En måndag

Jobbade helgen som var och det gick ok med tanke på att jag inte jobbat på ett tag. Man glömmer ju så fort när man inte jobbat så länge. Helgen i övrigt var lugn. Vi tog det mest lugnt och mös våran lilla familj. Käkade gott och tittade lite på fotboll.

Idag har det inte hänt mycket alls. Hanna kom förbi en sväng innan hon skulle till jobbet. Vi fikade lite och käkade smörgåsar, najs! Elvira sprang mest omkring och gnällde. Förutom när hon fick låna sopskyffeln och sopborsten, då var hon nöjd. Gick och sopade och fixade, så duktig så. Jag och Hanna snackade bort säkert tre timmar och plötsligt var klockan ett. Elvira var helt slut så jag la henne i hennes säng för att sova. Sjöng lite för henne men hon gav inte upp och somnade 40 minuter senare. Hon sussar fortfarande, hör henne andas där inne. Hon är riktigt snorig och förkyld nu så det hörs rätt väl. Snarkelisnark...

Johan jobbar idag, och imorgon jobbar jag mellanpass på jobbet. Sen är jag ledig och så jobbar jag stängning på fredag. Blir nog bra. På lördag är det kalas för Kina och sen blir jag nog kvar på landet några dagar. Hoppas alla mår bra! Ta hand om er!

Fint sällskap i hufvudstaden

Idag så var det våran tredje dag i rad som vi hängde i stan. Jag och Myra. Vi gick upp tidigt. Vet inte va det är Myra har fått för sig. Vaknar klockan sex varje morgon för att dra upp stackars trötta mamsen. Sen så vill hon gärna sova tre timmar senare. Knasunge. Jaja. Idag passade det ju bra att hon somnade efter att ha käkat frukost och busat runt eftersom vi skulle ha en dejt med Anna och Filip. Vi var lite sena in till stan men träffade Anna och Filip runt halv ett tiden. Gick direkt och käkade lunch och sen gick vi en "liten" shoppingtur. Jag tyckte att jag hade förbrukat min shoppingrätt för den här månaden så jag handlade typ ingenting. Jo , vi hade handlat med oss ett par shorts och en t-shirt till Filip, men det är allt. Vi gick runt och kollade rean och Myra var ständigt rastlös. Inte ville väl hon sitta still heller. När vi till slut kom till gamla stan så kom Johan och mötte upp oss. Vi gick in på Indiska och gick sen och handlade mjukglass. Myra och Fille fick dela på en. Innan vi slutligen gick till tåget så sprang vi in på lagerhaus. Handlade en sån dära hushållspappershållare och varsin latte och knatade sen till tåget. Sa hej då till Anna och Fille för denna gång och sprang upp till tåget. Det stod redan inne när vi kom och var fullsmockat så vi fick stå. Myra vägrade sitta i vagnen så Johan och jag turades om att hålla henne hela vägen hem. Jag tryckte i en henne en barnmatsburk, den gick tydligen ner trots att den inte var värmd. När vi klev av tåget så var det fortfarande ett tag kvar tills bussen gick så Myra fick en korv och en dricka. På bussen käkade hon riskaka som hon så snällt hade tiggt till sig av en fullkomlig främling som hade barn i samma ålder. När vi kom hem åt hon DESSUTOM middag med mig och Johan och drack därefter välling. Va är det som händer? Vissa dar äter hon ingenting nästan och så proppar hon i sig vissa dar. Knasunge. Hur som helst. Det var våran dag. Hur har din dag varit?


Mjukglass är ju helt sanslöst gott.

Fullspäckad onsdag

Gick upp kvart över sex. Tvättade håret, åt frukost och fixade. Jag, Johan och Myra åkte så att vi var framme på Riddargatan typ halv nio. Fick komma in nästan direkt och hon tog mitt blodtryck och satte på mig alla EKG sladdar. Sen fick jag sitta på träningscykeln och det blev tyngre och tyngre ju längre jag satt. Fick mest ont i rumpan eftersom sadeln var stenhård. Satt typ direkt på stjärtbenen. Haha! Hur som helst så kom dom fram till att jag har schysst kondition! HA! Tji fick dom som sa att man har kass kondis bara för att man är en tjockis. Och sen så kom dom fram till att det är godartade extraslag som hjärtat slår eftersom hjärtat slår bra och regelbundet under fysisk ansträngning. Han tillade även att man kan medicinera om det blir obehagligt med hjärtklappningen. Eftersom hjärtklappningen bara kommer när jag vilar och ger med sig så fort jag rör på mig så kom jag fram till att jag typ aldrig får slappna av. Japp! Så får det bli!

Efter läkarbesöket så drog jag och Myra till hm. Vi sprang på lite småskit på rean och gick hem till systrami för att visa upp våra "fynd". ;) Myra käkade lunch och jag drack kaffe. Efter vårt lilla "pitstop" så drog vi ner till Sollentuna centrum igen. Jag handlade mat och grejjer på ICA och lite nödvändigheter på apoteket. Efter centrumbesöket så drog vi hem.

Hemma så satte jag genast igång med diverse hushållsysslor! Jag dammsög, tvättade några maskiner, diskade och donade. *klappar sig själv på axeln* Hann även med att assistera min alldeles egna lilla konstnär när hon gick lös på två små målardukar med fingerfärg! Vilka konstverk sen! Jäklarns va hon kan. Det var inte bara målardukarna så fick en färgklick, även bord, stolar och köksluckor. Efter målarverkstan så var det bara att duscha av hela ungen och hon fick även till ett och annat konstverk på vårat vita kakel, STILIGT! :)





Dom här kan jag sälja dyrt sen när Myra blir kändis *stolt*

Trött och seg

Helt slut känner mig. Det har varit full fart sen klockan sex imorse. Men men. Man ska ju känna att man lever! Elvira somnade sött direkt vi kom hem. Vi åt middag ihop med Malin och Pär. Det händer typ var och varannan dag att vi äter ihop. Känns mysigt. Vi känns som en enda stor familj.

Förresten. Var ju i stan idag med Myra efter att vi fixat det där med EKG dosan. "Råkade" köpa ett par supergrymma basketdojjor till henne. *kär* Hade dom funnits i min storlek hade jag köpt ett par likadana! *flin* Hon verkade nöjd med sina skor och hon knallade in dom så fort vi "landat" hemma hos Malin och Pär. Jag och syrran gjorde Stinsen idag också. Och Mc D. Och Ica Maxi. Haha. Snacka om att man fått gå idag. Men det behövs.

Imorgon är det arbetsprov. Ska cykla på en sån där träningscykel och göra ett arbetsEKG och ett viloEKG. Och så ska jag bli av med den här nedrans dosan och alla sladdar som sitter i vägen. Bleh! Vet inte hur många gånger Myra har varit och pillat på dom och senast var när hon skulle sova. Då lyckades hon dra bort en elektrod. *muttrar* Jaja.

Nu slänger jag upp lite bilder. Det blir lite blandat. Allt från Majas och Tuvas födelsedag till midsommarafton. Enjoy!

Myra kladdar med maten Myra leker i lekparken SverigeMyra Myra hejade på SverigeBadräktsmyra MajapluttTuvaplutt Flippetiflopp Majas o Tuvas tårtor Tuva blåser ut ljus Blöjbyte på dockan Mamma bakade bullar

Korta beskrivningar till bilderna ovan. Dom fem första bilderna är på Myra. Den sjätte och sjunde är på Maja och Tuva när dom provar sina nya baddräkter som dom fick i födelsedagspresent. Den åttonde är på Filippa. Den näst sista bilden är på Myra när hon byter blöja på sin docka. Och den sista talar för sig själv egentligen. Mamma bakade bullar. Mums!

Leka uteliggare
Vår bror "lekte" uteliggare för en kort stund. Han sa att det var riktigt mysigt där under taket. SÅ mysigt att han t.o.m föreslog att vi skulle sitta där allihop och äta midsommarlunch dagen efter.

Liten Myra
En bild på Myra i midsommarkläderna hon fått av moster. Dessvärre dålig kvalité på bilden.

Titta på
I bakrunden ser man min svåger Pär som jobbar och sliter. Dom andra tre tyckte tydligen det var bra underhållning då dom satt på bänkade på varsin stol och drack varsin öl. Bosse, Pappa och Myras pappa Johan på rad.

skon
Avslutar med en bild på Myras nya sko.

En liten paus

Alla behöver vi väl en liten paus , ett avbrott från vardagen. Som ni nog har märkt så har även bloggandet haft sommaruppehåll men nu blir allt som vanligt igen. Nu följer en kort resumé från veckan som varit.

Tisdagen den 17 juni så drog jag, Myra, Myras mormor och hunden ut till landet. HÄRLIGT! Myra var helt lyrisk över att få komma ut på landet och sprang omkring barfota i gräset. Vi tog det mest lugnt dom första dagarna och slappade för det mesta. På torsdagen så kom Myras moster Malin ut. Med sig hade hon hela kompaniet. Pär, Maja, Tuva och Alva. Myras morfar och Bosse kom ut. Björn, Eva, Filippa och självklart Myras pappa Johan kom också. Det grillades korv och barnen lekte hela dan och kvällen. På fredagen var det ju midsommarafton. Vi åt midsommarlunch och drack midsommardrinkar, yummie! Det dansades runt midsommarstången och skrattades en hel del. Man kunde höra Majas och Tuvas skratt eka då dom slet av sig kläderna och dansade näck runt midsommarstången. Tokungar. Jag, Malin och Björn satt ute i spöregn och skrålade för full hals till något osäkra klinkningar på guran. Har blivit lite ringrostig eftersom jag inte spelar så ofta nu för tiden. På lördagen så åkte Eva, Björn och Filippa hem. Alla verkade lite smått avslagna. Vi åt gott och kollade lite på fotboll. Försökte sola lite men min kritvita hy verkar inte riktigt vilja bli brun. Man ser dock att jag varit i solen då hela jag ser ut som en prickig korv *suck* Dessa fräknar alltså. Det är jag och Pippi långstrump. Jag, Malin och alla barn stannade kvar på landet ända tills igår (måndag) och vi hade rätt mycket ångest när vi var tvungna att sätta oss i bilen och åka hem. Jojje fick stanna kvar på landet, skönt för mamma att ha någon som vaktar henne när hon är helt ensam där ute, och skönt för jycken att få lata sig i gräset hela dagarna.

Idag har jag varit inne på fysiologlab i stan och fått en dosa kopplad till massa elektroder som sitter på bröstkorgen. Långtidsekg kallas det tydligen. Mäter hur många slag hjärtat slår eftersom mitt tydligen slår extra slag. Känner mig som en cancerpatient och det känns verkligen som att folk glor på en när dom ser elektroder sticka fram från tröjan. Jaja. Det är bara tillfälligt. Imorgon ska vi tillbaks och då ska jag få göra ett arbetsprov. Dom kollar hur hjärtat funkar under fysisk ansträngning. Känns lite ballt ändå på nåt vis. Malin tycker jag ser ut som en testperson. *ler lite malligt*

Skriver nog mer ikväll och försöker uppdatera med lite bilder från landet och så. Och än en gång ber jag om ursäkt för mitt lilla "sommaruppehåll". Och en speciell hälsning till Yvonne, Sabinas mamma, lovar att skärpa mig med uppdateringen! ;) Trevligt att du läser! Ta hand om er allihop!


Intense

Det har varit en intensiv helg. Stängde fredag, lördag och söndag och har varit helt väck sen dess. Elvira tar ju självfallet inte hänsyn till att mamsen somnar runt ett på natten och vaknar runt halv sju och drar upp stackars Myramamman. *suck*
Idag har jag och Myra träffat faster Lisa på Stinsen. Kollade lite i affärer och käkade lunch. Myra somnade men vaknade lagom tills mamma skulle äta en glass i lugn och ro. Helt sjukt alltså. Så har det alltid varit. Så fort man ska sätta sig ner, koppla av och unna sig något då vaknar hon, JÄMT! Slår aldrig fel. Hon fick iaf dela glassen med mig och prova sina nya balla skor som jag köpte medan hon sov.

Vi tog en sväng förbi systrami. Dom bjöd på middag och vi kollade lite fotboll. Kul! Jag och Johan tog en promenix hem och det tog ett bra tag innan Myra bestämde sig för att sova för natten. Får se om hon vill ge mig lite sovmorgon imorgon, jag betvivlar det.

Imorgon ska jag till min doktor och kolla va det är som är galet me mig. Va är INTE galet me mig liksom? Oh well. Annars blir det nog en lugn dag imorgon. Ska va hemma och försöka göra lite nytta.

Ta hand om er!

Myras första "pedikyr"

Myras moster har målat Myras tånaglar för första gången. Först blev hon lite konfunderad och undrade va hon höll på med. Men sen när hon såg att mosters tånaglar också var målade då gick det bra. Sen ville hon hjälpa mamma att måla tånaglarna men det hade nog inte blivit nån vacker syn så vi satte punkt där.





Knubbiga lilla foten med målade tånaglar.

Medan jag fortfarande kommer ihåg

Min syster sa precis nåt kul som jag måste skriva upp medan jag kommer ihåg det.

Citat "Att bada naken är det skönaste som finns. Näst efter att bajsa när man är riktigt bajsnödig"

Jag är trött och skrattade rätt fint...


Dejt med Elin och Gabriel

Hej hopp!

Onsdag idag. Jag är fortfarande inte frisk men det är väl bara att va beredd på att den här jäkla förkylningen håller i sig. Det är ju mer än en förkylning iofs. Ont i bihålor och hals me :( bleh!

Imorse så ringde Elin. Vi bestämde att vi skulle träffas med kidsen nere vid vattnet och mysa lite. Jag gjorde mig i ordning, hängde tvätt och gick ut med hunden. Handlade lite dricka och wienerbröd. Eftersom vi var tvungna att lämna vårat lilla "picknickställe" då och då eftersom Elvira rymde gång på gång så passade fågeljävlarna på att sno Elins wienerbröd. Skottpengar på alla äckliga kanadagäss, änder och kråkor. Dom blir på tok för närgångna, dom kan flyga (vet inte om jag tidigare har nämnt att jag hatar saker som kan flyga), dom luktar illa och dom bajsar överallt. Oh well. Vi kom ganska snabbt fram till att klockan var sovdags för kidsen så vi "packade ner" dom i vagnarna och började gå. Det tog ett tag men till slut så somnade dom. Då passade jag och Elin på att fika en snabbis. Elvira vaknade efter en dryg timme och då blev det lite snabbshopping och sen en sväng in på Vinn. Handlade me oss vattenmelon, yummie!

Nu kommer lite bilder från igår och idag.

image381
Min yngsta systerdotter Alva. Sötast i stan! Fotograf: systrami

image383
Alva med storasyster Maja. Majas ögon på den här bilden är magiska. Fotograf: systrami


Eftersom min syster brännskadat sin fot på vidbrännt smör så tyckte jag hon behövde lite uppmuntran. Köpte med mig lite flowers. Hon blev gladis! :) fotograf: systrami

Oups. Nu märkte jag precis att kabeln till min mobil är spårlöst försvunnen. Misstänker att en liten Myra har stulit den. Så det blev inga bilder på Myra idag. Får slänga upp några så fort jag hittat kabeln. Juste. En sak till. Eller egentligen två saker till. Helt ointressant egentligen men jag känner att jag måste fylla ut lite här. Igår när jag hade tråkigt så bad Johan mig att rita en lök i paint. En lök?! Att vi är normala har ingen nånsin påstått för jag försökte mig på konststycket. Det gick inge vidare så jag googlade fram en bild på en lök och sa att jag hade ritat den. Tror ni han gick på det?

image389

Och sen en till sak som jag stör mig på. Att jag hela tiden skriver "systrami". Jag tänker alltid på pastrami när jag säger "systrami". Ska nog sluta me det. Vad ska jag kalla syster istället? Löken? Nej. Rosenknoppen kanske? Att ge folk lite "skojsiga" nicknames sätter en extra krydda på vardagen.........men shit. Nu ballar jag ur. hej då

Desperate Housewifes

Säsongsavslutningen på Desperate Housewifes idag. Sunkigt. Eller? Nja. Jag vette fasen alltså. Dom senaste avsnitten har varit sega och rent ut sagt skittråkiga, så jag vet inte om det är nån större förlust egentligen.

Idag fick Myra sin 18 månaders spruta. Hon var så duktig så. Hon blev mest förbannad över att jag höll fast hennes arm. Hon skötte sig exemplariskt och snackade järnet, byggde torn med klossar och kladdade på ett papper. Hon visade alla sina konster och våran BVC tant såg så nöjd ut så.

Annars så har vi mest tagit det lugnt hemma hos systrami idag. Vi satte upp Majas och Tuvas wallies och det blev verkligen SUPERFINT! Eftersom jag fortfarande känner mig krasslig så har dagen i helhet varit helt soft. Skönt! Orkar typ ingenting och har haft huvudvärken from hell. Thank god for Alvedon brustabletter. Och thank god for min syster som hade Alvedon brustabletter.

Imorgon blir det lugnt också. Måste kurera mig eftersom jag jobbar stängning fredag/lördag.

image380


Still sick

Känns som att jag aldrig kommer att bli frisk. Idag jobbade jag TROTS feber och riktigt ond förkylning. Ont i hela kroppen, svårt att andas och helt väck i huvudet. Det gick ok ändå men tisdagspasset lyckades jag hitta en braig ersättare till för jag MÅSTE till läkaren. Orkar inte må så här. TACK Veronica för att du tog mitt pass, tack tack tack! I owe u one.

Hur som helst. Kom hem till en gosig unge som bara ville sitta knät. Hon saknar nog mamsen litegrann ändå. *glad* Johan stekte marinerad fläskfilé och kokade pasta. Till det gjorde han en gräddsås. Ja, nyttig värre *suck* Men ibland så får man.

Imorgon ska jag mest vara hemma och försöka kurera mig på bästa möjliga vis. Inte det lättaste när man har en liten att ta hand om. Hon vill ju minsann inte vara inne hela dagarna, med all rätt. Det här underbara vädret klagar man ju inte på direkt. Imorgon ska vi även på presentjakt. Filippa, Elviras kusin, fyller ju ett år den elfte juni och då blir det kalas. Dagen efter fyller ju Maja och Tuva fyra år! :-o Va hände? Mina små gnottar har blivit stora *snyft*

Nu MÅSTE jag sova. Klockan är på tok för mycket, och jag har liksom på känn att Myra kommer vakna tidigt som attan imorgon...

image379