Long time no see

Vet att jag har varit kass på att blogga. Har jobbat stjärten av mig och är dessutom sjuk så det har liksom inte funnits nån ork eller tid över. Det har inte hänt ett skit annars. Inte i våran familj. Eller jo, det var en tjej som kom och tittade på vår lägenhet idag. Vi vill byta våran mot hennes. Hade underlättat en hel del då det skulle ta oss tio minuter till dagis, MAX! Hur najs vore inte det liksom. Dessutom så skulle vi komma närmare alla köpcentrum n shit, och eftersom vi inte har bil så skulle vi komma undan lite billigare med matinköpen. Nu handlar vi ganska ofta på Ica Edsberg, och där är det DYRT I tell ya. Jaja. Jag vill inte hoppas för mycket, man vet ju aldrig. Hon gillade våran lägenhet och tyckte den var mysig, så det lät ju bra. Sen om vi gillar hennes är ju en annan fråga, men med lite "homepimpin" så kan det nog kännas bra vart vi än hamnar känns det som.

Den där FETA lönen som jag trodde det var nåt galet med var MIN! MIN MIN MIN! Jag fick en fet lön och jag är glad. Yay! Har lagt undan massa tusenlappar för att försöka få ihop till nån slags buffert ifall det skulle krisa sig nån gång. Så nu ska jag försöka snåla med det jag har kvar. Ett måste är dock ett besök till frisören och eventuellt en vinterjacka, får se hur det blir med det sistnämnda dock. Har liksom inte hittat en enda jacka som fallit mig i smaken. It sucks! Jag vill ha en varm OCH snygg. Det verkar dessvärre som man måste välja nåt av dom. Och om jag känner mig själv rätt så kommer det bli en snygg och o-varm jacka, haha. Ett par vinterskor skulle ju inte sitta i vägen heller, men en sak i taget. Klippning och jacka står högst upp på listan.

Hoppas alla har haft en fin måndag och att ni får en fortsatt bra vecka! pöss hej

Va hände?

Va hände me tiden? Klockan var ju typ tio alldeles nyss? Eller? Nu är klockan halv två och det innebär att jag har städat i typ tre timmar. Shit! Va duktig jag känner mig *klappar sig själv på axeln* Var förresten precis inne på min internetbank. Lönekillen verkar vara lika trött som jag för det är på tok för mycket pengar på mitt konto. Vet inte riktigt va jag ska göra. Men jag väntar på min lönespec. och kollar om det är ens i närheten av rätt, vilket jag med största säkerhet inte tror. Det är galet mycket pengar. Skönt att det inte bara är jag som är trött och virrig dock.

Nu är det bara en och en halv timme kvar tills jag får hämta Elvira. *längtar* Och nu lyser dessutom solen, så jag känner mig ganska glad nu. :) Yay!

Lite trött kanske.

Denna ständiga slöhet och trötthet. Jag är så trött. HELA tiden. Jag börjar bli trött på att bli trött. Jag behöver nåt för att få mig på fötter igen, nåt som gör att jag blir pigg. Just nu är det väl vädret som skulle kunna vara lite bättre. Igår var det ju lite sol, men det höll ju inte i sig till idag. Jäkla skit. Denna jämngråa himmel. Det enda som får min kropp att fyllas av värme är Winnerbäck just nu. Varje gång jag hör Winnerbäck så blir jag lyrisk, eufori. Mys. Höst. Ljus. Gos. Åh!

"Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt,
och du berätta att du sakna mig i natt, det gör jag med.
Det är så tyst nere från gatan som det aldrig annars är,
det är som att natten här har sett allting och stilla sjunger med."

Jag blir helt kär när jag lyssnar på hans musik. Musik är som min drog. Utan musiken skulle jag nog vara ännu tröttare. Saknar dock att skriva eget. Det känns inte som att jag har tid. Jag är ständigt stressad, är det kanske därför jag är så trött? Jag har kommit på att det finns ingen stund på dagen eller natten som jag inte är stressad. Hemskt. Men så är det. Inte ens på natten kan jag stressa ner. Sover dåligt och tänker hela tiden. Tänker på allt som väntar mig, i livet. Det är så mycket jag ska gå igenom. Sen vet man ju aldrig, man kan ju bli överkörd av bussen när som helst liksom. Men just nu känns det som att jag måste bort härifrån. Jag och Johan och Elvira måste flytta. Det är för mycket gammalt här hemma. Det är en för liten lägenhet. För mycket gammalt groll som ligger kvar. Bort. Vi måste "börja om" nån annanstans.

Men nu ska jag dricka mitt kaffe och lyssna på Winnerbäck innan jag stressar vidare.

Dagislämning och hemgång

Vaknade runt sexsnåret idag. Hyffsat utvilad trots dålig sömn. Elvira ville gå upp samtidigt som mig men Johan fick henne att stanna kvar i sängen tills jag duschat klart. Elvira började tjata om macka och eftersom jag var hungrig jag me så åt vi lite frukost. Elvira äter egentligen frukost på dagis vid åtta, men det kändes så taskigt att äta utan att hon skulle få smaka så det fick bli så. När vi kom till dagis så var det Jenny som tog emot oss. Det gick ganska bra idag, Elvira snyftade lite men godtog att jag skulle "jobba". I själva verket så har jag åkt hem när jag har sagt att jag ska "jobba" men det känns bäst att säga så eftersom det är det enda som accepteras av lillpyret. Väl hemma så sprang jag ut med hunden på promenix, thank god för "hundviskaren" på tv4+ säger jag. Han har förändrat min "inställning" och nu när jag är ute med Jojje så känns promenaderna roliga igen. Han är helt avslappnad och går lugnt vid min sida och verkar glad och balanserad. Efter promenaden så har jag ringt runt till lite olika jobb. Ett par var jag tvungen att tacka nej till då det var mycket kvällar och det är just det jag måste komma bort ifrån. Jag måste ha ett dag jobb. Måste diskutera detta med min nuvarande chef och kolla om han kan göra nåt åt det, annars måste jag nog dessvärre sluta på macken. Funkar inte att jobba natt. Jag kommer nog endast att kunna jobba mornar, ibland mellanpass. Men dom där nattpassen ställer till det för oss. Vissa dagar så kommer Johan varken att kunna lämna eller hämta och hur ska vi då göra när jag jobbar ett mellanpass? Eller om jag jobbar kväll? Nä, det måste bli mornar, annars blir det tack å hej. För jobb på mackar finns det faktiskt. :P Så det så!

Jag ska rycka upp mig och ta tag i hemmet trots mensvärken from hell. Måste passa på att göra sånt nu när Elvira är på dagis. Efter dagis ska vi gå hämta min mobil hos syster yster och försöka hitta en bättre mössa åt Elvira.

Ha en fin tisdag!

"Nä åka bussen dadis"

Frågade Elvira idag om hon tyckte att det skulle bli kul att åka till dagis imorgon. Svaret blev "nä åka bussen dadis". Tar det som ett nej. Hon verkar inte gilla läget alls och det känns jobbigt att lämna en ledsen Myra. Imorgon ska jag dock ta ett snack med personalen och fråga hur dom tycker jag ska göra eftersom hon drömmer massa mardrömmar kring dagis och verkar bli ledsen så fort man tar upp dagis. Kanske vore bra med invänjning en vecka till. För mig så får det ta hur många veckor som helst, bara hon känner sig trygg och glad.

I lördags var det Filips två-års kalas! Supertrevligt och Filip var lika söt som vanligt. Vi hade köpt ett garage och fem bilar till garaget och det verkade gå hem. Barnen lekte lite, vi fikade, åt tårta och massa annat gott som Filips gammelfarmor hade bakat. Barnen fick varsin godispåse och sockerkicken var ett faktum. Vincent klättrade på allting och Elvira vågade till och med hon sno åt sig en å annan leksak. Vi åkte hem ganska tidigt eftersom hunden var hemma själv. Sen tog vi det bara lugnt resten av kvällen.

Idag, söndag, var det Edsbacka marknad. Johan hade bestämt med sin mamma att vi skulle mötas upp där. Sagt och gjort. Det var trevligt att träffa svärmor, har inte träffats på ett bra tag nu. Vi gick runt och kollade lite på va som såldes och det var väl typ som alla andra år, mest skit. Elvira fick en korv me bröd och sen fick vi en burk honung av svärmor. Sen åkte vi hem till oss och fikade. Elvira har varit trött idag. Hon har mest velat sova men jag tror att allt det här kan vara "baksmällan" från dagis. Det är jobbigt att bli bortlämnad om man aldrig har varit bortlämnad förut liksom. Men det blir nog bra *intalar sig*

Hoppas alla får en bra start på den nya veckan. Själv har jag mest ångest då jag måste hoppa in och jobba en ledig dag plus att jag jobbar stängning i helgen. SUNK! Oh well... Natti natti

Knäckehäxan

Igår när jag skulle hämta Elvira på dagis så hoppade jag på bussen och slog mig ner nånstans i mitten på bussen. Framför mig satte sig en ung tjej. Hon sneglade bakåt på mig och jag tittade lite fint ut genom fönstret och väntade på att bussen skulle börja åka så jag kunde hugga in på min Wasa-sandwich. Så fort bussen rullade iväg och folk hade börjat prata så tog jag upp min knäckemacka och började försiktigt och diskret öppna den. Med största precision så lyckades jag. ÄNDÅ så vände sig folk om, stannade upp i sina samtal och det blev KNÄPPTYST på hela bussen. Dom tittade på mig som att jag var dum i huvudet som prasslade lite och vände sig sedan om igen och fortsatte med det dom gjorde innan. Jag tänkte lite på vad som nyss hade hänt men fortsatte sedan mitt "arbete". Operation knäckemackeätande. Jag förde knäckemackan mot min mun och bet så försiktigt jag bara kunde. Ett lite snabbt knäck hördes och jag hade nu lyckats få en bit knäckemacka i munnen. Då stannade bussen och jag var helt blickstilla. Som ett rådjur i strålkastarljus. Det blev helt tyst. Sen började återigen bussen rulla och jag började tugga, lite diskret, tyckte jag iaf. Det tyckte dock inte tjejen som satt framför mig som vände sig om och började titta lite irriterat på mig och harklade sig. Jag kände mig träffad och skyldig. Varför jag kände mig skyldig vet jag inte. Var det för att hon såg så hungrig ut eller för att det lät litegrann när jag åt? Fortsatte mitt knäckemackeätande hela vägen till Sollentuna. Och fick då och då blickar och konstiga harklanden kastade på mig. Får man inte äta knäckebrö på bussen? Är det nåt jag missat? En bussresa från Edsberg till Sollentuna tar cirka tio minuter, men det kändes som en hel evighet. Jag var ju döhungrig! När jag äntligen fick ta dom tre underbara trappstegen ner från bussen så skrek hela kroppen "FRIIIIIHEEET" Jag är FRIIII!!! Nu kunde jag äntligen, hur ljudligt jag ville, äta min knäckemacka ifred. Och det gjorde jag kan jag lova. Tuggade frenetiskt, för kung och fosterland. Nästa gång nån blir irriterad på en knäckemackeätande människa på buss eller tåg, fråga istället om du får smaka en tugga? Om du är hungrig förstås...

Nu är det bara några saker jag undrar. Hade det varit bättre av mig att äta snabbare? Alltså tugga frenetiskt , snabbt och ljudligt för att göra lidandet för medresenärerna kortare. Fast då finns det å andra sidan en del scenarion som skulle kunna hända. Man kan sätta i halsen, börja hosta för att man blir torr i munnen eller råka bita sig i tungan för att man äter för fort. Eller ska man köra den lite mer tystknaprande varianten? Va hade ni föredragit?


Vilsen och ensam

Man känner sig lite ensam och vilsen som förälder när man ska lämna sitt barn på dagis för första gången. Som tur är så vet dagispersonalen om hur en nybliven "dagisungemamma" beter sig och hur man mår så dom förstår ju. Idag var det fjärde dagen som jag lämnat, med betoning på lämnat, Elvira på dagis. Hon var ledsen idag, riktigt ledsen. Ändå så höll jag modet uppe och var rak och snabb med vårat "hej då" för att det är det bästa för henne. Hon klarar inte långdragna farväl, och jag förstår henne. Ändå så vill jag bara stå kvar i dörröppningen, där hon ser mig, och bara titta på henne. Vill att hon ska veta att jag alltid är där, samtidigt som jag vill att hon ska veta att jag inte alltid kommer att kunna vara där. Svårt. Man känner sig så splittrad. Jag är iaf jätteglad att hon har en så bra fröken. Som min syster precis sa "köp ett rör med c-vitamin till henne"... det ska jag fanimej göra, för hon får INTE bli sjuk nu. Elvira verkar tycka om henne, man kan liksom se sånt.

Johan sa nåt igår som jag inte tänkt på så mycket innan. (för det enda som jag tänkt på dom senast dagarna är hur synd det är om mig som måste lämna min unge på dagis). Han sa att det är fan inte naturligt att lämna sitt barn på dagis. Det är helt sjukt ju! Varför ska man lämna bort sitt barn för att jobba? Va är det för liv. Får man inte barn för att man vill vara med dom, leva med dom, inte missa en endaste sekund av deras framsteg. Shit, vi är lite fjolliga föräldrar. Jag VET att det är bra för barnen att gå på dagis, men separationsångesten är inte rolig. Tycker så synd om dom. När vi var på inskolning första veckan så grät många av dom nya barnen. Det var hemskt att se och man ville bara ta dom i handen och säga "så, nu går vi till din mamma". Men mamma och pappa var ju inte där. Nu ser man på barnen som gått ett tag att dom har lugnat ner sig men dom är fortfarande vilsna och ser lite så där sorgligt ensamma ut. Och ensam kan man ju faktiskt vara fast det är massa folk runt omkring en. Elvira såg så ensam ut. Hon har visserligen kusinen Filippa där men Filippa är av en annan typ. Hon är sån där unge som bara trivs vart hon än hamnar. En sån unge som tyr sig till den som öppnar sin famn. Elvira är inte sån. Hon iaktar. Hon är tyst och reserverad. Men om hon trivs i ett sällskap så är det hon som syns. Och trivs gör hon nog inte än på dagis, för hon är den tysta och reserverade. Pluttan. Mamma kommer om två och en halv timme... TVÅ OCH EN HALV TIMME! GAAAAAH! Hur ska jag klara mig,..

Överjobbah eller JobbaÖver?

Idag jobbade jag över, fyra och en halv timme. Inte illa va? Kände mig duktig men fick smaka på efterrätten när jag kom hem. Benen började värka, fötterna dunkade och blåsorna i händerna efter att ha tagit bort massa ogräs på macken blev bara fler. Det började värka ända in i skelettet, hua! Johan stackarn fick göra allt medan jag tog igen mig på soffan.

Det hade tydligen gått ok på dagis idag. Första dagen hon blev lämnad själv där. Eller själv är kanske lite fel, det finns ju rätt många kids där, så själv är hon ju aldrig ;) Hon hade gråtit när Johan skulle säga hej då. Men fröknarna sa att det var ganska lätt att avleda henne. *phew* Imorgon ska jag lämna. Då ska hon vara där från nio till halv elva! Min lilla skrutta. Det blir nog bra. Frågan är ju bara va jag ska hitta på när hon är på dagis? Jag är ju liksom ledig. Får väl gå och sätta mig nånstans, å bara sitta, typ?

Hoppas alla mår fint!

Klick klick

Har inte bloggat på ett par dagar men det kan bero på att mitt internet har muppat sig. HATAR när det händer. Men nu är vi back in business igen.

Har precis klickat hem lite kläder från HM. Slutade med att Johan och Elvira får massa kläder, själv så får jag ingenting. Som vanligt. Finns inget som jag gillar. Eller jo det finns massor, men jag vet inte alltså. Jag vill inte handla massa kläder nu, vill gå ner massa i vikt först. Sen så.

Den här helgen har gått fort. Har jobbat hela helgen och jobbar även imorgon. Men då får jag sluta halv tio! YAY! Så då har jag hela dagen kvar sen. Ska följa med Johan och hämta Elvira på dagis. Hennes första dag själv på dagis, eeeek. Läskigt, men mest för oss. Hon kommer nog inte bry sig så mycket. Finns ju så mycket kul att göra där. Skriver nog mer imorgon, jag ska nog gå å lägga mig snart. Men än är klockan knappt åtta, så en timme får jag nog stå ut, åtminstone...

Pöss på er

Tröttare än tröttast

Fredag och jag är tröttast i stan. Jobbade mellan nio och halv sju och det känns. Imorgon är det jag som öppnar, och det känns väl sådär med tanke på att Elvira verkar ha smittat mig med sin förkylning. Både jag och hon måste kurera oss i helgen så hon kan fortsätta med inskolningen nästa vecka. Om hon är så förkyld som hon varit idag på måndag så verkar det som att hon får bli hemma. Jättetråkigt eftersom det känns som att vi får börja om igen med inskolningen. Och då kommer det ta längre tid för henne att "känna sig hemma" på dagis. Men men. Vi kan ju liksom inte släpa dit henne om hon snorar och har sig, inte så schysst att smitta alla andra. Dom där alvedonen som jag fick av Siri på jobbet verkar ha släppt för länge sen och jag måste nog ta ett par till innan jag går å lägger mig. Det dunkar i skallen och jag snörvlar och mår bläh!  Please please , pretty please, låt detta bara vara nån dag och inte ett par veckor som en förkylning brukar hålla i sig. Har inte tid att vara sjuk nu...

Nu blir det nog natti natti. Klockan är bara tio över nio så det är nog nåt slags rekord. Ha en fin fredag, och trevlig helg på er!

Dag fyra på "dadis"

Hej torsdag!

Vaknade tidigt, som vanligt av att Johan hade lyft över Elvira till mig. Hon låg och pillade och skrapade och hade sig på sänggaveln. Vi gick upp, åt frukost och gjorde oss i ordning för ännu en dag på "dadis". Så fort vi kom innanför dagisgården så hade Maja och Tuva, Elviras fyraåriga kusiner kidnappat Myra och fröken hann knappt ens säga hej till Elvira. Elvira var helt lyrisk över att få lattja med sina kusiner och vi får se hur länge hon kommer att tycka det är kul. På dagis har dom såna där roliga trehjulingar för lite större barn som ett annat barn kan sitta bakpå och liksom åka me på. Elvira LOVED it! Hon bara satt och vinkade som en liten celebritet bakpå cykeln medan Maja och Tuva trampade på som bara den. Maja och Tuva turades om att skjutsa runt på Elvira som tjöt av skratt. Eftersom vi bara är där en timme om dan den här veckan så kände jag att jag ville avbryta leken efter en halvtimme för att ge Elvira en chans att utforska resten av gården. Men hon var inte så glad åt det. Hon sa bara "cykla Maja" hela tiden och jag fick ge mig och dom cyklade på i tio minuter till. Sen gick dom till sandlådan och lekte lite i klätterställningen. Elvira skitade ner sig riktigt mycket, THANK GOD för galonisar. När det började regna så ville jag sätta på henne regnjackan men hon sa bara "NEJ NEJ NEJ" hela tiden men gick med på det när fröken Jennie sa "Du måste ha regnjackan så du inte blir blöt". Tur att hon lyssnar på fröken iaf ;) Det var inte det lättaste att få me det lilla busfröet hem sen kan jag ju säga. Men det gick med lite övertalning och jag lovade att vi skulle gå hem till moster och leka lite. Stannade några timmar och åkte sen hem. Johan tog över Myra och jag gick till jobbet. Jobbade till sju, och nu sitter jag här. Imorgon är det Johan som ska vara med Myra på dagis och jag ska jobba mellan 09.00 och 18.30, yay! (not) Hoppas alla har haft en braig torsdag, det pissiga vädret till trots! ;)

Dag tre på dagis

Dag tre gick bra, precis som väntat. Idag var det utevistelse och Elvira verkade tycka att det var lite småjobbigt i början. Det var många barn på en gång och hon visste liksom inte riktigt vart hon skulle ta vägen. Efter ett tag så gick hon till sandlådan och lattjade lite. Jag satt på en bänk och försökte hålla mig lite i bakrunden så hon fick kolla in allt på gården i sin egen takt. Hon hade lite svårt att släppa mig me blicken till och från och kom då och då fram till mig för att liksom kolla att jag inte skulle gå nånstans. Sen så tog fröken Jennie ut en lära-gå-vagn till Filippa, men eftersom hon inte var speciellt intresserad av den så la Elvira snabbt beslag på den. Och den röjde hon sen med tills vi skulle gå hem. Efter dagis så gick vi till syster som bjöd på lunch. Sen åkte vi hem. Elvira sov typ en kvart i vagnen, men så fort vi skulle komma hem och jag skulle lägga ner henne i hennes säng så bah "PLING" så vaknade hon, och vägrade självklart att somna om. Imorgon är det dagis igen mellan 9.15 och 10.15 och efter det är det hem för att äta lunch och nanna Myra. Sen är det jobb mellan 15-18.30. På fredag ska Johan vara med Elvira på dagis, får se hur det går, men det går säkert galant. Kan vara bra för honom å se hur det funkar eftersom vi kommer turas om att hämta och lämna. Imorgon ska jag bannemej försöka åka å handla det där "leave-in" balsamet som jag suktat efter. Mitt hår behöver vårdas, så jäkla risigt. Ska försöka fixa en klipptid också, ska bara ha tid över ;) och ork...



Bilder tagna innan vi gick till dagis. Vi var tidiga som vanligt så vi gungade lite.


Ny! Gott och Blandat Yummie. TRY IT! Supergoda!

Day Two

Dag två för Elvira på dagis idag. Gick lika strålande som igår och hon möttes av två galna kusiner (Maja o Tuva) som genast såg till att ta hand om henne. Dom skulle va me när hon skulle åka rutschkana och när hon var i sandlådan och när hon skulle klättra. Ingen annan fick komma i närheten av Elvira och Maja förklarade bestämt men med vänlig ton att "Jag vill faktiskt ta hand om Myra nu" för sina kompisar som gärna också ville "hjälpa till". När klockan blev kvart över nio så ropade fröken Jennie in oss och vi lämnade en purken Maja och surmulen Tuva att leka "själva" på gården. Dom tyckte att Elvira minsann skulle fortsätta leka med dom istället för att gå in. Dom tyckte vi var tråkmånsar. Eva och Filippa joinade och Filippa och Elvira lekte snällt i leksalen. När vi lite försynt försökte avlägsna oss från leksalen för att Elvira och Filippa skulle få vara lite själva så blev Elvira sur för att vi stängde dörren efter oss. Så vi lät dörren vara öppen mellan leksalen och rummet där vi satt och då gick det bättre. Fröken har sagt att vi gärna får hålla oss lite i bakrunden så att barnen får upptäcka dagis på egen hand nämligen. Imorgon ska jag jobba mellan 15 och 18.30. Innan det så är det självklart dagis på schemat och en å annan obligatorisk promenix med hunden.

Imorgon lär det ju vara lika pissigt väder som idag så imorgon blir det galonisar och gummistövlar som gäller. För imorgon ska vi minsann vara ute hela timmen på dagis. Trevligt!


Första dagen på dagis avklarad

Första dagen på dagis gick galant. Vi var visserligen bara där en timme och fick lite info och Elvira fick bekanta sig lite med miljön men hon verkade trivas som fisken i vattnet. Det här ska nog gå vägen ändå! :) Elvira knatade in i leksalen direkt och började rota fram dockor och dra fram dockvagnar. Hon snackade på som vanligt och om man bortser från en halkning och lite gråt så gick hela timmen smärtfritt. Fröken Jennie är hur gullig som helst och det känns bra med all personal på dagis. Alla verkar så himla gulliga och när vi väl skulle gå därifrån så fick jag den där blicken från Elvira som säger "Men va? Ska vi går redan". Bra betyg med andra ord. Nu ska hon gå en timme om dagen i en vecka för att vänja sig och nästa vecka ska vi börja lämna henne, vi tar små "babysteps" fast det här blir HUR bra som helst.

Efter dagis så gjorde vi sällskap med Elviras morbror Björn, Eva och kusin Filippa (Filippa går på samma avdelning och har samma fröken som Elvira). Gick och hämtade Maja och Tuva och gick sen hem till "borbor" (morbror Björn). Där fixade Eva och moster Malin lunch till alla barnen, vi fikade lite och barnen lekte av sig. Efter det så åkte vi hem, Elvira slocknade i vagnen och sov en och en halv timme. Vi sprang ut med hunden och sen kom Johan hem. Tillsammans åkte vi sen till FysiologLab i stan och dom gjorde ultraljud på mitt hjärta. Och jag blev ganska så lättad när dom sa att mitt hjärta såg bra ut *phew*. Dom tyckte bara att det var lite konstigt att medicinen inte biter och att jag känner mina extraslag så väl. Men vi får se vad min husläkare säger sen, hon kanske får ge mig nån annan meducin. Nu är det dags att slösurfa vidare. Ta hand om er denna regniga måndagkväll!

Gomörrn!

Klockan är fem över åtta på morgonen och vi är uppe och redo för en ny dag. Klockan kvart över nio ska vi vara på dagis! Ska bli så spännande, jag hoppas Myra gillar det. Efter det ska vi hem igen, gå ut med hunden, luncha och sen nanna en liten stund för att sedan åka in till stan på eftermiddagen. Ska till Fysiologlab och göra ultraljud på hjärtat ju. Usch, tänk om dom hittar något fel? Tänk om dom måste operera? Hjälp! Jaja. Bloggar iaf nåt senare så då får ni veta hur det gick. Hoppas ni får en fin måndag!

Tesla svarar

Följer Annas exempel och antar utmaningen. Man ska slå upp alla i ens telefonbok i mobilen och sedan svara på frågorna.

Har du kysst nummer sju?
Anna, har vi kyssts nån gång? Tror inte det va...*flin*

Har du träffat nummer nio i veckan?
Nej, nummer nio är min kusin Annelie. Vi träffas dessvärre ganska sällan.

Älskar du nummer tio?
*Asg* Ashkan är nummer tio i telefonboken och han är the BIG boss på jobbet. Älskar är ett väldigt starkt ord, särskilt när man inte känner personen.

Är nummer elva en sötnos?
Jag vet inte ens vem nummer elva i min telefonbok är så jag passar på den.

Är nummer femton en bästis?
Min gamla klasskompis från Fryshuset även kallad "Butcher" är nummer femton och han är en väldigt bra vän. Bästis är väl lite att ta i ;)

Har nummer sexton gått i samma klass som du?
Japp! Fina
Caroline och jag gick i samma klass från ettan till nian. Har kännt henne så länge jag kan minnas.

Brukar du hänga med nummer nitton?
Daniel aka Dannie har jag aldrig träffat IRL. Han är en grymt bra vän och tillsammans med världens sötaste Agnes. Dom bor i Gbg så vi får försöka träffas nån gång.

Är nummer tjugo bra?
Nummer tjugo är numret till Dunnis. Ett företag som säljer barnkläder som jag skulle ha jobbat för om jag inte hade hittat jobbet jag har nu. Dunnis verkar vara bra. Dom har coola kläder.

Gillar du nummer tjugosex?
Jag gillar Anna jättemycket. Jobbigt att jag har typ fem olika nummer till henne dock och vågar inte ta bort ett enda eftersom jag aldrig vet vilket som är hennes aktiva mobnr. Tokigt. Anna har tur, hon får va me på flera av mina svar :)

Vet du om nummer trettioett har ett förhållande?
På nummer trettioett så ligger mitt och Johans hemnr och vi är förlovade sen tre år tillbaks så svaret på frågan är väl ja ? :)

Hur känner du nummer trettioåtta?
Kerstin är Stinas och Kajsas mamma, och eftersom Stina är min bästa kompis så är det obligatoriskt att känna bästismamman liksom.

Är du intresserad av nummer fyrtiotvå?
Nej, Kundservice är inte särskilt intressant.

Hur länge har du känt nummer fyrtionio?
nummer fyrtionio är ingen mindre än *trumvirvel* min MAMMA! Min mamma har jag kännt sen, ehmm... Sen jag var nyfödd?

Söndag

Hej å hå!

Vädret idag är risigt, som vanligt. Man börjar vänja sig vid grått och regnigt väder. Känns iofs helt ok en dag som denna då vårat hem är i stort behov av städning. Så idag blev det en städ-dag. Har bara gjort köket, so far, men inte ens vårat lilla kök är klart än. Hade tänkt och dammsuga och skura överallt också men det får bli ett senare projekt. Elviras farfar kommer hit vid tre tiden och ska passa henne ett tag så jag och Johan kan städa båda två. Det går mycket snabbare då. Tummen upp! Tvättmaskinen går varm och disken är iaf avklarad. Yay för mig! :) Johan har bytt i sängen också så det känns najs. Elviras säng bytte Johan sängkläder i för ett par dar sen så det känns liksom lite onödigt att byta igen. Jag tänkte ta lite kort på hemmet så fort vi har städat klart så jag kan lägga ut på Björnsbytare.se. Hoppas nån nappar. Vi vill verkligen flytta NU! Samtidigt som vi inte tar vad som helst.

Dagen idag ska avslutas med en ansiktsmask och en hårkur efter en lång skön dusch. Imorgon börjar Elviras invänjning på dagis, SPÄNNANDE! Tror att det kommer gå strålande!

Va hittar ni på en söndag som denna?

Svag?

Om jag inte kan korka upp vinflaskan så är nog det ett tecken på att jag inte ska ta mig ett glas ... sunk... inte visste väl jag att jag var så svag?! Johan somnade när han nattade Myra så jag sitter själv och har inget för mig. Vinflaskan skrattar åt mig... baaah


Roadtrip to Stocktown

Bloggade aldrig nåt igår eftersom både jag och Myra var helt slut efter en heldag i stan. Vi gick upp ganska tidigt och åt frukost och fixade och donade. Drog sen ut med Jojje och sen raka vägen mot bussen. Efter en snabb busstrip så bytte vi till tåget mot centralen. Väl på tåget så var det bara Myra som hördes. Hela tåget var verkligen knäpptyst, alla människor bara satt och glodde på en tokig Myra som hoppade upp och ner och skrek "TÅG". Toka! Pustade ut efter en vild tågfärd och började knata. Gick förbi Sabina och sa hej på hennes jobb. Myra hade massa sprang i benen och rymde snabbt ut därifrån, så det var bara för mig och vinka till Sabina och springa efter.

Vi gick in en sväng på Pub för att kolla efter mockasiner till Myras kusiner, men hittade inte ett skit. Myra däremot märkte ganska snabbt att det låg en leksaksaffär vägg i vägg med skoaffären och kutade in där och raka vägen mot dockhyllan. Myra är en dockoman och blev helt till sig där inne. Fick ett litet sammanbrott när hon inte fick någon docka, men man kan ju liksom inte få allt. Tycker att det räcker med fem dockor när man är knappt två år gammal. Efter Pub så gick vi till Skopunkten för att kolla efter stövlar till Myris. Hittade direkt ett par som passade perfekt. Ett par Zebrastövlar, hur fina som helst. Efter våran lilla shoppingtur så träffade vi
Sandra aka Mylis. Världens bästa Mylis t.o.m. Vi drog en snabb lunch på Donken och började sen gå. Vi gick och gick och gick. Myra bestämde både vilken takt och åt vilket håll vi styrde vår färd och jag tror att Myra rådiggade att vara på äventyr i stan. Fanns en hel del för henne att kolla på och hon verkade allmänt lyrisk. Sandra hade kameran med sig och fotade lillstrumpa när hon var i full färd med att upptäcka allt från statyer till fallna löv.

När efter ett par timmars promenix hade kommit till Gallerian så ringde Caroline. Vi mötte upp henne och gjorde sen sällskap till Centralen tillsammans. Sa hej då till Sandra för denna gången och knatade upp till tåget. När vi hade åkt ungefär fyra stationer så tvärdäckade Myra och sov ungefär en halvtimme. Jag och Caroline hann ta varsin cola på Paddy´s och sen åkte vi hem. En lång dag och jag var lite småtrött i benen när vi kom hem. Men inte fick man vila då heller, för då skulle ju vovven ut såklart. Så vi tog en promenad och så fort vi kom in så satte både jag och Myra oss ner i soffan och bara slappade. Skönt!


En lycklig Myra. Foto: mylisism.blogspot.com

En seg dag

Det blev en seg dag idag. Elvira däckade sittandes i soffan, idag igen. Och jag la ner henne i vår säng och la mig ner bredvid och snusade lite på henne. Jag somnade också och vi sov ett bra tag. När vi vaknat så gick vi ut med hunden och åkte sen en sväng till Sollentuna c. Träffade syster och alla barnen. Kul! Fick mig även en skymt av min brorsdotter Filippa, gullungen! Hon är alltid lika strålande glad, sweet! Köpte tunna fingervantar åt E eftersom hon så lätt blir kall om sina små händer och hon blev helt överlycklig. Hon ville prova dom så fort vi kom hem. Imorgon blir det nog en tripp till stan för att möta en gullis vid namn Sandra och vi ska även försöka hinna träffa fina Caroline också.. Men nu är det natti natti! Herrå


Att sova sittande verkar vara E´s nya grej.

Hallå solen?

Det blåser kallt och är mulet ute. Hösten verkar verkligen va på G nu, mysigt men också tungt. Hösten för ju med sig lite negativa vibbar eftersom det blir mörkare, dagarna blir kortare och kortare. Men det ska nog gå fint. Konstigt nog så mår jag nog bättre på hösten än på sommaren, men det där går ju lite upp och ner.

Elvira var väl uppe runt sju men jag lyckades få henne att ligga kvar i sängen lite så jag fick ligga till halv åtta. NAJS! :) Nu sitter hon med en ljudbok på golvet och trycker frenetiskt på en knapp som råmar som en ko. Vi har käkat frukost som vanligt och jag vet faktiskt inte vad dagen har att bjuda på. Faktum är att jag faktiskt inte har lust att göra nånting eftersom vädret är som det är. Men Elvira blir rastlös om man bara är hemma hela dagen så nåt får vi lov att hitta på. Ska snart ringa syster yster och kolla va hon har för sig.

Ta hand om er i höstrusket

Edit

Fem minuter efter att jag kallat min dotter för gaphals i bloggen så sitter hon i soffan och sover....sötast.

Slut i huvudet...

Inleder inlägget med en gäsp. Jag är helt slut som människa och jag kan liksom inte ta mig ur den här tröttheten. Inte hjälper det heller att hjärtmedicinen gör mig tröttare. Och dessutom så har Elvira bestämt sig för att vara en gaphals idag, lite småjobbigt. Hon är klängig och gnällig mest hela tiden. Och inte har jag lite att göra heller, det finns verkligen saker att göra överallt. Det är stökigt och skitigt som bara den här hemma och dessutom så tvättas det för fullt. Blä! Hundra gånger lättare att va på jobbet och jobba än att jobba hemma. Jaja... Nu ska jag försöka sluta gnälla. Hoppas alla mår bra där ute! pöss