Idag är jag stark

Idag känns det bättre. I alla fall bättre än igår. Igår var ingen bra dag. Eller jo, den slutade bra men usch va jag hatar mina gropar. Johan och Elvira kom hem med uppmuntran , en solros, trisslotter och ett manikyrset. Gullefjunen <3 Resten av kvällen gick till att mysa i soffan med tacos och lördagsgodis till efterrätt. När Elvira somnat så gick Johan och tvättade mattan som Elvira råkat kissa på. Oupsie! Sen kollade vi på Drömkåken och gick sen och la oss. Johan var nog ganska trött eftersom han fått ta i princip allt under dagen eftersom jag var så sänkt. Så kan det vara ibland.

Idag är det söndag och Mors dag! Passar på att skicka massa pussar och kramar till min mamma. Ska åka hem till dom och lämna lite blomster så mamman får en överraskning när hon kommer hem. Nu ska vi äta klart våran frukost och sen får vi se va dagen har att erbjuda. Solen skiner och det märks att det blir varmt idag. Glöm inte gratta era mammor!

Gråa dagar

Varför kommer mina gråa dagar när solen skiner ute. Varför kommer mina kassa dagar när jag bara vill le, skratta och njuta av min fina familj. Varför kan jag inte bara vara glad över det lilla. Varför är ingenting bra. Varför känner jag mig så äcklig ful och tjock. En av dom finaste dagarna har äntligen kommit, med högsommarvärme och allt. Och det enda jag kan göra just nu är att gråta... Kan man få "babyblues" innan bebisen ens har kommit...?

( vågar jag publicera det här..äh..*trycker på "Spara & publicera"* )

Vecka 35

"Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är lång minst 45 cm. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur och börjar se mer avrundad och ”normal” ut.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem alls. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu."


Väntan på inspiration

Har inget att skriva om idag. Vädret är väl sådär, det har regnat konstant sen imorse. Igår kväll när jag skulle sova så hade jag lite jobbiga menssmärtor som vägrade ge sig så jag var uppe inatt och tog alvedon. Kändes coolt på nåt vis. En föraning om vad som komma skall. Inte förrns om några veckor dock.

Elvira ville inte gå upp imorse. Men efter lite övertalning så gick det. Hon har det så mycket roligare på dagis än hemma med mig. Jag är ju skittråkig! Som sagt, har inte så mycket att skriva om egentligen. Längtar till barnmorskebesöket imorgon. Vill lyssna på min bebis.

Hoppas ni har en bra torsdag trots regn... regn kan ju faktiskt vara mysigt också.

Strimmor

Strimmor, jag öppnar mina ögon försiktigt
Jag har varit här förut...

Har precis plankat hela låten så nu kan jag spela den... inte speciellt avancerat, men ändå! ;)


Onsdag

Tjo faderittan!

Jag har RIKTIGT ont och är helt slut idag. Kom inte hem förrns halv ett igår efter bravader på stan.

Dagen spenderades i tunnelparken efter dagishämtning. Barnen lekte och stojade och hade riktigt kul. Det fotades en del men dessvärre så blev det inte så många bra bilder som jag trodde. Tråk tråk. Bilderna kommer i alla fall i slutet av inlägget för att undvika ett rörigt inlägg. Alva , min minsta systerdotter, ramlade ur sin vagn igår och slog i huvudet i asfalten och jag har verkligen ingen aning om hur det gick så jag ska försöka ringa syrran strax och höra. Usch! Pluttan då.

Efter parklek så gjorde jag och Myra sällskap med mina föräldrar ner till Sollentuna centrum. Där mötte vi upp Johan och jag lämnade över Myra till honom för att träffa upp Caroline. Caroline dök upp i centrum, lite så där oväntat, och det shoppades lite innan vi begav oss hem till min bror för att låna en tröja av Eva. (tack för paraply och koftlånet Eva) Direkt därifrån så gick vi till tåget och när vi hoppade av i Karlberg så började jakten efter ett schysst hak att käka på. Både jag och Caroline var vrålhungriga men det gick inge vidare. När min kropp började säga emot så hamnade vi till slut, kanske inte helt oväntat, på Rörstrandsgrillen nästan precis vid Filadelfiakyrkan. Stina joinade och vi satt där en stund innan vi smet in på 7eleven och köpte snask.
Klockan åtta började konserten med Sollentuna musikklasser och det var riktigt kul. Superduktiga var dom! Det var en hel del gamla elever som var där (ca 150 st tror jag) och när den sista låten började närma sig så ropades alla gamla elever upp på scenen!!! Min största fasa. Så jag hakade på ner för alla hundra miljarders trappor men stannade sen i dörren till skillnad från resten av alla gamla musikklasselever som gick upp på scenen och sjöng med. Phew, den slapp jag undan fint! :) Hade inte kunnat stått där uppe i "rampljuset", hade troligtvis svimmat eftersom det var så varmt så jag höll på att dö. Efteråt så hälsade vi på en gammal lärare och gick sen vidare. Vi hamnade på nåt hak och Stina och Carro drack vin medan jag fick nöja mig med en alkoholfri drink. Det var trevligt men det blev mycket senare än va jag hade tänkt mig så jag var som sagt inte hemma förrän halv ett. Kändes lite busigt att vara en höggravid kvinna på vift så där sent...

Idag ska jag mest ta det lugnt. Har så ont eftersom jag gick en hel del igår så det behövs. Nu följer lite bilder. Både "gamla" (från i måndags när vi var vid Edsviken och matade fåglarna) och bilder från igår.
























Skoj

Johan är säker på att det är maskrosorna som luddar av sig ändå Lisa. Han säger att han sett fröna på väldigt nära håll och han ville att jag skulle tillägga "Som ni alla vet så har Johan aldrig fel".

Citerar syster yster

"Ja, nu mina vänner ska jag tala om för er en gång för alla hur det igentligen är! "Fröna" som ni kallar dom heter FLINGOR! Ja, snöflingor, fruset vatten!Så klart, hon sa ju att det snöade i Edsberg! Så nu vet ni och Älskade lilla syster lyssna på din stora syster, hon vet ;-)"

Jag tror nog att min syster har rätt. Det snöar nog när det är 22 plusgrader ute. Mmm...jojomänsan!

Rättning

Tur ibland att man har kunnit folk omkring sig. Min svägerska, Johans syster och Elviras faster skrev detta tidigare. Lite så där ren fakta för er som kanske är intresserade.

citat; Lisa

"Tänkte bara meddela dig och alla andra som inte är biolnörd som jag att "snön" inte är maskrosor utan ludd från aspfrön :) hihi Jag vet jag är nöööördig ;) Men jag gillar de! Kram kram på er sötisar! <3"

Ny vecka nya tag

Måndag. Yay! *inte* Jag hatar måndagar. Jag tror inte att jag är ensam om det direkt. Men men. Snart är måndagen över för dagarna går ju sjukt snabbt!

Sitter och äter frukost och Elvira och Johan är på väg till dagis och jobb. Planerna idag är ganska enkla. Ska först fixa ihop alla mina lönespec. och arbetstider och gå med dom till min chef så han kan räkna lite på hur mycket pengar som saknas. Har nämligen fått reda på att typ INGEN på hela stället har fått rätt lön sen vi började jobba för 7eleven. Det är fint! Blir så jäkla trött. Hur som helst så är det nåt man vill ha ur världen. Och sen vill man ju gärna ha pengar också, skulle ju inte sitta fel. Efter det måste jag ta mig till Sollentuna centrum och ta ID foton. Sen in på banken och lämna det dom behöver för att kunna göra ett nytt ID kort. Helt sjukt att jag har gått med ett ogiltigt leg i drygt ett år nu. Det funkar liksom inte. Sen får vi se vad som hinns med. Ska försöka få tag på det sista i födelsedagspresentsjakten. Vore skönt att vara klar med det.

Nu ska jag kolla lite på nyhetsmorgon och njuta av tystnaden!!! Enjoy the silence...

Why even bother?!

Kan ju lägga ner det här med rubrik, ingen idé eftersom det ändå bara blir samma hela tiden. Dessutom så är det enda jag vill skriva "ont ont ont ont" ... för det är typ det enda jag känner just nu. Smärta i hela kroppen. Känner inte benen då dom har domnat bort. Det ilar i hela mig och bäckenet känns som det håller på att falla isär. Hela dagen så har det känts som att bebisen försöker sticka hål på fosterhinnan. LÄSKIGT!

Tror att det kan bero på att vi har gått konstant i fem timmar? Eller jag tror inte att det är därför , jag VET! Vi har varit på Stinsen. Vi var på jakt efter födelsedagspresenter till alla barn som fyller år i juni. Tre av Elviras kusiner, Maja, Tuva och Filippa fyller år i juni. Så vi får hoppas bebis stannar till i juli så h*n åtminstone får en egen månad. Vi lyckades så där på våran "skattjakt" men kom ändå hem med lite skit. Panelgardiner, en ny matta, ett pussel till Elvira (som hon inte har fått. vi ska nämligen ha det som ett ess i rockärmen), lite olika sorters rengöringsmedel, födelsedagskort. Sen blev det ett par födelsedagspresenter också. Men det är LÅNGT ifrån klart, tyvärr. Även fast dom inte fyller år förrns den 11 och 12 juni så vill jag liksom ha sånt där klart så man kan släppa det.

Veckan som kommer blir relativt lugn.

Måndag : Mer födelsedagspresentsjakt beroende på hur kroppen mår efter dagens bravader
Tisdag: Vattengymnastik för gravida? Sollentuna musikklassers jubileumskonsert i Filadelfiakyrkan
Onsdag: Besöka jobbet och reda ut en massa tjafs om löner
Torsdag: Vila?
Fredag: Barnmorskebesök







(ursäkta röran)

Det snöar i Edsberg!

Det ser precis ut som det snöar här! Det yr av överblommade maskrosor, ni vet det där vita flyget som blir när man blåser på dom. Det är överallt! Ser verkligen ut som det snöar. Tokigt!

Annars så har det inte hänt så mycket här hemma idag. Vi har mest tagit det lugnt, lekt lite och varit på promenad med hunden. Elvira hade med sig dockan och dockvagnen och hela dagen har varit fri från trotsattacker. Nu när klockan börjar närma sig åtta och läggdags så börjar dom. Nu står hon och skriker att hon absolut INTE ska borsta tänderna.

Hon var i alla fall riktigt medgörlig på dagen och jag lyckades filma ett litet klipp där hon sjunger så vackert så. Här kommer det!



Hon har alltid sjungit "du är så söt, min kära lilla CONNY" istället för Ponny. Det är därför hon löjlar sig och överdriver när hon ska sjunga Ponny.

Vad är en sovmorgon?

Jag tror jag fick en sovmorgon idag. Fick gå upp klockan åtta. Det måste väl ändå räknas som sovmorgon. I alla fall när det gäller våran vrålapa Elvira. Det var faktiskt jag som bestämde att vi skulle gå upp eftersom bebisen låg och tryckte på kissblåsan. Hade liksom inget val.

Elvira sitter (eller står snarare) och tittar på Molly på dvd och jag ska sätta igång och fixa en smarrig frulle.

Foglossningen är riktigt ond idag. Jag har problem att gå och det känns som att mitt bäcken låser sig hela tiden. Bebisen skruvar på sitt lilla huvud långt ner och det ilar och drar i både bäckenmuskler och ligament. Har sovit riktigt dåligt inatt för jag har haft så ont och tycker väl inte att värktabletter hjälper nå vidare heller.

Det blev en impulstripp till Täby centrum igår. Vi åt hamburgare och gick i affärer. Jag hittade dock inte det jag letade efter men Elvira lyckades tigga till sig en ballong av en snäll tjej inne på en kalasaffär och Johan fick ett par skor. Lucky them.


Elvira x 2

Vecka 34

"Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig."


Trots

Oj. Måste bara skriva en gång till. Jag vet fan inte vart jag ska ta vägen. Just nu är Elvira ett RIKTIGT monster och det är verkligen inte ett skämt. Hon står och skriker, hoppar och slår omkring sig för att hon inte får nappen. Hon har fått ha nappen alldeles för mycket och vi känner att vi måste börja dra ner på napptuttandet. Har märkt en liten tendens till "nappbett" och vill ju gärna att hon slutar med napp snart.

Nu har det gått så långt så hon knappt får luft när hon skriker och jag har förklarat för henne varför hon inte får nappen nu. Har även förklarat att "vi" bara har nappen när vi sover. Va ska jag göra? Vet att det är jättejobbigt för henne just nu och att nappen är som en drog, ett beroende. Vill ju bara krama om henne men hon slår vilt omkring sig.

...tio minuter senare... trooooor (men bara tror) att hon börjar lugna ner sig

Jag tror min dotter är en tjuv

Carro du hade skrivit en kommentar om att vi kanske borde passa oss så hon inte börja sno pengar ur våra plånböcker. Det är dessvärre för sent. Hon har kommit på var pengarna finns och jag har märkt att mynt har börjat försvinna. Nu har jag vanligtvis inte MASSA mynt i plånboken, för jag hatar mynt. Men jag har kommit på att det kan vara bra att ha några femmor och lite sånt grus ifall man behöver gå på en offentlig toalett. Nu börjar det bli problem då jag igår hittade alla mynt som försvunnit den senaste tiden i Elviras jackficka. Den var tyngre än va den brukar va och jag hajade ganska snabbt varför. Piratunge! Haha! Nu tar jag inte så allvarligt på det men förklarade självklart för henne att man faktiskt måste fråga först. Man får inte bara ta. Jag tror det gick in, men det märker vi nog snart.

Igår så blev det en impulsgrillning hemma hos Hanna och Markus. Hanna var världens gulligaste och kom och hämtade oss runt middagstid och vi drog förbi ICA maxi och handlade grillgrejjer och drog sen hem till dom i Valsta. Elvira blev jätteglad över att få leka med Kevin och hon fick en å annan idé om hyss. Kevin är världens gulligaste treåring men det är drag i honom kan jag ju säga. Elvira hann knappt med när han började kuta omkring. Dom blåste lite såpbubblor och hade riktigt skojigt. Killarna skötte grillningen medan Hanna hade fullt upp med Kevins lillasyster Jonna som verkade ha ont i munnen (tänder på g). Maten blev ASgod! Det var premiärgrillning för våran del och som vi har längtat! Älskar grillat!

Elvira och Kevin höll full låda till klockan började närma sig sent. Runt halv tio så satt dom och kollade på film på datorn och åt chips och vi var tvungna att börja tänka på refrängen. Nu var Hanna så snäll så hon skjutsade hem oss. Tack snälla! Elvira däckade ganska snabbt när vi kommit hem och sov gott nästan hela natten.

Idag ser vädret ganska kasst ut. Jag har lust att hitta på nåt men jag har ingen aning om vad. Kom gärna med tips.










Dialog

Myramamman: Va vill du göra idag Elvira?
Myra: Åka till landet med vagnen.

*suck* det är NU man ångrar att man inte har körkort och bil. Vet inte om jag orkar åka kommunalt ut till landet. Det blir så mycket med vagn, packning, hund och unge. Vet hur Elviras tålamod är dessutom. Hon har myror i brallan och kan inte sitta still längre än tio minuter. Jag vill vara på landet. Samtidigt så har jag så sjukt mycket jag skulle behöva göra hemma. Alla kurser som jag måste gå för 7eleven exempelvis. Har knappt gått hälften. Måste bli av med skiten. Det ligger och gnager. Nu frågade Elvira om hon kunde få pengar. Haha. Så går det när man ger barnet en tjuga för att köpa glass dagen innan. Nu tror hon att hon kan få pengar när som helst och utan anledning.

Myra: Kan jag få pengar?
Myramamman: Va ska du göra med pengarna?
Myra: Betala
Myramamman: Va ska du betala för nåt?
Myra: Jag ska betala sakerna.

Knasunge. Hon väckte mig imorse och berättade att hon behövde kissa. "Kissa mamma... Jag vill kissa" Så det var bara att snällt gå upp, gnugga sömnen ur ögonen och plocka fram pottan. Mycket riktigt så kissade Myra en hel del. Duktig tjej! Hon är nästan blöjfri nu. Så duktig!

Jag har lite ångest över alla kurserna jag måste göra på nätet så jag ska väl sätta igång med det snart. Johan ska få ta med sig Myra och Jojje ut så jag kan få sitta i lugn och ro.


Behöver nog lite snabb energi om jag ska orka sega mig igenom alla kurser.



*gäsp* onsdag

Hej hopp.

Har i stort sett varit lika trött hela dan. Jag förstår inte hur jag lyckats hålla mig upprätt eftersom det har känts som jag har kunnat somna bara hur som helst. Men på nåt sätt så har jag ändå lyckats. Var en sväng till Stinsen och hämtade ut ett paket på lindex. Fattar inte varför dom inte kan skicka det till närmsta uthämtningsställe. Nej, du MÅSTE hämta dina lindexvaror som du har beställt på internet PÅ ett lindex i närheten. SUNKIGT! Det var ju just det jag ville slippa liksom. Oh well. Köpte även ett par svarta mjukisgravidbrallor och ett grönt gravidlinne. Behövdes verkligen. Har ju typ inget att ha på mig nu för tiden. Jag och Hanna lunchade och jag "snackade" lite med lilla Jonna. Hon bara log, som hon alltid gör. Hann också med en snabbdejt med min allra bästaste
STINA! Snackade lite skit och fikade. Johan , som hämtat Elvira på dagis, joinade oss och Elvira var på "strålande" humör.

Hon har kommit in i nån slags trots. Det är förjävlig rent ut sagt. Ibland tycker jag så synd om henne för hon vet liksom inte va hon ska ta sig till. Kan inte vara lätt att märka att man har en egen vilja men att man inte alltid kan få sin vilja igenom. Inte känns det lättare när hon dessutom är mammig som attan. Det är bara mammi som gäller och det är faktiskt lite jobbigt. Hon är klängig och vill gärna att jag ska bära omkring henne, vilket inte går eftersom jag har en stor mage i vägen. Tycker lite synd om Johan ibland eftersom han känner sig värdelös och han tycker det känns som han inte duger. Men det är ju bara nån fas lillgrisen går igenom. Och det vet han ju också. Det går nog över snart.

Elvira var på dagis idag eftersom dom hade utflykt till Bögs Gård och det ville vi ju inte att hon skulle missa. Hon verkar ha haft roligt på dagis för på bussen hem så pratade hon om att hon har sett hästar och grisar. Men det roligaste var nog ändå att hon fick ha med sig frukt och dricka i sin ryggsäck på den lilla utflykten.

Nu är det snart middag och Johan är i full gång i köket. Jag sitter i soffan med Elvira som leker med sin nya ficklampa.


Syrénerna börjar slå ut.

En kort klagan

Ont ont ont. Behöver jag säga att jag har ont numera? Foglossningen är förjävligt och det känns som jag ska gå av vilken dag som helst. Desperate housewifes på tv ikväll. Alltid nåt.

Besök på Danderyds sjukhus

Besöket på Danderyds sjukhus gick snabbt och smärtfritt. Eller smärtfritt är det ju aldrig för mig att ta mig nånstans eftersom foglossningen är förjävlig, men ja, ni hajar. Dom tog blodtryck, kissprov och lyssnade på bebisen. Nåt som var lite konstigt var att barnmorskan som lyssnade på bebisens hjärtljud stod och tittade på mig och log ett bra tag innan hon till slut utbrast "Du vet att det är en kille eller?!". Jag blev lite paff och svarade "näee, jag tror det är en tjej med låga hjärtljud". Hon bah "Jaha, jag var helt säker på att du visste att det var en pojke"... Tyckte det var konstigt. Jag undrar va det var som fick henne att tro att jag visste va det var för kön. Hon bara tog för givet liksom. Märkligt.

Men näe. Det måste vara en tjej. Vi kan bara få flickor ju. Jaja. Det lär ju visa sig.

Fick efter undersökningen sätta mig ner och vänta på doktorn. Hon kom ganska snabbt och ropade upp mig. Vi pratade lite om min hjärtmedicin och vi kom fram till att jag ändå ska fortsätta äta medicinen och att hon tyckte jag skulle komma på ett till tillväxtultraljud när jag är fullgången. Om inte bebisen kommer innan dvs. Fast chansen att bebisen tittar ut innan beräknad förlossning är ganska liten. Jag är en sån där seg jävel ;)


Häromdagen så åt vi plättar. Dom MÅSTE staplas på detta vis. Det ser så mycket godare ut!

Va tiden går fort

Det är redan måndag, igen! Jag förstår inte vart veckorna tar vägen. Det var ju liksom mitt i veckan alldeles nyss och nu är det måndag igen. Hajar ingenting. Jaja. Känns ju bra på sätt och vis. Tiden går ju snabbt fram till förlossningen då ju liksom. Vissa veckor så tänker jag inte ens på hur kort tid det är kvar medan man vissa dagar bah "Oj, shit, det är ju snart dags"! Man har ju inte alls samma tid att reflektera och fundera över graviditeten och allt vad det innebär. Har ju en liten Myra att ta hand om och jag vill ju lägga krutet på henne liksom. Vi försöker verkligen förbereda henne på att vi ska få en liten bebis snart. Hon säger att hon längtar efter bebisen och hon vet mycket väl att "bebisen kommer när det blir sommar". Men jag tror ändå att det är ganska svårt för en 2 ½ åring att greppa själva syskongrejjen. Jag hoppas iaf att det kommer gå bra.

Sitter och dricker te nu och har ätit en skål med fil och flingor. Jag och Myra (Myra e hemma från dagis, tokförkyld) ska strax gå ut med hunden. Myra föreslog en promenad i skogen och det lät ju bra. Får passa på när det inte regnar. Jag ska vara på Danderyds sjukhus klockan tre så Johan får åka tidigare från jobbet och byta av mig här hemma. Det är nån slags uppföljning eftersom jag äter den här hjärtmedicinen. Har ingen aning om va dom ska göra dock. Det märker vi. Slänger nog in en kort blogg senare.


Min vy from above :)

Bild och text från helgen som var

Fredagen blev, som jag redan skrivit, inte helt som vi planerat. Jojje blev ju sjuk och min bror och Johan tog in honom akut till Albanos djursjukhus. Där fick han ju meducin i väntan på en kastrering som inte blir av förrns i juni.

Lördagen var lugn. Vi var alla ganska sega och vi tog det mest lugnt. Johan drog iväg och golfade med min kusin Nicke och min bror. Dom var väl borta runt fyra timmar. Under tiden så städade jag och Elvira. Vi hann även med en hundpromenad, en sovstund och lördagsgodishandlande på ICA. På eftermiddagen så kom Johans mamma Susanne , Elviras farmor, på besök. Med sig hade hon en klänning till Elvira. Elvira blev supergladis! Hon ÄLSKAR klänningar. Det fikades och slösnackades lite och sen vinkade vi hej då till farmorn.


En bild på Elvira och Elvirapappan som busar i sängen samma dag som farmor hade varit på besök. Elvira kunde ju inte hålla sig och ville SJÄLVKLART sätta på sig sin nya klänning direkt. Söt som socker.

Söndagen hade vi planerat lunch med Johans pappa, Elviras farfar. Vi vaknade tidigt som attan , detta trots att Elvira vägrat somna på lördagskvällen. Hon hade inga fina trotsattacker. Det var bland det värsta jag har hört och varit med om. Hon var som förbytt. Ett litet monster. Oh well. Vi gick upp och käkade frukost, Johan gick och kastade massa tomglas och rastade hunden. Jag duschade och Elvira lekte. Till slut, runt halv tolv så kom Elviras farfar och hämtade upp oss för en tur till båtklubben. Där så fick Elvira gå ombord på farfars segelbåt och titta lite. Men hon verkade lite småskraj så det blev bara en kortis. Sen gick vi till ett litet hus med en liten gräsmatta där vi slog oss ner vid ett bord. Det åts supergod lunch (pastasallad med kyckling. Tack Janet) och Elvira busade med farfarn. Vi tittade på båtar som åkte förbi och gick barfota i gräset. Mys! Elvira fick en glass och njöt i fulla drag av att få kuta omkring i det gröna. Härligt! Solen sken på oss och det var riktigt varmt. Efter en liten fika så skjutsades vi hem igen. Och det var våran helg! Nu lite bilder från båtklubben. Klicka för att förstora dom små bilderna.


Började bilfärden mot båtklubben med en gäspning. Lite trött eftersom hon vägrat sova.


Lite blandade bilder. På femte och sjätte bilden är det Elviras farfar som är med på.


Glad i flytväst

Elvira tittar på båtar

Elvira och Elviras pappa tittar på vattnet


En helt slut Myra efter en heldag på båtklubben

Avslutar inlägget med en liten magbild i vecka 33.



Lördagsgodis

Idag är det godisdagen. Jag och Elvira ska väl gå och handla nån tablettask senare men först ska vi städa och pula lite hemma. Johan ska iväg och golfa med min bror och kära kusin. Kul för honom! Jag och Elvira får försöka hitta på nåt skojsigt när han är borta också. Vet inte vad det skulle vara iofs. Typ bara gå ut och gå en sväng med dockvagnen kanske. Sånt diggar hon.

Jojje verkar må bättre idag. Han har gjort både nummer ett och nummer två och han var superduktig på att ta sin medicin. Tror hormonerna var smaskiga för han käkade upp tabletterna som dom var. Nu ligger han och vilar men får nästan aldrig vara helt ifred eftersom Elvira alltid ska springa där han ligger.

Elviras farmor kommer hit idag och hälsar på. Elvira pratade om det hela dagen igår. Vi har iaf hunnit äta frukost och jag ska, som sagt, sätta fart med städandet. Det behövs!

En trött vovve

Jojje har en förstorad prostata och kommer att behöva en kastrering. Inte konstigt att han har haft ont. Lilla lilla vovve. Nu har han iaf fått smärtstillande och hormoner som han ska äta fram till operationsdagen. Får alltså hoppas att han mår bättre på återbesöket så dom verkligen kan operera honom. Det verkar ju vara den enda utvägen. Men det blir nog bra. Tycker ändå att det är läskigt med operation. Min lilla korv.

Annars så har vi bara chillat idag. Hela familjen var ganska trött och loj. Elvira sover nu i sin säng och jag och Johan kollar på talang och dricker te. Jag har hemsk halsbränna och bebisen lever rövare. Har tagit lite pix idag men jag slänger upp några imorgon. Pöss på er , hoppas ni har en bra fredag!

Stackars stackars vovve

Klockan är snart 05.30 och vi (läs jag, Johan och Jojje) har varit vakna sen halv fyra. Jojje har skrikit till och från och vi har försökt att rasta honom gång på gång. Jag vet att Jojje har haft problem med sin bakdel (läs analsäckarna) och vi har varit inne hos veterinär tidigare pga detta. Det har varit bra tills i förrgår.

Då skrek han igen när han skulle bajsa. Och nu är vi alltså tillbaka på ruta ett. Börjar nu bli orolig över att det kanske sitter längre upp, typ i magen. Eftersom klockan inte är åtta än så har inga veterinärmottagningar öppet och vi har ingen aning om vart vi ska vända oss. Va ska vi göra?! Stackars stackars Jojje. Han försöker gång på gång att göra nummer två men skriker så det skär i hjärtat.

Och jag bara gråter. Mitt tillstånd just nu gör ju inte det hela bättre. Alla hormoner gör att man är hundra gånger känsligare. Och jag bara hatar mig själv för att Johan får ta allt just nu. Elvira sitter och tittar på Postis Per och hon får nog vara hemma idag. Jag har ingen ork att ta mig till dagis med henne och vi får försöka göra något annat vettigt av den här dagen. Men viktigast just nu är hunden. Jag är så orolig.

Tillväxtultraljud

En magisk torsdag. Gick upp på tok för tidigt och började morgonen med att klä på en hyffsat trotsig Myra. Slängde på mig lite smink och pussade Myra och Myrapappan hej då innan dom sprang iväg till dagis. Jag åt lite frukost och slösurfade lite och tog sen hunden och gick mot bussen. Dumpade hunden hos syster yster och gick till tåget som skulle ta mig till Karlberg.

Mötte upp Johan vid Vasaparken och vi gick tillsammans till Odenplans läkarhus. Och sen upp till den magiska våningen. Där uppe fick vi sitta ner i ett väntrum och ropades upp en kvart senare.

Fick en jättegullig ultraljuds"tant" och hon började titta på bebis direkt. Fick se det lilla hjärtat slå. Guidades runt inuti magen och vi fick superfina profilbilder på lilla liten. När hon skulle mäta lårbenet (som hon gör underifrån) så sa hon åt oss att kolla bort eftersom vi inte ville veta va det är för kön. Jag trodde dock att hon var klar tidigare än va hon var med just den mätningen och råkade nog se något jag inte ville se. Så nu tror jag att jag vet vad vi väntar. Vågar dock inte avslöja vad jag såg eftersom jag inte är säker. Bebisen beräknades vara större än normalbebisen och hon uppskattade bebisen att väga 2243g (och då har den ju liksom cirkus åtta veckor kvar på sig att växa). Hon sa att bebisen verkar må så himla bra där inne och den var så söt när den låg och sög på sin underläpp. Den låg med knuten näve framför ansiktet och övade på "andning". Såg den lilla bröstkorgen åka upp och ner. Så fin. Lilla söta fina bebis. Tänk va lyrisk man kan bli. Ultraljudet gjorde min dag. Ultraljudstanten sa också att om bebisen fortsätter växa som den gör nu så kommer den väga 4100g när den kommer ut!!! Hjälp! Vi får hoppas att den har haft en tillväxtperiod och att den lugnar sig litegrann.


Försökte ta ett kort på ultraljudskortet men det gick inge vidare. Detta ska iaf vara profilen på bebisen. Man ser den lilla näsan och munnen i profil. Framför ansiktet har den sin knutna hand.


 
På tåget hem







 

Sötnöten Alva

Ett snabbt inlägg

Dagen har varit relativt lugn. Fastighetsskötarn kom hit och fixade det som skulle fixas så det känns skönt. Drog iväg och hämtade Elvira efter en hundpromenad i solskenet och gick därefter till tunnelparken. Barnen lekte och syrran hade med sig nybakta muffins, kaffe och saft. Våran bror kom och joinade med lilla Flippis också. Trevligt värre!

När vi kom hem så gjorde vi inte mycket. Jag satte igång med middan på en gång (pytt i panna). Elvira åt pyttelite, som vanligt. Vet inte om hon tog ordet "pytt" i pytt i panna bokstavligt. Oh well. Kan ju inte tvinga i ungen mat. Dom har sagt att hon äter bra på dagis så man får väl va glad för det lilla. Nu ligger hon i sin säng men har fortfarande inte somnat.

Imorgon är det ju ultraljud. Lite nervös. Tänk om inte bebis växer som den ska. Tror iofs att den gör det eftersom den är helt galet stark där inne. Gör riktigt ont ibland när den får in en praktspark. Karate kid. Nu väntar förlossningskliniken på tv4 fakta. Uppdaterar mer imorgon! Pöss på er!


Trött nappunge efter dagis och parklek

Planlös

God morgon. Jag är trött som vanligt men var ändå uppe med tuppen. Har redan tagit itu med resten av disken från igår och plockat lite här hemma. Klockan nio hoppas jag att våran fastighetsgubbe kommer och lagar våran dusch och lysrörsarmaturen ovanför diskbänken. Han skrev iaf upp att han skulle komma runt nio men jag kan typen. Jag kommer säkert få sitta här hemma och vänta hela dan på honom. *suck*

Igår så kom en kallelse med posten. En kallelse till ett tillväxtultraljud då bebisen ju kan bli påverkad av medicinen jag äter. Blev lite chockad över hur fort det gick. Min barnmorska skickade ju remissen i måndags liksom! Och ultraljudet är redan på torsdag dessutom. Och torsdag är det ju imorgon! Jag ska alltså få titta på min bebis imorgon. Johan ska självklart med han också. En sån grej vill man ju liksom inte missa.

Annars har jag inga direkta planer för idag. Skulle behöva tvätta (som vanligt). Tvätten tar liksom aldrig slut när man har barn. Skulle behöva ta mig till Stinsen och hämta ut ett paket på Lindex. Kommer liksom aldrig iväg. Får se hur dagen ter sig. Solen skiner i alla fall ute! Härligt! Älskar solen!

(Oj, det ser ut att bli ett inlägg utan bild.. kors i taket)

Tisdag med sol?

God morgon!

Klockan är kvart över åtta och jag sitter i soffan och har precis ätit frukost. Skulle ha bloggat mer igår egentligen men jag hade verkligen ingen ork eller lust och då blire liksom inge bra så det får bli ett lite längre inlägg nu istället.

Igår så var det ju barnmorskebesök. Jag tog mig till Sollentuna med en trött hund i släptåg. Lämnade hunden hos syster yster och tog sen med mig min pappa upp till Sollentuna sjukhus där mödravården ligger. Barnmorskan tog blodtrycket som förövrigt såg bra ut och lyssnade på bebisen. Bebisens hjärtljud låg på 140 och då var den helt vild och galen där inne. Den ville inte ligga still utan vred och hade sig hela tiden. Min pappa tyckte det lät som det var ett andra världskrig där inne i magen och det kan jag hålla med om. Den ligger fortfarande med huvudet neråt och verkar växa som det ska. Magen växer så det knakar i alla fall. Skönt! Barnmorskan såg även till att skicka en remiss om ett tillväxtultraljud då bebisen tydligen kan bli tillväxthämmad av medicinen jag äter.

När barnmorskebesöket var avklarat så ringde jag Hanna som var i farten. Tyckte hon kunde joina oss över en fika hemma hos syrran och hon tackade ja. Pappa köpte fikabröd och syrran satte på kaffe och vi hade en trevlig fikastund.


Jonna är en glad bebis

Passade ju självklart på att knäppa massa kort på lilla Jonna. Flera av bilderna blev bra men jag lägger bara upp en. Inte svårt att fota när själva motivet är så fint.

När Hanna, Jonna och våran pappa hade gått så lattjade vi lite med Alva. Hon fick springa omkring utan blöja och kissade lite överallt. PRECIS som en hundvalp. Så fort man torkat upp på ett ställe så kissade hon på ett annat. Busunge. Det tog dock inte så lång tid innan hon satte sig på pottan och gjorde nummer 2!!! Såååå duktig! Hon förstod nog inte riktigt vad som hände. Hon stod länge och tittade ner i pottan efteråt och applåderade åt sig själv. Alvamamman och Alvamostern klappade också såklart.

 
Tokungen Alva

När klockan började närma sig tre så ringde Johan och sa att han var på väg att hämta upp Myra på dagis. Jag började klä på mig och gick för att möta upp dom eftersom vi skulle titta på en lägenhet. Vi lämnade upp Elvira till morbror och Eva medan vi snabbt gick och tittade på lägenheten. Den var fin. Tapeterna var ju verkligen inte vår stil men det är ju sånt man ändå vill ändra på så det spelar ju ingen roll. Vi tackade i alla fall ja men vi tror inte att vi kommer få den då det var ett par innan oss som var JÄTTE intresserade. Crap! Jaja. Våran tid kommer.

Efter lägenhetstitt så gjorde vi en snabb visit hos bror som bor en trappa upp från lägenheten vi tittade på. Elvira fick en glass och sen gick vi till dagis igen. På dagis var det verksamhetsutställning och barnen fick visa vad dom gör på dagis. Elvira var i extas och riktigt på hugget. Hon tyckte det var kul att både mamma och pappa kom och tittade hur hon har det på dagis. Sötnöt. Maja och Tuva (Elviras kusiner) som går på samma avdelning visade upp sina fina pärmar med diverse konstverk och fotografier i.


Tuva spelade lite musik och Elvira spelade maracas till.


Maja visade upp pysselverkstan och pillade lite med pärlor.

 
Elvira skulle visa upp hur dom gör när dom målar på dagis.

Efter dagisbesöket så åkte vi hem. Vi åt pizza (Elvira vägrade och åt köttbullar och makaroner istället) och sen la vi Elvira som somnade efter en timme. Detta trots att hon var HELT slut. Knasboll. Jag och Johan tittade på "Ballar av stål" och sen gick jag och la mig.

Idag så står det städning på schemat. Kan ju säga att jag är mindre sugen och jag vägrar gå ut i köket där disken har vuxit sig till ett mindre monster, SOM VANLIGT! Ska bara läsa lite bloggar sen så måste jag väl dessvärre sätta fart. Skönt när det är gjort sen. Hoppas alla får en fin solig tisdag!


En ny vecka

God morgon!

Måndag idag och ny vecka. Vädret verkar lite smårisigt. Mulet och inte så där jätte varmt. Elvira är på väg till dagis, pappsen fick lämna idag. Själv ska jag vara hos barnmorskan klockan elva. Innan dess ska jag ha hunnit duscha, diska och varit ute med hunden.

När vi har hämtat Elvira på dagis så ska vi gå och titta på en lägenhet. För ni vet, den där flytten jag har pratat om... Den kommer inte bli av. Jag och Johan har tänkt mycket och det känns inte helt rätt. Vi vill ju faktiskt flytta ifrån Edsberg. Vi vill inte behöva gå förbi vårat gamla hem varje dag. Nä, vi vill härifrån. Och eftersom vi har hyffsad köpoäng så känns det bättre att få en lägenhet den vägen. Nu tror vi inte att vi kommer få den här lägenheten som vi ska titta på idag, men det kan vara kul att titta bara. Så nu vet ni det också.

Nu ska äta upp min frukost och sen ska Jojje få sina örondroppar. Skriver mer senare! :)


En nyvaken Myra sitter och äter macka innan det är dags att åka till dagis

Lite bilder

Håller fortfarande bara på med grundinställningarna i kameran. Alltså autofunktionerna. Tycker dom funkar fint för dom bilder som jag vanligtvis tar men jag ska snart sätta mig in i alla funktioner. Vill kunna ta ännu bättre närbilder och så. Det är riktigt roligt med en ny kamera, är så glad så glad. Och trots att det är en pocketkamera så tycker jag faktiskt den tar riktigt bra bilder. Mylis ville ha bild på kameran. Och så här ser den ut.


Sony Cyber-shot DSC-W230


Fina ögat


Nappunge.


Jojjes nos


Dagens middag. Pasta med kyckling, ruccola, körsbärstomater och pesto.


Elvira tittar på film på datorn

Söndagsmorgon

Det är konstigt att man kan få ångest över att det är söndag trots att man är sjukskriven och slipper gå till jobbet imorgon. Det är liksom nåt som sitter i ändå. Jag jobbar ju dessutom vanligtvis även vissa helger så det där med söndagsångest borde inte existera, men joda.

Idag vill jag bara fota fota fota! Vill ju lära mig min nya kamera och hitta alla roliga funktioner och förstå mig på när dom ska användas. Elvira är mitt favvo objekt att fotografera , men hon verkar inte lika glad över det tyvärr. Får väl försöka hitta nåt annat att fota. Vi ska eventuellt gå ner och mata fåglarna idag eftersom solen skiner ute. Det skulle kunna bli riktigt fina bilder.

Skulle dessutom behöva ta mig till Stinsen och hämta ut mitt paket från Lindex. Lite presenter till Maja och Tuva. Skulle behöva kolla efter nåt till Flippan också. Så skönt att ha allt handlat.

Och så sist men VERKLIGEN inte minst! The biggest news of the year so far: Elvira sov sin första natt utan blöja! *stolt* Sen hon vaknade klockan halv sju så har hon inte haft nån blöja på sig men kissat massor i pottan. Hon är sååååå duktig min stora tjej! Har försökt att förklara för Elvira hur stort det är att hon har sovit utan blöja men hon verkar inte tycka det är nån big deal. Haha!


Gissa va jag har köpt!













Åh jag är så glad. ÄNTLIGEN en kamera.

Hej hej lördag

Va har ni för er nu när det är lördag och allt?

Själv så har jag suttit och tittat på kameror. Digitalkameror. Jag tror jag har bestämt mig för vilken jag ska köpa och det blir ingen systemkamera. Säkert till mångas förvåning. För visst, INGET går upp mot en systemkamera och jag har suktat efter en länge nu. Men jag har vägt för och nackdelar och nu ändå kommit fram till att jag ska köpa en GRYM liten digitalkamera. Lätt att ha med sig överallt, smidig och allt i ett liksom. Eftersom man oftast inte nöjer sig med ett objektiv så kan det lätt dra iväg och till slut sitter jag där med en grym kamera men pank. Och det funkar ju inte med snart två barn liksom. Tror ni fattar. Fick dessutom ett braigt tips av gulligaste
Sandra. Var inne lite på just en Sony så det var ju bra. Vi provar helt enkelt. Om suget efter en systemkamera fortfarande finns där och om pocketkameran inte riktigt är tillräcklig så blir det nog en Nikon senare.

Planerna för idag annars är att åka hem till mor och far och äta. Myra följer med men det verkar just nu som Johan stannar hemma för att fixa och dona inför flytt. Han håller på och rensar garderober. Så duktig så. Får se om han ändrar sig och följer med ändå. Jag ska iaf hinna duscha, Elvira skulle behöva sova innan (ungen är helt slut), och jag ska försöka lyckas hitta nåt att ha på mig (nästintill omöjligt när man är så stor som jag).

Hoppas alla har det bra denna lördag! Puss o kram på er!

Tröttast i stan

Två ganska lika rubriker efter varandra. Men what the hell, jag orkar inte. Jag är såååå trött! Elvira vaknade inte så där faaaaasligt tidigt idag och jag slapp dessutom gå ut med hunden och lämna Elvira på dagis. Johan gjorde typ allt. (tack älskling) Ändå så är jag så sjukt trött. Tror att det är sömnen jag förlorade igår som slår tillbaka nu. Jaja. Har druckit en kopp te nu och hoppas på att den "kickar in" och gör mig något piggare. Annars har jag ju typ tonvis med saker att göra.

  1. Ringa Sollentunahem och kirra allt när det gäller flytt
  2. Tejpa kartonger och börja packa
  3. Tvätta
  4. Planera middag
  5. Handla
  6. Dammsuga
  7. Skura
  8. Gå ut med hunden mellan varven
  9. Plocka in den rena torra tvätten
  10. Rensa garderober och kasta kläder som inte används
Men var ska jag börja. *gäsp* Det enda jag egentligen vill är att lägga mig ner och sova... sooooooova... Vilket förtjusande ord. Sömn. Mmm.

Trött torsdag

Eftersom Myra vaknade klockan fem imorse och jag sen dess inte har vilat nånting imellan så sitter jag nu här, klockan tjugo över sju på kvällen, och känner mig helt kaputt.

Direkt efter att ha lämnat Myra på dagis så åkte jag hem och åt frulle. Gick ut med hunden och blev därefter hämtad av Hanna och Jonna och åkte till Stinsen. På Stinsen så knatade vi runt men gick inte så himla mycket i affärer. Vi var typ bara inne på Hm, and that´s about it. Fikade lite när Stina hade kommit och sen drog vi till syster yster som fyller år idag. Hon fick present och Pär fick en försenad födelsedagspresent.

När klockan började närma sig tre så var det dags att hämta en liten Myra på dagis. Det lektes lite med kusinerna och sen drog vi oss hemåt. SJÄLVKLART så kom vi inte med den buss vi skulle ha tagit så vi fick hoppa på en buss som stannade vid Malla och fick gå därifrån. När vi kom hem var det bara att sätta igång med middagen. Vi åt medan vi kollade på bompa och nu ligger gangstern i sängen och snackar för sig själv. Jag satt ett bra tag på sängkanten i hopp om att hon skulle somna snabbare men jag gav upp när jag märkte att mitt "sällskap" bara fördröjde det hela.

Sitter i soffan nu och hör hur hon ligger och snackar med alla sina "kompisar" (mjukisdjur). Gulle. Johan är inne i stan (på Snaps!) och "hänger" med sin pappa, syster och deras respektive. Får se när han kommer hem. Hoppas alla har haft en fin torsdag!




Tänk om hon kunde sova så här bra nu...

Veckans gravidfakta

"Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln." fakta; babycenter.com


Nej, det är ingen vanlig dag..

För det är min älskade systers fölseda´ hurra hurra hurra!!! Idag den 7:e maj för 34 år sen så föddes min älskade storasyster! Vackraste, finaste, bästa syster! Syns senare fina du! <3


Allra käraste syster

Mage


 Magen med Elvira                                     Magen med nummer två
                                                                   (nästan på dagen lika långt gången)




Bebismage i väntan på nummer två

Ingen magbild

Gjorde några tappra försök att ta kort på magen själv men utan någon större framgång dessvärre. Magen börjar bli så stor så jag får liksom inte med hela på en armlängds avstånd. Ska försöka hitta nån knapp på kameran för självutlösning, men det gick inge vidare det heller. Får försöka igen senare. Bara så ni inte undrar varför det inte finns nån magbild här än ;)

Nu ska jag iväg och hämta Myra på dagis. See ya later!

Frukost framför teven

Ännu en dag utan dagislämning. Johan fick ta det idag också. Jag har ganska mycket att pula med hemma så det är guld värt att han kan ta lämningen ibland.

Just nu sitter jag framför tv4 morgon och äter frukost och bloggar samtidigt (som ni säkert märker). Jag har gett Jojje hans örondroppar (han har öroninflammation stackarn) och han har fått sin belöning (ost). Jag ska strax ta mig en dusch och fila mina fötter. Igår var det ju internationella fotvårdsdagen men ingenting gjordes åt mina stackars fötter då, så jag tänkte ta tag i dom idag istället. Om magen tillåter dvs. Den börjar bli så stor så jag kan inte böja mig hur som helst. Då kommer liksom lilla liten i kläm.

Ska kasta upp en ny bild på magen idag också. Det är bannemej på tiden. Det var länge sen nu. Den kommer om nån timme. Ska bara fixa och dona lite först. Ses senare!

Te och mackor

Idag hade jag sån tur så jag slapp lämna Elvira på dagis! Yay! Det är alltid lite krångligt eftersom jag måste åka buss dit och hem. Så just nu sitter jag och dricker te och äter mackor. Mums. Har kollat runt lite på nätet efter en söt babyfilt men dessvärre utan nån framgång. Helst hade jag velat ha en söt virkad filt. Min mamma gjorde två stycken till Elvira men hon har inte fått nåt ryck och gjort någon till den här bebisen. Kanske ska gå och köpa lite garn och ge henne i mors-dag present, som en pik liksom. Tror ni hon fattar?

Idag kommer Hanna hit med lilla Jonna. Ska bli så kul att träffa dom. Missade ju dopet förrförra helgen så Jonna måste få sina doppresenter. Skriver kanske mer senare. :)

All u filthy dogowners!

Ja, helt seriöst. Nu börjar jag tröttna på er hundägare som inte kan plocka upp efter era hundar. Va är det för fel på er? Jag är helt ärlig när jag säger att jag tycker att folk som inte kan plocka upp efter sina jyckar inte borde ha hund. Jag och Myra tog med Jojje ut för en promenad nyss och det är fa-an inte roligt när man måste sicksacka mellan hundskitarna. Blir så less! SKÄMS på er!

När era egna hundar trampar i sin egen skit så ska jag stå och skratta er rätt upp i ansiktet! Eller ännu bättre, may u dogowners step in your own dogs poo.



Regnig måndag

Regn regn regn. Härligt! Faktiskt så tycker jag det. Det har varit så torrt på sina ställen så det behövdes verkligen. Elvira är superglad över att ÄNTLIGEN få "ha på sig" sitt paraply. Hon tycker att ett paraply har man "på sig" inte bär med sig. Pretty sweet.

Hon skulle ju egentligen ha gått på dagis idag men när hon vaknade så var hon så där supertrött som bara en liten Myra kan va så jag bestämde att hon skulle få vara hemma med mig idag. Imorgon får hon gå som vanligt igen. Dessutom kände jag mig latare än vanligt när jag vaknade så jag orkade inte ge mig iväg i regnet. Har inte nån jacka heller. Jag vet, helt sjukt, en jacka måste man väl ha liksom?! Men jag har ingen lust att gå och köpa en gravidjacka när det är två månader kvar till förlossning och när jag dessutom behöver en jacka efter graviditeten också. Inte så roligt att springa omkring med en "tjockis" jacka när man inte har mage längre kanske.

Idag måste jag ringa till försäkringskassan och försöka skynda på mitt ärende om havandeskapspenning. Jag blir lite less på dom då många har sagt att det har gått "så himla snabbt" att få svar från dom. Jag har väntat i veckor nu. Så jag ska ringa och höra. Eftersom jag borde kunna få havandeskapspenning from. 60 dagen innan beräknad förlossning. Det är ju snart. Om sex dagar bara. Nu har jag ju iofs blivit sjukskriven hela maj så det är ju ingen brådska egentligen. Men jag ska ju dessutom ha sjukpenning av dom då jag var deltidssjukskriven förra månaden och heltidssjukskriven hela denna månad så det är lika bra att ringa och kolla hur det går. Snabba klubben liksom.

Hoppas alla får en underbar måndag, trots regn! Solen kommer nog snart tillbaka :)



Skön söndag

Började med sovmorgon! Härligt! Åt frukost med familjen och tog en dusch. Vi klädde på oss men softade mest runt hemma. Johan diskade lite och donade. Sen kom Johans syster (Elviras faster) Lisa och hennes nya kille förbi. Martin heter han. En hyvens kille :) Vi drack lite kaffe och snackade lite skit. Johan pratade mest, som vanligt. Men det är ju liksom hans grej, att prata. Det är därför vi passar så bra ihop. Vi snackar mycket båda två, haha!

När Elvira hade sovit en stund så gick vi ut. Lisa och Martin tog Elvira med sig ner till Edsviken för att mata fåglarna och jag och Johan gick till våran nya lya för att snacka ihop oss med han som bor där just nu. Vi satte ett preliminärt flyttdatum om två veckor! Hajar ni, TVÅ VECKOR! Det är ju liksom snart. Så nu ska jag fixa flyttlådor och börja packa medan Elvira är på dagis och Johan jobbar. Det är ju en del som man ska ha med sig. Dessvärre så blev det inget av med gratis tapetsering i den nya lägenheten så vi får fixa sånt själva. Bra iofs då vi får precis som vi vill från början, men också jobbigt. Ska smöra lite för mina gulliga kusiner och se om dom har lust att hjälpa till på ett hörn. Hoppas hoppas! Nu återstår bara att prata med Sollentunahem och se till att nån kommer och besiktar lägenheten sen är det bara att tuta och köra. Ska bli så skönt att få ett rum till. Ett rum där Elvira kan få ha sina leksaker och som bara är hennes. Längtar!

När vi var klara så gick vi och mötte upp Lisa och Martin som drog omkring med Elvira i sulkyn. Det hade gått jättebra (trots Elviras blyghet) och hon hade matat fåglar och kastat sten. Kul!

Dessutom så såg vi till att möta upp syster yster och hennes familj eftersom dom har haft hunden över helgen. Dom dumpade av honom hos oss och jag kan inte tacka dom nog för att dom tog med honom ut till landet. Tack tack tack syster och Pär!

Nu väntar middagen, köttfärssås och spagetti och mys med familjen. Imorgon är det dagis igen som gäller för Elviras del, och jag ska börja packa!

Saturday

Godmorgon alla pigga själar!

Vi har varit uppe sen sju och har redan hunnit äta frulle. Jag sitter just nu och dricker en kopp te och hoppas på att det ska ge mig tillräckligt med energi för att pallra mig iväg till Stinsen och födelsedagshandla. Ja, inte till mig dårå. Finns två andra födelsedagsbarn nämligen. Pär fyller år idag. Han blir (ööhhh...) gammal. Och systrami fyller år den 7:e och då blir hon 34. Måste se om man kan hitta nåt passande till dom.

Elvira sitter på golvet och tittar på bolibompa och leker. Hon väntar på att jag ska dricka upp mitt te. Hon vill nämligen att vi ska läsa bok. Vi har redan läst halva morgonen men hon får aldrig nog. Det är bland det bästa hon vet, när man läser för henne. Det är bra iofs. Men ibland så blir man lite trött när man har läst samma bok femtio gånger på raken.

Snart ska vi ta å väcka pappan i familjen, klockan börjar närma sig nio. Han får väl sova ett litet tag till. *gäsp* När är det min tur att få sovmorgon?!

Hoppas ni får en fin lördag!

1:a Maj

Fredag, 1:a maj, och alla är lediga. Ja, nästan alla är lediga iaf. Vi är lediga. Jag är iofs sjukskriven så jag är ju "ledig" ändå men Johan är ledig från jobb och Elvira från dagis. Det verkar inte Elvira bry sig om dock som ändå går upp klockan sju för att kolla på film. Vi lånade Bee movie av Maja och Tuva igår och Elvira verkar digga den. Hon sitter och äter risgrynsgröt och jag vet inte om jag vågar titta då hälften verkar komma utanför.

Det verkar bli en fin dag idag. Solen skiner! Tur att jag köpte solskyddsfaktor till Elvira igår eftersom jag har planer på att vi ska ha picknick nere vid Edsviken idag. Hela min familj, alltså inte Elvira och Johan, utan syster+familj och bror+familj ska eventuellt ut till familjens landställe. Låter ganska mysigt eftersom vädret är så här underbart, men vi har lite andra planer för helgen så vi kan verkligen inte följa med. Hoppas iaf att våran hund kan få haka på ut, för han har det bättre ute på landet.

Idag är det 69 dagar kvar till beräknad förlossning. 6 9 . Wee!


Lite blandade bilder från olika tillfällen i våran favvopark tunnelparken.


Alva softar i gungan


Alva surar på marken


Elvira joinar och "låtsas-surar"


Elvira gungar med Filippa


Filippa


Elvira gungar med moster och kusin Alva


Maja, Tuva och Elvira slackar i ett rör och äter mariekex


Tuva plockade "rosor" till moster. Gullunge. Jag blir så glad av maskrosor. Tuva kallar dom älvor och tycker dom är sååååå vackra.


En allvarlig jag


Elvira


Elvira igen