Inget nytt

Inget nytt har hänt. Eller jo. Från och med imorgon så är min graviditetsnedräkning nere på tvåsiffrig! DET mina vänner är en stor grej. Det känns så bra och jag längtar ihjäl mig efter lilla liten.

Elvira har haft en heldag med sina kusiner Maja, Tuva och Alva. Först dagis med Maja och Tuva och sen blev hon hämtad av morbror Pär som tog henne med hem till dom. Eftersom både jag och Johan jobbade så hämtade Johan henne hos syster yster för att inte förlora massa tid på sin flex på jobbet. Tack gode gud för att jag har en syster. Och tack Pär. Det är guld värt.

Imorgon öppnar jag. Ska alltså upp klockan fem. Japp. Ni hörde rätt. Klockan fem. Som gravid sömntuta så är det extremt plågsamt kan jag säga. Men det blir nog bra. Får min goda morgonlatte på jobbet så det känns ju fint i alla fall. Slutar klockan tio redan eftersom jag bara jobbar korta pass numera. Hörs säkert något imorgon!

Kram

Det blir aldrig som man tänkt sig

Ledig idag. Hade tänkt att försöka hinna med en massa saker men eftersom Johan försov sig (han skulle ha lämnat Elvira på dagis) så blev allt knasigt. Elvira skulle inte ha hunnit äta frukost på dagis eftersom hon skulle ha kommit för sent och jag hann inte ge henne nåt att äta innan heller så då fick hon helt enkelt vara hemma med mig istället. Hon kan ju inte gå ända fram till lunch och va hungrig heller. Jaja. Det är som det är.

Får se va vi ska hitta på idag då. Funderar på om vi ska ta hunden på en promenad till Sollentuna och hälsa på syster yster.. Men det är det där med att orka också. Alltså jag orkar ju egentligen men jag kommer få ont , det vet jag. Vi får se hur vädret artar sig. Blir det regn så kan vi inte gå till Sollentuna eftersom jag inte har nåt regnskydd på vagnen. Kanske skriver något senare!

Hoppas ni får en fin måndag!

29 mars

Vill bara gratulera min älskade kära mamma på hennes födelsedag! Vi firade genom att åka hem till henne och pappa och ge henne presenter, äta tårta och bara ha allmänt trevligt. Det blev ganska sent och eftersom vi har lite sommartidslagg så blev middagen helt kaiko och Elvira fick äta precis innan hon skulle sova. Så kan det bli ibland.


En seg lördag

Jobbat idag. Har lite ont men inte så farligt. Ska även öppna imorgon och det känns väl sådär att missa en helg med mina fina. Tur att jag iaf slutar tidigt! Får tänka på att det här förmodligen kommer bli min sista helg nu. Min chef har tagit bort mig på helger så jag kan vara hemma och bara vara med min familj. Känns otroligt skönt!

Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Elvira, jag och Johan har sovit en stund mitt på dagen och nu står Johan och gör min efterlängtade couscous sallad. Åh va jag älskar cous cous. Jag är så hungrig så det är inte sant. Lördagkvällen blir lugn. Vi ska äta och gosa i soffan. Jag måste i säng i hyffsad tid eftersom jag börjar sju imorgon.

Sen har jag två viktiga saker att ta upp här i bloggen. Nummer ett är att min underbara Stina fyller 24! Tusen miljoner grattis till dig min fina! Hoppas du har det bra i Ystad och att vi kan ses så fort du kommer hem igen.


Isn´t she lovely, min Stina.

Sen så såg jag nu i veckan på tv4 morgon att Martin aka E-type nu har engagerat sig i ett projekt som ska rädda och ta hand om gatuhundar från Irland. Tycker att det är strålande att han gör detta och även har tagit sig an ett par hundar själv. Jag älskar hundar, och tror knappast att jag är ensam om det. Men det vore fint om fler kunde vara med och hjälpa till. Klicka på bannern här nedan och ta er in på sidan för att se hur ni kan hjälpa till. På sidan finns även klippet från Tv4 morgon.






En trött fredag

Kom precis hem från jobbet och klockan närmar sig ett. Elvira och Johan ligger och sover och det var helt knäpptyst när jag kom innanför dörrn. Skönt! Lugnet brukar inte vara så länge ;)

Igår var vi (Jag, Johan, Elvira och Elviras farfar) på IKEA. Vi valde ut säng, madrass, täcke och nya påslakan till Elvira. Hon kommer bli så nöjd när sängen kommer upp tror jag. Den är jättefin. Johans pappa ska åka och hämta den idag.

Stina, du undrade hur min foundation var från Make Up Store. Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag den var helt värdelös. Den är på tok för rinnig och den täcker inte alls. Det ska ju inte synas att man har smink men nån nytta ska väl en foundation ändå göra. Skulle lika gärna kunna strunta i att lägga på den. Den verkar visserligen bra för huden, that´s about it. Så den kommer jag nog inte köpa nå mer. Men jag ska fortsätta använda den och se om den blir bättre. Hur nu det skulle gå till.

Idag går jag in i vecka 26. Kroppen värker. Ryggen och fötterna framförallt. Den här fredagen blir nog lugn. Kanske hyr nån film eller så. Hoppas alla får en trevlig helg! Kram på er allihop!


Elviras nya säng

Och slutligen lite fakta om bebisen denna vecka.

"Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera." bild och fakta från babycenter.com




Mysdag med Myra och shopping i Stinsen

Elvira vaknade tidigt och försökte så fort som möjligt dra upp mig. Men idag var jag helt galet trött så jag hade problem med att ta mig upp ur sängen. Ville bara sova vidare. Till slut, när jag väl kom upp, så bestämde vi oss (egentligen redan igår) för att Myra skulle vara hemma med mig. Så mysigt. Johan ringde till dagis och sa att hon fick en dag ledigt men att hon ska gå som vanligt imorgon.

Under den korta tid som vi var hemma så hann Elvira äta frukost, leka, bygga lego, servera dockorna mat och få ett utbrott som varade en halvtimma. Jag vet inte vad som utlöste själva utbrottet men hon grät, skrek och var helt galen i en hel halvtimme och jag kunde göra annat än att krama på henne eller bara sitta på golvet bredvid och bara finnas där. Tror att det var nån sorts trötthetsutbrott för hon var helt slut. Efter själva utbrottet så blev hon helt slut. Det var en rejäl urladdning och hon ville åka vagn under hela hundpromenaden, vilket är ovanligt.
Efter promenixen så gick vi till Stinsen där vi mötte upp svägerskan, syrran och Elviras kusiner Filippa och Alva. Kusinerna lekte ett bra tag och verkade ha riktigt kul.

Efter ett litet tag så kom fina Stina. Hon lekte lite med Elvira och vi gick sen vidare på en shoppingrunda. Fick inget handlat. Eller jo en dyr foundation på Make Up Store, men den är säkert värd varenda krona. Vi får se imorgon, ska prova den då.

Jag och Stina käkade varsin kebabtallrik och Elvira sov i vagnen säkert en och en halv timme. Hon var verkligen supertrött. Hände egentligen inte så mycket mer. Det var en supertrevlig dag men nu när jag kom hem så känner jag hur ont jag har. Kände egentligen redan av det på vägen till bussen. Började halta lite smått och idag var det vänstra sidan som knasade. Ischiasnerven verkade spöka och det ilade långt ner i benet.

Idag är det förlossningskliniken och speciallfall riskförlossningar på tv4fakta och efter det så är det sängen som hägrar. Hoppas alla har haft en fin onsdag! Hörs imorgon vänner.

Desperateday

Hej hopp och god kväll på er!

Tisdagen är snudd på slut och jag har jobbat idag. Vi hade ett mycket givande möte med en hel del info. Jobbade längre än va jag skulle, men idag gick det väl an. Imorgon och på torsdag så stod det i schemat att jag ska vara ledig, så jag tänkte nog faktiskt vara ledig. Ska försöka ta mig till Stinsen imorgon med syster yster och vi ska gå på födelsedagspresentsjakt. Får se hur det går. Vi vet väl på ett ungefär va vi ska köpa.
Fick finbesök på jobbet idag med älskade fina bror och svägerskan min. Det är alltid trevligt med en liten surprise så där. Blir så glad så.

Bebisen har levt om en hel del som vanligt och just nu ligger lilla liten och sparkar mig mellan revbenen. Jag försöker trycka i mig nåt mataktigt och Johan sitter bredvid och smaskar järnet.
Har tankar på att kanske ha Elvira hemma imorgon, av egoistiska skäl. Saknar henne. Har knappt träffat henne nåt på flera dagar. Min fina fina Myra. Vi får se.

Har inte mycket mer att säga om dagen idag förutom att Desperate Housewifes börjar om en kvart, missa inte!


Åter igen måndag

Hej!

Klockan är halv tio och jag har lämnat en morgontrött liten Myra på dagis och varit ute med hunden. Har även lyckats kasta i mig frukost och sitter nu här i soffan och känner mig helt kaputt. Slut som människa. Bebisen sparkar och lever om och verkar inte bry sig om att mamsen är trött.

Idag kommer jag jobba tre timmar mitt på dagen. Känns jättekonstigt. Bara tre timmar liksom? Iofs så är det typ vad jag orkar nu för tiden, men det känns ändå som slöseri av dag på nåt vis. Mellan två och fem. Haja vad mycket kul man kan göra mellan två och fem! Dessutom så måste Johan hämta på dagis och han kommer gå minus på sin flextid (IGEN) och vi förlorar typ på att jag jobbar. Känns ju sådär kan jag säga. Måste prata med chefen om att lägga min arbetstid så jag kan både hämta och lämna, det hade ju varit guld. Men vi får se vad han säger. Är ganska mycket som krånglar på jobbet nu för min del så jag hade nog gärna sluppit gå dit, men jag får stå ut nån månad till.

Annars är det köttfärssås och spagetti med rivna morötter som står på middagsmenyn idag. Himlen är grå och det ser ut att komma mer snö när som helst. Det är den här delen som är jobbigast med övergången till våren. Man blir blåst gång på gång. Ta hand om er och hoppas ni får en bra start på veckan!

Sunday funday?

Uppe med tuppen, som vanligt. Jobbigt att inte få sova när det är helg. Iofs så jobbar jag idag också så det känns inte riktigt som helg, tråkigt nog. Hur som helst.
Jag och Elvira har ätit en lång mysig frukost och tittat på bolibompamorgon. Det dröjde inte så jättelänge innan Elvira gick in och väckte sin pappa *flinar i smyg*. Han sa igår kväll att han skulle ta morgonen med Elvira så jag fick sova ut eftersom jag ska jobba, men han vaknar aldrig. Elvira började klättra på honom men han fortsatte sova.
Men nu sitter han här iaf.

Igår kom Stina hit. Yay! Hon käkade middag här och vi tittade lite på Robinson och Elvira lekte järnet med sin bästaste bästis. Stina gick framåt elva snåret och jag gjorde mig i ordning och gick och la mig. Nästa vecka fyller både min mamma och Stina år. Stina den 28 och mamma den 29.

Nu ska jag fortsätta umgås med Johan och Elvira, men hoppas alla får en fin solig söndag (UTAN snö). För ni vet väl att dom har sagt att det ska komma snö va?

Sjukgymnastik och gravidfika

Imorse vaknade vi klockan 06.00. Eller Elvira vaknade, jag och Johan hade ju liksom inget val. Vi gick upp och åt lite frukost och gjorde oss i ordning. Johan stack till jobbet och jag och Elvira till dagis. Elvira var inte speciellt samarbetsvillig och ville väl helst inte vara på dagis men tyvärr så har man inget val ibland.
För idag var det dags för rygginformation och sjukgymnastik för gravida. Det var jag och två andra mammor. Gick på precis samma rygginfo när jag var gravid med Elvira men det är alltid bra att friska upp minnet lite. Fick med mig lite övningar hem och tips om att köpa nya skor. Inte bra för gravidkroppen att gå omkring i basketpjuck. Hur som helst så fick jag det också förklarat för mig att det inte finns så mycket man kan göra åt foglossning, ligament och bäckensmärtor. Man kan ju träna och så men oftast så kvarstår problemen. Iaf om man har det så tungt som jag har.

Efter sjukgymnastiken så åkte jag hem och gick ut med hunden. Bytte om från mjukiskläder till jeans och åkte sen tillbaka till Sollentuna. Där köpte jag mig ett par nya skor. Ett par reebok walkingskor. Vita, smart va? Dom ser nog grå ut efter några dagar med hundpromenader och jobb. Men dom är sköna och dom kostade inte alltför mycket. "Råkade" även köpa en ny klänning och nya hårspännen till Elvira och några par nya strumpor till Johan. Åt lunch och fikade med Elin, som alltid var det lika trevligt. Hon ska ha bebis i maj och har en riktigt fin mage. Ska bli kul att ha nån att vara mammaledig med.
Efter centrum så var det bara att hämta Elvira på dagis och åka hem. Satte igång och städade litegranna och började tvätta vagnen som bebisen ska ha (Elviras gamla). Gick sen ner med själva chassit i källaren så vi slipper ha en vagn i hallen. Skönt!
Det här inlägget blev på tok för långt och jag ska avrunda det hela med lite bebisfakta och bild på hur stor bebis är nu. Trevlig helg!



"Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunt och ömtåligt skinn och utan större mängder underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt."

Paff

Jaha. Det här var ju inte riktigt vad jag hade räknat med. En sjukskrivning på 50%. Problemet kvarstår. Jag får ONT av att stå för länge. Som tur är så är min arbetsgivare så snäll så han har lovat att korta ner mina arbetspass så jag bara behöver jobba kanske 4 timmar istället för 8. Iaf fyra timmar mindre som jag behöver stå och ha ont. Så sjukt. Inte ens en sjukskrivning kan man få nowadays. Det verkar som att bebisen måste vara halvvägs ute för att man ska få vara hemma och vila. Nu får det bli så här. Får försöka stå ut och hoppas på att jag får havandeskapspenning på slutet. Hoppas hoppas. Just nu känns det ganska hopplöst då jag hade räknat med att få vara hemma hela dagen och bara ta det lugnt. Hade planer också, men dom gick i stöpet. Nu vet ni iaf. Dont u ever get pregnant and dont u ever have pain! Så de så!

Nu ska jag sätta mig ner med min mamatidning och ta det det lugnt tills jag börjar jobba. Ha det fint

Torsdag = sjukskrivning?

Idag gäller det. Ska träffa läkaren på mödravården i hopp om att han kan sjukskriva mig. Tänk om han inte vill sjukskriva mig? Börjar bli nojjig. Antagligen för att jag vet vilket helvete det är för mig att stå på jobbet. Får ju så ont av att bara stå. Får se va han säger.
Folk har sagt åt mig att överdriva och ta i när jag beskriver hur ont det gör och hur det känns. Men jag tror faktiskt inte att jag behöver överdriva eftersom jag lider nåt så fruktansvärt av det här. Det är t.o.m så jag fasar över hur jag ska orka gå ut med hunden. Ligger vaken på nätterna för att det värker så och det här "klockandet och knastrandet" i bäckenet oroar mig.
Som sagt, får se va läkaren säger.

Har heller ingen aning om hur det blir för mig idag med jobb och så. Pratade med min arbetsgivare igår och förberedde honom på att jag skulle till läkaren idag och kanske blir sjukskriven. Han blev glad för att jag hörde av mig men fortsatte sedan "Ja, men vi syns imorgon då". Jaha, tänkte jag. Tänk om jag blir sjukskriven då? Blir jag inte sjukskriven från och med den dagen jag varit där då? Jag har ingen aning. Har aldrig varit sjukskriven , inte så länge iaf.

Hör av mig lite senare. Hoppas alla får en fin torsdag!

Bebisen lyssnar

En sista blogg innan jag går och lägger mig för natten. Är helt slut och har varit nära på att somna hela kvällen här i soffan. Johan är världens bästa och står och tar hand om monsterdisken. Älskade älskade Johan. Själv så har jag bara suttit och myst med magen. Har kommit på att bebisen blir lugn när jag sjunger. Så fort den lever om så brukar jag börja nynna på en snutt ur Lady och Lufsen, då blir bebis lugn igen. Sött. Gillar redan musik. Ska börja poppa lite Winnerbäck för liten snart så den lär sig. Nu ska jag dricka ett stort glas vatten innan jag går och sover.

Imorgon får ni hålla tummarna för att läkaren ger mig en sjukskrivning. Ska dessutom försöka lämna kissprov så barnmorskan kan kolla upp om jag har urinvägsinfektion. Misstänker nämligen det eftersom jag har så mycket sammandragningar. Får se om jag hinner pipa förbi jobbet också och lämna lite papper. Men nu , natti natti.


En lista

En lista över saker att göra:

  • Diska monsterdisken
  • Dammsuga (dammråttorna liknar mer dammkatter)
  • Tvätta två tvättar utöver den som är i tvättmaskinen
  • Byta gardiner i vardagsrummet
  • Skura
  • Tvätta barnvagnen och ställa undan den
  • Gå igenom alla Elviras kläder och sålla
  • Ringa Sollentunahem och be dom laga massa saker
Finns säkert tonvis me fler saker att göra. Detta är iaf några. Och va har jag gjort?

  1. Sovit
  2. Ätit
  3. Surfat
  4. Varit ute med hunden
  5. Bloggat
Visst är jag en ambitiös kvinna? Jag får verkligen tummen ur och gör saker när det börjar samlas på hög. Jajamänsan. Jag är en sån där som alla vill vara. Drivande och alltid "on the go". Åh va jag älskar mig själv när det händer saker.

Självdisciplin

Jag har noll självdisciplin. Jag MÅSTE städa... Nu nu NU!  Nu jäklar ska jag ta tag i det här. Men jag har svårt att koncentrera mig. Bebisen är helt vild och lever om där inne så jag sitter bara och småler för mig själv med en hand på magen. Spark spark. Mys.

Nu är det onsdag

Klockan är 08:07 och jag sitter och äter limpsmörgåsar med ost och dricker multivitamindryck. Johan lämnade Elvira idag så jag kan bara sitta här och slappa ett litet tag till. Skulle ju behöva ta tag i hemmet dock, men just nu känns det inte som prio ett. (trots att det ser ut som ett bombnedslag)

Har sovit dåligt inatt (som vanligt) pga mina bäckensmärtor. Så jäkla jobbigt. Hade inte ens i närheten av lika jobbigt i min förra graviditet, men dom säger ju att andra gången kan vara jobbigare. Bebisen ligger redan så högt upp så jag har svårt att andas i vissa lägen. Det läget jag sitter i nu exempelvis. Lite lätt framåtlutad. Funkar inte.

Elvira var världens sötaste igår kväll. Hon drog upp min tröja och sa "mamma ta ut bebisen nu?". Och så pussade hon på magen och klappade på den med sin pyttelilla hand. Hon gosade verkligen. Sen så fick hon för sig att lägga sig på mig (jag låg ner i soffan) och då blev det lite obehagligt eftersom bebisen fick det trångt där inne så då fick jag lov att flytta på Elvira. Men hon var sååå mysig igår. Älskade lilla gullunge. En till söt sak som hon brukar säga är "Jag är mammas hjärta". Håååååå, kan man göra annat än att smälta?
Ja Elvira, du är mammas hjärta. <3

Dagishämtning och middagsdax

Idag fick jag både hämta och lämna Elvira på dagis. Oftast så behöver jag bara hämta vilket är skönast för mig. Men eftersom Johan behöver jobba igen massa tid på jobbet så var det bara att "bita ihop". Problemet för mig med att både hämta och lämna är att det går väldigt många stämplar på bussremsan så det går åt en bussremsa i veckan typ. Ska räkna ut om man skulle tjäna på att köpa ett månadskort istället.

Nu har vi iaf kommit hem och vi har precis ätit pytt i panna. Elvira har dessutom tryckt i sig en munk (blev en munk istället för bulle) och hon verkar mätt och nöjd. Hon sitter och tittar på Bolibompa och är alldeles lycklig över sina nya trosor. Vi gick nämligen förbi hm innan vi gick till bussen. Vi skulle köpa nya hårspännen då dom går åt som smör i solsken. Vet inte vart alla har tagit vägen?! Köper nya hela tiden tycker jag. Helt plötsligt så är dom bara borta. Börjar fundera på om det är hårdvaluta på dagis. Elvira kanske har byteshandel med dom andra barnen. Nåt lurt är det. Jaja.

Bebisen har varit helt vild i magen sen vi kom hem. Den sparkar högt upp och snart når den upp till revbenen. Förstår inte hur något så litet kan vara så starkt. Det är riktigt mycket kraft bakom sparkarna nu så det är nästan så man hajar till och tappar andan. Och än är jag bara i vecka 24. Hur ska detta sluta. Tur att den rör sig dock, då vet man att den lever och mår bra.

Har inga planer för kvällen. Ska gosa med Elvira och sen är det ju Desperate Housewifes klockan nio. Imorgon har jag inga planer heller så vi får se va onsdagen har att bjuda på..

Smärta

Har bara varit hemma idag. Pratade med chefen och sa att jag hade så ont så det var ingen idé att jag kom in. Han förstod och tyckte att jag skulle stanna hemma. Har legat och vilat, tagit en dusch och bara slappat. Nu ska jag ut med hunden för sen ska jag hämta Elvira på dagis. Har lovat att hon ska få en bulle efter dagis. Hon brukar vilja ha nåt efter dagis, oftast en frukt eller så, men idag ville hon ha en bulle och eftersom jag har varit hemma idag och bara slappat så ska jag lindra mitt dåliga samvete med att ge henne det hon vill ha... Skriver mer senare! Puss och kram

Nyss hemkommen

Idag var det barnmorskebesök. Det gick strålande och mitt blodtryck såg bra ut och bebisens hjärtljud låg på 140. Bebisen blir helt vild så fort vi ska lyssna på hjärtat. Allt såg som sagt bra ut men hon ville gärna få mig sjukskriven eftersom jag har mycket sammandragningar och bäckensmärtor. På torsdag så ska jag till mödravårdsläkaren så det är bara att hoppas på att han sjukskriver mig. Skulle vara så skönt att bara få vara hemma och ta det lugnt ett tag.

Efter att jag hade varit hos barnmorskan så gick jag förbi mamma och pappa. Pappa och jag snackade lite skit och jag glömde helt bort tiden. Så när klockan var tre så stressade jag iväg till dagis (som iofs ligger bara 2 minuter från mamma och pappa) och hämtade en superglad Elvira. Hon hade haft en bra dag på dagis och lekte för fullt när jag kom.
När vi klätt på oss och kommit utanför dagis så bestämde vi oss för att gå förbi systrami för att hälsa på en stund. Tog en fika och Elvira lekte lite med kusinerna. Johan "hämtade" upp oss och så åkte vi tillsammans buss hem. Eftersom inte Elvira har nån vagn till och från dagis (hon vill ABSOLUT gå SJÄLV) så vill hon ibland bli buren korta stunder och det kändes skönt att Johan var med så jag slapp det. Får ju egentligen inte bära.

Nu ligger Elvira helt utslagen i soffan och vi ska äta fiskpinnar och potatismos strax. Sen är det natti natti för lillfröken. Jag däremot ska sätta mig och läsa en stund, om jag inte somnar i tallriken.


Trött Elvira sitter i mammas och pappas säng med "dansskorna" (mockasiner) och i "prinsessakläderna"

Hej lördag!

Idag var det bara att pallra sig upp tidigt till jobbet för att öppna. Öppnade sju och var faktiskt (hör och häpna) ganska pigg! Tog mig en kopp kaffe och sen var jag igång. Bebisen har haft disco hela dagen och verkar ha kännt av att jag har varit igång så nu sitter jag hemma och bara tar det lugnt. Ska dock hem till Stinas mamma snart där jag ska bli bjuden på middag och kolla på melodifestivalen. Ska bli så mysigt. Få träffa Stina och bara mysa. Dessutom så tar det bara mig tio minuter att ta mig dit så det känns helt ok.

Har ganska ont idag eftersom jag stått åtta och en halv timme idag. Har inte tagit nån rast då det blev nåt missförstånd med den som skulle byta av mig. Öppnar imorgon me och kommer säkerligen har redigt ont eftersom jag stått så länge idag. Men på måndag ska jag till barnmorskan. Känns skönt att få prata av sig lite. Hon har lovat att styra upp allt så jag får en sjukskrivning. Tack för det.


Nu klipper jag in en bit text från min blogg på www.familjeliv.se. Det var ett bra tag sen jag skrev det och min lilla Elvira var inte alls gammal.


Är mamma något man är eller blir?
av: Tesla (2007-03-15)


"Jag tror definitivt att mamma är något man blir. Man liksom växer in i rollen för att så småningom bli en fullfjädrad supermorsa. Eller, kan man någonsin bli fullfjädrad? Och finns det supermorsor?

Jag tittar med beundran i blicken på dessa mammor som springer på babysim, babygymnastik, baby-yoga, babymassage osv. Hur orkar dom? Nu ska jag inte snacka alltför mycket. Jag har faktiskt börjat på babymassage med Elvira. Det funkar fint. Vi har dock bara varit en gång av fyra.

Stöter ofta på mammor som ser så där ohyggligt fräscha ut. Hur bär dom sig åt? Innan jag fick barn så trodde jag att "Hot mamas" mest var en myt, men ICKE! Dom finns på riktigt. Där går dom med sina perfekta kroppar (hur det nu går ihop efter en hel graviditet och en två månaders bebis på armen), nyslingade hår och med full makeup. Dom ler lite snällt och nästan "medlidande" mot en. Typ som att dom tänker "Stackare, orkar du inte bry dig om dig själv?" NEJ! Jag orkar faktiskt inte det. Jag har en Elvira i mitt liv nu. Huvudsaken är att hon mår bra och är nöjd. Jag kommer i andra hand. Detta är absolut inget argt "Anti_Hot_Mama" inlägg. Jag beundrar dom. Avslutar inlägget med en puss till alla älskade slitna småbarnsmorsor där ute! Det är bra tjejer! Jag håller på er.. "


Tycker att det är lite roligt att gå tillbaka och läsa gammalt som man har skrivit. Kommer inte ihåg att jag har kännt så.

Foglossning från helvetet

Va roligt att jag knappt kan gå idag pga att jag jobbade igår. Känns ju sådär. Alla mina planer idag splittras för att jag har ont. *suck* Jag blir så less. Elvira känns varm idag igen och jag undrar när denna sjukraid ska vara över?!

Pratade iaf med min arbetsgivare igår och han förstod mig! SÅÅÅ skönt! Han sa att jag nog kommer att behöva bli sjukskriven för att sen få gå på havandeskapspenning. För han såg hur jag led när jag stod. Det kändes som jag skulle gå av på mitten och eftersom jag är så dum (faktiskt mitt eget fel) så tar jag på mig saker jag egentligen inte borde göra. Så när min kollega Madde kom in och hörde va jag hade haft för mig på jobbet under dagen (skurat biltvättshallen) så sa hon åt mig att göra ingenting förutom att bara stå i kassan. Tack Madde för att du säger åt mig. Tyvärr så lyckades jag ju ändå förstöra min lediga dag med värk för att jag envisas med att ta i mer än va jag egentligen borde. Dumt huvud så får kroppen lida. När ska jag lära mig? Jaja.

Hur som helst så måste jag fixa nya inkomstpapper från försäkringskassan eftersom min arbetsgivare har slarvat bort mina. Ja, jag vet. Klantigt. Men nu ska jag försöka ta mig ut i köket och göra frukost. Klockan är sju och jag vill inget hellre än att bara krypa ner i sängen igen.

Här är vi nu bebis

"Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln."

"Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt."


Jobb...

Kan ju säga att jag känner mig så där lagom peppad inför att stå på jobbet till halv nio ikväll. Har absolut ingen lust men jag vet att det bara är å bita ihop. Känns rätt hopplöst bara. Har iaf kollat upp va det är för papper som försäkringskassan ska ha för havandeskapspenningen som jag tänker söka. Det jobbiga är bara att eftersom det tagit två veckor för min nya arbetsgivare att fylla i dom papper jag har gett honom (om han nu HAR fyllt i dom) så lär det ju ta ÄNNU längre tid för honom med dom andra papprena. *suck* Krångel krångel. Har heller ingen aning om hur jag jobbar nästa vecka vilket suger eftersom jag måste till barnmorskan två gånger och dessutom försöka hinna med sjukgymnasten. Hade jag haft ett schema så hade jag iaf vetat va jag kunde gå på och inte. Men nu får det bli som det blir. Tänker inte missa mina viktiga möten på mödravården för att min chef inte kan göra ett ordentligt schema.

Som ni säkert märker är jobbet mest ångestframkallande nu. Och att våran boendesituation inte går nåt vidare underlättar ju inte heller. Börjar bli lite trångt här hemma. Och chansen för oss att få nåt nytt verkar liten eftersom vi inte har stått i bostadskö flera hundra år. Bläh!

Barnens hus och fika i Märsta

Idag har jag haft en dejt med Hanna och lilla Jonna. Dom hämtade upp mig runt kvart över elva och så drog vi till barnens hus. Där tittade vi runt lite och handlade godis. Efter barnens hus så åkte vi hem till Hanna som bor i Märsta. Det gullades bebis och dracks kaffe. Hann även med att snacka lite skit också. När Hanna åkte iväg för att hämta Kevin på dagis så stannade jag och Jonna kvar hemma för lite qualitytime. Mysigt värre. Jonna hann med en supersnabb powernap i min famn och vaknade igen lagom till mamma och storebror kom hem. Efter det trevliga Märstabesöket så drog jag hem.

På vägen hem så ringde min barnmorska. Jag berättade om mina bäckensmärtor och den hemska foglossningen och hon gav mig numret till sjukgymnasten och stränga order om att INTE stå för mycket eller bära för mycket. Så efter jag har varit hos sjukgymnasten så verkade det som att hon ville få mig sjukskriven ett par veckor vilket inte verkar som nån dum idé. Vi får se hur det blir. Barnmorskebesök och sjukgymnastik ska iaf hinnas med nästa vecka.


Jonna 2 månader gammal.

Jonna är en glad bebis.

Det bästa sällskapet man kan ha

Igår så blev det en lugn dag. Vi softade mest hela dagen och gjorde det som föll oss in. Lite senare på dagen så pratade jag med Stina (den bästa som finns) i telefonen och hon berättade att hon hade blivit sjukskriven resten av sin kontrakterade tid uppe i Pite. Därför kommer hon nu vara hemma mycket mer och vi hinner ses desto mera. Tyckte ju synd om henne eftersom hon gärna avslutat det hon påbörjat där uppe. (för er som inte vet så är Stina showartist och arbetar som det, nu senast uppe på Pite havsbad) Jag blev ju dock gladare över hennes sjukskrivning då jag gärna träffar henne oftare. Stina är min absolut bästa vän och jag har saknat att ha henne hemma.

Hur som helst så tog hon sig till Edsberg och jag mötte upp henne för en liten fika nere på det lokala fiket Figges. Vi satt där och snacka skit ett bra tag och gick sen upp till mig istället. Däruppe så möttes vi av Johan och Elvira. Elvira var i helt i extas över att Stina kom eftersom Stina är den bästa i hela världen tycker hon. Hon tycker Stina är SÅ rolig och allt som Stina gör är bara så "wow". Dom kutade runt, dansade, byggde koja, läste böcker och hade sig hela eftermiddagen och jag och Johan fick typ bara titta på för det mesta. Stina stannade till middagen och vi köpte pizza, mums. Sen när det var dags för Elvira att sova så gick Stina. Hoppas verkligen att vi kan träffas snart igen. Har saknat dig så.

Idag är Johan och Elvira hemma....igen..... Men jag däremot ska nog dejta Hanna och hennes lilla Jonna. Vet inte riktigt va vi ska hitta på men nåt kommer vi nog på.


Kojan. Endast Stinas ben sticker ut.


Det lästes mamma mu. Röda ögon på denna bild, tyvärr.


Det åts banan.


Och det klättrades ut och in ur kojan.




Trött trots sovmorgon

Klockan är tio i elva och dags för lunch. Jag som inte ens har ätit frukost än. Jag mår illa och har sovit så konstigt inatt så jag har inte kännt att jag har varit hungrig förrän nu. Ska nog ta mig några smörgåsar och dricka lite te tänkte jag. Elvira och Johan är hemma idag med. Mysigt men ändå jobbigt. Jag vet man FÅR typ inte skriva så. Men eftersom jag är ledig så hade det varit skönt att bara få vara hemma själv. Hela familjen har ju varit sjuka så länge nu så jag har liksom inte fått nån tid för mig själv. Ska försöka dra mig iväg till Stinsen eller nåt bara för att komma bort en stund. Det räcker med nån timme.

Nu kommer Johan och Elvira hem igen (dom har varit nere och handlat på ICA). Nu MÅSTE jag äta nåt.

Pixtime


Elvira i sin blixten mcqueen tröja


Ännu ett bevis på Elviras "rad-period"


Bilden e suddig som bara den men ändå så fin på nåt vis. Vecka 23


En mindre suddig bild, dessvärre pixlig istället. Samma vecka som ovan.


Elvira och hennes minsta kusin Alva fick åka "kundvagnsbil" på Vinn idag. Roligt värre.

En ruggig måndag

Jag trodde väl att jag skulle få en liten sovmorgon idag, men inte det. Elvira vaknade halv sju och då var det bara att kliva upp. Jag är helt slut efter endast några få timmars sömn och jag vet inte hur jag ska orka med dagen. Tur att jag inte jobbar förrns på torsdag. Skönt det iaf.

Idag så blir det väl annars en rätt så lugn dag. Hela familjen är fortfarande krasslig men det är väl på bättringsvägen tror jag. Elvira är ju lika rastlös som vanligt trots att hon är sjuk så vi måste väl hitta på något skoj. Funderar på om vi ska gå en sväng till Stinsen så hon får leka av sig lite. Men först ska det ätas frukost, duschas och jag ska även göra ett försök till att klippa lillfröken. Får se hur det går. Hon har ju lite problem med att sitta still. Värt ett försök tycker jag iaf.

Jag hoppas alla får en bra start på veckan trots det tråkiga vädret.


Elvira x 6


En sjukling i pyjamas


Elvira är inne i en "rada-upp-saker-på-rad" period nu. Hon bad mig skala en apelsin
och när jag kom tillbaka till köket efter att ha svarat i telefon så har hon skapat detta mästerverk.


Och noga som bara den är hon också. Petar man på hennes "rader" så
hojtar hon "NEEEEJ" och tittar på en bestämt.


Men äta apelsinen gick visst inte för sig. När man frågade henne om hon
skulle smaka på den åtminstone så tittade hon ut genom fönstret och låtsades
som att det regnade.


Står och spanar efter pappa i fönstret.


Elvira hemma hos kusinen Filippa och äter glass. Dom var så söta
när dom satt och skåladen med glassarna.

(samtliga bilder är , som ni säkert ser, tagna med mobilkameran så jag ursäktar den kassa kvalitén.)

En sjukanmälning och två dagar senare

Jag gick aldrig till jobbet. Hade aldrig någonsin kunnat stått där med den här hostan. Vi har ju fastfood och sånt på jobbet och det skulle kännas rätt ohygieniskt att hålla på så bakom kassan. Jag sa till min arbetsgivare att det kändes jättepinsamt att ringa och sjukanmäla sig när man bara har jobbat två dagar imellan den förra sjukskrivningen, men va ska man göra. Han förstod och sa att det skulle lösa sig ändå.

Har därför inte gjort så mycket denna helg. Det har kännts skönt att bara tagit det lugnt och varit hemma. Hostan har inte blivit nåt bättre utan snarare tvärtom (trots hostdämpande medicin). Elvira hostar och snorar också fortfarande och jag har ingen aning om när det här ska ta slut. Börjar kännas tradigt. Min foglossning känns inge bättre heller så jag har bestämt mig för att ta kontakt med min barnmorska och prata med henne om sjukgymnastik. Får se va hon säger.

Nu funderar jag på om jag ska ta Johan och Elvira i släptåg och gå och handla. Eller om jag bara ska åka själv. Hmm... svårt val. Hoppas alla har haft en fin helg och att ni mår bra!

kram

Hostdämpande tack

Fortfarande sömnbrist. Är helt i slut i kroppen när jag vaknar och oftast torr i halsen vilket resulterar i att jag hostar som en idiot varje morgon. Hostan börjar värka i bröstet och magen på mig nu och jag funderar på om jag ska gå till apoteket och köpa på mig nåt hostdämpande. Jag dricker te som en galning för att det känns skönt för halsen men dessvärre så är väl det också det enda som händer. Det verkar inte lindra hostan något och det kittlar ständigt i halsen. Elvira har haft feber inatt och hostat en hel del. Tycker så synd om henne. Pluttan. Även Johan har åkt på den här skiten och det är ovanligt att hela familjen är sjuk samtidigt. Nån av oss brukar klara sig, men inte den här gången.

Största problemet är att jag jobbar imorgon (16.00-00.15) och det känns verkligen som jag MÅSTE jobba. Ångest! Jag var ju sjuk i en och en halv vecka och missade en hel del pass och jag vet inte riktigt va nya arbetsgivaren skulle säga om jag ringde och sjukanmälde mig igen. Usch. Får stå där med hosta och snuva helt enkelt. Bit ihop Lina, bit ihop.

Varje fredag så går jag in i en ny graviditetsvecka och denna vecka går jag in i vecka 23 här kommer lite info.



"Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 grams, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt." info; babycenter.com



Sömnbrist

Inatt har jag inte sovit många timmar! *gäsp* Elvira blev ju hämtad på dagis igår för att hon hade kräkts. Och barn kräks ju för att dom är snoriga och rossliga ibland. Och när dom är snoriga och rossliga så sover dom oftast dåligt. Och lyckas dom somna så låter dom värre än ett tröskverk. Shit! Elvira och hennes pappa har snarkat ikapp inatt, och har det inte varit dom jag har legat vaken över så är det bebisens vilda disco där inne. Så fort jag lyckas slumra till så vaknar jag helt panikslagen igen och undrar va som händer. "Jaha, det var bara Johan som snarkar", eller , "Jaha, nu behöver Elvira näsdroppar igen" osv. Jaja. Elvira är hemma med mig idag eftersom jag är ledig men jag anar att det bara är en tidsfråga innan min arbetsgivare ringer och ber mig jobba kväll. Det är bara en känsla jag har , och det brukar oftast stämma.

Nu slänger jag upp lite bilder på dom plagg vi har köpt till bebisen. Det blir nog inte så mycket mer än så här eftersom vi har MASSA kläder från Elvira. Och eftersom vi säkerligen får en flicka till så får jag återigen användning för alla klänningar och alla rosa bodys.


Body och byxa från Lindex. Tyckte det såg så vårigt och fint ut. Och färgerna passar ju båda könen.


En bodysuit från Ej sikke lej (köpt på lillamirakel.se). Vet att den är ganska "pojkig" till utseendet men oj va fin. Elvira blev helt kär i den här så jag funderar på att köpa en likadan till henne också då den fanns i hennes storlek.

Skänk en slant för guds skull!

Jag förstår faktiskt inte vad problemet är egentligen. Men många verkar ha problem med att skänka bort något, ge någon nåt litet eller t.o.m rädda någons liv. Att skänka , till och med en yttepytteliten summa, kan göra så himla mycket. Tre unga tjejer som bloggar har startat något i hopp om att det finns människor med lite samvete och sympati. Stöd barncancerfonden. Det kan hända dig , eller ditt barn, eller kanske någon i din närhet. Du behöver inte skänka en halv förmögenhet, det räcker med en tjuga. Skippa godiset en lördag och hjälp någon istället. Show some got damn sympathy people!

Länken har du här.
http://www.barncancerfonden.se/2256

Den 4:e mars

Hej å hå!

Kom hem för cirkus en halvtimme sen. Vet inte riktigt va jag ska säga. Det är en enda cirkus på jobbet just nu och jag är helt slut efter denna arbetsdag. Ville inget hellre än att få sitta ner och ta det lugnt men det blir aldrig som man tänkt sig. Har en känsla av att min arbetsgivare kommer ringa upp mig imorgon och säga att jag ska jobba kväll imorgon och på fredag (är ledig nämligen). Men grejen är att Elvira måste vara hemma eftersom hon kräktes på dagis idag. Hon har åkt på en dunderförkylning och tydligen så var det (ursäkta, äckelvarning) MASSA slem som hade kommit upp och det beror ju på hostan och snuvan hon har. Pluttan. Johan hade fått ett samtal från dagis och det var bara för honom att åka och hämta henne. Jag känner bara att jag måste jobba så mycket jag kan nu medan jag kan. För så småningom så kommer jag säkerligen få havandeskapspenning och bli hemma eftersom jag kommer bli hyffsat tung (troligtvis).

Hoppas alla har haft en fin onsdag. Nu ska jag slösurfa lite och bara ta det lugnt. Imorgon ska jag slänga upp lite bilder på va bebisen har fått för kläder. Supersöta!

Vilken dag...*pust*

Idag var jag på jobbet klockan tolv. Stod upp till halv nio och har nu JÄVLIGT ont i mitt bäcken! Får bara snällt bita ihop och låtsas som att det regnar. Man vågar ju knappt säga "pip" nu när nya chefen är där jämt och ständigt. Sen var det första dan med nya kassasystemet. Hundra gånger bättre än det gamla uråldriga och skönt med touchscreens och skönt att slippa alla PLU koder n shit. Men fortfarande så är det nåt som saknas. När jag kommer in på jobbet så känns det inte som min arbetsplats utan mer som att jag är en kund som ska in bara för att köpa nåt lite snabbt för sen gå igen. Men istället står jag kvar där, bakom kassan, och känner mig helt missanpassad. Hoppas Micke kommer tillbaka nästa vecka och styr upp allt. Allt har blivit så konstigt. Sen har det gått dumma rykten om att jag har varit hemma från jobbet för att "jag inte har haft nån lust att jobba" , "för att jag är gravid" och för att "jag vill jobba lite när jag känner för det". *suck* Blir så trött på massa skitsnack. SÅNT kan få en att vilja sluta på ens jobb. Inte roligt att komma tillbaka och få höra sånt heller. Jag har ju varit sjuk. Men det verkar som att det inte är nåt man får vara längre. Nu längtar jag bara tills jag kan ta ut havandeskapspenning så jag slipper skitjobbet. Usch och blä och fy! Jag är helt slut och klockan är läggdags. Hoppas alla har haft en fin tisdag.

Puss o kram

Måndag is back

Fattar inte va veckorna tar vägen? Det var ju alldeles nyss måndag, och så är det måndag igen. Dessutom är klockan nu halv tio på kvällen så det dröjer inte länge innan måndagen e slut. Hur som helst så har jag softat hela dagen. Vid två var det färdigsoftat. Då var det bara att springa ut med hunden och sen bege sig mot dagis.

Elvira satt och åt mellis på dagis när jag kom. Hon blev jätteglad och tydligen så hade det gått alldeles strålande idag. Känns skönt att det går så bra trots att dom andra barnen är några år äldre än hon. Dessutom så är ju Maja och Tuva lediga på måndagar så hon har ju inte haft sina kära kusiner att lattja med heller. Hon hade inte ens frågat efter dom sa fröknarna, och det känns iofs skönt att hon klarar sig "själv" också. Dom hade försökt ta bort blöjan ett tag men Elvira hade vägrat gå på dagis toaletten. Det kan ju vara för att hon precis bytt avdelning och inte riktigt har vant sig än så jag sa att dom skulle ge henne lite tid så ordnar det sig nog. Och dom sa bara att dom inte tänker tvinga henne till nåt (såklart) utan dom tar det i hennes takt.

Efter dagis så gick vi hem till syster yster och hälsade på henne och alla kusiner (ja, alla kusiner förutom Filippa såklart, för hon är hemma och är en sjukis med sin pappa). Maja och Tuva blev superglada och pratade (som vanligt) i munnen på varandra så det var svårt att urskilja va dom sa. Alva låg helt utslagen på soffan och sov, allt oljud till trots. Maja, Tuva och Elvira kan nämligen föra en himlans massa liv ihop. Sötnötar. Elvira och jag stannade kvar och åt middag och tittade på bolibompa och tog sen bussen hem. Väl hemma så hann hon busa lite med farfar (som hade storhandlat mat med pappa Johan) och sen var det bums i säng. Hon slocknade på två röda.

Dom närmsta två dagarna blir det nog inte så värst mycket bloggande då jag jobbar. Bara så ni vet. Men hoppas ni har en härlig måndagkväll och att tisdagen blir bra!


                                                                                                                                                                                                     



Minstingen Alva låg och sussade sött i soffan när vi kom på besök. Retrounge.


Elvira närmast kameran, Alva i mitten och Tuva längst bort. Tittar teve.

Elvira

Idag har min älskade lilla Elvira namnsdag. Idag den 1:a Mars är det Elviradagen! Hon vet om att hon har namnsdag också, för det sa dom minsann på bolibompa imorse. Mäkta stolt blev hon kan jag säga. Just nu ligger hon och sover innan vi ska bege oss ut för en liten lekstund i parken. Ska försöka hitta på nåt gott att äta eftersom det är Elvira-dagen, men jag vet inte va vi ska hitta på. Jag har världens sämsta fantasi och frågar man Elvira va hon vill ha så blir det alltid "köttbullar och makaroner" eller "spagetti och köttfärssås".  Börjar bli lite tjatigt..

Hoppas alla får njuta av den härliga fina vårsolen idag och att detta väder kommer hålla i sig. Välkommen Mars månad!