Das boot

Klockan tio över åtta ikväll så är jag och sju andra bruttor på en finlandsfärja på väg till Åbo. Det ska bli skönt. Men ändå jobbigt. Har aldrig varit ifrån Elvira så länge. Haha 24 timmar liksom. Sorgligt ju! Fan vilken tönt man e. Jag tycker egentligen att det ska bli skitskönt, men jag skriver så där för att ingen ska tro att jag är en kass morsa! ;) Nej, jag kommer nog faktiskt tycka att det är skitjobbigt, å andra sidan så tror jag att det kommer gå över ganska snabbt. Några öl och några shots så är man nog på G. Jag behöver det här..verkligen.. Det kommer göra mig gott *intalar sig själv* Sjukt att jag inte har varit ifrån Myra ett helt dygn på 16 månader. 16 månader är iofs inte så lång tid.. men ja.. Fast jo, det är fan sjukt lång tid. För att vara jag. Nu ska jag gosa Myra...

image296

Alla ska sova

Nu lilla humla nu ska du sova
Alla små ungar i sina sängar
Och deras mammor och deras pappor
Alla ska sova för nu är det natt
Sova ska också vareviga katt
¤ ¤ ¤
Kossor och kalvar i sina hagar
Alla små föl och alla små grisar
Alla kaniner alla små lamm
Nu ska dom sova för nu är det natt
Sova ska också vareviga katt
¤ ¤ ¤
Skogar och hagar, åkrar och ängar
Blommor och fåglar, och alla små kryp
Allting som lever på hela jorden
Allting ska sova för nu är det natt
Sova ska också vareviga katt

(Denna låt ska Elvira höra när hon ska sova. Hon älskar den. Och jag förstår varför)

image295


Bara för att..

Eftersom Myra sover så passar jag på att slösurfa lite. Kom på rätt snabbt att det inte finns mycket att göra på webben, sunkigt! Kollat alla mail och läst att bloggar typ... Ok, inte ALLA bloggar, men dom bloggar jag tycker är intressanta. What to do now?

Har diskat en monsterdisk och tvättat två tvättar. Har sopat och dammat. Fixat och donat. Ska bädda rent i sängen och så, men det kan jag inte göra nu för då stör jag Myra. Hon är hyffsat lättväckt kan man säga. Har varit ute på en långprommis med hunden också, det var mysigt ute. Det var ganska kallt i skuggan och när det blåste, men när man hamnade i lä och solen fick skina på en då jäklar var det varmt. Hade lätt kunnat sitta i typ bikini utan att frysa.. Det är skumt me såna kontraster. När det är såååå varmt i solen borde det ju bara vara liiiiiite kallare i skuggan. Men nej.. Juste. Bara så ni vet, våran dammsugare suger för den suger inte.. Hajar ni? Tror dammsugarpåsen är full :( Bajs också.

Operation storstädning

Idag står städning högst på listan. Det är RIKTIGT illa! Det ligger grejjer överallt och dammråttorna fräser åt mig i varje hörn. INTE bra! Nu har jag i alla fall pejjat kryssningen vi drar iväg på imorgon. Känns skönt att ha pyntat i förväg så kan jag bara inkassera allas cash sen *flin* Har märkt att jag typ är nästintill pank förresten. Hur fan gick det till nu då? Juste, jag handlade grejjer på BodyShop! Man måste ju unna sig. Vet inte va som har hänt me hyn i ansiktet. Ser för taskig ut! Faktum är att jag tycker att BodyShops produkter har kirrat det aning. Tycker att hyn ser jämnare och renare ut, NAJS! Pratade nyligen me Hanna. Hon skulle till jobbet. Får se om hon och Kevin kommer över senare. Vore trevligt. Johan repar ju idag, så jag o Myra är typ solo hela dan. Mys. Får passa på. Sen får jag ju inte se henne på 24 timmar. Ska nog bli lite skönt ändå..


Påsk å sånt

Nu har jag varit så där dålig på att blogga igen. Sorry ppl! Inte me mening jööh! Hur som helst. På långfredagen träffade jag fina Caroline. Vi hade en heldag i Stinsen och bara hade allmänt trevligt. Elvira rejsade i vanlig ordning som en tok. Det är bra, då får man röra på fläsket lite ;) På kvällen drack vi vin hemma hos syster yster och sen träffade vi Caroline nere på villan. Det blev en relativt lugn kväll, skönt. Påsken kom, såg och segrade. Jag hade en riktigt trevlig påsk med familjen och det åts massa påskmat och sånt. Elvira var helt lyrisk över påskägget hon fick av mormor och morfar med strumpor i. Yay! På söndagen var vi hemma hos Elviras farfar och åt flygande jakob och mös. Även där fick hon påskägg. Hon har tur hon. Själv så fick jag inget påskägg, men jag köpte MASSA godis till mig och Johan som förövrigt är slut nu. Det bästa med den här påsken var den långa ledigheten. Visst, jag är ju fortfarande hemma med lillsmulan, men Johan är ju inte hemma så mkt. Så det var skönt att bara vara våran lilla familj. Den här veckan har annars gått snuskigt fort. Det är redan onsdag och på fredag åker jag och sju andra bruttor på en 24 timmars kryssning till Åbo! NAJS! Jag LÄR ju ta me mig kameran så ni får njuta av lite sköna pix ;) Nu ska jag slänga upp lite bilder för klockan nio på ettan så börjar serien "barnmorskorna" , det får ju inte missas! Tjillevippen!




Dom första två bilderna är från påskafton. Maja och Tuva fick kritor i sina påskägg som dom kom på att dom skulle måla på sig själva me. Så dom hamnade i badet, Myra blev avis. Resten av bilderna är på Myra och Myras pappa när dom busar. På sista bilden skymtar man lite av Myras nya nattlinne. Sött som socker!

Du och Jag

Igår fick jag en stund av bara ren lycka och kärlek. Jag kände dina fingrar dansa över min bara rygg. Jag kände dina andetag mot min hud. Din hud mot min. Värme. Älska. Jag älskar dig. När du bara är du. När du bara vill ha mig. När jag bara känner doften av dig. Jag vill bli gammal med dig. Jag tänker på dig precis just nu...Jag älskar dig Johan. Du får mig!

image285



En hund någon?

image284

A face only a mother could love...

Bapelsin gubbjävel

Bababisch. Elvira har gått omkring och sagt "bababisch" ett bra tag och jag har inte fattat va hon har menat förrän jag tog fram en apelsin och satte mig och skalade den. Då pekade hon på den och sa "bababisch"..SÅKLART! Det är apelsin hon säger... Snacka om att jag känner mig dum. I en värld fylld av bebisspråk så är jag den största "nooben". Tur att Elvira e så bright...

What the fuck!

Va är det här nu då? Våren har kommit. Gräset börjar få den där gröna färgen och träd o buskar har fått knoppar som håller på att slå ut. Blåsipporna har blygt tittat fram och det luktar vår i luften.. HELL NO! Nu ska det komma snö!? Va är det som händer... JAG VILL HA VÅÅÅÅÅÅR! Inte nåt jävla snöklätt landskap...Vintern ska inte komma nu! Hoppas den här skiten ligger MAX en vecka, och det är verkligen MAX! Sen får det bli lite väderomslag. Det här funkar inte. Varken för min ångest eller mig. Jag måste ha värme, sol och vår! NU!

Elviras hosta verkar inte riktigt vilja ge me sig. Det låter jättejobbigt och hon verkar så besvärad av den :( I övrigt så är hon hyffsat pigg. Jag känner mig väl som vanligt.

Igår så var ju Elviras farmor här med påskpresenter. Jag och Johan fick strumpor, trisslotter, små prydnadshönor, påskliljor, en flaska vin, kaffe och massa frukt (istället för godis..). Elvira fick ett påskägg me en liten söt prydnadskyckling i och några kakor och skumbananer. Sen fick hon en jättesöt pyjamas me grodor. Sen så är ju Elviras farmor den bästa på att baka. Hon hade me sig såna där italenska mandelskorpor, bullar och hembakt bröd... Tack så mycket farmorn!


Hej å hå..

Var några dagar sen jag skrev nu. Har inte haft varken tid eller lust att skriva. Hjärtklappningen har blivit en aning bättre men jag märker att den kommer tillbaka och blir värre så fort jag sätter mig , tar det lugnt och börjar tänka. Så jag försöker aktivera mig så mycket jag kan och orkar. Idag så har jag o Myra varit hemma hos bror och Eva och ätit våfflor och druckit kaffe. Det var mys. Elvira passade på att leka av sig lite me Maja och Tuva och hon däckade rätt fint i vagnen på vägen hem. Hon sover fortfarande, det är därför jag passar på att hets skriva lite..

Helgen var relativt lugn. Hängde med dom vanliga i fredags, hade riktigt trevligt. Träffade världens finaste Caroline och en kväll med henne blir alltid bra. Har saknat henne så fruktansvärt mycket och jag är rakt igenom lycklig när jag är med henne. Caroline du är så fin...

Lördagen tillbringades mest i soffan. Slackade järnet me Myra medan Johan var på jobbet. På kvällen glodde vi lite på melodifestivalen i brist på annat. Johan poppade en STOR skål me popcorn som inte ens JAG orkade trycka i mig ;) Haja då hur stor den va. Men asså, melodifestivalen = junk! Det var nog sista gången jag kollar på skiten.

Söndagen var också lugn. Åkte hem en liten sväng till mamma o pappa. Mest för Myras skull. Hon har ju typ varit instängd en vecka för att hon har varit så sjuk. Vi fikade lite och sen åkte vi hem....

Idag kommer Myras farmor hit me påskägg. Vi kommer nämligen inte hinna ses nåt i påsk. Jag gillar påsken förresten. Då får man äta godis! Yummie... Men nu är det bäst att jag slutar skriva innan det blir massa onödigt dravvel (som att det inte redan är det)...


Hjärtklappning

Fortfarande denna hemska hjärtklappning. Den vill inte ge sig. Det känns som att hjärtat ska hoppa ur bröstkorgen. Jag sitter och ringer för fullt till husläkarn, men det enda som sägs är "Just nu är det många som ringer, var god försök senare". Bitchigt! Hallå liksom, här sitter jag och hjärtat håller på att ta sig ur kroppen så får man ett sånt svar på andra sidan luren. Jag brukar inte va så orolig över mig själv, men det här fan läskigt! Dumma hjärta, du har ju funkat så fint, håll inte på!!! Tror iofs inte att det är värre än vanlig hederlig hjärtklappning. Men ändå. Dom flesta jag har pratat med omkring tror att det är ångest. Ja, kanske. Jag har aldrig haft ångest så det har visat sig på kroppen rent fysiskt. Men nån gång ska ju va den första. Läste på vårdguiden att det är vanligast med hjärtklappning bland unga och att det kan va ångestrelaterat. Kan det bero på att jag fortfarande är arbetslös och söker jobb för fullt? Pressen börjar komma. Snart är det sommar, och efter den så ska Myra börja på dagis, och innan dess måste jag ha ett jobb. Måste helst ha ett jobb inom två månader. Det kommer bli en hel del pusslande då Johan måste ta ut pappaledighet när jag jobbar n stuff. Ja, det hela känns en aning komplicerat. Stackars lilla hjärtat, det kanske inte är så lätt ändå :(

image283
Myra gillar att va naken med diverse huvudbonader. Basist i RHCP nästa kanske?

Hjärtat slår ett extra slag

Just nu sitter jag här med en sjuk liten Myra och lyssnar på hits of the 80´s! Damn, dom kunde verkligen göra musik på den tiden. Nu vet jag inte va det är för smörja som spelas på radion. Mitt hjärta slår ett extra slag när jag hör den här underbara musiken. Inte bara för att den är så sjukt bra utan även för att jag tänker på min Stina. Hon och jag har musiken från 80-talet gemensamt. Den finns liksom i blodet. Åhh... Halva jag är liksom på helt fel ställe i världen. Stina, du fattas mig...

image282
En av dom vackraste i min värld. Fina fina Stina


Nu slår mitt hjärta dubbla slag också för att jag har en sån sjukt läskig hjärtklappning. Har haft det sen igår. Det känns så obehagligt, som att hjärtat vill hoppa ur kroppen. Är det av saknad ? May be... Eller så är det nån ångestattack på G... Läskigt är det i alla fall hur som helst. Jag har iaf ringt husläkarn så nu väntar jag bara på att sköterskan ska ringa upp och boka in mig. Dom får köra nån rutinkoll. Nåt är galet me mig, kan liksom inte sätta fingret på det.

Idag blir det förövrigt en lugn dag. Myra är ju som sagt fortfarande sjuk och det lär hålla i sig ett tag..

A night from hell

*gäsp* Ok... nu ska jag berätta hur en natt från helvetet KAN va.. Meningen var att jag skulle ha åkt till sjukhuset idag klockan åtta, men jag sitter i soffan och klockan är kvart över nio. Vi gick och la oss ganska sent och det var för att Myra vägrade sova. Hon kom liksom inte till ro. Men vi lyckades till slut och jag slocknade som en klubbad säl bredvid. Bara en timme senare vaknar hon och skriker helt hysteriskt. Vi antog att det var tänderna som spökade då hon varit gnällig hela dagen. Vi ger alvedon och byter blöja. Då lugnar hon ner sig en aning, somnar om, men vaknar efter en kvart och skriker helt hysteriskt igen. Det var ett skrik jag inte riktigt kände igen men jag förstod snabbt varför hon skrek. Hon kunde inte andas genom näsan, den var alldeles igensnorad. Johan sprang upp igen, hämtade näsdroppar. Vi gav henne dom under stora protester men det verkade va det hon behövde. Hon somnade om. Vaknade efter en timme igen av att Myra ligger och snyftar och sparkar på mig. Jag tittar på henne och frågar henne va det är som är fel. Men stackarn kan ju inte prata så jag fick inget svar. Hon satte sig upp och lutade sig mot mig. Hon ville inget hellre än att sova, det såg jag på henne, men det var nåt som störde henne. Kollade på klockan, den var inte tillräckligt mycket för att ge henne alvedon igen. Klappade henne på ryggen och la ner henne försiktigt. Klappade på henne ett bra tag och till slut så somnade hon om. Efter det så vaknade hon säkert tio, elva gånger till. Jag har inte fått nån sammanhängande sömn alls. Nu vet jag att det är en del småbarnsmorsor som läser min blogg och bah "Ameh, hon ska va glad över att det bara var EN helvetesnatt. JAG har minsann ..yadiyadiyada" ... JAG VET! Jag har värsta turen som har ett barn som sover. När man då väl har vant sig vid det, då är det inte kul när hon gråter en hel natt. Särskilt inte när hon gråter för att hon har ont... Nu sover hon dock. Jag hör henne där inne. Hör hur hon snörvlar i sömnen...stackars...

Ok. Nog om det. Nu till nåt jag stör mig på så IN I ... Satt och surfade runt på www.familjeliv.se, en sida jag är inne på säkert fem gånger om dan. Kollar runt lite i folks gallerier och blir så jäkla trött på att se bilder, "Åhh, titta här på vår fina totalrenoverade treplansvilla" eller "Titta på våra barns rum hur bra vi har designat dom efter danska skapare" "Våran sänggavel kostade minsann tvåhundratusenspänn" och så vidare. Vet inte om alla har hört talas om familjelivs-fenomenet. Det är tydligen viktigare att ha snyggt, stilrent och inte en dammtuss så långt ögat kan nå. Viktigare än att dom lyckats få friska fina vackra barn. Hmmm, städa eller vara med barnen, valet blir självklart städa. Jag kan inte riktigt uttrycka vad jag menar i ord. Självklart vill man ha ett fint hem, men hur viktigt är det egentligen? För de flesta verkar det mest va en tävling i vem som lyckas köpa den dyraste mattan eller vem som lyckas inreda mest likt ett tråkigt kök från IKEA.Elvira kommer att få växa upp me liten skit i hörn och skrymslen, men det skadar inte henne på nåt vis. Jag tycker inte att det är så viktigt att städa, det går i alla fall inte före Elvira. Men flasha ni med era fina hem, det visar ju va ni tycker är viktigt...

Till alla er som precis köpt ert drömhus och vill fixa och dona för att få det så som ni vill, jag har inget emot det. Klart man vill ha fint. Men till en viss gräns. Fortsätt fixa och dona ni ;)

Nu vaknade min gullfis.. skriver mer senare

Inte som vilken fredag som helst

Idag är det lördag. Och då var det självklart fredag igår. Det var inte som vilken fredag som helst. Jag började fredagen med taskigt humör. Varför vet jag inte, men mitt humör går jäkligt upp å ner. Och det är tvära kast. Det jobbiga är att man aldrig vet när det vänder. Det säger bara *poff* så är jag sur, sen så går jag ut i solen några minuter så blir jag glad igen. Mupp? Ja, kanske lite, men jag kan liksom inte styra det riktigt.

Hur som helst så var Johan ledig igår. Wonderful! Vi tog en härlig vårpromenad till Sollentuna. Dumpade hunden hos mor och far och gick ner till centrum. Inhandlade diverse smaskigheter. Gick och hämtade Maja o Tuva på "gadis" (dagis) dom sken som solar. Allt var frid och fröjd. Tills vi skulle gå in. Tuva ramlade nämligen och skrapade i sin lilla haka :( Sicken otur...stackars liten. Som tur va så gick det över ganska snabbt och hon visade, nästan lite stolt, upp sitt stiliga skrapsår lite senare. Vi åt middag ihop, alla syskon, alla respektive och alla barn. Det var kaos I tell ya! Men oftast så märker man inte kaoset så mycket när man är mitt uppe i det. Det kommer först efteråt , när allt har lugnat ner sig. Då först fattar man hur galet det har varit runt omkring. När allt e tyst, när alla barnen sover och man sätter sin tunga trötta kropp ner i en pösig fotölj. Tog mig en öl, och en till och sen gick jag, syster och bror ner till Villan. Där var det livat. Trevligt värre. Helt plötsligt så kom hon. Hon liksom svävar in och lyser som en sol. Caroline, du är så fin. Vi kramades och pussades länge och abstinensen lindrades en aning, skönt. Äntligen! Det kändes som det var evigheter sen vi träffades, och det var det. Det skrålades lite karaoke och sen var det inte mycket mer med den kvällen. Gick helnöjd, småglad i hatten och alldeles euforisk till bussen. Det gick så lätt, allt kändes helt ok och jag kände att det enda som saknades egentligen var ett skönt reggaebeat att lunka fram till... Mmmm..

Idag fyller Spiderman Söderström år! 30 hela år! Jag hoppas av hela mitt hjärta att hans födelsedag blir fantastisk och att hans förkylning ger med sig. Men fortsätter han dra några jäger så brukar den lindras en aning..

Idag är det lördag. Härligt. Det blir en lugn lördag. Hoppas alla där ute mår fint. Lägger in en Myra att beundra här nedan..

image281
               Så här gör Elvira när hon ska demonstrera hur stark hon är. Dom bicepsen går inte av för hackor.

Onsdag och finbesök

Vaknade vid åtta. Gick upp och åt frukost, i vanlig ordning. Efter frukosten så duschade jag och sen gav vi oss på Myras trassel till hår. Vet inte va hon gjorde natten till idag, men kråkboet avslöjade att det inte var några lugna drömmar hon haft. Fick i alla fall ut trasslet någorlunda. Trodde hon skulle protestera , men icke.

Vid halv ett tiden så gick vi och mötte Anna och Filip vid bussen. När vi kom in så fixade vi pannkakor till lunch. Det var typ bara jag och Anna som åt, barnen verkade inte så intresserade. Kexen som kom fram efter maten var däremot skojigare. Såklart! ;) Vi hade i alla fall en trevlig stund och det var kul att få lite besök... händer ju inte alltför ofta.

Vet dock inte va det var me mig idag. Är så trött och disträ. Jag är inte mig själv. Vet inte va jag håller på me och det mesta går åt skogen. Vad jag än tar mig för så blir det pannkaka av alltihop. Jättejobbigt. Är så trött så jag knappt märker va som händer runt omkring. Nu är jag trött på att vara trött. Jag tror på allvar att det är något som är fel. Min kropp har brist på nåt. Förutom vett så vet jag inte va det kan va som saknas.. Ska nog ringa husläkarn imorgon och se om vi kan gå till botten me det här.

image280
Myra och Fille leker

Tisdag och solen skiner

Solen skiner. Och som ni alla vet vid det här laget så älskar vi solen. Solen skiner in i vårt vardagsrum och kastar strålar på golvet. Det är helt magiskt. Jag och Elvira har suttit på golvet och kisat mot solen och skrattat. Elvira älskar solen så länge den inte bländar henne för länge. Om hon sitter i vagnen och solen ligger på så kan hon bli sur. Men när dom kommer i lagom dos så mår hon bra. Precis som jag. Så typiskt att det skulle bli fint väder idag ju! Jag hade tänkt å städa , men vi får strunta i det. Vi ger oss ut på promenad istället och suger i oss så mycket sol vi kan få. Johan har precis mailat mig lite bilder från hans och Myras utflykt till stan i söndags. Här kommer dom...

image274

image275

image276

image277

image278

image279



Måndagar suger

Jag hatar måndagar. Jag är mycket väl medveten om att jag inte är ensam om detta och det känns skönt. Trots att jag är mammaledig så får jag sån ångest innan jag går å lägger mig på söndagen, just för att måndagen kommer när man vaknar på morgonen. Fy alltså! Det är konstigt egentligen. Jag borde ju inte känna så...

Idag har vi inte gjort nånting. Jag har försökt att städa lite smått, men det gick sådär. Gav upp ganska fort. Mådde riktigt illa efter lunchen och bestämde mig för att vila lite med Myra. Mådde i alla fall bättre efter en powernap. Skönt! När Johan kom hem så käkade vi vegetarisk wok till middag, passar mig utmärkt då kött är svårt för mig just nu. Jag har perioder. Man kan säga att jag är en periodare när det gäller mycket faktiskt. Och just nu har jag svårt för kött. *ryser*

Johan och Myra gjorde ju stan igår och hela Slavegrid fick den stora äran att träffa lillMyra. Det hade gått bra och Myra hade fått en kokosboll stor som en handboll (för henne) så hon verkade nöjd när vi träffades vid tågen för att åka hem tillsammans. Johan hade tagit några bilder med mobilen, slänger upp dom vid ett senare tillfälle. Nu ska vi försöka få lillstrumpa i säng. INTE en lätt uppgift..

Söndag och gråmulet

Helgen har kännts lång den här gången. Helt otroligt. Annars så brukar den alltid försvinna så fort så man nästan inte hajar va som hände. Hängde me syrran och svägerskan i fredags. Softade hela lördagen, busade massor med Myra, åt pizza och spelade rose med Johan. Idag ska jag och syster på lingon&blåbär party. Ska bli kul att göra nåt annorlunda. Har egentligen inte mycket mer att tillägga idag. Får se om jag kommer på nåt vettigt senare. Lägger upp en liten Myra här så länge...

image272

image273