jojjes promenader när jag inte är helt vid mina sinnes fulla bruk

"Dom gånger jag har varit berusad så har jag kommit på Jojje med att gå helt perfekt utan ens en tillstymmelse att dra i kopplet. Som att han inte ville besvära min balans mer än alkoholen redan har gjort"


Har ingen bra rubrik

Har ingen bra rubrik för idag direkt. Det har varit en lugn dag. Gick ut på en långpromenad med Myra och Jojje idag. Det var mysigt, men kallt som fasiken. Det enda som liksom fattades var ju fortfarande snön. Japp, jag kommer att tjata om den där snön tills den kommer. Bara så alla vet ;) Jag vill ha snö ju! När Johan kom hem så käkade vi middag och sen så sprang jag ut med hunden igen. När jag kom in så nattade vi Elvira. Hon somnade efter två minuter, ganska trött ? ;) Drog hem till syster för att träffa mina systerdöttrar. Dom hade ett privat litet luciatåg för mig. MYS! Dom var så duktiga "Goder morgon här inne båd häjje o frus" sötungar! Jag läste en liten gonattsaga och pussades och kramades lite. Sprang sen förbi mamma o pappa och hämtade en påse hembakta lussebullar :) Nu sitter jag hemma hos bror och Eva och bloggar. Sitter å myser och nu ska jag umgås lite.. tjipp hej!!

Sankta Lucia

Vaknade tidigt idag. Det var säkert för att det är lucia idag. Gick upp och gjorde gröt åt Myra. Hon åt med god aptit. Vi tittade lite på luciatåg på teve och mös. Klockan halv nio så kom Malin W och hämtade upp mig o Myra för att sedan åka till Arlanda. Där träffade vi Stina. Det blev en blixtsnabb dejt. Vi hann i alla fall med en fika och Myra fick äta lussebulle och titta på flygplan. Flygplanen var "wow" tyckte Myra. Värsta grejjen. Jag var iofs minst lika impad jag. Flygplan är balla. Jag har bara flygit till Gbg och Sundsvall så det har inte varit mycke flaxande för min del, men jag diggar inte riktigt det där med att människor ska flyga. Det är inte riktigt meningen ju.

Hur som helst så följde vi Stina till hennes gate. Vi kramades länge och hårt , sa "jag älskar dig" och sen kom den där jobbiga "hej då" delen. Jag hatar att säga hej då. I alla fall om man vet att man inte kommer att få se personen på fyra månader. *suckar tungt* Det var inte utan att man fick en liten tår i ögat som vi vinkade av Stina. Sen åkte vi hem igen.

Annars så har jag o Myra bara tagit det lugnt idag. Tog en lång promenad med hunden mitt på dag. Och idag var det ju riktigt kallt ute, YES! Jag vill ha kyla och vinter och snö.. snö snö snö, ge mig snö ffs!

Nu skulle jag egentligen ha lagt in lite pics från imorse, men eftersom Myra har lekt bort våran kortläsare så får det bli en annan gång....

God natt

Öppnis n shit

Det blev fint väder, som dom lovat mig idag. Tur för dom. Annars vet jag några som hade fått en bajspåse made by Jojje i sin brevlåda. Jävla metrologer, dom luras för det mesta... men som sagt, tur för dom att det blev lite sol idag.

Satte ner en påbyltad Myra i vagnen, selade på Jojje och drog iväg till S-tuna. Mötte upp syster och Eva för att gå en sväng till öppnis. Hann med att ge Elvira lunch, mig själv lunch (fruktsallad, yay), vara me på halva sångstunden, slänga i mig en fika, jaga Elvira. Efter öppnis sprang jag ner till Hm. Bytte en klänning som var för stor. Sen gick jag, syster och alla barnen hem till mamma o pappa. Där fikade vi (igen..haha) och tog det lugnt. Har egentligen inte hänt så mycket mer sen efter det. JOOOOO! Förresten, jag gjorde värsta kapet innan vi sprang till bussen hem. Sprang in på HM för andra gången och lyckades hitta en klänning till Myra för VÄRSTA schyssta priset.. Endast 49.50 svenska riksdaler. Fattade ingenting. Trodde inte mina ögon. Om denna klänning hade funnits i min storlek så hade jag lätt köpt en för att matcha Myra, haha...

image200
Eftersom klänningen är i siden så reflekteras ljuset dåligt.. inte coolt. Hur som helst så ser ni
på ett ungefär vilken bedårande liten festblåsa jag införskaffat till lillMyra...

Imorgon ska vi till Arlanda tidigt som attan. Malin W kommer å hämtar mig o Myra och så drar vi å käkar frukost med Stina innan hon åker tillbaks till Thailand. Där kommer hon stanna fyra LÅNGA månader till :( Man får passa på att krama sönder medan hon fortfarande är på svensk mark.


Utmaning

Juste, glömde ju att jag blivit utmanad av Caroline (nanos.blogg.se)

Lista åtta saker du önskar dig av tomten och länka den som du tog utmaningen från. Jag blev utmanad av Caroline. So here we go...Och jag kommer att vara materialistisk och realistisk ;)

1. En Nikon D50 (in my dreams)
2. Ett presentkort på HM på 50.000 spänn (yeah right)
3. En Ipod
4. En ny totalrenoverad lägenhet
5. Ett körkort
6. En bil som är gratis att äga och drivs av luft
7. En LCD teve (minst 42 tum)
8. En alldeles egen liten dotter, som ska heta Elvira (nej juste, den har jag redan)

Det var nog inget mer. Dom som inte har lust att betala kontant kan sätta in pengarna på mitt konto direkt. Tack på förhand.

Jag utmanar: Sandra (ljudslav.blogg.se) Becca (beccagrodan.blogg.se) MorsanMary (mammamary.blogg.se) och alla som känner sig manade ;)

Mörkrädd

Jag blir så jäkla trött. I ett tappert försök att lysa upp våran mörka tillvaro så hängs det upp julstjärnor och julstakarna ställs upp i fönstret. Julpyntet åker sakteliga upp, en tomte här, en ängel där och en gammal sketen halmbock med brutna bakben står på golvet i ett hörn och dammar. Va är allt detta utan snö? INGENTING I tell u! Jag blir så arg. Det blir ingen jävla jul utan snö. Dom har lovat mig fint väder imorgon, det är fanimej det minsta tomten kan ge mig. Om jag inte får en enda jäkla julklapp så kan han väl i alla fall ge mig lite snö. Jag vet att jag låter bitter, men det är sån jag blir när inte ens lite fruset regn kan välsigna våran mörka årstid. Jag skulle köpa en pulka till Elvira, men inte fan kan man åka pulka på asfalt heller. Kanske om pulkan hade hjul? Men då kan jag väl lika gärna köpa en skejtboard på en gång. Jävla skit. Nog för att Elvira säkerligen skulle behärska skejtboardkonsten väl, men jag hade ju tänkt införa pulkaåkning som sport i år. VM i pulka, det vore nåt det. Men framtiden som bästa pulkåkerska får nog vänta för Elvira, om vi inte flyttar till jokkasjärvi inom en snar framtid d.v.s.

God Jul för i helvete

*Tar på sig tomteluvan och muttrar argt i ett hörn*

Kindnyp

Har ni nån gång varit me om att träffa en gammal avslägsen släkting som nyper en hårt i kinden och säger "Oj, va du har vuxit."? Jag tror ganska många har fått kommentaren "Du var så hääääär liten sist jag såg dig (visar med handen sextio cm ovanför markhöjd)", Det är liksom en klassiker. Jag kan ju förstå va dom menar. Tiden går så sjukt fort verkligen. Jag hajjar fan ingenting. Va hände? Pang så var jag gravid, PANG så kom hon ut, PANG så blev hon ett år. Jahapp, va händer nästa gång det säger pang? Hon börjar antagligen gå, snacka sammanhängande, odla dreadlocks, går me i greenpeace, kommer hem redlöst packad, skriker "JÄVLA MORSAN, DU SUGER" när jag tar ifrån hennes alldeles för utmanande klänning, kommer hem med nån avdankad gammal rocker som luktar hb och rök... nej vänta.. det kanske var jag? Nej... Skulle inte tro det.. Men det känns i alla fall som att tiden går för fort. Jag gillar inte det här, gillar det inte alls. Jag vill göra om allt igen. Nog för att det nån gång blir fler bebisar här. För nån gång så måste ju Myra få ett syskon. Men det lär nog dröja några år innan det händer...

Jag fattar bannemej ingenting
 *nollad*


Hundkörkort?

Den vanliga morgonpromenixen med Jojje var riktigt mysig idag. Han fick bestämma vägen. Jag vet att man inte ska låta hunden bestämma, men imorse var en sån morgon då jag bara gick och tänkte på annat och tänkte inte på att det var han som var ute och promenerade mig, och inte tvärtom. Gick och tänkte tillbaka på den dagen då vi hämtade hem vår "lilla" valp. Kom ihåg att pappa blev så arg på mig *skratt* Eftersom jag visste redan innan att min pappa inte skulle godkänna mitt val att köpa hund så frågade jag aldrig honom. Jag hade ju redan svaret liksom. Frågade däremot mamma , och hon gav klartecken. Tanken var att vi bara skulle åka och titta på valparna. Hade dock en liten föraning om att så inte skulle bli fallet. När vi väl kommit fram så möttes vi av en stor lurvig bjässe som verkade en aning vaksam. Det var valparnas mamma. Skymtade först en valp, å sen en till , å en till. Var inte sen att hoppa in i valphagen och blev attackerad av ett gäng dregglande små monster. Johan blev också attackerad, en av dom bet sig fast i Johans skinnbyxor. I ett hörn satt en tjock valp och softade järnet. Han var liksom en klass för sig. Uppfödarna pekade ut denna slacker och sa "Där är den som ni ska ta".. Det var den valpen ingen annan ville ha. Eftersom han hade ett ganska kraftigt överbett så gick han inte att ställa ut, därav utfrysningen. Jag tänkte för mig själv att han var precis som jag. Knäpp, överviktig och fula tänder.. HONOM SKA VI HA! Vi fyllde i alla papper och systern min fick skriva under ägandeskapet då jag inte var myndig än.

På hemvägen så kunde jag inte tänka på annat än va pappa skulle säga. När vi kom in genom dörren så släppte vi ner våran nya familjemedlem på golvet och han hälsade glatt på mamma. Hon tyckte att han var en alldeles bedårande liten varelse. Men när pappa fick se han så pekade han mot dörren och sa "UT, UT HÄRIFRÅN!". Han blev arg, precis som befarat. Som tur var gick det över.

Nätterna med valpen , som ganska snabbt fick namnet Jojje (efter min morfar som kallades för Ojje) var precis som nätterna med en nyfödd. Han "grät" hela nätterna av saknad till sin mamma och sina syskon. Och för att han inte skulle känna sig så ensam så sov även jag på golvet. Kan skratta när jag tänker tillbaka på det, men det är ju helt galet. Han var precis som min lilla bebis. Valptiden var ganska jobbig men hade sina ljusa stunder. Som tur var så var Jojje inte speciellt bitig av sig och alla skor förblev intakta. Det enda han bet sönder var min toffla, men det var helt ok. Däremot så har mammas och pappas ytterdörr fått ärr för livet. FINA klösmärken. Han är en sån hund som liksom inte kan vänta på att den som plingat på ska komma in utan försöker med rappa klös gräva sig ut genom dörren. Utan nån framgång dock. Men som sagt, dörren har ärr för livet.

Jojje växte upp till en stor hårig best, men den sötaste håriga besten jag skådat. Jojje är en väldig speciell hund. Min första, och antagligen min sista hund. För ingen i världen kan ersätta honom. Även fast jag fortfarande "övningskör" Jojje, så känns det som jag känner honom rätt bra. Jag vet i alla fall vart bromsen sitter. Japp, jag hittade den när han var runt två år. När han drog som mest tog jag ett lätt tag i svanstippen, och se där, han saktade ner och gick fint vid min sida. Första gången jag bromsade så trodde jag inte mina ögon, men andra gången och tredje, då fattade jag att jag hade hittat rätt. Hundar är en hel vetenskap alltså. Jag letar fortfarande efter lydnadsknappen, får se om jag lyckas hitta den nån gång..

image199

Hey oh!

En dag som alla andra idag. Har inte hänt nåt speciellt. Johan är fortfarande hemma pga en kraftig förkylning. Tycker så synd om honom. Hans immunförsvar verkar vara kört i botten för han får ALLT som alla bär på. Stackarn. Själv så har jag fått vara frisk , peppar peppar. Har dock haft sjukt ont i magen idag. Kan bero på att jag bara ätit en bulle och ett wienerbröd idag, nyttigt värre.
Pappsen kom helt oväntat på besök idag. Han var ute på en promenad och beslöt sig för att komma förbi en sväng. Kul, det händer inte alltför ofta. Det var då jag fick bullen by the way ;) Pappa har alltid med sig nåt gott.

Förresten, jag tycker att det är kul att folk ofta hakar upp sig på en sak att blogga om. Exempelvis vad dom äter. Det kan ju vara intressant, ibland... Jag försöker att vara lite öppen i mitt sätt att skriva, men det kan bli lite enformigt. Men jag har ju kommit på varför det blir en aning enformigt. Då jag skriver om hur dagarna kommer och går och va som händer i mitt liv så blir det just som jag ovan nämnt. Enformigt. För att mitt liv är en aning enformigt. Det enda som skiljer dagarna åt är va Myra har gjort för framsteg. Det räcker iofs för mig. Jag kommer aldrig tröttna på att se henne växa och utvecklas. Jag kanske borde skriva den här bloggen ur en annan synvinkel, Myras synvinkel? Fast samtidigt så vore det orättvist, för jag kanske inte formulerar mig på samma sätt eller väljer att uttrycka mig med samma ord och fraser som hon hade gjort om hon hade kunnat tala eller skriva. Så det är nog en rätt dum idé ändå. Hon får ta å starta en egen blogg när hon kan. ;)

Imorgon ska jag nog ta mig en tripp till S-tuna. Vill träffa syster och alla barnen... får se om jag ork. Eller , jag måste ha ork.. Myra måste få komma ut och göra nåt.

Nu ska jag läsa lite bok.

"Lilla lilla Myra du är allt för mig
Kom nu lite närmare så jag får krama dig"

1-års kalas

Ok, hur är det med självdisciplinen egentligen? Det kan man ju undra. Skrev sist att jag skulle uppdatera senast måndag, och nu är det tisdag. Men bättre sent än aldrig.

Nu har vi alltså en liten ettåring här hemma! Fattar ingenting. Jag var ju gravid alldeles nyss, eller? Jag hade ju en liten nyfödd trollunge här alldeles nyss eller? Hade inte jag en liten sex månaders kravlandes här förut? Nu är hon alltså en liten ettåring. Det är riktigt läskigt att det tiden går så fort. Hur som helst så började helgen med att Johan och hans band ställde upp i en tävling , Spinnrocken. Och dom gick och vann. Så nu är dom vidare till semifinal! :-o *stolt* Dom kan dom! :) Så för er som inte har nåt att göra tolfte januari så tycker jag att ni ska gå å kolla in Slavegrid på Huset i Huddinge.
På lördagen så kom bror min och hämtade mig för att skjutsa mig till och mor vår till Willys. Där inhandlades diverse kalasprylar. Vi hann inte vara hemma länge förrän bror ringde upp igen och sa att han och Eva skulle åka till det där Outletstället som det snackats så mycket om i Häggvik. Klart vi hakade på. Jag lyckades hitta den sötaste lilla jeanskjolen till Myra. Perfekt som ettårspresent. Lyckades också hitta en jättesöt tröja. Allt för kanonpris såklart! Sånt diggar vi.
Efter allt shoppande så for vi hem till Myras mormor och morfar igen. Eftersom vi hyrt en lokal som lämpligt nog låg supernära mamsen och pappsen så passade vi (Jag, Johan och Myra) på att sova över för att underlätta tårtbaket och transporteringen av alla kalasprylar.
Resten av lördag eftermiddagen/kvällen tillbringades i köket. Myras mormor var snäll och bakade bullar till ettårskalaset (tusen tack mamma) och Myra var inte sen att hänga sig över degen för att sno åt sig ett smakprov.

image192
image193
Degen blev klart godkänd ;)

Natten till söndagen så låg jag bara och tänkte på hur jag för ett år sedan legat i en förlossningsal på Danderyds sjukhus och bara haft ont. All denna smärta för något som slutade med att jag fick världens finaste bebis! Min Elvira. Tänk att det var ett år sen.. ja.. Många tankar for runt i huvudet och jag kunde verkligen inte sova. Men det kunde Myra.. hon sov som en stock. Tänk om hon bara visste vad som väntade morgonen därpå..

Vi vaknade ganska sent på söndagen. Jag smög upp lite innan Elvira vaknat för att göra i ordning hennes minifödelsedagstårta. En riktigt mumsig blåbärsmuffin med grädde, strössel och "Myra" skrivet med glasyr på. Sweet! Det tyckte Myra me. Pappa Johan hjälpte till att blåsa ut det lilla ljuset och sen började hon mumsa. Jätteförsiktig var hon. Jag som trodde att hon skulle trycka i sig hela på en gång, men hon har bordskick minsann :) Klart att hon fick grädde i halva ansiktet, men det ska väl synas att man har ätit bakelse för sjutton.

image194
image195
image196
image197
image198

Sen var det lilla julaftons firande. En tradition vi har i våran familj. Alla får varsin liten julklapp och så äter vi lussebullar och pepparkakor tillsammans, mys!

Efter den härliga frukosten så var det tajm för ett bad. Eftersom vi inte har nåt badkar hemma så passade vi på. Myra ÄLSKAR att bada. Sen på med kalasoutfiten :) Världens sötaste ettåring! Tyvärr så har jag inga fler foton från den här dagen. Men som tur var så kom Myras farfar och lekte paparazzi! Thank god! Så vi ska få ett gäng bilder senare.

Kalaset blev lyckat och jag vill tacka alla som kom för alla fina presenter. Utan er så hade det ju liksom inte blivit nå bra kalas ;) Elvira somnade sött på vägen hem efter kalaset och sov gott hela natten. Hon var helt slut hela dagen efter. Sötnos! Inte lätt att fylla år..