Lördagsblogg

En slackerlördag har det varit. Johan fick nåt ryck och städade våran ena garderob och gick och pantade burkar. Duktigt av honom. Själv har jag verkligen inte gjort nån nytta idag. Eller jo, jag började klippa Jojje. Han hade så mycket tovor så det var lika bra att sätta igång. Fick dock så ont i ryggen så Johan fick ta över. Annars så har jag läst, legat i sängen och ätit lördagsgodis med Elvira, gosat med Johan och tittat på när Elvira har haft teparty med sig själv och en kopp vatten. Det här så här en lördag ska vara. Lugn och helt improviserad. Imorgon ska vi storhandla och svärfar ska skjutsa. Det känns som att det verkligen är dags att storhandla. Minns inte ens när vi gjorde det sist.

By the way, förut när Johan frågade varför jag inte har bloggat nåt idag så svarade jag att det var för att jag inte hade nåt att skriva. Då tyckte han att jag skulle skriva så här. Citat

"Jag har världens bästa fästman för att han städar, diskar och lagar jävligt god mat. Dessutom har han stora fötter. Och ja, ni vet ju vad dom säger om män med stora fötter?"

(dom har även stora skor)

Trevlig lördag!

Findejt och stövelshopping

Idag har jag dejtat Hanna och hennes lilla Jonna. Den bebisen måste vara bland det sötaste jag har sett... Hon är helt ljuvlig och man kan liksom inte få nog av henne. Hon luktar så där gott och bara ler när man pratar med henne. Jag längtar galet mycket efter min egna bebis när jag gosar med detta lilla underverk.

Hanna, Jag och Jonna gav oss iväg till Ica maxi. Där hittade jag en bok på bokrean till Elvira. (Höjdarna, hennes favorit) Dessutom så hittade jag ett par stövlar. Eftersom jag igår insåg att Elviras nya vinterskor som ska både vind och vattentäta läckte! På dagis hade dom satt in både skor och strumpor i torkskåpet, vilket kändes lite pinsamt! Hade ju ingen aning om att ett par skor för flera hundra var så värdelösa. Tråkigt! Så nu tänkte jag (i slasket) att hon får ha gummistövlar med strumpor och sockor i. Då blir hon iaf inte blöt. Pluttan.

Idag har Elvira varit på Blåa avdelningen på dagis. Avdelningen med dom större barnen. Hon ska från och med måndag gå där. Tycker det känns toppen då det kommer främja hennes utveckling. Eftersom hennes större kusiner (Maja och Tuva) går där så känns det extra tryggt. Så känns det så skönt eftersom Elvira håller på att sluta med blöja. För hon ser ju hur alla dom stora barnen gör när dom går på toa och då vill hon ju göra likadant. Berättade för dagispersonalen att vi håller på att vänja henne av med blöja och dom sa att då ska dom köra hårt och verkligen få henne att bli blöjfri. Känns hur bra som helst. Iaf om hon kunde slippa blöja på dagarna. Så nu gäller det väl att ta med sig massa extrakläder till dagis då det lätt händer lite olyckor titt som tätt.

Nu ska jag njuta av min lilla familj litegrann och bara ta det lugnt. Har en jobbig hosta som vägrar ge med sig. Sjukdomarna verkar aldrig ta slut *suck*

Ha en trevlig helg!

Bebis just nu

"Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

”Små grytor har stora öron”: Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit du får läsa många, många kvällar framöver... "




info; babycenter.com

Antog en utmaning

Hittade utmaningen hos Madde och tyckte det verkade kul eftersom det var lite knepigt. Prova du också!

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om ditt namn börjar på samma bokstav som personen du kopierade detta från så får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Lina
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lime
3. Flicknamn: Leila
4. Pojknamn: Laban
5. Yrke: Lärare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Linne
8. Mat: Lax
9. Sak i badrummet: Lotion
10. Plats/stad: Lidingö
11. En orsak att vara sen: Lam
12. Något man skriker: Larm!
13. Film: Lilla Sjöjungfrun
14. Något man dricker: Läsk
15. Band: Lagwagon
16. Djur: Lo
17. Gatunamn: Lindvägen
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lilla Snigel
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Linedance?

Jag utmanar den som vill!

En ensam torsdag

Idag var Elvira så pass pigg så vi bestämde att hon skulle gå på dagis. Och det var första morgonen på länge som hon faktiskt samarbetade! Hon har nog saknat dagis litegrann. Inge kul att vara hemma med mamma heller. Sen blev hon så glad för att hon fick ha sin HelloKitty ryggsäck med sig. Sötnos. Dessutom slapp hon åka vagn. Hon älskar när hon får gå själv. Hon gillar inte att sitta i vagn, om hon inte är riktigt trött.

Känns konstigt att jag är helt solo hemma. Har ju haft Elvira hemma hela veckan så det har ju varit full fart trots att jag har behövt vila. Min förkylning vägrar ge med sig och nästäppan känns, om möjligt, ännu värre idag! Mitt vänstra öga är rött och irriterat och var igenkletat imorse när jag vaknade. En ögoninfektion på det här så! Det är ju bara det som saknas liksom. Eftersom vi städade igår så kan jag bara ta det lugnt idag. Jag bakade en äppelpaj igår och Johan köpte vaniljvisp så idag blir det bara till att ta det lugnt hela dagen.

Hoppas du får en fin torsdag min vän! <3

Snörvel och fräs

Känns inte som att förkylningen blir nå bättre. Har dessutom fått knallröda ögon också. Som att jag inte redan såg helt bedrövlig ut liksom?! Jaja.

Har iaf varit nere på jobbet och berättat för nya ägaren om min graviditet och lagt fram önskemål om att få slippa jobba kvällar nu när jag är gravid. Det är ju påfrestande nog ändå. Han svarade bara att "ja, vem vill jobba kvällar?". Jag borde ha kontrat med att alla som jobbar extra, så vitt jag vet, vill jobba kvällar. Man behöver inte jobba lika mycket och får mycket bättre betalt med ob och allt. Men men. Jag orkade inte utan spelade bara den förstående typen som bara nickar instämmande. Skönt att ha berättat om graviditeten iaf. Nu ska jag bara prata med min chef om hur jag vill ha det när det gäller halvtid och havandeskapspenning. Måste få det ur världen snart för det är något som ligger och gror som man liksom oroar sig över i onödan.

Idag är Johan hemma och vabbar. Mest för att jag ska kunna ta det lugnt och vila ordentligt. Blir ju aldrig frisk annars. Har precis lagt Elvira och ska springa ner och posta några brev och sen planera va vi ska äta idag.

Annars så verkar bebisen har lugnat ner sig lite nu. Den har hållt på hela natten och gjort kullerbyttor där inne. Och hela morgonen också. Verkar bli en till vilding. Precis som Elvira var i magen. Hoppas alla där ute får vara friska och att ni får en fin onsdag!

puss o kram

Va har flygit i bebisen?

Jag vet inte va som har flygit i bebisen. Den är helt sjövild i magen och det känns bokstavligen som att den sparkar mig i asset (fast inifrån). Känns jättekonstigt och jag har ingen aning om varför den håller på. Det kan bero på att jag har lite ångest för att jag måste prata med min nya chef på jobbet om min graviditet och allt. Man vet ju aldrig hur det går. Han har iofs inget val, det är bara för honom att gilla läget. Sen tror jag också att han säkert redan vet då det finns folk som aldrig kan vara tysta på det där stället. Mest av allt hoppas jag på att jag kanske kunde få börja jobba halva min tjänst och sen få havandeskapspenning resten, men vi får se som sagt. Ska inte ta ut nåt i förskott.

Annars så har jag inte gjort nånting idag. Mest haft mina små duster med en 2-års trotsig Elvira. Hon tar upp till kamp när det gäller minsta grej och det har varit en aning jobbigt idag. Mitt tålamod är inte det bästa när jag är sjuk. Men hon är grymt go också. Flera saker som hon har gjort idag har gjort mig så lycklig och stolt så jag nästan har gråtit. Hon har exempelvis städat, sjungit, dansat, kramats (helt på eget bevåg) och sagt "Älskar mamma". Gullunge. Johan fick iaf komma hem lite tidigare för att styra upp vårat hem som såg ut som ett slagfält (trots Elviras städryck) och självklart så blir det bara så bra när han kommer hem.

Klockan är nu kvart i nio och våran lillsnoffsa är fortfarande vaken. Helt uppe i varv. Vet inte riktigt hur vi ska lugna ner henne...

Hej då sovmorgon!

Jag vet inte men jag inbillade mig att jag kanske skulle få sovmorgon eftersom Elvira är krasslig och har sovit sådär inatt. Tji fick jag. Hon var uppe med tuppen och det var full fart direkt. Hon verkar piggare idag. Snorig och så är hon ju men det är inget som hon verkar besvärad av. Så frågan är om hon inte får gå på dagis imorgon igen. Kan vara skönt för mig att kunna bara vara hemma och ta det lugnt. Vila och läsa min bok.

Johan köpte "Låt den rätte komma in" till mig igår. Har varit sugen på den ett tag och nu har jag läst ut mina "vänta barn" böcker som jag fick av Sandra så då kändes det som ett måste. Har verkligen läsperioder har jag märkt. Kan sträckläsa och det kan hålla på i flera veckor. Så skönt att bara kunna gå in helt i en bok och glömma världen runt omkring, bara för en liten stund. Men sen kommer det ju självklart perioder då jag bara kräks på att läsa. Dagar då man hellre vill vara i farten och flänga och fara. Men nu under graviditeten har jag märkt att jag gärna tar det lugnt.

Vet fortfarande inte va dagen har att bjuda på men jag är ganska så säker på att det blir lugnt. Skönt.

En liten snabb uppdatering

Vårdcentralsbesöket gick bra och jag gick därifrån med vetskapen om att min trumhinna buktar inåt istället för utåt. Jahapp. När vi kom hem så fick Elvira ta ut pulkan för en åktur och medan hunden drog mig runt kvarteret så drog jag henne. Måste ha varit en rolig syn. Efter hundpromenaden så tog jag och Elvira oss till Häggvik för att äta lunch. Det slutade dock med att det bara var jag som åt eftersom Elvira däckade på bussen och sov säkert nån timme eller mer.

Vi gick på Coop med min mamma och pappa och jag fick det nödvändigaste handlat. Dvs. blöjor, tvättservetter, välling och frukt. En och annan chokladbit kanske råkade slinka med också. Sen åkte vi hem. Det tog oss dock ett tag att ta oss till bussen eftersom Elvira absolut skulle gå själv, men va gör man inte för att dom ska vara nöjda.

Detta var egentligen inget stort äventyr men det räckte för att min rygg skulle värka lite extra och för att jag skulle bli ännu tröttare, om det nu är möjligt.

Imorgon har vi inga direkta planer. Eventuellt så ska jag klippa mig (det var ett tag sen, typ sommaren -08) men annars så är det inget annat planerat. Mamma skulle baka semlor med Elviras kusiner, Maja och Tuva så vi kanske går förbi där en sväng bara för att se hur det går, men bara kanske.

Måndag igen

Det känns som att veckorna går ganska fort. Läskigt men ändå skönt. Om det fortsätter så här så kommer jag ha min bebis här "in no time". Längtar.

Elvira är hemma med min idag. Jag ska gå till vårdcentralen med min förkylning och kolla öronen. Tänkte samtidigt försöka få en tid till Elvira för hennes alla torrutslag som hon har fått. Elvira har alltid varit jättelen över hela kroppen men nu har hon fått som torra fläckar på lår och i ansikte. Det verkar inte som att jag får smörja det heller för det låter på henne som att det svider. Sen så har hon dessutom blivit smittad av mig. Hon har fått min förkylning stackarn. Så hon nyser och har sig. Fast det känns skönt att ha henne hemma. Det var ju flera veckor i sträck som jag knappt träffade henne nånting eftersom jag jobbade hela tiden. Men nu har Åsa på jobbet sett till att jag får vara sjukskriven hela veckan. Kan jag verkligen behöva.

Caroline, måste bara berätta att varje gång Elvira står och river runt i sin lekback och hittar den gula teletubbien så säger hon "Teletubbien fått av Cajjelin". :)

Nu ska jag försöka få en tid på vårdcentralen. Wish me luck.

Några bilder


Elvira pussar och kramar magen


Myra


En magbild

Bebis sparkas och har sig

Natten har varit ett helvete rent ut sagt. Har haft sån värk i båda öronen så jag bara suttit vaken och gråtit och ajjat mig hela natten. Det knäppte till i vänster öra och i det känns det lite bättre men höger öra gör fortfarande lika ont. Jag har inte haft öroninflammation sen jag var liten så jag minns inte hur det känns. Kan det va det tro? Har lock för öronen, det "Klickar" i båda öronen, det värker och ilar.

En sak som är säker är att bebisen har kännt att mamma har varit smärtpåverkad inatt så som den har levt om. Stackars bebis, vill ju inte oroa dig ju...

Har iaf fått tummen ur och pratat med vårdguiden. Hon sa att jag hur som helst måste till en läkare, sen får jag själv avgöra om jag tycker att jag måste åka in nu eller vänta till imorgon när vårdcentralen har öppet... får se hur det blir. Just nu verkar värken ha avtagit en aning. "Det blir alltid värre framåt natten..."


En bebis i vecka 20

Hetsmonster

Vaknade tidigt och gick upp med en morgonpigg Myra. Vi splittade på en banan och kollade på bolibompa. Väckte Johan och gick själv och la mig igen med min bok "Gravidchock". Läste medan Johan och Elvira gjorde sig i ordning för att åka till svärmor som fyller år idag (GRATTIS SUSANNE!). När dom var klara och hade sagt hej då så somnade jag.

Jag sov en timme för att vakna lite smått panikslagen över att jag inte masat mig ut med hunden än. Gick upp, klädde på mig och gick med blytunga steg ut med hunden för att han skulle få göra det han är bäst på. (dvs, nosa, kissa, bajsa). När vi kom in så blandade jag en dipp men fick ångest av tanken att ens smaka på den och ställde in den i kylen. La mig ner och fortsatte läsa boken. Efter ett tag så fick jag chipscravings. Gick upp och hämtade chips och ett glas med Sprite och la mig igen med min bästa vän, boken. När jag tryckt i mig lite chips och druckit upp Spriten så närmade sig boken sitt slut. När jag läst sista sidan så blev jag så lack över att den slutade så dåligt så jag gick upp och hetsåt ännu mer chips, denna gången med dipp. Fick ångest över att jag var så onyttig och sköljde ner ett vitaminpiller. Nu ska jag sova. Kul dag? Maybe not.

Fortfarande sjuk och trött som en gnu

Hela dagen idag har kännts konstig. Ingenting har blivit som jag tänkt mig och för det mesta så har jag gått i min förkylningsdvala. Så jobbigt. Jag är så trött och inte blir det bättre av att lilla liten i magen lever om en hel del på nätterna. Det har faktiskt inte hänt så där värst mycket idag.

Kommentaren för dagen är iaf:

"Är du säker på att det där är en bebis?" citat; min alldeles egna mamma när hon fick se ultraljudsbilderna. Tack för den. Ja, förhoppningsvis så är det en bebis och INTE "en död hare" som min syster sa nåt om. Bah. Familjen är värst.

Har iaf gått halvvägs idag. Hajar ni? Jag har bara halva graviditeten kvar. Sen blir jag mamma igen :) Till en liten liten miniMyra. Längtar ihjäl mig.





"Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång från hjässa till rumpa och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett, eller vernix caseosa, börjar täcka huden för att skydda den mot den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukt som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck." info; babycenter.com

Sick

Hej.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag men jag kan ju börja med att igår runt tio tiden så bara brast det för mig. Jag hade ont i halsen och kroppen värkte. Febern var ett faktum och när jag så sent på kvällen insåg att jag verkligen INTE kunde jobba dagen efter så greps jag av panik. Gravidhormonerna var överallt och Johan hade fullt schå med att trösta. Stackars Johan. Gulliga underbara Åsa såg iaf till att ta mitt öppningspass plus att hon fixade så jag får vara hemma och kurera mig imorgon och hela helgen. Va skulle jag göra utan Åsa?

Jag kände mig så värdelös som inte kunde jobba min första dag för 7/11 men är man sjuk så är man. Mitt jobbiga samvete gnager ändå i mig. Helt vansinnigt med tanke på att jag verkligen är sjuk, men jag har aldrig påstått att jag är normal. Min arbetsmoral är på tok för hög för mitt eget bästa och nu när graviditeten börjar kännas i kroppen så måste jag faktiskt börja tänka på vad som är viktigast. Ska prata med dom på jobbet och se om jag kan gå ner på halvtid så jag orkar. Vill ju inte skada bebis med all min stress heller...

Nu ska jag försöka dricka lite te för min onda hals och sen är det "Vägen hem" som gäller. Ni som undrar va "Vägen hem" är så är det en dokumentär om Knutby. Lite spännande att se vilka idioter som bor där vi har landställe...haha



Vill även passa på att skicka en KRYA-PÅ-DIG kram till
Sandra

Ultraljudsbilder

Här kommer lite utlovade ultraljudsbilder. Vi är inte helt nöjda med hur dom blev eftersom tanten som tog korten inte brydde sig om att klicka vid rätt tillfällen utan mest randomklickade. Men det är fortfarande vår fina fina bebis...





 

Annars då? Jo, rätt skit faktiskt. Har gjort på tok för mycket idag så kroppen skriker av smärta. Dessutom så börjar jag få ont i halsen. Jobbar imorgon men bara några timmar. Får se om jag kommer kunna jobba i helgen med den här smärtan i ryggen...troligtvis inte.



Barnmorskebesök

Besöket hos barnmorskan gick bra. Hon klämde på magen och vi fick lyssna på bebis. Det var höga hjärtljud så vi är rätt så säkra på att det är en lillasyster där inne. Vi pratade lite om mitt jobb och så och hon föreslog att jag kanske skulle gå ner på halvtid för att sen försöka få havandeskapspenning. Vi får se hur det går. Ska försöka jobba så länge det går men inte till varje pris.Fick gå till lab och ta lite blodprover och efter det gick vi och fikade med Elin och Alex. Trevligt trevligt. Hann även med en snabbfika hemma hos syster yster.

Imorgon är det jag som öppnar på jobbet, yay! *suck* Ska försöka smita tidigare dock så jag kan hämta Myra på dagis. Har blivit lovad att få gå tidigare men vi får se, brukar sluta med att jag jobbar över ändå. Nu ska jag surfa runt lite och sen ska jag äta lösviktsgodis! :) herrå

Kuckeliku

Uppe med tuppen! Weeehooo *not* Jag är ledig idag och inbillade mig att jag skulle få sovmorgon men inte. Istället sitter vi här hela familjen och äter frukost. Elvira är hemma idag också för att hennes mage fortfarande är kaiko. Hon har sovit oroligt och är gnällig.

Johan är hemma och vabbar för att han ska kunna följa med på barnmorskebesöket idag. Jag ska försöka få henne att lyssna på bebisens hjärta. Inte för att jag är orolig (för bebisen har varit helt galen inatt) utan mest för att jag tycker det låter så mysigt.

Imorgon är det jobb igen men jag får va ledig på onsdag eftersom jag jobbade för en av mina kollegor igår. Sköönt. Vi får se hur den här veckan artar sig, än så länge så känns det ok. Hade ju dock inte varit fel med sovmorgon...


Köckelikööööööö

Helgen som var

Igår var det alla hjärtans dag. Jag och Johan fick barnvakt och drog till Kista för att gå på bio. Innan bion så hann vi gå lite i affärer. Vi hittade bebisens första kläder och ett par solbrillor till Elvira. Såg ut som ett par klassiska åttiotalsrayban. Tyvärr var dom lite för stora men nån gång lär hon ju kunna ha dom. När biobesöket började närma sig så gick vi och köpte lite godis och läsk. Filmen vi såg var "Benjamin Buttons otroliga liv". Den var helt ok. Seg dock. Tycker nästan att alla filmer som är över två timmar är sega. Men självklart så lyckades jag (tillsammans med resten av den kvinnliga delen av bion) snyfta lite. Den var fin. Men som sagt, seg.

Sen åkte vi och hämtade Myra. Hon hade haft superkul med sina kusiner hos mormor och morfar och det var full rulle på dom allihop. Vi stannade bara en liten stund eftersom vi var tvungna att åka hem till hunden. Innan vi gick hem så hann vi hyra en film (som att det inte var nog) "Tropical Thunder", KASS! Var ju inte så rolig som man väntat sig. Oh well. Ska slänga upp lite bilder senare om jag orkar. Ska snart dra och jobba ( på dagen då jag egentligen skulle varit ledig, yay ) Ingen lust kan jag ju säga...





"Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 15 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.

Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern." info; babycenter.com

Fredag den trettonde

Gick till jobbet. Jobbade några timmar. Slog i tinningen ALLT va jag hade i en tung mjölkvagn. Det svartnade för ögonen. Jag mådde illa. Blev yr. Fick ont i huvudet. Fick sammandragningar. Fick gå några timmar tidigare. Kul. Verkligen. Skitkul. DESSUTOM så ska jag jobba på söndag när jag egentligen skulle ha varit ledig. Det var den helgen. Bajs. Jag mår fortfarande illa.

Snabb som en snigel ungefär

Nyss hemkommen från jobbet. Jobbade över en timme idag. Känns väl sådär. Är sjukt trött idag och jag vet att dagen imorgon kommer bli HELL! Vi har HUR mycket som helst att göra innan vi går över till 7/11 och det är massa städning som ska hinnas med. Lär ju återkomma med gnäll om hur ont jag har i kroppen efter all städning imorgon.

Vet ni vad? Sen vi fick se bebis och veta att allt stod rätt till och så så har jag velat hitta en fin pyjamas till lillgrynet. Har ju verkligen ingen aning om va det är för kön på liten (det känns som en flicka) men man vill ju hitta nåt fint som passar båda könen. Har kollat alla stora sidor som säljer babykläder, men vet ni? Det finns inget som duger åt min lilla korv. Det finns inga fina kläder tycker jag. Samma sak när det gäller Myra. Har kollat lite efter en schysst vårjacka till henne, men dessvärre utan nån större framgång. Kanske får designa en egen? Bör tillägga att jag är kass på att sy. Gick för det mesta träslöjd i skolan ;) Men det jag egentligen ville säga är att om ni springer på nån fin pyjamas på nån websida så kan ni ju tipsa lite i kommentatorsfältet..tack :P

Vet att jag lovade ultraljudsbilder men eftersom Johan har vabbat två dagar i rad och kommer att vabba imorgon också så blir det nog inga såna förrän på måndag möjligtvis. Kan iofs försöka ta kort och lägga upp, men det känns ju som man vet hur det blir när man tar kort på kort. Inge vidare.

En helt vanlig torsdag

Vaknade vid sju av att det smälldes i bildörrar utanför. Flög bokstavligen upp ur sängen för att kolla på klockan. Klockan var bara tio över sju. Idag ska nämligen sotaren komma hit och det var mellan klockan åtta och tre. Som "tur" är så är Johan hemma och vabbar. Elvira är risig och gnällig för det mesta men vi kan ändå inte riktigt sätta fingret på vad det är för fel. Det verkar vara magen som håller på. Annars så har jag sovit dåligt inatt eftersom bebis har börjat busa runt en del. Man vaknar av buffarna eftersom man inte riktigt är van än. Det är så mysigt att känna bebis och dom små buffarna är precis lagom. Kommer ihåg när jag var som störst att Elvira kickade sönder mina revben och det var ju sådär. Kommer ihåg att det var svårt att andas för att hon hade sparkat så mycket och jag hade RIKTIGT ont. Tänk att dom kan vara så starka fast dom är så små.

Nästa vecka så går vi över till Seven/Eleven på jobbet och det ska bli ganska spännande. Det kommer bli sjukt mycket att göra dock. Vi har fått ny chef. Han är 84:a!! ETT år äldre än mig liksom. Känns skumt, men han var trevlig.

Nu ska jag surfa vidare och kolla om vi kan hitta nåt nytt boende. Vi skulle ju behöva (minst) en trea. Får se om vi kan hitta nåt. Har ju letat i snart två år..*suck*

Ett viktigt möte

Klockan halv två satt vi i väntrummet på Odenplans läkarhus. Jag något nervös med en något lugnare Johan bredvid. Till slut så kom det ett vänligt utropat "Lina" och vi reste oss upp och gick in i ett mörkt rum. Ultraljuds"tanten" presenterade sig som Malin och jag slappnade genast av. Tack , ett bekant namn. Eftersom min syster också heter Malin så kändes det bara så bra. Sen kom den stunden jag fasat för samtidigt som jag längtat så innerligt.

"Nu kan du lägga dig ner bekvämt så ska vi titta på bebisen". Det enda jag såg i mitt huvud var att hon skulle se en tom mage och att jag skulle få höra ett "Tyvärr Lina, det måste ha skett ett missförstånd. Här finns ingen bebis". Men istället så fick vi direkt se nåt som skymtade förbi. Var det en fot? En hand? Till slut så fick vi se våran lilla bebis. Så fin så fin. Jag höll på att börja gråta men av nån underlig anledning så höll jag mig. Vet inte varför egentligen. Inte kan väl jag vara den enda som fylls av lycka när man får se att det faktiskt ligger en liten välskapt bebis där inne. Hon som gjorde ultraljudet var superproffsig och presenterade oss för bebisen och beskrev allt vi fick se på skärmen. Jag bara log och mmade för det mesta. Bebisen låg med ryggen utåt och moderkakan låg bakåt. Johan frågade "Ska vi inte se efter vad det är för kön?". Men jag stod på mig och det är fortfarande en bebis av okänt kön som ligger och myser där inne. Bebisen la sin ena hand mot ansiktet som om den inte ville visa vem den var och den andra handen hade den uppe på huvudet som om det kliade där. Åh. Nu kan jag slappna av. Nu kan ingenting förstöra denna dag. Fina fina bebis.

<Här borde det egentligen ligga bilder från ultraljudet men Johan ska scanna in dom imorgon så ni får vänta till dess.>

Nervig, jag? näää?

Idag är dagen D. Ultraljudsdagen. Jag är skitnervös och vet inte riktigt va jag ska göra av mig själv. Sitter just nu och försöker äta en smörgås men det går sådär. Det tar emot. När jag är så nervös så jag inte kan ÄTA, då är det serious stuff! Jag kan alltid äta typ. Det spelar ingen roll vilken sinnesstämning jag är i, äta har aldrig varit ett problem, som ni kanske kan se. Haha! Ja, jag drog ju ett skämt iaf, det var ju alltid nåt. Har redan kollat upp vilket tåg jag ska ta och allt. Johan ska möta upp mig i Karlberg och ska vi promenera till sjukhuset. Kan nog behöva en promenad.

Tänk på mig klockan 13.30...

Bara bajs på TV

Varför är det bara bajs på tv? Det finns ju aldrig nåt som är värt att se nu för tiden. Skit också. Jag och Johan som hade tänkt softa ner till nåt braigt tvprogram. Men det blir ju aldrig så eftersom alla kanaler suger och det är bara bajs överallt. Eftersom det förra inlägget bara innehöll en fjuttig dålig mobilkamerabild på min lilla mage så tyckte jag att jag borde skriva nåt också. Problemet är väl att jag egentligen inte har något att berätta. Förutom att Johan tycker jag låter som en lergök. Tack och bock. Bör tillägga att det är min näsa som låter som en lergök. Låter ganska vackert. Och det är bara på utandning. Har varit så i några dagar nu och det verkar som att det låter ganska ljudligt eftersom folk på bussen ha börjat vända sig om för att se vart ljudet kommer ifrån.. tehe..

En mage




Magenpå jobbet i min, snart för trånga, Shelltröja. Vecka 18+2.

Denna ständiga trötthet.

Tröttheten har blivit min ständiga följeslagare. Har liksom börjat vänja mig. Folk frågar "Hur e läget" för att snabbt, innan jag hinner svara, fylla i "du e väl trött som vanligt". Ja, jag är TRÖTT! Som VANLIGT! Förlåt. Det är jobbigt att baka bebis. Och inte blir det väl bättre för att man jobbar hela jävla tiden. Min bror var iaf gullig och frågade om jag skulle haka till IKEA imorse, tråkigt nog så var det något som kom ivägen, detta "något" var som vanligt....ja gissa... Jobbet såklart. Jobbar även imorgon och på måndag. Är sen ledig tisdag , för då är det ju ultraljud! Yay! Sen jobbar jag onsdag, torsdag och fredag.

Längtar just nu efter qualitytime med alla nära och kära. Förlåt syster och bror för att jag jobbar så mycket. Jag längtar efter min lilla familj som bara sitter hemma och väntar på att jag ska komma hem från jobbet. Elvira blev helt galet glad idag när jag kom hem, sötnos. Och Johan överöste mig med pussar och kärlek... Vad skulle jag göra utan er? Längtar också till nästa lördag, alla "stjärtars" dag. Jag och Johan, ensamma, lunch och bio. MYS! Elvira ska få vara med mormor och morfar och mysa. Nu ska jag kolla va Johan pysslar med i köket!

Puss på er and stay tuned för en magbild :D

Om ni undrar eller så...

Inte för att jag tror att ni undrar, men jag lever, bara så ni vet. Vi har haft virus på datorn men datordoktorn Johan har lagat. Thank god för datanördar ;) Allt är bra, eller bra och bra. Jag mår inte så bra. Mår illa ofta, yr, taskig balans, trötthet som inte ger med sig och ständigt stressad. Den här bebisen kommer säkert komma för tidigt om det fortsätter så här. Ska iaf på ultraljud snart! YAYIE! På tisdag är det dags och jag ser fram emot det. Har, som jag skrivit tidigare, en skräckblandad förtjusnings känsla i kroppen. Jobbar och sliter annars och har äntligen lyckats kläcka nyheten för chefen på jobbet. Han blev glad och kramade tom om mig ! :) Skönt!

Info; babycenter.com

"Nu är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram. Bröstkorgen rör på sig som om den andas, men i själva verket fylls lungorna av fostervatten istället för luft.

fetal development at 18 weeksEn
ultraljudsundersökning görs vanligtvis i andra trimestern (vanligtvis mellan 17 och 19 veckor) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling, titta efter möjliga problem, undersöka moderkakan och navelsträngen och bedöma om förlossningsdatumet är korrekt. Under denna undersökning kan du ofta se din bebis sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Ta med din partner om det är möjligt och be om flera fotografier."

Måndag...igen

Då var det måndag igen. Jag har lite "söndagsångest" fast det är måndag. Beror nog på att jag är ledig idag me. Då blir man lite knäpp och förvirrad. Jobbar iaf en massa från och med imorgon, men det blir nog bra.

Helgen var lugn. Jag, Johan och Elvira lekte gulliga familjen och tog en låååång skön vinterpromenad med hunden. Vi gick runt väsjöbacken, mest för att titta på alla som åkte skidor och så. Mys. Elvira ville också åka men jag tänkte inte riktigt och pulkan blev kvar hemma. Efter en och en halv timmes kall promenad så somnade till sist Elvira i vagnen och vi gick och handlade tomatsoppa för att värma oss med. Vi fyrasnåret så var vi hemma hos min mamma och pappa. Där bjöds det på pannbiff och potatis,  yummie! Jag åt som en häst. Vi var hemma runt halv sju och Elvira somnade snabbt efter att Johan lagt henne.

Idag blir det inte mycket gjort tror jag. Skulle behöva ta monsterdisken men jag pallar inte. Något jag däremot ska göra är att ringa MVC. Hoppas alla har det fint!