Sista dagen på året

Sista dagen på året och jag bloggar. Tyckte väl , efter all frånvaro, att det ändå var dags att skriva några rader. Det har varit ett bra år 2009. Vi fick våran Molly och Elvira blev hela tre år gammal. En del tråkigheter har självklart också varit men allt ska nu läggas bakom oss och vi ska istället se fram emot ett nytt år. Ett nytt år med nya bekantskaper, nya mål och nya härliga konserter med Winnerbäck ;)

Jag borde egentligen skriva ett litet tal. En liten hyllning till 2009. Särskilt eftersom det var året då mitt och Johans andra barn kom till världen. Men det behövs ju inte. Hon är ju här och förgyller vår kväll ändå. Hon finns här och nu. Och jag är tacksam att 2009 var året då vi fick henne. Hon hade kunnat kommit vilket år som helst egentligen,  men eftersom hon nu kom detta året så är det lite magiskt. För oss.

Jag hoppas alla får en helt underbar afton med god mat och fint sällskap. Ta hand om varandra. Berätta för varandra hur mycket ni älskar varandra. Och vårda det ni har. Peace , love and understanding and so on...

 


All u need is just a little patience

Vet att jag är ganska så värdelös på att blogga numera men jag tror att ni kan ha överseende med det så här i jultider. Det är mycket att tänka på och mycket som ska hinnas med.

Idag, dagen före julafton, så har jag (som varje år) varit ute och jagat de sista julklapparna. Jag och 95% av Stockholms invånare. Fy säger jag bara! Folk är fan inte kloka! Armbågar sig fram och är helt rabiata. Tuggar fradga och morrar som värsta vargarna. Hua! Jag gick in i en butik och ut utan julklappar. Skrapade iaf till slut ihop de sista klapparna och begav mig hem. Hann dessutom med att träffa min underbara Stina i julhysteriska Stockholm och det var mysigt.

Jag ska uppdatera nåt i mellandagarna med bilder osv. Men just nu vill jag bara njuta av tystnaden en stund. Klockan är tio och jag ska game´a lite innan jag har en dejt med kudden i sängen. Tjoflöjt.

Och God Jul på er!

Isn´t it lovely

Visst är det väl helt underbart att snön äntligen har kommit?! Hur mysigt som helst. Nu kanske man hinner bygga upp nån slags julstämning fram till julafton som är om 6 dagar! Shit pommfritt va fort det har gått. Och jag har inte hunnit handla klart julklapparna. Ska fixa klart allt sånt nu i helgen.

Nåt som däremot är helt värdelöst med snön är att hela Stockholm stannar. Igår var alla bussturer med 607 inställda. Jag fick harva ner till Malla och ta 527 till Sollentuna. Tågen var försenade , som vanligt, och fick vid varje station hacka bort is för att kunna öppna dörrna. Stört!

Har inte hänt så mycket annars. Elvira och Johan har tagit svinsprutan. Molly har fått sitt 5-månaders vaccin! Haja att hon har hunnit bli 5 månader redan! Läskigt. Hon fick iaf en spruta i varje lår och nu är hon helt öm i ena låret. Inatt fick hon hög feber och hon var allmänt gnällig hela kvällen igår. Stackars!

Andreas Grega


Dejten med herr Winnerbäck

Igår så var det dags, sisådär tre veckor för sent. Konserten med Lasse skulle äntligen bli av! Jag var opeppad som bara den men hade ändå i bakhuvudet hela tiden att han inte kommer att göra mig besviken. Väl på Hovet så kändes det ganska luftigt och folk hade liksom inte droppat in än. Som vanligt så visste alla utom vi att Herr W skulle börja spela halv nio. Vi såg Andreas Grega som värmde upp publiken och jag fick mig en glad överraskning. Gillar dampiga sångare och han var nåt i särklass. Jag ska utan tvekan köpa hans skiva. Kul! När Andreas hade "värmt upp Lars änglar" som han uttryckte det så var det dags.

En kort film spelades upp på en duk med en projektor och en man pratade till. Han avslutade med "Och nu börjar det..." ,blå lampor tändes bakom duken och man såg bara Lars siluett och så rev han av låt nummer ett. Lars är fortfarande helt otrolig på att bygga upp en känsla i varje låt. Han pausar mitt i låtar (så att man tror att dom är slut) för att sedan återuppta låten. Det blir som någon slags allsång när Lars är i stan och det är så jävla vackert så ögonen tåras. Att hans band sen känner honom bäst och vet precis va han tar sig för gör inte det hela sämre. Dom är så jäkla tighta så det är inte sant. Ljusshowen han bjöd på var helt makalös och hade han inte haft den så hade det förmodligen inte blivit lika mäktigt. Ingen kan ha en lika bred publik som Lasse. Det är allt från kids till gamla damer som håller för öronen för att det är för hög volym som går för att se denna man.

Dåligt av folk att applådera mitt i låtar och jävligt dåligt av folk att gå innan konserten är slut! Jäkla stil alltså. Men förutom det så var det grymt.

Som vanligt så bjuder Lars på skratt, tårar och eufori. Folk dyrkar Lars som frireligiösa fanatiker och jag förstår dom. Fy satan vad han är bra! Och vilket turnéavslut sen. Tack Lasse!




Torsdagsöppnis

Hej hopp!

Blev en seg slapparmorgon i sängen. Har mått så rysligt illa hela morgonen, detta trots att jag ätit en stadig frukost och sovit helt ok. Molly vaknade en stund, käkade lite och somnade om. Jag kanske råkade somna lite också. När vi vaknat så var det bara att göra sig i ordning och knata ut med el doggo. Han gjorde sitt och vi dumpade snabbt av honom hemma för att gå till öppna förskolan. Våra bilder som vi tog för några veckor sen hade kommit och vi blev nöjda! Först en syskonbild och sen en bild på bara Molly. Tog ingen bild på bara Elvira eftersom vi precis köpt dagisfoton. Vi stannade på sångstunden och Molly verkade jättenöjd. Bytte en liten blöjis, försökte tvångsmata lite och knatade sen hemåt. Angående tvångsmatningen så var jag tvungen , mest för att jag visste att hon skulle däcka i vagnen, där hon fortfarande sussar sött. Vill gärna att hon somnar mätt.

Snart ska vi ta en till promenad med hunden och sen ska vi dra och hämta alla barn på dagis. Elvira och hennes kusiner Maja och Tuva. Ska ta en fika hemma hos min mamma och pappa. Min syster genomgår en näsoperation idag då hon har varit konstant täppt i..ja.. jag vet inte hur många år. Hoppas det går bra och att hon inte får alltför ont efteråt. Jag har ju god lust att lägga upp bilder här på henne sen men jag tror inte hon skulle gilla det.

Just det. Fick ett erbjudande om att kolla på en lägenhet i Häggan. Hur nice är inte det? Iofs bara en trea men tjejerna får dela rum ett tag. Tills vi köper nåt. Får se hur det blir. Puss på er

Man kan tro att vi matar vårat barn med fett. Alltså hon är en riktig tjockis. På bilden är hon sjuk så det är därför hon ser så läskigt blek ut. Men lår, det har hon! Haha!


Gonatt

Har varit en lugn dag med besök från Elviras farmor och paketöppning. Tänk vilken lyx. Nu har hon firats tre gånger typ. Det är hon värd. Hon fick ett jättefint pippipussel och en superfin klänning med en bolero till. Molly fick också klänning, bolero och ett litet hårband. Pluttigt. Tack farmorn!

Elviras farmor åt middag här och åkte innan klockan slog åtta. Elvira och Molly fick sin meducin i vanlig ordning. Gick ovanligt lätt att få ner den idag. Tack och lov. Elvira kollade lite på Nemo och somnade efter lite sagoläsning. Jag glodde lite på Ullared. Skön slötittning. Har även provat på att spela mitt gamla favvospel Rose online. Det funkade i typ tio minuter sen började det lagga så jag la ner. Johan däremot, han sitter fortfarande och lirar, den lilla bävern.

Ska slänga upp lite pix här eftersom jag är så risig på det. Här har ni!

busunge

Elvira gillar att sitta i fönstret och drömma

Drömmare

Två små galningar i en stor säng

Somnade på syrrans kalas

closer

Elvira ville att jag skulle ta kort på spindeln Greta som sitter i taket

Den yttepyttelilla tårtan som Elvira fick på morgonen. Hon smakade en tugga sen kastade vi resten. Hon diggar inte tårta.

 

 


En trött och lycklig treåring

Idag var det treårskalas för Elvira. Hon fyllde ju egentligen år i onsdags men då firades hon bara av oss och farfar eftersom det var mitt i veckan.

Hon var  i alla fall peppad till max och när första gästen, kusinen Filippa med sin mamma och pappa kom så var hon hur glad som helst. Sen droppade folk in en efter en. Elvira fick HUR mycket fina presenter som helst och jag vill tacka alla som kom! Tack snälla för att ni ville komma och fira vår Elvira.

Direkt när hon kom hem så skulle hon titta på My little pony filmen som hon fått och leka med alla hästarna. Dom fick sprutor och hon skulle lyssna på deras hjärtan med stetoskopet från sin nya doktorsväska. Käpphästen hon fick fick galoppera några varv runt lägenheten innan vi till slut fick sätta stopp för kalasbarnet och tvinga ner lite medicin och borsta tänderna.

Det var en trött men lycklig Elvira som somnade med sin gigantiska mjukdjurshäst som hon fått av fina Caroline. Vi ville att hästen skulle ligga nere vid hennes fotända men det ville inte hon. Den ligger nu och blir kramad av en helt slut födelsedagstjej.

Sjukstuga

Hej och välkommen till min sjukstuga!

Elvira börjar bli bättre men Molly har blivit snorigare. Jag har legat däckad med feber som pendlat mellan 39 och 40 grader! Jag har fått kåvepenin utskrivet då dom snabbt konstaterade att jag har halsfluss. Inte helt oväntat. Kan inte svälja och om man tittar ner i halsen på mig så ser man knappt nånting för att jag är så svullen och röd. Det är ett under att jag kan andas.

Nu sitter Johan på vårdcentralen med båda tjejerna och dom kommer förmodligen ta odling på dom också så dom kan utesluta streptokocker. Hoppas för guds skull att dom slipper medicin för jag vet hur svår, framför allt Elvira, är att ge medicin. Jaja. Vi får se hur det går.

Elvira har fyllt år. HELA TRE ÅR! Mitt älskade trotsiga underbara treåriga monster! Farfar kom hit med lite presenter och hon blev uppvaktad på morgonen med en liten minitårta och massa presenter. Den bästa presenten är en liten liten keyboard som pappa köpt. Tror dock att han ångrar sig lite så här i efterhand. För jäklar va den låter. Jaja. Så länge hon är lycklig.

Bilder från veckan kommer när jag har piggat på mig.